X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mama i tesciowa mieszkaja w sumie blisko. Ciesze sie bo zawsze jakbym potrzebowala pomocy to będą pod ręką. Tak jak Wy pierwsze dni chcemy byc w trójkę i stworzyć nasza mala rodzinkę i poznać córeczkę. Mamy rzyjada,na krotkie odwiedziny. A potem będę korzystać z pomocy ile wlezie.

a na upierdliwe rady mam i tesciowych dobre takie body jest:)
    http://fasolkowo-ami.pl/mobile/pl/p/Body-rozmiar-68-Moja-mama-nie-potrzebuje-Twoich-rad/413

Tusia89, Miriam lubią tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - moja teściowa mieszka na tej samej ulicy co my, tylko na drugim jej końcu ;) Niby idzie się jakieś 15-20 minut, ale i tak za blisko...

Miriam - za taki tekst to bym teściowej taką jadkę zrobiła, że by jej ten smoczek tyłkiem wyleciał...z ostrzeżeniem, że jeżeli da go małej bez twojej zgody, to więcej nie pozwolisz jej pilnować...Moja teściowa też jest taka, że by chciała, byśmy robili tak jak ona, by chciała ( lub jej koleżanki - wielkie ekspertki tfu), ale już dawno jej powiedziałam, że dziecko moje, zasady moje, wychowuję je ja i m. a jak jej się nasze metody nie podobają, to niech sobie zrobi albo adoptuje...W końcu do niej dotarło i nie narzuca...Nie powiem, pomaga, gdy trzeba, za co jestem wdzięczna, ale ma też swoje schizy, których ja ścierpieć nie umiem...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe oj te teściowe :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa ogólnie twierdzi, że mój mąż jest za młody (29lat) i że sobie nie poradzimy i bedziemy jej ciagle dziecko podrzucać itd masakra, moja mama znowu duzo ma w sobie miłości i chęci do zabawy ale z opieką gorzej bo zawsze wyręczała ją przy nas babcia :) myślę, że na początku każda przyjdzie na chwilę i tyle, bardziej mogę liczyć na siostrę, która na swoje dwa maluchy i pomaga mi, a ja jej:)

Natalia chcemy kupić z mężem te koszuli jedne dla mamy drugie dla taty i bedzie to uniform jadąc do teściowej haha:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny z rana!
    U mnie pogoda paskudna cały czas pada deszcz i jest szaro, buro i ponuro.
    Mimo to mam dużo siły i postanowiłam powić trochę gniazdko ;) tzn. posprzątam, poprasuje, popiorę.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kozgo, to faktycznie uwiodłaś takiego młodego chłopca :D :D. Czasami się obawiam, że mi też przestawi się w głowie, kiedy zostanę teściową... U mnie sytuacja jest troszkę trudniejsza, mama odeszła ponad 2 lata temu, wiem, że na pewno byłaby wspaniałą babcią i gdyby żyła, to bardzo chciałabym, żeby mi pomagała.
    Zmieniając temat, to właśnie wróciłam z Lidla, kupiłam bodziaki i bluzeczki dla młodego, wg mnie ich jakość jak za tę cenę jest super. Zainteresowanie było spore i trzeba było trochę pogrzebać za tymi mniejszymi rozmiarami, ale się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:29

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty, Ewelina, już przed 9 rano było przebrane? Ale jaja!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zupełnie zapomniałam, że to dziś 10 hehe ja akurat małych rozmiarów troche mam wiec bardziej chciałam dla większego trochę ale nie mam nigdzie obok Lidla a po ostatnim maratonie dzis zarządzam sobie czas na odpoczynek :) ostatnio mały głód budzi mnie jak w zegarku o 9.30 hehe.

U mnie za oknem też buro i ponuro brrr.
    Dziewczyny tak z ciekawości wiecie jak jest z l4 na koncu ciazy ? Czy dostaje się tylko do terminu porodu? CY jeżeli się urodzi przed końcem zwolnienia to ono się jakoś skraca?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczka ja też nie lubie jak jest wiele do zrobienia. Ja zwlekałam z komodą i zwlekałam a jak już postanowiłam zamówić to okazało się, że muszę 4 tygodnie czekać. Więc najprawdopodobniej odbierzemy na początku marca. trochę się obawiam, że z tym wszystkim nie zdąże bo przecież na początku kwietnia rodzę :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Lidl jest otwarty od 7, ale aż taka okazja to nie była, żeby się zrywać o świcie. Podejrzewam jednak, że sporo osób uznało inaczej ;).
    Fajnie, że piszecie o tym praniu, komodzie itd. Nastawiałam się, że zrobię to wszystko w marcu, kiedy już wreszcie będę na L-4, ale może faktycznie lepiej jest mieć to z głowy. Kto wie jak się będziemy czuły za miesiąc, ja już teraz ruszam się jak słonica :D.

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miałam w planach prasowanie i pranie od tego tygodnia... ale mąż pokrzyżował mi plany. Chorusek leży z temperaturą a ja zamiast prać ciuszki małego właśnie wstawiłam pościele :) no ale nic najwyżej przełożę to na przyszły tydzień albo zacznę pod koniec tygodnia.

Kozgo też lubię ten luz jak już na liście zadań większość jest skreślona :) zawsze wtedy jakaś taka radośniejsza jestem i jakby więcej energii :)

U mnie pogoda super :) słoneczko świeci;)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz czekam na ostatnią paczkę z Allegro i pod koniec lutego zaczynam pranie, prasowanie i tak ok 36tyg się spakuje na wszelki wypadek :) jeszxze muszę kupic termometr do wody i do mierzenia temperatury dzidzi i od siostry wziąć wanienkę i fotelik samochodowy i chyba wszystko, a mały ma za zadanie się przekręcić głowa w dół:)

Dziewczyny gdzie będziecie montowaly bazę do fotelika z przodu czy z tylu ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, a jeśli chodzi o wanienkę, to czy opłaca się kupować taką z bajerami, wyprofilowanym dnem, czy stawiacie na te standardowe?
    Kozgo, ja mam samochód trzydrzwiowy, więc jeśli uda się wyłączyć poduszkę, to mały będzie jeździł ze mną z przodu. A z tatą pewnie z tyłu ;)

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z rana zaliczyłam Lidla :) Kupiłam bodziaki, bluzeczki, proszek do prania i wkładki laktacyjne...Niby poszłam zaraz koło 8 ( od tej godziny otwarte ), ale i tak już było ludzi i poprzebierali...chciałam pozytywkę kupić, ale został już tylko jeden rodzaj, co mi się nie bardzo podobał...

No ja też jakoś lżej się czuję, gdy widzę, że na liście coraz mniej rzeczy do kupienia, czy zrobienia :) Tylko kurcze nie mogę nikogo jakoś zagonić do piwnicy po łóżeczko, co mnie denerwuje, bo chcąc nie chcąc trzeba je jeszcze odświeżyć...

Co do fotelika, będzie montowany z tyłu jak już...

A wanienkę mamy zwykłą, dość dużą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 10:18

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szaro buro i pada, ale,na dzis zaplanowalam genralnie porzadki w papierach i segregatprach bo mogę to,robić na kanapie nie ruszając sie za dużo.
    Nam sie z komoda udalo, jutro przyjedzie. Wiec jak,tylko będzie,skręconą zaczynam prac a mąż będzie prasowal:)

nie mam pojęcia jak to jest z tym L4 na końcówce ciąży. To ciekawe.

relgh371zv6v421k.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytałam ostatnio, że nikt nie może "zmusić" kobiety do wykorzystania urlopu macierzyńskiego przed porodem. Jeżeli lekarz uznaje, że jesteśmy niezdolne do pracy, to możemy być na L-4 spokojnie do dnia porodu. Czasami zdarza się, że złośliwy pracodawca podważa takie zwolnienie, ale w praktyce to jest nie do udowodnienia.

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik z tyłu i za kierowcą ?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wanienki to ja taką małą na pierwsze miesiące mam w zestawie z przewijakiem. Pewnie starczy ta wanienka na 3 miesiące więc i tak muszę kupić większą. Stawiam na najzwyklejszą.

Fotelik też na tyle będzie.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też słyszałam ze jak zwolnienie jest od ginekologa to do 2 tygodni przed terminem mogą to zakwalfikiwac do macierzyńskiego. Z drugiej strony jak lekarz da zwolnienie do terminu, a rodzimy np 10 dni po to co wtedy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 11:05

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, szczerze, pierwszy raz obejrzałam, jak się kąpie w takim wiaderku :) Wydaje się dla dziecka fajne...ale jeszcze siebie kąpiącej tak malucha to sobie nie wyobrażam...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ