Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoniaT mam bóle okresowe już od kilku dni wczoraj byłam u gin i powiedział że nie spodziewa się porodu wcześniej niż 28-30 marca ale do 1 kwietnia nie wytrzymam chociaż rozwarcie na 1,5 palca czopa brak i szyjka 23mm ale twarda
wiec Ty chyba wytrzymasz :)ale zapytaj się swojego lekarza lepiej
mój doktorek nie zna moich niecnych planów porodu przed 28 bo jeżeli nie dotrwam do 1 kwietnia to rodzę przed 28 bo 28 teściowa ma urodziny i tego nie zdzierżęwiec tabletki z liści malin piłeczka hop hop hop sprzatanie na maxa
i rodzimy przed 28
jak bałam się porodu tak teraz mam power i strach przed porodem 28
Lissa, martusia172005 lubią tę wiadomość
-
Miriam ale mnie rozwaliłaś
ale argument masz nie da się ukryć
gdybyś czasem wytrzymała do 28 to w ten dzień leż i się nie ruszaj a po 12 w nocy hulaj dusza
Co do bóli miesiączkowych to też czasem mam ale bardzo, bardzo delikatne i krótkotrwałe a okresy miałam mega bolesne. -
Miriam wrote:MoniaT mam bóle okresowe już od kilku dni wczoraj byłam u gin i powiedział że nie spodziewa się porodu wcześniej niż 28-30 marca ale do 1 kwietnia nie wytrzymam chociaż rozwarcie na 1,5 palca czopa brak i szyjka 23mm ale twarda
wiec Ty chyba wytrzymasz :)ale zapytaj się swojego lekarza lepiej
Miriam, jak ten czas zleciał - przecież to odrobinę więcej niż tydzień... Jejku, kiedy to zleciało? Zaraz ja będę się stresować
-
nick nieaktualnyWłaśnie sama sie zastanawiam jak to szybko zlecialo az nie moge uwierzyć dopiero co test robiłam i tak sie bałam kolejnego poronienia a tu ju tuż tuż
Codziennie do Zojki w brzuchu gadam ze jak wyjdzie 28 to sie do nie nie odzywać nie będę a nawet w bólu i płaczu nogi będę zaciskac i ręka wpychac do środka zobaczymy jak corcia sie mamusi słucha hahalusia22, lusia22, szczessciara lubią tę wiadomość
-
Wyje ta aparatura nawet człowiekowi się zdrzemnąc nie dadzą. Co do cennika to zakładają już po znieczulenie wiec nic nie boli i nie czuć. Teraz mam skurcze chyba macica sie obkurcza nie bede kłamać boli batdzo mimo przeciwbólowych, a badanie brzucha teraz to dopiero hardcore. Synuś spi i niczym się nie martwi, a ja staram się troche ruszac troche przespać ale cały czas jednym okiem obserwuje Tymka ah ten instynkt:)
Miriam, Lissa, szczessciara, walabia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Makcza od początku mega euforia jak go zabrali na czas szycia to tęskniłam jak głupia hehe, instynkt zadziałał w 100% a bardzo obawiałem sie jak to bedzie po cc nie wiem czy to dlatego ze skurcze czy co. Najciężej było jak schodziło, znieczulenie i mega bol i zmęczenie i trichę rozpacz ze nie moge sie zgiąć zeby dać mu buziaka albo powąchać. Dziwnie jest ze nagle nie ma brzucha hehe
Makcza, haybeauti lubią tę wiadomość
-
Leżę na płasko wiec dopiero kak wstane to sie okaże:) wody zaczęły odchodzić od 8.30 a skurcze od 13. 30 do 15.30 bo zaczęła sie wtedy cc i nie było tak złe mino ze były regularne i potrafiły trwać minutę. Malcza noe ukrywam, że rano troche ryczałam, że nie dotrwalismy do pon do obrotu ale nic nie mogłam zrobic wiec w sumie szybko się z tym pogodzilam duzo dał mi spokój i optymizm meza. Powiem Wam, że opieka w szpitalu super wszyscy mili, pomocni tłumacza. Jestesmy na sali 4, a położnych do pomocy na stałe jest 2 i cały czas sprawdzają co u nas i co u maluchów, jeżeli chodzi o cc tez fajna ekipa, a tle z radia leciało coco jambo haha tylko nie mogłam patrzeć na sufit bo w lampach odbijał soę mój brzuch.
Makcza, haybeauti, Miriam lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny.
Długo mnie tu nie było. Udzielałam się czasem na III trymestrze bo jakoś tego działu forum długo nie umiałam znaleźć. Dopiero z wyszukiwarki się udało.
Mam nadzieje że przyjmiecie mnie ponownie:) Termin z miesiączki mam na 30.03 ale ponoć bardziej pewne jest to z USG I trym. - 16.04.
Odnośnie bólów miesiączkowych ja miałam wczoraj strasznie mocne, całe popołudnie.
Od rana miałam bezbolesne skurcze a od około 14 zaczęły się coraz mocniejsze i regularne.
Najpierw się nimi nie przejmowałam ale zaczęły się robić regularne. Dziwne było to, że były od razu co 5 minut i trwające około minuty. Około 17 poszłam się kąpać i przygotowywać na IP. Po kąpieli dalej były ale co 8 minut, potem znowu co 5 lekarz nie odbierał. Co dziwne, podczas kąpieli sprawdziłam sobie szyjkę - przepuszczała tylko jeden palec, wiec nie pasowało to na skurcze co 5 minut, więc czekałam dalej na rozwój wydarzeń.
Około 18 były co 12 minut a potem się skończyły.
Mała się cały czas ruszała, więc nie miałam obaw o jej zdrowie.
Wczoraj zaczęłam brać wiesiołek i herbatkę z liści malin, myślicie że to był powód?
Miriam, czy ty zauważyłaś jakieś zmiany po herbatce?
Noc przespałam ale bóle okresowe męczyły mnie całą noc.
Teraz w sumie nic mi nie jest...
Ciekawe to było doświadczenie
Miałyście takie regularne i przeraźliwie mocne przepowiadające? Byłam pewna że poród się zaczął...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 08:13
Miriam, Makcza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOliwkowa ja łykam w tabletkach te liście malin nie miałam odwagi kupić herbaty bo podobno nie dobra
wiec czarka brat cioteczny wysłał mi tabletki z UK tam zaleca się je kobietom zamiast tej herbaty mój lekarz pozwolił ja szczerze póki co nie zauważyłam zmian ale nie gmeram w szyjce
lekarz na początku ciąży mi zabronił sprawdzania szyjki i tak do tej pory nie sprawdzałam
ale ja nawet nie wiem kiedy czop mi znikną wiec istnieje duże prawdopodobieństwo że zmian też nie zauważę
żebym tylko skurczy nie przegapiła
-
haybeauti wrote:No to Lusia tyłek do góry
czas szybko leci, zresztą bliżej niż dalej. Poza tym zawsze w brzusiu mamy im dłużej tym lepiej
No zobaczymy co u mnie będzie, w poniedziałek mam wizytę to zobaczymy ale położna mówiła że najlepiej jakbym w 38 urodziła
właśnie mój lekarz też bardzo chce zeby to było po 38 tyg i dlatego to leżenie, ale jak już dałam rade tyle to i te 2 tyg wytrzymam, chyba że mała ma inne planyhaybeauti lubi tę wiadomość
-
miriam moja teściowa też ma 28 urodziny, a lekarz z 27 na 28 ma dyżur więc jakby się coś działo to weźmie mnie do szpitala, też by chciała żeby w jej urodziny, ale ja jej nmówie że nawet nie będzie 38 tyg więc zaliczą ja do wcześniaków i że niech lepiej czeka do tego kwietnia.
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde jak dyplomatycznie jej to tłumaczysz
jak ona mi ostatnio powiedziała że to MA BYĆ W JEJ URODZINYY I JUŻ to odpowiedziałam że się postaram i parschnełam śmiechem oddałam telefon Czarkowi i powiedziałam że po moim trupie
ciekawe czy usłyszała
lusia22 lubi tę wiadomość
-
Nie jest zła ta herbatka, jak każde zioła.
Ja się właśnie boję, że przez tak mocne przepowiadające przeczekam prawdziwe skurcze i urodzę w domu
A w sumie wczoraj już się cieszyłam, że zobaczę naszą córcię wreszcie na świecieChoć z drugiej strony dla niej lepiej jakby posiedziała w brzuszku jeszcze do następnej środy (koniec 37 tyg).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 08:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny