X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie 2 albo 4 lozeczko :-)

Dziewczyny ta bezsennosc mnie dobija chodze doslownie jak zombi ... Nie mam sily na nic . Do tego wczorajszy bol glowy a raczej ostra migrena zwalila mnie z nog zupelnie a mimo to nadal nie moglam zasnac !
    Zastanawiam sie czy nie isc na basen w godzinach wieczornych moze to pomoze w jakis sposob na ta bezsennosc . Ktoras z Was chodzi moze poplywac ?

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa mi pomaga kąpiel i książka przed snem, lekarz mówił żeby starać sie unikać tv bo rozbudza ale basen pub spacer też mysle ze pomoże ja to mam problem z zaśnięciem przez kręgosłup niestety:(

Co do materaca latwksoego to myśleliśmy ale podobno lateks mocno może uczulać a mąż alergik wiec Tymek też moze byc:/

Lissa lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo gryka też może uczulać.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam gryka - kokos ;) sprawdził się .. bo niemowlaczki śpią na kokosie a pózniej starszaki na gryce wiec jest fajny taki materac ;) i tym razem też jest gryka kosos ;) u nas strasza ma juz swój pokoik ale odrazu z podwójnym łózkiem więc jak młodsza będzie miała ze 2 latka to ląduję u straszej w pokoju :)a narazie w sypialni z mamusią :) i oprócz łózeczka z szufladą jest komoda i to wystarczy :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z serduszkiem wymiata :) ja mam gryka pianka kokos materac dziewczyny pisały tu na forum ze jeżeli jest wilgoć w domu to taki materac odpada ten temat chyba był poruszany na zakupy dla naszych maluszkow :) my najszczęście wilgoci nie mamy :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie jaka masakra właśnie byłam w ikei i normalnie awantura za to, że chciałam w kasie pierszeństwa podejść bez kolejki jakiś facet zaczął wyzywać mnie i męża, a żona mu wtórowała. Mało brakowało, a mąż by zabił tego faceta. Pan stwierdził ze skoro w ciazy jestem to powinnam w domu na dupie siedzieć:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo - w szoku jestem po tej akcji w sklepie!!!! Jak tak w ogóle można?!?! Po to są kasy pierwszeństwa, by właśnie kobiety w ciąży czy z dzieckiem mogły z niej skorzystać...Już przyzwyczajona jestem do znieczulicy, unoszenia wzroku, byle nie widzieć brzucha...kiedyś ochroniarz w tesco myślał, że wynoszę coś pod kurtką i kazał mi ją rozpiąć, oczywiście został zgaszony i ze szczeną na podłodze przepraszał, ale żeby tak otwarcie wyzywać Was? Nie no, jakaś paranoja...

Fajnie, że poruszyłyście temat materaców, bo sama się zastanawiam, jaki kupić...

U nas chorobowo, ja zapalenie gardła, mała oskrzela, mąż już wydobrzał, ale zdążył nas zarazić i siedzimy w domu :/

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ty tylko się czasami nie denerwuj bo nam nie wolno. A ludzie tacy są nic na to nie poradzimy. Ale jak ta kobieta będzie w ciąży to uwież mi sama będzie się przepychać.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy ludzie to egoiśći. Ja jak jestem na zakupach w np.tesco to nawet nie idę do kolejki dla kobiet w ciąży i inwalidów bo tam czesto najdłuższa, a jakoś ciężko zauważyć żeby tam kobiety w ciąży stały albo inwalidzi. Najczęściej to studenci z pobliskich akademików. Więc cierpliwie czekam, pomimo że już ledwo stoję. Ludzie tylko popatrzą na brzuch a nikomu do głowy nie przyjdzie żeby przepuścić.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska - U nas dla dziewczynki teraz wybieramy między Emilką a Natalką :D

Moje dziecię przez parę ostatnich dni bardzo aktywne w ciągu dnia, ale ukochało sobie okropnie mój pęcherz i kopie mnie po nim niemiłosiernie...czasem nawet mam wrażenie, że dostaje mi się po tyłku...tylko od drugiej strony :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda słów do ludzi czasami aż coś się człowiekowi robi :/ kiedyś miałam sytuacje w autobusie że poprosiłam starszą panią czy może zdjąć reklamówki z siedzenia bo się słabo czuje i chciała bym usiąść to mnie zjechała od gór do dołu że co ja sobie wyobrażam że przecież jej się zamoczą bo mokra podłoga jest :/ dziewczynie obok na siedzeniu się zrobiło głupio i mnie puściła a ta baba trzymała swoje zakupy na siedzeniu :/

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, jak sobie pomyślę o niektórych starszych paniach. A potem w kościele pierwsze do komunii się pchają.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie są bezczelni do granic, ale nie ma się co przejmować. Kasa pierwszeństwa po coś została stworzona i trzeba z tego korzystać. Miriam a z tą babką to nic tylko kierowcę poprosić o interwencję, bo nie sądzę, żeby pani miała bilet dla siateczki ;). Ale zawsze człowiek sobie odpuści. Ja raz zwróciłam starszemu panu uwagę, że najpierw się wypuszcza wychodzących ze sklepu, a potem się wchodzi, bo staranował mnie na schodach :D. Tak się zapowietrzył z nerwów, że myślałam, że dostanie zawału! Od tej pory się boję takich akcji hehe.
    U nas też materac gryka kokos.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Fajnie Natalia :) Macie drugie imię wybrane?? Czy nie będziecie dawac 2? My jeszcze nie zdecydowaliśmy się. Mam kilka typów, ale mojemu mężowi nie bardzo się podobają. Dobrze, że z pierwszym nie było takich problemów.

Drugiego nie mamy, myślę nad Inga albo Zosia, ale pewnie zostaje tylko z jednym.

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, ale skandal!
    Na miejscu Twojego,męża tez bym chciala przyłożyć temu kolesiowi.

Moja kolezanka nauczyła mnie korzystać z kas pierwszeństwa gdzie stoja mlodzi chlopcy, albo zwyczajni ludzi. Zamiast podchodzić i pytac czy prosić żeby nas przepuścili i albo to robia z łaska albo nie robia bo "im sie spieszy" to trzeba powiedzieć tak:
    to jest kasa pierwszeństwa - pan jest niepełnosprawny czy w ciąży?? .. Aha nie jest Pan to ja stanę pierwsza.
    zazwyczaj ludziom sie glupio robi i nikt nie powie ze,jest kaleka.
    ja przez leżenie robie zakupy on- Line ale zanim zaczelam leżeć skorzystalam dwa razy i zadzialalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 15:56

lusia22, magdalena, Mirella lubią tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dokładnie tak zrobiłam podeszłam i powiedziałam czy moge przejść bo w ciazy jestem i nie widzę zeby ktoś przede mna był w ciazy albo inwalida i się zaczęła awantura i to ludzie w okolicy 50-60 lat żal najbardziej to mąż sie zdenerwował ja stwierdziłam, że nie warto. My dziś oglądaliśmy materace i kupiliśmy piankowy z pouliterynowej pianki i zobaczymy jak się sprawdzi.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tacy ludzie koło 50-60 są najgorsi chyba ich demencja starcza zaczyna dopadac :/

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    debile... chyba wykorzystam kiedyś Twój patent przy kasie Natalia. JA to jestem taka, że zaraz się wykłócam i potem się denerwuję więc teraz odpuściłam trochę :P :D

My materac też gryka.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mąż bardziej kłótliwi bo mi się jyż nie chce denerwować ale też zawsze korzystam z kas pierszenstwa bo gorąco w tych sklepach itd naszczescie praktycznie wszystko już mam więc przymusowych wizyt w sklepie nie ma duzo :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    aphrodita sprytne te mebelki :)
    Dziewczyny czy myślicie, że od ruchów małego mogę mieć siniaki na brzuchu? Wczoraj tak się wypinał w jednym miejscu, że aż czułam takie "trzeszczenie", dzisiaj patrzę, a tam siniak! Nie przypominam sobie, żebym się uderzyła, ale aż mi się wierzyć nie chce, że to moje dziecko mnie maltretuje :D

ja już miałam dwa razy, wyglądały jak takie krwiaczki ale po paru dniach znikały.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ