X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT mam bóle okresowe już od kilku dni wczoraj byłam u gin i powiedział że nie spodziewa się porodu wcześniej niż 28-30 marca ale do 1 kwietnia nie wytrzymam chociaż rozwarcie na 1,5 palca czopa brak i szyjka 23mm ale twarda :D wiec Ty chyba wytrzymasz :)ale zapytaj się swojego lekarza lepiej

mój doktorek nie zna moich niecnych planów porodu przed 28 bo jeżeli nie dotrwam do 1 kwietnia to rodzę przed 28 bo 28 teściowa ma urodziny i tego nie zdzierżę :D wiec tabletki z liści malin piłeczka hop hop hop sprzatanie na maxa :D i rodzimy przed 28 :) jak bałam się porodu tak teraz mam power i strach przed porodem 28 :D

Lissa, martusia172005 lubią tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ale mnie rozwaliłaś :P ale argument masz nie da się ukryć :) gdybyś czasem wytrzymała do 28 to w ten dzień leż i się nie ruszaj a po 12 w nocy hulaj dusza :)

Co do bóli miesiączkowych to też czasem mam ale bardzo, bardzo delikatne i krótkotrwałe a okresy miałam mega bolesne.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    MoniaT mam bóle okresowe już od kilku dni wczoraj byłam u gin i powiedział że nie spodziewa się porodu wcześniej niż 28-30 marca ale do 1 kwietnia nie wytrzymam chociaż rozwarcie na 1,5 palca czopa brak i szyjka 23mm ale twarda :D wiec Ty chyba wytrzymasz :)ale zapytaj się swojego lekarza lepiej

Miriam, jak ten czas zleciał - przecież to odrobinę więcej niż tydzień... Jejku, kiedy to zleciało? Zaraz ja będę się stresować :D

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sama sie zastanawiam jak to szybko zlecialo az nie moge uwierzyć dopiero co test robiłam i tak sie bałam kolejnego poronienia a tu ju tuż tuż :)

Codziennie do Zojki w brzuchu gadam ze jak wyjdzie 28 to sie do nie nie odzywać nie będę a nawet w bólu i płaczu nogi będę zaciskac i ręka wpychac do środka zobaczymy jak corcia sie mamusi słucha haha ;)

lusia22, lusia22, szczessciara lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyje ta aparatura nawet człowiekowi się zdrzemnąc nie dadzą. Co do cennika to zakładają już po znieczulenie wiec nic nie boli i nie czuć. Teraz mam skurcze chyba macica sie obkurcza nie bede kłamać boli batdzo mimo przeciwbólowych, a badanie brzucha teraz to dopiero hardcore. Synuś spi i niczym się nie martwi, a ja staram się troche ruszac troche przespać ale cały czas jednym okiem obserwuje Tymka ah ten instynkt:)

Miriam, Lissa, szczessciara, walabia lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo GRATULACJE :-) oj jak ja ci zazdroszcze, że już możesz podziwiać swojego malucha. Życze dużo zdrówka dla was obojga i szybkiego powrotu do formy.

• kozgo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze odnośnie manicuru i Pedicure hybrydowego moałam jeden i drugi bo jutro miałam isc na zdjęcie i nikt nic nie powiedział na ten temat.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza od początku mega euforia jak go zabrali na czas szycia to tęskniłam jak głupia hehe, instynkt zadziałał w 100% a bardzo obawiałem sie jak to bedzie po cc nie wiem czy to dlatego ze skurcze czy co. Najciężej było jak schodziło, znieczulenie i mega bol i zmęczenie i trichę rozpacz ze nie moge sie zgiąć zeby dać mu buziaka albo powąchać. Dziwnie jest ze nagle nie ma brzucha hehe

Makcza, haybeauti lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E no, trochę tego brzucha to chyba jeszcze jest? Czy po prostu jestreś szczęściarą? :) Mam wrażenie, że bardzo dobrze zniosłaś poród. Pozytywnie nastawiona do wszystkiego, co? Długo miałaś skurcze? Bardzo bolesne?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę na płasko wiec dopiero kak wstane to sie okaże:) wody zaczęły odchodzić od 8.30 a skurcze od 13. 30 do 15.30 bo zaczęła sie wtedy cc i nie było tak złe mino ze były regularne i potrafiły trwać minutę. Malcza noe ukrywam, że rano troche ryczałam, że nie dotrwalismy do pon do obrotu ale nic nie mogłam zrobic wiec w sumie szybko się z tym pogodzilam duzo dał mi spokój i optymizm meza. Powiem Wam, że opieka w szpitalu super wszyscy mili, pomocni tłumacza. Jestesmy na sali 4, a położnych do pomocy na stałe jest 2 i cały czas sprawdzają co u nas i co u maluchów, jeżeli chodzi o cc tez fajna ekipa, a tle z radia leciało coco jambo haha tylko nie mogłam patrzeć na sufit bo w lampach odbijał soę mój brzuch.

Makcza, haybeauti, Miriam lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.
    Długo mnie tu nie było. Udzielałam się czasem na III trymestrze bo jakoś tego działu forum długo nie umiałam znaleźć. Dopiero z wyszukiwarki się udało.
    Mam nadzieje że przyjmiecie mnie ponownie:) Termin z miesiączki mam na 30.03 ale ponoć bardziej pewne jest to z USG I trym. - 16.04.

Odnośnie bólów miesiączkowych ja miałam wczoraj strasznie mocne, całe popołudnie.
    Od rana miałam bezbolesne skurcze a od około 14 zaczęły się coraz mocniejsze i regularne.
    Najpierw się nimi nie przejmowałam ale zaczęły się robić regularne. Dziwne było to, że były od razu co 5 minut i trwające około minuty. Około 17 poszłam się kąpać i przygotowywać na IP. Po kąpieli dalej były ale co 8 minut, potem znowu co 5 lekarz nie odbierał. Co dziwne, podczas kąpieli sprawdziłam sobie szyjkę - przepuszczała tylko jeden palec, wiec nie pasowało to na skurcze co 5 minut, więc czekałam dalej na rozwój wydarzeń.
    Około 18 były co 12 minut a potem się skończyły.
    Mała się cały czas ruszała, więc nie miałam obaw o jej zdrowie.
    Wczoraj zaczęłam brać wiesiołek i herbatkę z liści malin, myślicie że to był powód?
    Miriam, czy ty zauważyłaś jakieś zmiany po herbatce?
    Noc przespałam ale bóle okresowe męczyły mnie całą noc.
    Teraz w sumie nic mi nie jest...
    Ciekawe to było doświadczenie :D
    Miałyście takie regularne i przeraźliwie mocne przepowiadające? Byłam pewna że poród się zaczął...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 08:13

Miriam, Makcza lubią tę wiadomość

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo życze Ci jak najszybszego powrotu do formy :)
    Wiem, że chciałaś bardzo rodzić naturalnie ale nie zastanawiaj się już nad tym. Najważniejsze, że Tymek jet zdrowy i masz już go przy sobie :) a reszta nie ma znaczenia.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo ogromne gratulacje, fajnie że masz już swojego synusia przy sobie, dużo zdrówka dla was, a dla ciebie szybiego powrotu do formy ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa ja łykam w tabletkach te liście malin nie miałam odwagi kupić herbaty bo podobno nie dobra :D wiec czarka brat cioteczny wysłał mi tabletki z UK tam zaleca się je kobietom zamiast tej herbaty mój lekarz pozwolił ja szczerze póki co nie zauważyłam zmian ale nie gmeram w szyjce :D lekarz na początku ciąży mi zabronił sprawdzania szyjki i tak do tej pory nie sprawdzałam :D ale ja nawet nie wiem kiedy czop mi znikną wiec istnieje duże prawdopodobieństwo że zmian też nie zauważę :D żebym tylko skurczy nie przegapiła :D

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    No to Lusia tyłek do góry ;) czas szybko leci, zresztą bliżej niż dalej. Poza tym zawsze w brzusiu mamy im dłużej tym lepiej :)
    No zobaczymy co u mnie będzie, w poniedziałek mam wizytę to zobaczymy ale położna mówiła że najlepiej jakbym w 38 urodziła

właśnie mój lekarz też bardzo chce zeby to było po 38 tyg i dlatego to leżenie, ale jak już dałam rade tyle to i te 2 tyg wytrzymam, chyba że mała ma inne plany ;-)

haybeauti lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam moja teściowa też ma 28 urodziny, a lekarz z 27 na 28 ma dyżur więc jakby się coś działo to weźmie mnie do szpitala, też by chciała żeby w jej urodziny, ale ja jej nmówie że nawet nie będzie 38 tyg więc zaliczą ja do wcześniaków i że niech lepiej czeka do tego kwietnia. ;-)

Miriam lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak dyplomatycznie jej to tłumaczysz :D jak ona mi ostatnio powiedziała że to MA BYĆ W JEJ URODZINYY I JUŻ to odpowiedziałam że się postaram i parschnełam śmiechem oddałam telefon Czarkowi i powiedziałam że po moim trupie :D ciekawe czy usłyszała :D

lusia22 lubi tę wiadomość

• Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest zła ta herbatka, jak każde zioła.
    Ja się właśnie boję, że przez tak mocne przepowiadające przeczekam prawdziwe skurcze i urodzę w domu :D
    A w sumie wczoraj już się cieszyłam, że zobaczę naszą córcię wreszcie na świecie :) Choć z drugiej strony dla niej lepiej jakby posiedziała w brzuszku jeszcze do następnej środy (koniec 37 tyg).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 08:58

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia czyTwoja teściowa to też taka hmmm zołza ? tzn moja to jest taka że tu taj miła titiriti jak ktoś patrzy a jak nie to po prostu jak tu wbić szpileczke w dupeczke

ojezu na samą myśl ciśnienie mi skoczyło i się rozbudziłam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa nie będzie tak źle jeszcze wody muszą odejścć :D

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ