X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    sny podobno śnią się na odwrót :D
    To trzymam cię za słowo ;)

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem chya jakaś nie normalna. Bo nie mogę się doczekać. Ciekawi mnie jak to jest, czy dam radę, jak Konrad zareaguje jak zobaczy małego, czy u mnie od razu uaktywni się instynkt, jakie to uczucie karmić piersią.
    Uważam że poród to tylko przejście do tych fajnych rzeeczy.

na pewno jadąc na porodówke będę się denerwować ale na razie jestem spokojna

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelia ja mogę dziś rodzić :D hehe chociaż się nie zapowiada :D też biorę się za porządki niech coś się ruszy :D bo 28 się niebezpiecznie zbliża :D haha mówisz że nie jest taka zła :D ja jednak zostanę przy tabletkach :D

o takie mam

http://www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=191

póki co 3x1 :D jak nie pomoże do weekendu zwiększę dawkę na maxa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Walabia nadal milczy hmmm

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) no zazwyczaj już się odzywała :P kto wie, kto wie :P ale na nią stawiamy :D czyż ona nie czuje presji???

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza z tym czopem to nie wiadomo tez twierdziłam że go jeszcze mam do wtorku kiedy lekarz uświadomił mi jak bardzo się myle :D

• Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, super ten film: Pierwszy krzyk. Na youtube znalazłam. Dzięki :)

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny słoneczny dzień:) jeśli chodzi o bóle i skurcze, to ja mam już od dwóch tygodni, bóle okresowe są po prostu ciągle, a skurcze najczęściej w nocy albo wieczorem, ale nieregularne, więc wiem, że to nie to . Wczoraj chyba zaczął wypadać mi ten czop. ja w przeciwieństwie do Miriam zaczynam się właśnie od dziś oszczędzać, tak postanowiłam, chce wytrzymać do planowanego cc na 2 kwietnia.

Miriam lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy boję się porodu? Raczej nie...jakoś to przeżyję...choć wcale nie spieszy mi się do szpitala...za dużo tam przesiedziałam przez ostatnie 7 lat i na myśl o powrocie w te same mury jakoś nie napawa mnie chęcią...

Oznak porodu dzięki Bogu też jeszcze brak, bo nie mam zamiaru jeszcze rodzić i nie powinnam, bo mam jeszcze sporo czasu...

Jestem właśnie w trakcie przerwy w ogarnianiu mieszkania, jeden pokój całkowicie ogarnięty już, pora na generalny porządek w drugim...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - Ty mnie po prostu powalasz z tą niechęcią do rodzenia 28 :D Nie żebym się dziwiła, bo gdyby moja teściowa coś świętowała w najbliższym czasie, to też bym zaciskała nogi, byle nie urodzić w ten dzień ;)

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczynki za odpowiedzi :)

Ja też nie mam żadnych oznak, żadnych skurczy, bóli, nic kompletnie, ale u mnie to jeszcze jest na to czas - tak myślę przynajmniej?

Natomiast ja w przeciwieństwie do Was jestem na maksa leniwa i za nic nie mogę się wziąć, a jak się za coś wezmę, to tego nie dokończę. Już sama jestem na siebie zła, grrrrrrrrrrrrr...

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, i do mnie nie dociera, że mogę urodzić wcześniej niż w 40 tygodniu, czyli w moim przypadku 28. kwietnia. Wymyśliłam sobie w tej głowie, że rodzę w terminie albo po o.O

iv09mg7y9aya90me.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia trzymam kciuki. Mi o 7 rano kazali wstac i przenieśli do sali gdzie przy małym robię wszystko sama i nie ukrywam lekko nie jest boli dalej a mój synuś nie chce ssac cyca łobuz, siary mam duzo ale mały jakoś przyssac sie nie moze:( mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej. Strasznie śpiąca jestem, był maz i Tynek na nim spał tak wiec miałam godzinna drzemkę ;)

walabia, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja pierniczę, tak mi przykro:( Nie potrafię sobie wyobrazić, jak się boisz:( Ale dobrze, że jesteś pod dobra kontrola lekarską! To przedewszystkim!!! Jutro jeszcze dokładnie wszystko sprawdzą, a może podczas USG wkradł się jakiś błąd?? Mam nadzieję, że Franek będzie cały i zdrowy, a nawet jak będzie takim okruszkiem to nic! Nadrobi później na cycochach;P trzymaj sie:*

Kozgo dobrze, że masz pokarm, a Tymuś napewno złapie bakcyla tak, że nie będziesz go mogła odciągnąć od cycka:) Uważaj na siebie, mimo wszystko, jestes po poważnym zabiegu! I nie możesz się aż nad to przemęczać! Dobrze, że masz wspomagacza:)

walabia lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej, walabia, trzymam kciuki, by wszystko wyszło jak najlepiej dla Was!! Jesteś pod stała kontrolą, wszystko z pewnością się dobrze ułoży...a nawet jeśli mały urodzi się okruszkiem to pewnie szybko nadrobi...Eh nie dziwię się, że przeżywasz teraz bardzo i się boisz, ale jestem dobrej myśli, że wszystko się dobrze ułoży :*

kozgo - nie nadwyrężaj się kochana...a mały z pewnością załapie cycusia i niedługo będziesz narzekać, że chce tylko na cysiu wisieć ;) Julka też miała z początku problem, nie umiała się zassać i początki były trudne, choć pokarm był, ale w końcu się nauczyła i cycusiowaliśmy baardzo długo, więc wierzę tym bardziej, że Tymuś szybko załapie tę sztukę ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia jesteś pod kontrolą lekarską i to najważniejsze. To że Franek na usg tyle waży w rzeczywistości może okazać się że waży dużo więcej. Pamiętasz zapewne jak chyba pillow pisała, ze w szpitalu jej maluch miał różną wagę i raz tył a raz chudł.
    Ja gdzieś czytałam że u chłopców jąderka czasami stępują dopiero po porodzie więc i tu położna zapewne ma rację (w końcu więcej przypadków widziała niż my)
    Daj znać jutro! Trzymamy kciuki, będzie dobrze

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo jeszcze nie zdążyłam Tobie i Mężowi pogratulować, cieszę się że poród przebiegł pomyślnie i że trzymasz już w rękach Tymka, trzymajcie się zdrowo.

Walabia trzymaj się dzielnie, dobrze że jesteś pod okiem specjalistów, będę się modlić żeby wszystko dobrze się u Ciebie i Franka skończyło, bądź dobrej myśli. Mój syn też miał wodojądrze, które się wchłonęło samo po kilku tygodniach od narodzin.

Ja dziś po badaniach na GBS, trochę też dziś podziałałam, wczoraj wizyta u diabetologa i zakupy, no i mam za swoje już nawet chodzić nie umiem. Mała mnie boksuje rączkami albo główką w takie miejsce że odczuwam silny kłujący ból w okolicach szyjki, także leżę i odpoczywam.

Makcza, walabia, walabia lubią tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Walabia tak mi przykro ale ja mam ogromną nadzieje że będzie ok

co do wodniaka to miałam w żłobku chłopca który urodził się z wodniakiem i właśnie on sam się wchłoną lecz musiał chodzić na kontrole co do wagi mam nadzieje że to jakiś błąd pomiarowy wiele dziewczyn pisało że ich dzieci nie rosną a przychodziło co do czego i trach duże szkraby się rodziły nawet pamiętam taki przypadek że dziecko z usg na usg się zmniejszyło tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć u kogo obrze masz wizyte tak szybko a na karowej są dobrzy spejaliści <3 trzymaj się kochana

I pamiętaj Ty już limit nieszczęść wykorzystałaś w tamtym roku leżąć na praskim wiec teraz musi być dobrze uszy i nos do góry a ja przytulam do mojego ogromnego serducha <3

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia! Na pewno będzie dobrze, a z tą wagą to te pomiary nie są do końca miarodajne. Ile się nasłuchałam historii o dzieciach które miały być malutkie a rodziły się pół kilo, albo i więcej większe. Wszystkie Franki to silne chłopaki. Zobaczysz :*
    Kozgo a Ty tam walcz z cycusiem, czasami trzeba parę dni przemęczyć aż maluszek załapie. Próbowałaś przy położnej karmić? Może coś by Ci podpowiedziała.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, kochana - przytulam! :*

Bardzo dobrze, że jutro masz wizytę i będziesz w razie czego na Karowej - tam są świetni specjaliści.

Trzymam kciuki za Was bardzo, bardzo mocno.

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ