X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam powiem, że oprócz świadomości ze musze lezeć przez szyjkę, to mogłąbym być w ciąży ciągle...alergie mi się zmniejszyły, nie narzekam na jakieś boleści - oprócz skurczy ale to znowu szyjka...no boli mnie odcinek ledzwiowy kregosłupa ale to bez ciazy tez było...jestem słabsza ale to przez lezenie
    nawet wyniki badań krwi mam pierwszy raz od lat prawidłowe =)
    ogólnie gdyby nie swiadomosc ze trzeba się oszczedzać i to że młody leze naprawde nisko i spodnie mnie uwieraja - nie przeszkadzałoby mi nic
    chociaz doniesiono mi dzisiaj ze zaczelam chrapac =D miejmy nadzieje ze po porodzie minie ;P

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na poprawe chumoru po wizycie kupiłam dla małego pączusia kocyk taki troszeczke grubszy, pajacyk i ręczniczek do kąpieli z kapturkiem już 3, tylko taki troszke mniejszy bo dwa które już wcześniej kupiłam były 100x100.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walbia z tego co pamiętam kupowałaś termometr babyono- testowałaś go na sobie i jaki jest bo też od początku skłaniałam się ku niemu, a teraz zobaczyłam że jest też w tej aptece internetowej i myśle czy go tam od razu z resztą rzeczy kupić.

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejna wizyta za nami:-) Maly waży ok 1570g i tak ogólnie to wszydtko ok. Tylko łobuz na poprzedniej wizycie był ładnie ułożony główką w dół a dzisiaj główka pod moim lewym żebrem. 14 lutego czeka nas pierwsze Ktg Jak ten czas leci ;-)

Makcza, lusia22 lubią tę wiadomość

• Natalia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella to szybko masz ktg.
    Ja mam kolejna wizyte 17.02 ale o ktg bic nie mówil.
    super, ze z maluszkiem wszystko ok.
    Moja uparciucha tez Glowa w żebrach:)

relgh371zv6v421k.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirella to Ci mały łobuziak :)

dziewczyny super, że wszystko po wizytach ok i maluchy ładnie rosną :) też się właśnie dziś zastanawiałam co tam u Koral i jej chłopaków :) ja wizytę mam 14.02 zobaczymy czy mały się pokaże no i czy nie zrobił psikusa tak jak Tobie MIrella:) bo też już od dwóch wizyt był główką do dołu ułożony :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to chyba ja będę ostatnia wg OM termin mam na 27 kwietnia, wg ostatnich USG na 2 maja a wg ovu już 6 kwietnia będzie ciąża donoszona ;]
    Ja mam urodziny 27 kwietnia mój Tato 24, cieszę się że Dzidzia urodzi się wiosną, cieplutko, dużo słonka ;-).

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Koral, że masz taka opiekę i, że już jesteś w domu :) oby tydzień za tygodniem mijał Ci szybciutko :) no i leż sobie tak jak napisałaś ile wlezie :) trzymamy kciuki, będzie dobrze a najważniejsze, że chłopaki są przygotowani odpowiednio :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral fajnie że się odezwałaś :) Leż ile dasz radę, niech maluchy jeszcze sobie sobie rosną. Trzymam za Was kciuki.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral super, że masz takie wsparcie i pomoc w rodzinie:) i ze wszystko dobrze, chociaż wierzę, że ciężko Ci usiedzieć w miejscu :)
    Widzę, że czesc z naszych maluchów upodobała sobie bycie główką pod żebrami hehe:) małe łobuziaki:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile podkładów poporodowych (tych podpasek) kupić czy 30 sztuk starczy?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie się wszystko unormowało, nic się juz nie sączy to był jednorazowy wybryk :)

KOzgo a co do tych podpasek to ci starczy a i nawet ci zostanie. Ja po pierwszym porodzie to miałam nawet nie użyte opakowanie. Bo odrazu uzywałam podpasek tych największych i wcale nie potrzebowałam tych grubaśnych podpasek :) Okres po porodzie miałam tydzień tylko a pierwsze dni był mocniejszy i tyle :) ale myślę ze spokojnie ci starczy :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no Makcza masz rację :)zaraz przypomniała mi się ostatnia akcja u mnie w domu. Ostatnio mąż zabrał się za wycieranie kurzy i ja już niepotrzebne komentarze typu: ale weź tą żółtą szmatkę, zrób jeszcze tam... (wtedy miałam gorszy dzień i maż zabronił mi cokolwiek robić i kazał leżeć :D) po tych uwagach, mąż się odezwał i irytującym głosem powiedział: "Mogę zrobić to po swojemu?" hehehe śmiać mi się wtedy zachciało i się zamknęłam :P ale kurze, podłogi, umyte naczynia itp zostały zrobione :) no dobra zapomniał o kurzach na komodzie ale i tak się postarał :)

Makcza lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wrote:
    Mirella to szybko masz ktg.
    Ja mam kolejna wizyte 17.02 ale o ktg bic nie mówil.
    super, ze z maluszkiem wszystko ok.
    Moja uparciucha tez Glowa w żebrach:)

U mojego ginekologa każda pacjętka zaczyna ktg po 30tygodniu. W poprzednich ciążach też tak wcześnie zaczynałam tylko nie pamiętam do którego tygodnia chodziłam co 2 tygodnie a od którego już co tydzień. Po pewnym czasie staje się to męczące. No i to leżenie przez 30 minut w pustym pokoju :-P jakoś nigdy za tym nie przepadałam.

• kozgo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za to mój mąż sprząta lepiej ode mnie, wstyd się przyznać no ale cóż:)

Też się cieszę, że jesteśmy wszystkie takie aktywne:) No ja też nie rozróżniam części ciała, sugeruję się tym, że lekarz na usg powiedział, że głowa jest pod żebrami i tam czuje jakąś kulkę a kopanie głównie w dole brzuszka.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo kobiety mają taką naturę ze myślą że wszystko robią najlepiej :-)ale ja mojego męża już nie upominam bo jest taki wrażliwy i później tydzień przeżywa ze coś mu nie wyszło hehe. Więc jak posprząta tak będzie. I to się sprawdza a sprząta nieźle choć i tak ja muszę pozaglądać tu i tam. Ale jak nie widzi :-) u nas mała Wypycha dupkę koło moich zeber i jak mąż smyrał to była spokojna i byl taki pewny ze to glowa. A jak mu lekarka powiedziała ze mała lubi smyranko po pupie to sie usmial :-)

doris85 lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dziewczyny ile podkładów poporodowych (tych podpasek) kupić czy 30 sztuk starczy?
    Właśnie dziś nabyłam 4 paczki, najwyżej zostanie...
    Wreszcie się przemogłam i kupiliśmy łóżeczko! I dużo różnych innych akcesoriów typu ręczniki dla małego, koszule do karmienia, termoforek itd. 15 minut i ponad 600 zł mniej na koncie :D.
    Co do sprzątania to masz rację Makcza, ciężko się przemóc i nie komentować, ale inaczej to nie ma sensu. To samo pewnie będzie z opieką nad dzieckiem, też będziemy uważały, że robimy wszystko najlepiej, a przecież tatusiowie doskonale sobie radzą, tylko trzeba im dać szansę.
    Śmiać mi się chce, bo sprzedawca łóżeczek miał również w asortymencie sanki z pchaczem, różne jeździki i widziałam, że męża kusiło, duże dzieci :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 22:13

lusia22 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a kupowałas w internecie rzeczy czy gdzies w sklepie?

Mój mąż by już lego technic kupował w nieograniczonych ilościach niby dla Tymka tyle że technik to moze za 9 lat się przyda hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Lusia, obyś nie popełniła błędu już na początku! Dlaczego mąż miałby nie podołać? Najwyżej pierwsze dwa mu nie wyjdą, a potem się nauczy. Ja uważam, że trzeba angażować mężów od razu we wszystko, właśnie po to, żeby potem umieli w razie czego. Naszym częstym błędem jest robienie wszystko samej, "bo wolę zrobić niż potem poprawiać" albo "bo może on nie podoła". Efekt jest taki, że po pewnym czasie już zupełnie normalne jest to, że kobieta robi wszystko i facetowi nawet do głowy nie przyjdzie się za coś wziąć, bo dostanie burę, że niedokładnie.

To tak do nas wszystkich, także do mnie, bo też mi się zdarza marudzić na męża, że coś źle zrobił. A tak naprawdę wcale nie źle, tylko inaczej niż ja. I zdarzyło mi się wtedy usłyszeć - "mogę w ogóle tego nie robić, jak jesteś niezadowolona". I miał rację.

chce troche dać odetchnąć temu mojemu mężulkowi bo od samego początku mam pod górke z tą moją ciążą a on biedny wszystko robi i jest na każde zawołanie, a i też szybko się denerwuje jak mu zwróce uwage, a do tego dzisiaj będzie po 21 w domu, jutro praca a później sprzątanie, a mama bardzo chętnie przyjdzie(bo mieszka na przeciwko) i ona akurat wie ze ja jestem bardzo dokładna więc jej spokojnie moge powiedzieć żeby coś poprawiła.

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci... mój też już jak zobaczy jakieś auto albo coś to komentuje, że dla Franka będzie :) Mój synuś to chyba sobie z nocy zrobił dzień a z dnia noc. Za każdym razem jak się przebudzę w nocy to czuje jego ruchy i kopniaki :) w dzień natomiast te ruchy mam wrażenie są umiarkowane... a Wy czujecie ruchy bardzo często??? może ja już przesadzam, sama nie wiem... Dziś jakiś ciężki dzień. Za oknem ponuro i mój humor też pozostawia dużo do życzenia.

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ