X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia jesteśmy z Tobą. BArdzo dobrze , że wizyta już jutro i pewnie zostawią Cie w szpitalu, więc lepszej opieki nie możesz mieć. Z chłopcami tak już jest, że czasem z tymi jąderkami różnie bywa ale jak widać dużo przypadków pokazuje, że z czasem wszystko wraca do normy. Głowa do góry będzie dobrze...

Wagą się nie przejmuj nawet jeśli mały by miał trochę niższą wagę to szybko nadrobi, zobaczysz. Przecież dużo dzieci rodzi się jako kruszynki i nadrabiają bardzo szybko. Zresztą wcale nie musi tak być, że Franek będzie miał niską wagę jak wiadomo USG nie zawsze pokazuje dobrą wagę więc spokojnie. Trzymaj się i postaraj uspokoić :-*

Kozgo super, że już zajmujesz się Tymkiem. No a co do ssania to wiesz, dla Tymka to nowa rzecz, musi się jej nauczyć a jak zaskoczy to już pójdzie.

walabia lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia wiem co przezywasz. Strach o zdrowie dziecka gdy coś jest nie tak jest naprawdęi okropnym uczuciem. Ale trzeba być dobrej myśli że wszystko będzie dobrze. Co do wagi to mi dzisiaj na usg lekarz powiedział że mała waży 3260 g ale ta waga może być trochę zalamana że wzgledu na trochę większą ilość wód plodowych. Także jesli masz trochę mniej to pewnie dzidzius waży trochę więcej niż na usg. Także Walabia bądź dobrej myśli a zobaczysz że będzie ok.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia czesto sie rodzi dzieciaczki wagowo podobne do swoich rodzicow. Moj maluch tez niby 31,5 tygodnia anwaga niespelna 1700g i tez wczoraj dxiewczyny mnie pocieszaly, bo malutki sie wydaje, a sprawdzal ci przeplywy maciczne? Masz podwyzszone cisnienie? Bo u mnie cisnienie wysokie i mozeto wplywac na nizsza wage szkrabow. Eh, nie mam pojecia, moze okaze sie faktycznie blad popomiaru.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz... ja jak pytałam lekarza czy mój mały za szybko nie przybiera, to zapytał ile my ważyliśmy ja i mąż przy porodzie wiec najwidoczniej to są sprawy genetyczne i mały może ważyć tyle co tatuś :) będzie ok tylko na spokojnie.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przy poloznej jakoś idzie weźmie kilka łyków ale sami nie mozemy sobie poradzić a jeszcze non stop ktos przychodzi o mowi ze musze karmić itd i strasznie mnie to stresuje:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, to powiedz tatusiowi zeby przekazal ze zlotych rad nie potrzebujesz! Co za ludzie! Dlatego nie chce zadnych wizyt:/ trzymaj sie i nie sluchaj nikogo bo po co masz sie uruchamiac! Buziaczki dla Tymcia:*

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walaba podobno dzieci wagowo przypominają rodziców wiec jak mąż był nieduży to i Franio pewnie dlatego :) Zresztą widziałam was oboje i do olbrzymów to i teraz nie należycie :P wiec spokojnie będzie dobrze <3

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj badala przeplywy z lewej i prawej strony, ale dlatego ze mam cisnienie wysokie. Ale skoro masz lozysko dobre, to na pewno jest dobrze. Cholercia, głodny na pewno nie jest. Tym sie nie martw! Ale najprawdopodobniej bedzie malutki po rodzicach, musi byc dobrze! Bardzo mocno trzymam kciuki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia uwierz nam na słowo Franio na pewno nie jest głodny :) przepływy bada się tak jak na usg połówkowym takie kolorowe kropki plamki itp. (chyba o to chodzi Beaitnie)
    łożysko masz ekstra jak na ten etap ciąży ja już mam III stopnia a Ty I wiec naprawdę musi być dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 17:21

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia wydaje mi sie ze tu juz moze dzialac genetyka:-)

Jutro porozmawiasz z lekarzem to juz bedziesz wiedziala wszystko, a my mozemy tylko gdybac:(

Trzymam kciuki, zeby wszystko okazalo sie super!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to gratulacje Makcza jeden stres mniej :) ale po wynik i tak dotoczyć się musisz :P wiec lepiej żebyś na tą panią nie trafiła :D bo jak zobaczy że nie leżysz to będzie zła :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to taki żarcik na wieczór był :D a to spoko że masz odbiór od razu tam gdzie ktg :D ja to robiłam w medicoverze a ktg mam w szpitalu i a lekarza jeszcze gdzie indziej i tak krążyłam masakra jakaś dobreze że prawko zdałam bo autobusem to załamać mogla bym się

• kozgo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracownicy szpitala, w odwiedzinach tylko mąż siostra a oni mnie wspierają.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia wiem co czujesz. Moja w miesiąc urosła zaledwie 220g! I też jest cholernie malutka 2440g. I też jedyne pocieszenie dla mnie to genetyka i błędy po sprzętumiaru, ale wczoraj i tak pół nocy o tym myślałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 18:55

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Miriam obejrzałaś Pierwszy Krzyk :) Bardzo są tam ładne te opowieści i ten kontrast między podejściem w różnych kulturach... Życzę Ci tak ładnego i mistycznego przeżycia. Jak tabletki, czujesz coś?

Walabia a te wody to się ponoć jakoś wchłaniają a jak się bardzo dużo pije to ponoć się robi ich więcej. Moja koleżanka mówiła mi to, że lekarz jej zalecił bardzo dużo pić jak miała mało wód.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 19:09

walabia, Miriam lubią tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walbia napewno wszystko jest w porządku, nie stresuj siebie i maluszka, lekarz ci wszystko jutro wytłumaczy.

a ilość wód zmniejsza się im bliżej porodu i one się nie sączą tylko dziecko rośnie i dlatego jest ich mniej, bo wcxzoraj lekarz też mi sprawdzał i mniej więcej w uproszczeniu tak to wygląda, ty już jesteś na ostatniej prostej to pewnie dlatego jest ich mniej.

z wagą dziewczyny też mają racje bo mnie też pytał ile ja ważyłam i ile mąż.

trzymam kciuki za ciebie i za Frania żeby wszystko było dobrze ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że sporo piję... a wstaję do WC średnio 5 razy w nocy. Gdybym zaczęła pić jeszcze więcej, to... chyba bym musiała nocować w łazience:)

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na pocieszenie, znalazłam fajny przepis i zamierzam go dziś wypróbować (czekam tylko na dostawę z Tesco). Podoba się Wam?

http://www.przepisownia.pl/przepisy/tort-latte-macchiato-z-jogurtem/340817

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina mój Tymek w 31 tygodniu tez ważył 1700g, a w 37 urodził się 3300 wiec do terminu jakbym dotrwała to kawał chłopa by był.

Walabia trzymam kciuki za Ciebie i za Franka napewno wszystko bedzie dobrze :)

Bea_tina, walabia, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai wrote:
    O Miriam obejrzałaś Pierwszy Krzyk :) Bardzo są tam ładne te opowieści i ten kontrast między podejściem w różnych kulturach... Życzę Ci tak ładnego i mistycznego przeżycia. Jak tabletki, czujesz coś?
    Quote:
    tak bardzo fajny film aż żałuje że nie żyje w stanach i nie mogę rodzić w basenie :(

co do tabletek to biore czy coś czuje to hmm nie wiem nic chyba :D ale z moim refleksem to po prostu mogę coś przegapić jak ten czop :D

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ