X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    wiem że ma cc ;-)

dziewczyny a mnie chyba nadal ten czop schodzi, bo właśnie na wkładce znowu gęsty rozciągliwy glutek, dobrze że mam wizyte dzisiaj, ale chyba będe zaraz za kozgo bo znowu bardzo mi się brzuch napina i pobolewa jak na okres.

ja taki śluz mam już ponad tydzień więc się nie nastawiaj że niebawem urodzisz. Ja nawet już mam bolesne skurcze to mi lekarka powiedziała że się nic nie zapowiada a się przygotowuje narazie organizm..a po swoim 1 porodzie wiem że od skurczy do porodu dłuuuuga droga :) także na luzie dziewczyny :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie czy wy tez macie może mdłości. Bo ja strasznie się źle czuje kręci mi sie w głowie i mam mdłości

relgzbmh71xqedw7.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 trymestrze tak źle się nie czułam. Porażka jakaś

relgzbmh71xqedw7.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    dziewczyny mam pytanie czy wy tez macie może mdłości. Bo ja strasznie się źle czuje kręci mi sie w głowie i mam mdłości

ja dzisiaj mam wyjątkowo .. nie wiem dlaczego .. ale nawet nie mogę na jedzenie spojrzeć..ale to wszystko to ponoć wariacje organizmu na przygotowywanie się do porodu.. jeszcze trzeba się przygotować na oczyszczanie jelit w postaci nie będę mówić jakiej :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    ja taki śluz mam już ponad tydzień więc się nie nastawiaj że niebawem urodzisz. Ja nawet już mam bolesne skurcze to mi lekarka powiedziała że się nic nie zapowiada a się przygotowuje narazie organizm..a po swoim 1 porodzie wiem że od skurczy do porodu dłuuuuga droga :) także na luzie dziewczyny :)

ale ja już jestem po jednej zatrzymanej akcji porodowej, część czopa odeszła mi ponad 2 tyg temu w szpitalu, a rozwarcie mam już od 6 tygodni, a jeszcze tydzień temu na wizycie lekarz powiedział że główka już bardzo nisko i że łożysko wskazuje że już długo nie dam rady, a już napewno nie dotrwam do terminu. a o skurczach już nie wspomne i o bólu brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 14:03

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    ale ja już jestem po jednej zatrzymanej akcji porodowej, część czopa odeszła mi ponad 2 tyg temu w szpitalu, a rozwarcie mam już od 6 tygodni, a jeszcze tydzień temu na wizycie lekarz powiedział że główka już bardzo nisko i że łożysko wskazuje że już długo nie dam rady, a już napewno nie dotrwam do terminu. a o skurczach już nie wspomne i o bólu brzucha.

a to chyba że tak ;) bo u mnie czop schodzi ale nic poza skurczami się nie rozwiera ani nie skraca. Twoja córcia widocznie już chce wyjść :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo trzymam kciuki i też zazdroszcze, że to już dziś bedziesz tulić swojego Tymka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:

ja już mam tak od około tyg jem jest mi nie dobrze nie jem też niedobrze a wcxzoraj jak jechałam do lekarza to porostu myślałąm że zejde ale lekarz powiedział że to normalne na tym etapie organizm przygotowuje się do czyszczenia :D wiec mam się nastawić że zgaga i nudności mogą mi towarzyszyć do porodu i może być jeszcze gorzej :D

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak sobie przypominam relacje na III trymestrze, to najszybciej rodziły chyba te dziewczyny, które miały najmniej objawów zbliżającego się porodu i tak jak u Kozgo coś się nagle zaczęło dziać. A te z rozwarciami i skurczami wkurzały się, że u nich nic i to jest właśnie piękno natury - nigdy nie wiadomo co, kiedy i gdzie :)

Miriam, haybeauti, Niesmiala lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mdłości. Po jedzeniu muszę posiedzieć z 30 minut bo kiepsko byłoby ze mną gdybym się położyła. Zgaga, niestrawność, podbijanie treści żołądkowych i mdłości to norma.
    Może jest tak specjalnie żeby nie myśleć o porodzie :)

Kozgo pewno na stole już leży, albo łezka jej się w oku kręci na widok Tymka

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nieregularne skurcze odszedł czop i rozwarcie na 2 palce, siedzę z kroplówka i czekam bo się teraz zmieniają lekarze z tych co robili planowe cc na dyżurów i powiedzieli, ze gdyby nie skurcze to bym do jutra czekała troche mnie to stresuje bo kak do jutra bez wód plodowych :/

Mam skurcze i bóle jak przy naturalnym a bedzie cc normalnie załapie sie na 2 rodzaje porodów heh

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo współczuję, że musisz te bóle też przeżywać, trzymaj się.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś juz cewnikowanie? ja to chyba tego najbardziej sie boje.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio przez kilka dni wieczorami miałam mdłości ... ;/

• walabia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

Mam skurcze i bóle jak przy naturalnym a bedzie cc normalnie załapie sie na 2 rodzaje porodów heh

Kozgo, ostatnio słyszałam, że dla dziecka lepiej, jak zacznie się normalna akcja porodowa i robi się CC niż jak nic się nie dzieje i wyjmują dziecko z brzucha. Tymek już na pewno przeczuwa co się zdarzy i będzie bardziej przygotowany na spotkanie z WAMI!!!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale emocje, nie było mnie parę godzin a tu tyle informacji.
    Kozgo jeszcze raz powodzenia, ja miałam naprawdę lekkie cc i szybko doszłam do siebie, Tobie też tak życzę.
    Ucałuj Tymka do ciotek klotek z forum.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Kozgo, ostatnio słyszałam, że dla dziecka lepiej, jak zacznie się normalna akcja porodowa i robi się CC niż jak nic się nie dzieje i wyjmują dziecko z brzucha. Tymek już na pewno przeczuwa co się zdarzy i będzie bardziej przygotowany na spotkanie z WAMI!!!

To prawda, dziecko ponoć nie przeżywa takiego szoku jak go wyjmują bo jest przygotowane na poród. Ja też tak miałam jak Kozgo, akcja porodowa się zaczęła i już po paru godzinach mnie cięli.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaa Kozgo, teraz wszystkie jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki za Ciebie... w trudnych chwilach myśl sobie, że jeszcze tylko troszeczkę i będziesz tulić małego... trzymaj się

dqprj44jypq2k6s8.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozo trzymaj się czekamy na wieści jesteśmy z Wami

klz9cwa175lwe78n.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, przytulamy mocno! :*

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ