Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak dla mnie 2 albo 4 lozeczko
Dziewczyny ta bezsennosc mnie dobija chodze doslownie jak zombi ... Nie mam sily na nic . Do tego wczorajszy bol glowy a raczej ostra migrena zwalila mnie z nog zupelnie a mimo to nadal nie moglam zasnac !
Zastanawiam sie czy nie isc na basen w godzinach wieczornych moze to pomoze w jakis sposob na ta bezsennosc . Ktoras z Was chodzi moze poplywac ? -
Lissa mi pomaga kąpiel i książka przed snem, lekarz mówił żeby starać sie unikać tv bo rozbudza ale basen pub spacer też mysle ze pomoże ja to mam problem z zaśnięciem przez kręgosłup niestety:(
Co do materaca latwksoego to myśleliśmy ale podobno lateks mocno może uczulać a mąż alergik wiec Tymek też moze byc:/Lissa lubi tę wiadomość
-
ja miałam gryka - kokos
sprawdził się .. bo niemowlaczki śpią na kokosie a pózniej starszaki na gryce wiec jest fajny taki materac
i tym razem też jest gryka kosos
u nas strasza ma juz swój pokoik ale odrazu z podwójnym łózkiem więc jak młodsza będzie miała ze 2 latka to ląduję u straszej w pokoju :)a narazie w sypialni z mamusią
i oprócz łózeczka z szufladą jest komoda i to wystarczy
-
nick nieaktualny
-
Słuchajcie jaka masakra właśnie byłam w ikei i normalnie awantura za to, że chciałam w kasie pierszeństwa podejść bez kolejki jakiś facet zaczął wyzywać mnie i męża, a żona mu wtórowała. Mało brakowało, a mąż by zabił tego faceta. Pan stwierdził ze skoro w ciazy jestem to powinnam w domu na dupie siedzieć
-
Kozgo - w szoku jestem po tej akcji w sklepie!!!! Jak tak w ogóle można?!?! Po to są kasy pierwszeństwa, by właśnie kobiety w ciąży czy z dzieckiem mogły z niej skorzystać...Już przyzwyczajona jestem do znieczulicy, unoszenia wzroku, byle nie widzieć brzucha...kiedyś ochroniarz w tesco myślał, że wynoszę coś pod kurtką i kazał mi ją rozpiąć, oczywiście został zgaszony i ze szczeną na podłodze przepraszał, ale żeby tak otwarcie wyzywać Was? Nie no, jakaś paranoja...
Fajnie, że poruszyłyście temat materaców, bo sama się zastanawiam, jaki kupić...
U nas chorobowo, ja zapalenie gardła, mała oskrzela, mąż już wydobrzał, ale zdążył nas zarazić i siedzimy w domu -
Niektórzy ludzie to egoiśći. Ja jak jestem na zakupach w np.tesco to nawet nie idę do kolejki dla kobiet w ciąży i inwalidów bo tam czesto najdłuższa, a jakoś ciężko zauważyć żeby tam kobiety w ciąży stały albo inwalidzi. Najczęściej to studenci z pobliskich akademików. Więc cierpliwie czekam, pomimo że już ledwo stoję. Ludzie tylko popatrzą na brzuch a nikomu do głowy nie przyjdzie żeby przepuścić.
-
Martusska - U nas dla dziewczynki teraz wybieramy między Emilką a Natalką
Moje dziecię przez parę ostatnich dni bardzo aktywne w ciągu dnia, ale ukochało sobie okropnie mój pęcherz i kopie mnie po nim niemiłosiernie...czasem nawet mam wrażenie, że dostaje mi się po tyłku...tylko od drugiej strony -
nick nieaktualnySzkoda słów do ludzi czasami aż coś się człowiekowi robi
kiedyś miałam sytuacje w autobusie że poprosiłam starszą panią czy może zdjąć reklamówki z siedzenia bo się słabo czuje i chciała bym usiąść to mnie zjechała od gór do dołu że co ja sobie wyobrażam że przecież jej się zamoczą bo mokra podłoga jest
dziewczynie obok na siedzeniu się zrobiło głupio i mnie puściła a ta baba trzymała swoje zakupy na siedzeniu
-
Ludzie są bezczelni do granic, ale nie ma się co przejmować. Kasa pierwszeństwa po coś została stworzona i trzeba z tego korzystać. Miriam a z tą babką to nic tylko kierowcę poprosić o interwencję, bo nie sądzę, żeby pani miała bilet dla siateczki
. Ale zawsze człowiek sobie odpuści. Ja raz zwróciłam starszemu panu uwagę, że najpierw się wypuszcza wychodzących ze sklepu, a potem się wchodzi, bo staranował mnie na schodach
. Tak się zapowietrzył z nerwów, że myślałam, że dostanie zawału! Od tej pory się boję takich akcji hehe.
U nas też materac gryka kokos.https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
aphrodita wrote:Fajnie Natalia
Macie drugie imię wybrane?? Czy nie będziecie dawac 2? My jeszcze nie zdecydowaliśmy się. Mam kilka typów, ale mojemu mężowi nie bardzo się podobają. Dobrze, że z pierwszym nie było takich problemów.
Drugiego nie mamy, myślę nad Inga albo Zosia, ale pewnie zostaje tylko z jednym. -
Kozgo, ale skandal!
Na miejscu Twojego,męża tez bym chciala przyłożyć temu kolesiowi.
Moja kolezanka nauczyła mnie korzystać z kas pierwszeństwa gdzie stoja mlodzi chlopcy, albo zwyczajni ludzi. Zamiast podchodzić i pytac czy prosić żeby nas przepuścili i albo to robia z łaska albo nie robia bo "im sie spieszy" to trzeba powiedzieć tak:
to jest kasa pierwszeństwa - pan jest niepełnosprawny czy w ciąży?? .. Aha nie jest Pan to ja stanę pierwsza.
zazwyczaj ludziom sie glupio robi i nikt nie powie ze,jest kaleka.
ja przez leżenie robie zakupy on- Line ale zanim zaczelam leżeć skorzystalam dwa razy i zadzialalo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 15:56
lusia22, magdalena, Mirella lubią tę wiadomość
-
Natalia dokładnie tak zrobiłam podeszłam i powiedziałam czy moge przejść bo w ciazy jestem i nie widzę zeby ktoś przede mna był w ciazy albo inwalida i się zaczęła awantura i to ludzie w okolicy 50-60 lat żal najbardziej to mąż sie zdenerwował ja stwierdziłam, że nie warto. My dziś oglądaliśmy materace i kupiliśmy piankowy z pouliterynowej pianki i zobaczymy jak się sprawdzi.
-
nick nieaktualny
-
Ewelina wrote:aphrodita sprytne te mebelki
Dziewczyny czy myślicie, że od ruchów małego mogę mieć siniaki na brzuchu? Wczoraj tak się wypinał w jednym miejscu, że aż czułam takie "trzeszczenie", dzisiaj patrzę, a tam siniak! Nie przypominam sobie, żebym się uderzyła, ale aż mi się wierzyć nie chce, że to moje dziecko mnie maltretuje
ja już miałam dwa razy, wyglądały jak takie krwiaczki ale po paru dniach znikały.