X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kurde jak dyplomatycznie jej to tłumaczysz :D jak ona mi ostatnio powiedziała że to MA BYĆ W JEJ URODZINYY I JUŻ to odpowiedziałam że się postaram i parschnełam śmiechem oddałam telefon Czarkowi i powiedziałam że po moim trupie :D ciekawe czy usłyszała :D

tylko ja akurat nie mam nic do mojej teściowej bo jest bardzo fajną kobitką i nawet jakby mała się urodziła w jej urodziny to nie miałabym nic przeciwko a ona napewno bardzo by się cieszyła, ale niech wychodz dopiero 3.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno często wody odchodzą dopiero przed skurczami partymi, nie ma reguły.

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia to zazdroszczę :)

Oliwkowa to i ja zaczynam się bać

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teściowa ma imieniny 27 marca i na ostaniej wizycie powiedział, że do 12 kwietnia na pewno nie wytrzymam.
    Na początku nie chciałam, żeby mały się urodził 27 ale ostatnio mi się śniło, że rodziłam i na porodówce wisiał duży kalendarz i zaznaczony był 27 marca hehe :) A teraz jest mi wszystko jedno aby mały był zdrowy :)

lusia22 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    U mnie teściowa ma imieniny 27 marca i na ostaniej wizycie powiedział, że do 12 kwietnia na pewno nie wytrzymam.
    Na początku nie chciałam, żeby mały się urodził 27 ale ostatnio mi się śniło, że rodziłam i na porodówce wisiał duży kalendarz i zaznaczony był 27 marca hehe :) A teraz jest mi wszystko jedno aby mały był zdrowy :)
    sny podobno śnią się na odwrót :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Walabia nic jeszcze nie pisała :D

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa, ja miałam skurcze regularne co 7 min w niedzielę. A że jestem w szpitalu na patologii to lekarze z 3 razy mnie badali i sprawdzali Rozwarcie. Przez cały dzień na 1 palec. Noc przespalam i minęło wszystko. Teraz mam bóle okresowe i dochodzą niestety bóle krzyżowe. Skurcze mam codziennie ale już nie tak regularnie. I na ktg też mi wychodzą. Polozna i lekarze mówią że to może potrwać jeszcze. Moja mama też tak miała.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo gratulacje. Fajnie że masz już syneczka przy sobie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, najważniejsze jest to, że Tymek jest obok Ciebie. Nic innego się nie liczy, ból niedługo minie. Tak jak Koral napisała, bierz przeciwbólowe i będzie dobrze a jak spojrzysz na Tymka to pewnie nawet przeciwbólowych nie potrzebujesz co??? Kurde ale masz fajnie :) Trzymajcie się :) I CIESZ SIĘ SWOIM SYNALKIEM :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIriam, a powiedz - jak się czujesz psychicznie przed porodem? Kiedyś wspominałaś, że się stresujesz. Ja byłam taka harda przez całą ciążę, niczego się nie bałam, bardzo chciałam i nadal chcę rodzić naturalnie, aż tu któregoś pięknego dnia po prostu zaczęłam się stresować i obawiać porodu... :/

I wcale mi nie przechodzi jak na razie, a wręcz przeciwnie :/ Jak Ty się czujesz? Przeszły Ci te obawy? Jeśli tak, to podziel się ze mną radami, jak się pozbyć tych myśli z głowy :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A reszta dziewczyn? Jak Wy znosicie to czekanie? Stresujecie się, czy wręcz przeciwnie? :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jA SIE STRESUJE ALE BARDZO OCZEKUJĘ TEGO MOMENTU :) NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ :) TAKIE POMIESZANIE Z POPLĄTANIEM :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle ja dokładnie tak jak Ty przez całą ciążę się nie baŁam , ale teraz na końcówce naszły mnie jakieś obawy i trochę się boję , ale myślę że to normalne

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz Kozgo , Tymuś nie chciał urodzić się siłami natury , bo szybko uciekł przed poniedziałkiem z brzuszka by nie było próby obrotu :) mały cwaniaczek :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle powiem Ci tak bałam się do wtorku do wizyty u lekarza ten powiedział mi że termin 1 kwietnia raczej odpada bo jego zdaniem nie wytrzymam nawet gdy będę leżeć z nogami do góry bo czopa brak ( i tu szok jak to ? przegapiłam to ? ) rozwarcie na 1,5 palca szyjka skrócona do 23mm lecz póki co twarda i on obstawia 28-30 marca i tu doznałam szoku jak to to już tak blisko ?? i doszło do mnie że teściowa ma urodziny 28 i myśl oooooooooooooo nieeeeeeeeee rodzimy wcześniej i strach przeszedł moment od razu przygotowania do porodu liście malin skakanie na piłce namawianie Czarka na sex strach przeszedł momentalnie w fobie tego że mogę urodzić w teściowej urodziny a tego nie chce nie wiem dlaczego aż tak się bronie przed tym 28 ale ja po prostu nie zdzierżę tego jeszcze po jej tekstach że ja mam urodzić 28 i koniec wiec ja z moim nasilonym wrednym charakterem się zaparłam że nie urodzę 28 i już się nie boje :D

magdalena, Martynika lubią tę wiadomość

• Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wcale nie boję.
    Nawet wczoraj jak już miałam regularne skurcze, jak się kąpałam mąż mnie cały czas pilnował i pytał co ja taka spokojna jestem i nic się nie denerwuję.
    Ja po prostu już nie mogę się doczekać naszej córci i obojętnie jak miałoby boleć, wiem że trzeba to przetrwać by osiągnąć upragniony cel.
    Jakoś zawsze sobie tłumaczę, że nie ma co się bać, i stresować bo to nam nic nie pomoże, trzeba to znieść.
    A po 2 naczytałam się, że jak się kobieta denerwuje to wytwarza się adrenalina, która może wydłużyć akcję porodową a nawet zatrzymać te pierwsze skurcze bo blokuje wytwarzanie oksytocyny. Kobieta rodząca powinna być spokojna i czuć się bezpieczna by poród szybko przebiegł.
    To podobno zostało nam z czasów pradawnych, gdy rodząca kobieta czuła się w niebezpieczeństwie, wytwarzała się adrenalina, która zatrzymywała poród by kobieta mogla schronić się w bezpieczne miejsce. Tak czytałam :)
    Kobiety rodzą od tysięcy lat, jesteśmy stworzone tak, by to przetrwać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 10:06

nick nieaktualny, magdalena lubią tę wiadomość

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak wiadomo kobieta w ciąży zmienną jest i pewnie jak dojdzie co do czego to znów zacznę się bać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tego obejrzałam ostatnio film pierwszy krzyk i to dodało mi dodatkowego spokoju :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się nie boję bólu tylko tego , że mogą wystąpić jakieś komplikacje tfu tfu tfu

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszych atrakcjach Kozgo nikt dziś nie zamierza rodzić? ;)
    Wzięłam się wczoraj za porządki, posegregowałam wreszcie wszystkie papiery, rozliczyłam PITy, uprałam ostatnie firanki, nowy rożek dla młodego. Oby do soboty i też mogę rodzić. Boję się bólu i to bardzo, dlatego wolałabym szybciej niż później, najlepiej też tak z zaskoczenia, żeby nie siedzieć i się nie zastanawiać, co mnie czeka.
    Skurcze u mnie też coraz silniejsze, ale zupełnie nieregularne. Może to działanie herbatki z liści malin? Miriam, nie jest w smaku taka zła, można się przyzwyczaić :)

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ