X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza znowu nam na sr mówili, że chusty też od 3-4 miesiąca bo wcześniej nie są dobre dla niemowlaków i weź tu bądź mądry. Ja będę chyba małego wsadzała do huśtawki bo z moimi bolacymi plecami to chyba długo bym nie dała rady z dzidziusuem w huscie.

Makcza dusiciel-ochraniacz mnie rozbawił hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/chusta-pouch-kangoogoo-rozne-kolory-wysylka-gratis-i3385207480.html

powinno się otworzyć :)

Właśnie wygrzebałam swoją żeby sprawdzić jaką mam, ja mam bebelulu, dostałam ja od kuzynki, zobaczymy czy się sprawdzi:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zagłębiałam się w atesty. Kuzynka mówiła, że rozmawiała z pediatrą na ten temat i on nie widział z tym problemów w sensie ułożenia dziecka i nacisku chusty na dziecko...

Jak powiedziałam mężowi, że suwaczki proponują seks to zapytał co mój podpowiada hehe :D pewnie licząc na to, że podpowiada to samo co walabii :P
    Biedak też ma post jakby nie patrząc:P ale to przez jakieś moje głupie blokady i strach :D teraz np. się stracham, że mogę przyspieszyć coś... a jak powiedziałam mu, że po porodzie to ze 6 tygodni szlabanu to powiedział: co????? no to kurde ładnie... hehehe

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia zobaczysz jak będzie maluszek to tak Wam szybko minie te 6tyg że nie będziesz wiedziała nawet kiedy. Czytam soboe teraz książkę język niemowląt i muszę Wam powiedzieć, ze naprawdę fajna zobaczymy jak bedzie z wprowadzeniem jej w zycie :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wszystko wyjdzie jak już maluch będzie w domu... ale ważne, że w ogóle robimy sobie jakieś postanowienia, że chcemy robić tak a nie tak bo to pierwszy krok do sukcesu :P

dqprj44jypq2k6s8.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to chyba marcowka zostanę. Dzisiaj mam skurcze od samego rana co 7 min. Lekarze mówią że to już nawet dobrze że już coś się zaczyna.

haybeauti, walabia lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam znalazłam... dokładnie chodziło mi o te chusty - chusty kieszonki:

http://www.chusta.pl/index.php?page=shop.browse&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=29

Z tej strony została zakupiona chusta kuzynki... Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to niby jest napisane, że posiadają jakieś certyfikaty...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita trzymaj się, jesteś w dobrych rękach.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Dziewczyny ja to chyba marcowka zostanę. Dzisiaj mam skurcze od samego rana co 7 min. Lekarze mówią że to już nawet dobrze że już coś się zaczyna.
    Trzymam kciuki za Ciębie i Emilke <3

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita trzymamy kciuki bardzo mocno, powodzenia dla Ciebie i malutkiej Emilki!!
    U mnie dziś cały dzień lenistwa, śpię, jem albo siedzę na internecie. Jednym z większych wysiłków jakie wykonałam to przebranie się z piżamy i na tym chyba poprzestanę :-)

walabia lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita trzymamy kciuki dawaj znać jak się rozwinie sytuacja, widać Emilka już nie moze się doczekać żeby przytulić mamusie.

Koala ja nawet z piżamy się nie przebralam wiec swietnie Cię rozumiem.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, głowa do góry!!!! musi pewnie trochę czsu minąć i wszystko będzie ok... tak jak Walabia napisała najważniejsze, że macie dobrą opiekę i chłopaki są pod ścisłą kontrolą. Co do innych problemów, to nawet tak nie myśl, wszystko przecież jest ok. Trzymaj się dzielnie, choć i tak wiem, że jesteś dzielną kobietą i sobie doskonale poradzisz, tak samo jak chłopaki.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral pamiętaj, że jestesmy z Wami :) chłopaki zanim się obejrzysz będą ładnie jesc i wrocicie do domku. Teraz ważny jest Twój spokój i to, że mają dobrą opiekę :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral głowa do góry. jesteśmy z Tobą. Chłopaki potrzebują pewno trochę czasu by się nauczyć więcej jeść - najważniejsze że przybierają na wadze

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral - Trzymaj się tam dzielnie!! Wszystkie jesteśmy z Tobą i trzymamy za Was kciuki!! Maluszki potrzebują jak widać jeszcze trochę czasu, by nabrać sił, ale wszystko będzie dobrze i tylko tak masz tu myśleć!! Nie ma innej opcji!!

Ja już jakiegoś świra dostaje od siedzenia w domu, pogoda taka do kitu, że nie było jak wyjść...nie wiem co jutro ze sobą zrobię, mają przyjść wymieniać nam okna i jakoś tak nie bardzo mi się widzi siedzenie w domu, gdy oni się będą tłuc...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral! Myślami z Tobą i chłopakami. Aphrodita czekamy na rozwój wydarzeń. Ja mam dzisiaj zgon totalny, śpię cały czas. Dobiła mnie ta zmiana pogody. Kozgo też czytam "Język niemowląt" , ciekawi mnie czy komukolwiek udało się wprowadzić ten Łatwy Plan, np. Karmienie co 3 h a nie na żądanie.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cicho? Wszystkie przeżywamy bliźniaczki Koral! :) to kontemplacja i skupienie :)

walabia lubi tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral nie tylko kwietniowki trzymaja kciuki ja tez sie dolaczam bardzo Wam kibicuje chlopaki dadza radze z karmieniem tylko potrzebuja czasu pewnie.
    kochana glowa do gory i buuuuziaki od cioteczek z forum:-) :-) :-)
    no i dalej emocje aphrodita czekamy na wiesci.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza możesz iść spać dzisiaj raczej nie urodze. Skurcze są ale Rozwarcie od rana się nie zmienia.

Makcza lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita 17 marca to też fajny dzień na poród i Emilka nie urodzi się w niedzielę więc nie będzie leniwa;) trzymaj sie powodzenia.

Koral głowa do góry, przetrwałaś ciąże to wytrzymasz i teraz, wszystkie jesteśmy z Tobą.

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ