X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT mam bóle okresowe już od kilku dni wczoraj byłam u gin i powiedział że nie spodziewa się porodu wcześniej niż 28-30 marca ale do 1 kwietnia nie wytrzymam chociaż rozwarcie na 1,5 palca czopa brak i szyjka 23mm ale twarda :D wiec Ty chyba wytrzymasz :)ale zapytaj się swojego lekarza lepiej

mój doktorek nie zna moich niecnych planów porodu przed 28 bo jeżeli nie dotrwam do 1 kwietnia to rodzę przed 28 bo 28 teściowa ma urodziny i tego nie zdzierżę :D wiec tabletki z liści malin piłeczka hop hop hop sprzatanie na maxa :D i rodzimy przed 28 :) jak bałam się porodu tak teraz mam power i strach przed porodem 28 :D

Lissa, martusia172005 lubią tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ale mnie rozwaliłaś :P ale argument masz nie da się ukryć :) gdybyś czasem wytrzymała do 28 to w ten dzień leż i się nie ruszaj a po 12 w nocy hulaj dusza :)

Co do bóli miesiączkowych to też czasem mam ale bardzo, bardzo delikatne i krótkotrwałe a okresy miałam mega bolesne.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    MoniaT mam bóle okresowe już od kilku dni wczoraj byłam u gin i powiedział że nie spodziewa się porodu wcześniej niż 28-30 marca ale do 1 kwietnia nie wytrzymam chociaż rozwarcie na 1,5 palca czopa brak i szyjka 23mm ale twarda :D wiec Ty chyba wytrzymasz :)ale zapytaj się swojego lekarza lepiej

Miriam, jak ten czas zleciał - przecież to odrobinę więcej niż tydzień... Jejku, kiedy to zleciało? Zaraz ja będę się stresować :D

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sama sie zastanawiam jak to szybko zlecialo az nie moge uwierzyć dopiero co test robiłam i tak sie bałam kolejnego poronienia a tu ju tuż tuż :)

Codziennie do Zojki w brzuchu gadam ze jak wyjdzie 28 to sie do nie nie odzywać nie będę a nawet w bólu i płaczu nogi będę zaciskac i ręka wpychac do środka zobaczymy jak corcia sie mamusi słucha haha ;)

lusia22, lusia22, szczessciara lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyje ta aparatura nawet człowiekowi się zdrzemnąc nie dadzą. Co do cennika to zakładają już po znieczulenie wiec nic nie boli i nie czuć. Teraz mam skurcze chyba macica sie obkurcza nie bede kłamać boli batdzo mimo przeciwbólowych, a badanie brzucha teraz to dopiero hardcore. Synuś spi i niczym się nie martwi, a ja staram się troche ruszac troche przespać ale cały czas jednym okiem obserwuje Tymka ah ten instynkt:)

Miriam, Lissa, szczessciara, walabia lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo GRATULACJE :-) oj jak ja ci zazdroszcze, że już możesz podziwiać swojego malucha. Życze dużo zdrówka dla was obojga i szybkiego powrotu do formy.

• kozgo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze odnośnie manicuru i Pedicure hybrydowego moałam jeden i drugi bo jutro miałam isc na zdjęcie i nikt nic nie powiedział na ten temat.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza od początku mega euforia jak go zabrali na czas szycia to tęskniłam jak głupia hehe, instynkt zadziałał w 100% a bardzo obawiałem sie jak to bedzie po cc nie wiem czy to dlatego ze skurcze czy co. Najciężej było jak schodziło, znieczulenie i mega bol i zmęczenie i trichę rozpacz ze nie moge sie zgiąć zeby dać mu buziaka albo powąchać. Dziwnie jest ze nagle nie ma brzucha hehe

Makcza, haybeauti lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E no, trochę tego brzucha to chyba jeszcze jest? Czy po prostu jestreś szczęściarą? :) Mam wrażenie, że bardzo dobrze zniosłaś poród. Pozytywnie nastawiona do wszystkiego, co? Długo miałaś skurcze? Bardzo bolesne?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę na płasko wiec dopiero kak wstane to sie okaże:) wody zaczęły odchodzić od 8.30 a skurcze od 13. 30 do 15.30 bo zaczęła sie wtedy cc i nie było tak złe mino ze były regularne i potrafiły trwać minutę. Malcza noe ukrywam, że rano troche ryczałam, że nie dotrwalismy do pon do obrotu ale nic nie mogłam zrobic wiec w sumie szybko się z tym pogodzilam duzo dał mi spokój i optymizm meza. Powiem Wam, że opieka w szpitalu super wszyscy mili, pomocni tłumacza. Jestesmy na sali 4, a położnych do pomocy na stałe jest 2 i cały czas sprawdzają co u nas i co u maluchów, jeżeli chodzi o cc tez fajna ekipa, a tle z radia leciało coco jambo haha tylko nie mogłam patrzeć na sufit bo w lampach odbijał soę mój brzuch.

Makcza, haybeauti, Miriam lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.
    Długo mnie tu nie było. Udzielałam się czasem na III trymestrze bo jakoś tego działu forum długo nie umiałam znaleźć. Dopiero z wyszukiwarki się udało.
    Mam nadzieje że przyjmiecie mnie ponownie:) Termin z miesiączki mam na 30.03 ale ponoć bardziej pewne jest to z USG I trym. - 16.04.

Odnośnie bólów miesiączkowych ja miałam wczoraj strasznie mocne, całe popołudnie.
    Od rana miałam bezbolesne skurcze a od około 14 zaczęły się coraz mocniejsze i regularne.
    Najpierw się nimi nie przejmowałam ale zaczęły się robić regularne. Dziwne było to, że były od razu co 5 minut i trwające około minuty. Około 17 poszłam się kąpać i przygotowywać na IP. Po kąpieli dalej były ale co 8 minut, potem znowu co 5 lekarz nie odbierał. Co dziwne, podczas kąpieli sprawdziłam sobie szyjkę - przepuszczała tylko jeden palec, wiec nie pasowało to na skurcze co 5 minut, więc czekałam dalej na rozwój wydarzeń.
    Około 18 były co 12 minut a potem się skończyły.
    Mała się cały czas ruszała, więc nie miałam obaw o jej zdrowie.
    Wczoraj zaczęłam brać wiesiołek i herbatkę z liści malin, myślicie że to był powód?
    Miriam, czy ty zauważyłaś jakieś zmiany po herbatce?
    Noc przespałam ale bóle okresowe męczyły mnie całą noc.
    Teraz w sumie nic mi nie jest...
    Ciekawe to było doświadczenie :D
    Miałyście takie regularne i przeraźliwie mocne przepowiadające? Byłam pewna że poród się zaczął...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 08:13

Miriam, Makcza lubią tę wiadomość

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo życze Ci jak najszybszego powrotu do formy :)
    Wiem, że chciałaś bardzo rodzić naturalnie ale nie zastanawiaj się już nad tym. Najważniejsze, że Tymek jet zdrowy i masz już go przy sobie :) a reszta nie ma znaczenia.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo ogromne gratulacje, fajnie że masz już swojego synusia przy sobie, dużo zdrówka dla was, a dla ciebie szybiego powrotu do formy ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa ja łykam w tabletkach te liście malin nie miałam odwagi kupić herbaty bo podobno nie dobra :D wiec czarka brat cioteczny wysłał mi tabletki z UK tam zaleca się je kobietom zamiast tej herbaty mój lekarz pozwolił ja szczerze póki co nie zauważyłam zmian ale nie gmeram w szyjce :D lekarz na początku ciąży mi zabronił sprawdzania szyjki i tak do tej pory nie sprawdzałam :D ale ja nawet nie wiem kiedy czop mi znikną wiec istnieje duże prawdopodobieństwo że zmian też nie zauważę :D żebym tylko skurczy nie przegapiła :D

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    No to Lusia tyłek do góry ;) czas szybko leci, zresztą bliżej niż dalej. Poza tym zawsze w brzusiu mamy im dłużej tym lepiej :)
    No zobaczymy co u mnie będzie, w poniedziałek mam wizytę to zobaczymy ale położna mówiła że najlepiej jakbym w 38 urodziła

właśnie mój lekarz też bardzo chce zeby to było po 38 tyg i dlatego to leżenie, ale jak już dałam rade tyle to i te 2 tyg wytrzymam, chyba że mała ma inne plany ;-)

haybeauti lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam moja teściowa też ma 28 urodziny, a lekarz z 27 na 28 ma dyżur więc jakby się coś działo to weźmie mnie do szpitala, też by chciała żeby w jej urodziny, ale ja jej nmówie że nawet nie będzie 38 tyg więc zaliczą ja do wcześniaków i że niech lepiej czeka do tego kwietnia. ;-)

Miriam lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak dyplomatycznie jej to tłumaczysz :D jak ona mi ostatnio powiedziała że to MA BYĆ W JEJ URODZINYY I JUŻ to odpowiedziałam że się postaram i parschnełam śmiechem oddałam telefon Czarkowi i powiedziałam że po moim trupie :D ciekawe czy usłyszała :D

lusia22 lubi tę wiadomość

• Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest zła ta herbatka, jak każde zioła.
    Ja się właśnie boję, że przez tak mocne przepowiadające przeczekam prawdziwe skurcze i urodzę w domu :D
    A w sumie wczoraj już się cieszyłam, że zobaczę naszą córcię wreszcie na świecie :) Choć z drugiej strony dla niej lepiej jakby posiedziała w brzuszku jeszcze do następnej środy (koniec 37 tyg).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 08:58

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia czyTwoja teściowa to też taka hmmm zołza ? tzn moja to jest taka że tu taj miła titiriti jak ktoś patrzy a jak nie to po prostu jak tu wbić szpileczke w dupeczke

ojezu na samą myśl ciśnienie mi skoczyło i się rozbudziłam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwkowa nie będzie tak źle jeszcze wody muszą odejścć :D

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ