Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Walabia jesteśmy z Tobą. BArdzo dobrze , że wizyta już jutro i pewnie zostawią Cie w szpitalu, więc lepszej opieki nie możesz mieć. Z chłopcami tak już jest, że czasem z tymi jąderkami różnie bywa ale jak widać dużo przypadków pokazuje, że z czasem wszystko wraca do normy. Głowa do góry będzie dobrze...
Wagą się nie przejmuj nawet jeśli mały by miał trochę niższą wagę to szybko nadrobi, zobaczysz. Przecież dużo dzieci rodzi się jako kruszynki i nadrabiają bardzo szybko. Zresztą wcale nie musi tak być, że Franek będzie miał niską wagę jak wiadomo USG nie zawsze pokazuje dobrą wagę więc spokojnie. Trzymaj się i postaraj uspokoić :-*
Kozgo super, że już zajmujesz się Tymkiem. No a co do ssania to wiesz, dla Tymka to nowa rzecz, musi się jej nauczyć a jak zaskoczy to już pójdzie.walabia lubi tę wiadomość
-
Walabia wiem co przezywasz. Strach o zdrowie dziecka gdy coś jest nie tak jest naprawdęi okropnym uczuciem. Ale trzeba być dobrej myśli że wszystko będzie dobrze. Co do wagi to mi dzisiaj na usg lekarz powiedział że mała waży 3260 g ale ta waga może być trochę zalamana że wzgledu na trochę większą ilość wód plodowych. Także jesli masz trochę mniej to pewnie dzidzius waży trochę więcej niż na usg. Także Walabia bądź dobrej myśli a zobaczysz że będzie ok.
walabia lubi tę wiadomość
-
Walabia czesto sie rodzi dzieciaczki wagowo podobne do swoich rodzicow. Moj maluch tez niby 31,5 tygodnia anwaga niespelna 1700g i tez wczoraj dxiewczyny mnie pocieszaly, bo malutki sie wydaje, a sprawdzal ci przeplywy maciczne? Masz podwyzszone cisnienie? Bo u mnie cisnienie wysokie i mozeto wplywac na nizsza wage szkrabow. Eh, nie mam pojecia, moze okaze sie faktycznie blad popomiaru.
-
nick nieaktualny
-
Mnie wczoraj badala przeplywy z lewej i prawej strony, ale dlatego ze mam cisnienie wysokie. Ale skoro masz lozysko dobre, to na pewno jest dobrze. Cholercia, głodny na pewno nie jest. Tym sie nie martw! Ale najprawdopodobniej bedzie malutki po rodzicach, musi byc dobrze! Bardzo mocno trzymam kciuki!
-
nick nieaktualnyWalabia uwierz nam na słowo Franio na pewno nie jest głodny
przepływy bada się tak jak na usg połówkowym takie kolorowe kropki plamki itp. (chyba o to chodzi Beaitnie)
łożysko masz ekstra jak na ten etap ciąży ja już mam III stopnia a Ty I wiec naprawdę musi być dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 17:21
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyto taki żarcik na wieczór był
a to spoko że masz odbiór od razu tam gdzie ktg
ja to robiłam w medicoverze a ktg mam w szpitalu i a lekarza jeszcze gdzie indziej i tak krążyłam masakra jakaś dobreze że prawko zdałam bo autobusem to załamać mogla bym się
-
Walabia wiem co czujesz. Moja w miesiąc urosła zaledwie 220g! I też jest cholernie malutka 2440g. I też jedyne pocieszenie dla mnie to genetyka i błędy po sprzętumiaru, ale wczoraj i tak pół nocy o tym myślałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 18:55
walabia lubi tę wiadomość
-
O Miriam obejrzałaś Pierwszy Krzyk
Bardzo są tam ładne te opowieści i ten kontrast między podejściem w różnych kulturach... Życzę Ci tak ładnego i mistycznego przeżycia. Jak tabletki, czujesz coś?
Walabia a te wody to się ponoć jakoś wchłaniają a jak się bardzo dużo pije to ponoć się robi ich więcej. Moja koleżanka mówiła mi to, że lekarz jej zalecił bardzo dużo pić jak miała mało wód.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 19:09
walabia, Miriam lubią tę wiadomość
-
walbia napewno wszystko jest w porządku, nie stresuj siebie i maluszka, lekarz ci wszystko jutro wytłumaczy.
a ilość wód zmniejsza się im bliżej porodu i one się nie sączą tylko dziecko rośnie i dlatego jest ich mniej, bo wcxzoraj lekarz też mi sprawdzał i mniej więcej w uproszczeniu tak to wygląda, ty już jesteś na ostatniej prostej to pewnie dlatego jest ich mniej.
z wagą dziewczyny też mają racje bo mnie też pytał ile ja ważyłam i ile mąż.
trzymam kciuki za ciebie i za Frania żeby wszystko było dobrzewalabia lubi tę wiadomość
-
Beatina mój Tymek w 31 tygodniu tez ważył 1700g, a w 37 urodził się 3300 wiec do terminu jakbym dotrwała to kawał chłopa by był.
Walabia trzymam kciuki za Ciebie i za Franka napewno wszystko bedzie dobrzeBea_tina, walabia, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChiang Mai wrote:O Miriam obejrzałaś Pierwszy Krzyk
Bardzo są tam ładne te opowieści i ten kontrast między podejściem w różnych kulturach... Życzę Ci tak ładnego i mistycznego przeżycia. Jak tabletki, czujesz coś?
Quote:tak bardzo fajny film aż żałuje że nie żyje w stanach i nie mogę rodzić w basenie
co do tabletek to biore czy coś czuje to hmm nie wiem nic chybaale z moim refleksem to po prostu mogę coś przegapić jak ten czop