X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwale się brzuszkiem, prawie 31 tyd.
    waga + 6 kg, waga małej 1989 gram

9a5447dc3b277cf5med.jpg

magdalena, Miriam, aphrodita, Tusia89, Mirella, doris85, Makcza, Niesmiala lubią tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jeśli chodzi o kolejki to faktycznie jest kiepsko, widzą brzuch ale udają że nie widzą ;/ ale patent Natalinki zajefajny muszę go przetestować.
    ale nie denerwujcie się na takich nie ma rady.

NataliaK lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia ale fajniusi brzuszek :) typowo tylko w brzuszek Ci poszło co??? taka piłeczka :) a mała już nie taka mała ;) ciekawe ile mój amigos będzie miał 14.02 bo też do malutkich nie należał do tej pory :)

lusia22 lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia brzusio śliczny :) a malutka duża jak na taki brzusio:) Tusia zobaczymy czy na walentynki maluch ładnie się pokaże :) a my skręcamy łóżeczko :) fotel i lampka juz stoi :)

lusia22, Tusia89 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia - fajny domek dla maleństwa masz:)

lusia22 lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    lusia ale fajniusi brzuszek :) typowo tylko w brzuszek Ci poszło co??? taka piłeczka :) a mała już nie taka mała ;) ciekawe ile mój amigos będzie miał 14.02 bo też do malutkich nie należał do tej pory :)

nigdzie nie przytyłamn tylko brzuszek i troszke biust.

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj udało mi się namówić moją Pati (4lata) na przekłucie uszu. Gdy dzisiaj weszłyśmy do salonu kosmetycznego i zaczeła się rozbierać stwierdziła, że jednak nie chce :-\ Poźniej gdy miała wybrać kolczyki to znów była zainteresowana tematem. Ale jak zobaczyła pistolet to odstawiła taką histerię, że chyba na ulicy było ją słychać. Krzyczała, że NIE CHCE, że NIE POZWALA, że SIĘ NIE ZGADZA itd. trzymała się za uszy:-( normalnie takie przedstawienie, że nie wiedziałam czy wyjść czy robić coś na siłe. Kosmetyczka stała na środku gabinetu z tym pistoletem w ręce, dziecko krzyczało a ja czułam się jak wyrodna matka :-( Ostatecznie zapadła decyzja, że przekłuwamy na siłę. Gdy zobaczyła w lusterku ucho z pierwszym kolczykiem natychmiast przestała płakać już była zadowolona i drugie ucho dała po dobroci ;-) No i wyszła z salonu strasznie zadowolona :-) Chwaliła się każdemu i opowiadała komu jeszcze będzie się chwalić, że ma takie ładne kolczyki ( oczywiście różowe) Tyle strachu, krzyku i na koniec tyle radości :-) I tak mi się skojarzyło, że z tymi kolczykami to prawie jak z porodem ;-) Strach, krzyk a na końcu wielka radość :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 19:57

magdalena lubi tę wiadomość

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia - śliczny, zgrabny brzuszek, aż dziw, gdzie taka duża królewna się mieści :)

Mirella - tak to jest z dziećmi...raz chcą, raz nie chcą...mojej przekłułam uszy w sumie zaraz po 6. urodzinach..sama przyszła i poprosiła o kolczyki, gdy zobaczyła, że większość jej koleżanek już ma, bo wcześniej też się wzbraniała...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest nie tak z kobietami po 50. Bardzo często to zgorzkniałe zołzy. Jedna taką poprosiłam dziś w rossmannie żeby mnie wpuściła, bo ciąża, słabo się czuje a kolejka długa (nie zachowuję się roszczeniowo). Po prostu zmroziła mnie wzrokiem:/ Za chwilę otworzyła się druga kasa to mnie do niej "wypchnęła"

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja Wam opowiem historię z tej drugiej strony. Pracuję w sklepie i czasami jak stoję na kasie i dostrzege jakąś ciężarną to zawsze wołam " A Pani z brzuszkiem to do mnie zapraszam" i zawsze biedne takie zmieszane:P Ale widać, że im miło. A najlepsi mongoły co to ich kolej, patrzą z byka na ciężarną biedną, a ja" czy coś nie gra?". Zjonusy:P

Miriam, magdalena, szczessciara, haybeauti lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina i bardzo dobrze:)

a ja Wam się pochwale moim pokoikiem dla synusia oczywiście jeszcze taki surowy bo nie ma pluszaków, pościeli, bumpera i naklejek ale mniej więcej tak się będzie przedstawiał.

cb5c4231d025c56cmed.jpg

Mirella, walabia, Karina1989, doris85, Miriam, AISAK, Makcza, magdalena, Niesmiala, koala82, haybeauti, lusia22, Tusia89, martusia172005, aphrodita, Lissa lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i artykuł odnośnie naszej dzisiejszej dyskusji na temat uprzejmości innych dla kobiet w ciąży
    http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,15398937,Ciezarna_bywam__kobieta_jestem__LIST_.html#TRCuk

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo - cudny pokoik :) Taki przytulny :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam dzisiaj taka historię, byliśmy w Auchanie no i stanęliśmy do kasy pierwszeństwa. Mówię do kasjerki czy mnie obsłuży a ona że tak proszę, a gościu z babką co stali przed nami, z tekstem do tej kasjerki ze moja żona też jest w ciąży .. specjalnie na złość. Ja mówię że bardzo musi się męczyć z takim dużym brzuchem i pewnie ledwo stoi ( rzecz jasna babka płaska jak deska, bo bez kurtki była i w ciąży tez nie była) w końcu poszłam sobie usiąść a mąż został przy kasie.. to jest dopiero bezczelne.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie nie było. Ostro remontujemy w domu i jest mega zamieszanie, wieczny bałagan itd. Trochę to męczące. Cieszę sie ze u Was wszystko ok. Lusia cudowny brzuszek :) Kozgo mega pokoik. Małpka chyba z nexta? Mam śpioszki z ta małpką, jest superowa :D co do pierwszeństwa to ja mam chyba jakieś szczęście, bo ludzie sami mnie przepuszczają, nawet otworzyli dla mnie specjalnie kasę w Tesco. Teraz tak sobie myśle, że to chyba przez mój ogromniasty brzuch :D może sobie ludziska myślą, że już na finiszu jestem.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście nie ma też co demonizować bo faktycznie dużo ludzi serdecznych jest, dla mnie też wczoraj kasą otworzyli w biedronce bo chyba pomyśleli, że nie dam rady z brzuchem się przepchnąć haha ale takie przykre sytuacje po prostu zadziwiają heh

Niesmiała, małpka z nexta mam jeszcze naklejki, pościel i bumper z tej serii i śpioszki też hehe więc będzie małpkowo:)

A mnie dalej boli niesamowicie kręgosłup,chyba oszaleje tak mnie ciągnie pod łopatkami, że szok:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Bea_tina i bardzo dobrze:)

a ja Wam się pochwale moim pokoikiem dla synusia oczywiście jeszcze taki surowy bo nie ma pluszaków, pościeli, bumpera i naklejek ale mniej więcej tak się będzie przedstawiał.

cb5c4231d025c56cmed.jpg

Kozgo ale śliczny ten pokoik :-) małemu napewno będzie się podobał.

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo zastanawiam się gdzie to małe mieszkanie o którym pisałaś :) w ogóle nie wydaje się małe :) śliczny pokoik :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Kozgo zastanawiam się gdzie to małe mieszkanie o którym pisałaś :) w ogóle nie wydaje się małe :) śliczny pokoik :)
    Dokładnie to samo pomyslalam:) Maluszkowy kącik jest naprawdę super.::)

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cale mieszkanie ma 36m więc w sumie do dużych nie należy hehe.

Dziewczyny dziś widziałam pampersy 2 w rossmanie 94 sztuki za 46 zł więc wychodzi po 46groszy jakby, któraś była zainteresowana:)Mnie dziś od rana dopadły mdłości i jest mi okropnie źle:(

Dziewczyny u nas na sr powiedzieli, że każda matka rodząca naturalnie ma prawo leżeć potem z dzieckiem skóra do skóry przynajmniej godzinę i różnie jest w różnych szpitalach i że jakby chcieli zabrać malucha wcześniej to podobno trzeba się upomnieć, że ma się takie prawo. Tam gdzie rodzę są akurat zawsze 2h ale podobno różnie to bywa, oczywiście nie mówię tu o przypadkach kiedy coś złego dzieje się z dzieckiem lub mamą bo wtedy wiadomo, że jest inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 13:45

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ