X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Ty asie :) ciąża Ci służy hehe tej a jakby tak jechać na porodówkę ????

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze takiego mikołaja mogę się podzielić :D

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam super!!!!!!

Kurczę muszę sobie jakąś sesję ciążową zrobić. Bo przyznam, że nie mam zdjęć. No może poza imprezami, ale to nie jest TO.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam łoś super, a my na sr właśnie zwiedzalismy porodówka i się złapałam na ktg hehe:)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko, kupowałyście może na allegro koszule do karmienia??

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam w sklepie ale chiag mang kupowała na Allegro w jej pamiętniku są zdjęcia tych koszul

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/pamietnik/starania-i-ciaza-w-tajlandii,320,7.html tu jest link do pamiętnika :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w komentarzach masz link do sprzedawcy ;)

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Miriam.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska, trzymam kciuki za poprawe wynikow i za spokoj przez ten tydzien.

Miriam-cudowne wdzianko!!!:)

Miriam lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo ja od zawsze mam problem ze splotem kisselbacha i ciągłe krwotoki z nosa, a w ciąży praktycznie 2 razy dziennie na początku, teraz się unormowało trochę =) najlepsze są te z zaskoczenia albo na nieświadomca - mocniej sobie westchnę i cała koszulka w czerwonych plamkach =]
    Martusska będzie dobrze - zmienisz dietę i badania będą prawidłowe - przynajmniej te moczu, bo nie sądze żeby w tydzień morfo się poprawiła ;)

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - strój kapitalny :D

Moje dziecko pokazało dzisiaj jak dobrze słucha babci...
    Julia; Mamo, z czego robi się śmietanę?
    Ja: No z mleczka
    Julia: Z mleka?
    Ja: No tak.
    Julia: A ketchup z pomidorów?
    Ja: No tak tak,
    Julia: Bleeeh ( tak moja córka lubi pomidory)
    Ja: a wiesz z czego robi się cukier? Z buraków...( hyhy, kolejne warzywko, którego nie lubi)
    Julia: Mamo, co ty gadasz, cukier nie robi się z buraków, tylko z ROBAKÓW!!
    Taki to efekt wpajania dziecku przez babcie, że jak będzie jadła suchy cukier, to będzie mieć robaki :P

Miriam, Bea_tina, Mirella, magdalena, Niesmiala lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci są najlepsze hehe:)

A ja mam dziś mega lenia, a muszę wstać i iść na wizytę, a tak nic mi się nie chce, a jeszcze w domu sprzątanie i prasowanie dziś czeka bleh

Wczoraj jakoś za szybko wstałam i coś się powściągnął mi kiepską moc miałam :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia kozgo na wizycie :)

Ja bym chciała mieć takiego powera jak wczoraj...ledwo wstałam i się za sprzątanie wzięłam, nawet kurze pościerałam...a dziś podzielam tego lenia z Tobą :P Nic mi się nie chce normalnie...Choć tyle że się wyspałam, bo o dziwo nie wstawałam dziś w nocy do wc...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po, kurczę tak w przychodni rozkręcili ogrzewanie, że w krótkim rękawku spocilsm się jak świnka i kolorów nabrałam jak burak. Brzuszek był troche napięty i maluch uciekał przed detektorem tętna ale udało sie usłyszeć serducho:) za 2 tygodnie mam juz zrobic wymazy i przed następna wizyta juz ostatnie badania krwi i moczu plus obowiązkowe do szpitala hbs. Na usg mam isc ok 37-38 tyg zobaczyć czy mały się przekręcił. Doktor powiedział, że krwawienie z nosa rat bardzo częste i ogólnie oporocz fizjologicznych dolegliwości nie widzi, żeby działo się coś nie tak.

P.s. Spaaaaaac ;p

magdalena lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, fajnie, ze na wizycie wszystko ok.
    Dziewczyny mi te tygodnie teraz zaczynaja szybciej mijać, za miesiąc pewnie będą uciekaly jeszcze szybciej. A pamietam jak mi sie jeszcze niedawno strasznie dluzylo.

relgh371zv6v421k.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja na ostatniej wizycie 9 stycznia miałam 66kg, dziś 71 czyli w 5 tygodni 5kg, ogólnie 14kg na plus i bardzo duży apetyt, wiec zobaczymy co będzie dalej hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ostatnio to mi się tak dłużyyyło okropnie, teraz trochę przyspieszyło...ciekawa jestem, jak przejdzie końcówka...w pierwszej ciąży to koło 33-35 tygodnia miałam kryzys i ryczałam, że już chcę urodzić :P A czas jak na złość się wlekł...

kozgo, dobrze, że po wizycie wszystko ok :D To teraz nic, tylko na drzemkę :)

Hmmm, ja w 9 miesiącu poprzednio już stanęłam jakimś cudem w miejscu, choć mała trochę przybrała...mam nadzieję, że oszczędzi mnie waga w tych ostatnich miesiącach...

A ja mądra nastawiłam pralkę i poszłam się chwilę drzemnąć...wstaję, chcę iść do wc...a tu zonk...pralka wylała...jestem wkurzona, bo jakiś miesiąc temu była (ponownie) naprawiana i wydałam już kasę na naprawę...a pralka wcale nie jest nie wiadomo jak stara...tym razem kupimy już nową:/ Nie opłaca się non stop naprawiać...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Dziewczyny mam pytanko, kupowałyście może na allegro koszule do karmienia??

ja kupowałam w sklepie naszsmyk.pl zadowolona jestem.

kozgo fajnie, że po wizycie mama spokojna i zadowolona, że wszystko OK.
    ja dziś leniuchuje na maksa NIC nie zrobiłam leże to przez tą pogodę.

no ciekawę czy dużo przytyje w ciągu najbliższych 4 tygodni kozgo jak przytyję tyle co Ty to będziemy łeb w łeb z wagą, no właśnie gdzieś czytałam że w ostatnim m-cu można juz nie przytyć ale jak to możliwe jak dzidzia rośnie? okażę się ;)

Miriam kupowałaś już biustonosz do karmienia? możesz polecić coś?
    firma, którą poleca Dorjana nie ma sklepu w wawie:( a wolę jednak najpierw przymierzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 13:36

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba dzisiaj ogólny dzień lenia dla kwietniowych mam ;) co prawda ja wiem skąd brak sił u mnie - smycz mam dłuższą i stwierdziłam że zrobie generalne czyszczzenie kuchni i łazienki - myłam płytki myjką parową, a płytki oczywiście do sufitu, to po co brać stołek =) więc dzisiaj mam kryzys siłowy...ale całe szczęście jeden z niewielu w ciąży ( może drugi)
    co do wagi - zazwyczaj w ostatnich 4 tygodniach mama już nie tyje mimo że dziecko przybiera na wadze - tak przynajmniej miały wszystkie moje znajome...czy u Was też pada śnieg??? bo u mnie nie widać prawie nic za oknem...a ja powolutku przestaję się mieścić w ubrania z czasu bez dwupaku =/ liczyłam , że już bedzie wiosna =/
    ps dzsiaj zrobiłąm polędwiczki wieprzowe smażone na maśle z winem białym i do tego sos grzybowo-serowy =)

‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ