Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykozgo ja od zawsze mam problem ze splotem kisselbacha i ciągłe krwotoki z nosa, a w ciąży praktycznie 2 razy dziennie na początku, teraz się unormowało trochę
najlepsze są te z zaskoczenia albo na nieświadomca - mocniej sobie westchnę i cała koszulka w czerwonych plamkach =]
Martusska będzie dobrze - zmienisz dietę i badania będą prawidłowe - przynajmniej te moczu, bo nie sądze żeby w tydzień morfo się poprawiła -
Miriam - strój kapitalny
Moje dziecko pokazało dzisiaj jak dobrze słucha babci...
Julia; Mamo, z czego robi się śmietanę?
Ja: No z mleczka
Julia: Z mleka?
Ja: No tak.
Julia: A ketchup z pomidorów?
Ja: No tak tak,
Julia: Bleeeh ( tak moja córka lubi pomidory)
Ja: a wiesz z czego robi się cukier? Z buraków...( hyhy, kolejne warzywko, którego nie lubi)
Julia: Mamo, co ty gadasz, cukier nie robi się z buraków, tylko z ROBAKÓW!!
Taki to efekt wpajania dziecku przez babcie, że jak będzie jadła suchy cukier, to będzie mieć robaki
Miriam, Bea_tina, Mirella, magdalena, Niesmiala lubią tę wiadomość
-
To powodzenia kozgo na wizycie
Ja bym chciała mieć takiego powera jak wczoraj...ledwo wstałam i się za sprzątanie wzięłam, nawet kurze pościerałam...a dziś podzielam tego lenia z TobąNic mi się nie chce normalnie...Choć tyle że się wyspałam, bo o dziwo nie wstawałam dziś w nocy do wc...
-
Ja już po, kurczę tak w przychodni rozkręcili ogrzewanie, że w krótkim rękawku spocilsm się jak świnka i kolorów nabrałam jak burak. Brzuszek był troche napięty i maluch uciekał przed detektorem tętna ale udało sie usłyszeć serducho:) za 2 tygodnie mam juz zrobic wymazy i przed następna wizyta juz ostatnie badania krwi i moczu plus obowiązkowe do szpitala hbs. Na usg mam isc ok 37-38 tyg zobaczyć czy mały się przekręcił. Doktor powiedział, że krwawienie z nosa rat bardzo częste i ogólnie oporocz fizjologicznych dolegliwości nie widzi, żeby działo się coś nie tak.
P.s. Spaaaaaac ;pmagdalena lubi tę wiadomość
-
Oj, ostatnio to mi się tak dłużyyyło okropnie, teraz trochę przyspieszyło...ciekawa jestem, jak przejdzie końcówka...w pierwszej ciąży to koło 33-35 tygodnia miałam kryzys i ryczałam, że już chcę urodzić
A czas jak na złość się wlekł...
kozgo, dobrze, że po wizycie wszystko okTo teraz nic, tylko na drzemkę
Hmmm, ja w 9 miesiącu poprzednio już stanęłam jakimś cudem w miejscu, choć mała trochę przybrała...mam nadzieję, że oszczędzi mnie waga w tych ostatnich miesiącach...
A ja mądra nastawiłam pralkę i poszłam się chwilę drzemnąć...wstaję, chcę iść do wc...a tu zonk...pralka wylała...jestem wkurzona, bo jakiś miesiąc temu była (ponownie) naprawiana i wydałam już kasę na naprawę...a pralka wcale nie jest nie wiadomo jak stara...tym razem kupimy już nowąNie opłaca się non stop naprawiać...
-
aphrodita wrote:Dziewczyny mam pytanko, kupowałyście może na allegro koszule do karmienia??
ja kupowałam w sklepie naszsmyk.pl zadowolona jestem.
kozgo fajnie, że po wizycie mama spokojna i zadowolona, że wszystko OK.
ja dziś leniuchuje na maksa NIC nie zrobiłam leże to przez tą pogodę.
no ciekawę czy dużo przytyje w ciągu najbliższych 4 tygodni kozgo jak przytyję tyle co Ty to będziemy łeb w łeb z wagą, no właśnie gdzieś czytałam że w ostatnim m-cu można juz nie przytyć ale jak to możliwe jak dzidzia rośnie? okażę się
Miriam kupowałaś już biustonosz do karmienia? możesz polecić coś?
firma, którą poleca Dorjana nie ma sklepu w wawie:( a wolę jednak najpierw przymierzyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 13:36
-
nick nieaktualnyto chyba dzisiaj ogólny dzień lenia dla kwietniowych mam
co prawda ja wiem skąd brak sił u mnie - smycz mam dłuższą i stwierdziłam że zrobie generalne czyszczzenie kuchni i łazienki - myłam płytki myjką parową, a płytki oczywiście do sufitu, to po co brać stołek
więc dzisiaj mam kryzys siłowy...ale całe szczęście jeden z niewielu w ciąży ( może drugi)
co do wagi - zazwyczaj w ostatnich 4 tygodniach mama już nie tyje mimo że dziecko przybiera na wadze - tak przynajmniej miały wszystkie moje znajome...czy u Was też pada śnieg??? bo u mnie nie widać prawie nic za oknem...a ja powolutku przestaję się mieścić w ubrania z czasu bez dwupakuliczyłam , że już bedzie wiosna
ps dzsiaj zrobiłąm polędwiczki wieprzowe smażone na maśle z winem białym i do tego sos grzybowo-serowy