X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia - mała pewnie naciska ci wtedy na jakiś nerw i przez to takie uczucie...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją już na sali porodowej także trzymajcie mocno kciuki. Maż już jedzie. Mam nadzieję zr szybko pójdzie bo boli jak jasna ch...

Makcza, lusia22, Miriam, Karina1989, Tusia89, Bea_tina, martusia172005, walabia, Niesmiala, eg lubią tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia miałam tak kilka razy myśle że to mała rączką w biodro naciska i to dość nie przyjemne u mnie to tylko po prawej stronie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wieści od Walabi :)

"Wszystko w porządku z Franiem :) Dr nie widzi ŻADNYCH oznak do niepokoju, ale dla mojego spokoju dostałam skierowanie na KTG, które dziś muszę zrobić. Jest przede mną 9 osób a badanie trwa 20minut, wiec trochę to potrwa. Miriam, dziękuje Wam wszystkim za wsparcie!!!"

Więc możemy odetchnąć z ulgą z Walabią i Franiem wszystko ok :) teraz poszła na naleśniki wiec życzymy im smacznego :)

Makcza, lusia22, szczessciara lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to rewelacyjne wieści!! Całe szczęście, bo od rana o niczym nie myslałam, tylko czy Franek cały i zdrowy:)

Miriam, walabia lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Ją już na sali porodowej także trzymajcie mocno kciuki. Maż już jedzie. Mam nadzieję zr szybko pójdzie bo boli jak jasna ch...
    o matko Aphrodita trzymam kciuki kurde to już

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 12:16

• Makcza Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    od wczoraj czuje się strasznie, spałam chyba ze 3 h, mała tak się rozpychała, że miałam takie dziwne uczucie że dołem wyjdzie, aż mi się zrobił taki mały krwiak koło pępka, wogóle od dwóch dni latam do łazienki-to chyba to oczyszczanie.

a jeszcze chciałam zapytać czy któraś z was miał coś takiego- jak mała się wczoraj tak pchała to miałam taki dziwny ucisk od biodra przez udo takie dziwne uczucie jakby jakiś prąd mi przechodził aż miałam łzy w oczach.

Lusia, myślisz, że to już? Moja małą też wczoraj się rozpychała bardzo i też czuję ją już bardzo nisko. No i pierwszy raz miałam delikatny ból jak na okres. Być może dlatego, że wczoraj miałam sporo wysiłku przy sprzątaniu. Ale skurczu jeszcze ani jednego. Jeśli chodzi o ten ucisk, to Karina ma rację. Zresztą teraz każde "dziwne uczucie" jest normalne :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:

powodzenia i lekkiego porodu ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walbia super że u was wszystko w porządku ;-) nie potrzebnie się biedna stresowałaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 12:26

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będe nogi ściskać żeby chociaż do czwartku wytrzymać ;-)

km5stv737gu3576a.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita - Trzymamy mocno kciuki!!! Szybkiego, lekkiego porodu :*

walabia - Fantastyczne wiadomości :D Super, że wszystko w porządku, zresztą nie mogło być inaczej i już!!

Smacznych naleśników :D Należą się w zupełności te najsmaczniejsze za wczorajsze nerwy :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :) Mam pytanko...Jestem we wcześniejszej ciąży niż Wy...Ale pytam, bo macie duże doświadczenie :)

W NOCY NIE MOGŁAM USNĄĆ NA LEWYM BOKU. UCISKAŁO MNIE COŚ W PIERSI. POPRAWIAŁAM PIŻAMĘ, POŚCIEL I NIC... WIĘC USNĘŁAM NA PRAWYM BOKU. O 1 W NOCY OBUDZIŁ MNIE STRASZNY BÓL W DOLE PLECÓW, KTÓRY PROMIENIOWAŁ NA BOKI BRZUCHA. AŻ MNIE WYKRZYWIAŁO. TRWAŁO TO Z 4-5 MINUT. I KONIEC. SPAŁAM DALEJ BEZ ŻADNEGO BÓLU...RANO NIC, ZERO BÓLU, MOGĘ CHODZIĆ, SCHYLAC SIĘ , NACHYLAĆ ITP...JEST OK.

MARTWIĘ SIĘ TYM "SKURCZEM PLECÓW"...PIERWSZY RAZ TAK MIAŁAM....

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dobre wieści :) super, że z Franiem wszystko ok:) az papa się sama uśmiecha :)

aphrodita powodzenia!!!!!!

Koral, trzymaj się dzielnie, ten trudny dla Was okres szybko minie i niedługo chłopcy będą w domu.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka nie wiem co ci odp nie miałam tak może to rwa kulszowa jakaś albo po prostu ścierpłaś :? ból pleców mam ale to raczej taki tępy ból który utrudnia mi funkcjonowanie np. przekręcanie się z lewego boku na prawy czy podniesienie się z łóżka ale on towarzyszy mi praktycznie od początku ciąży i jest związany z rozchodzeniem się kości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 12:55

pekinka82 lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, Miriam dziękuję Wam za odpowiedź. Mam nadzieję, że to było jednorazowo- i dzisiaj w nocy już mnie to nie spotka. Zapytam gina na następnej wizycie-zobaczymy co powie ....

Makcza, Miriam lubią tę wiadomość

• olala81 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam od anestezjologa z którym miałam skonsultować znieczulenie podczas cc. I oczywiście wiem tyle ile wcześniej czyli nic. Ja mam w kręgosłupie implant więc nie wiedziałam czy mogę mieć zewnątrzoponowe czy narkoza. No więc lekarz stwierdził, że będą próbowali wkłuć się trochę wyżej, popróbuje kilka razy i jak się nie uda to wtedy narkoza. aaaaaaaaaaa już chyba bym wolała od razu narkozę a nie takie próbowanie, poza tym zawsze lubię wiedzieć co dokładnie mnie czeka. no cóż muszę się z tym pogodzić bo po prostu nie mam wyjścia. na dodatek wyniki na krzepliwość krwi nie wyszły za dobrze, bo są trochę podwyższone, ale lekarz mówi że nie jest tak źle :(

01582n0ast4hm7dp.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze zaledwie kilkanaście godzin mnie tu nie było a tu tyle się działo. Kozgo ogromne gratulacje dla Ciebie i męża a dla słoneczka buziaki i dużo zdrówka.

Walabia cieszę się że wszystko w porządku a wagą Frania się tak bardzo nie martw ja też niestety wcześniej bardzo się tym stresowałam bo od 29 tygodnia jestem obarczona ryzykiem wczesnego porodu a mała strasznie mało waży, lekarz jednak mnie pocieszał że najważniejsze żeby osiągnęła chociaż 2 kg no i w 33 tc waga 1950 g więc sama widzisz malutko ale powiedział że nie widzi nic niepokojącego i mam sie nie martwić że ją godzę. Ja przytyłam niecałe 6 kg sama urodziłam sie z waga 3100 a mąż 2800. Mała jest ruchliwa wiec sie już nie stresuje a lekarz powiedział że mogę już nawet rodzić wiec nawet tą skracającą się szyjką nie przejmuje.

Jedynie zastanawia mnie jedno. Mój lekarz stwierdził że mam jakiś polip na, czy przy szyjce i on wszystko przyspiesza któraś z Was coś takiego miała?

Aphrodita trzymam ogromnie kciuki :) powodzenia

Ja niestety jak kozgo zaczeła rodzić to ja zaczełam mocno gorączkować noc miałam straszną wczoraj byłam na pogotowiu ale szkoda gadac na jaką położną i ginekologa trafiłam masakra. Teraz już wiem że tam rodzić nie będę. Za godz mam wizyte u swojego zobaczymy co on mi powie.

Ale się rozpisałam... przeprasza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 13:39

walabia lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już po wizycie z mała wszytko w porządku wg lekarza nie skomentował przepisanych mi wczoraj leków zapytał tylko czy coś z nich wzięłam. Zdziwiło mnie też to że kazał przyjść dopiero za 3 tygodnie na posiew i ktg. a co do porodu powiedział że albo donoszę do terminu bo szyjka już skraca się normalnym tempem albo w każdej chwili ten polip może wywołać poród. Czasem zastanawiam się czy dobrego lekarza wybrałam niby ma dobry sprzet i badania robi te które powinien ale np nie wiem ile mała teraz waży itp. :(

A co do szpitala to masakra położna strasznie wredna pierwsze co to usłyszałam tekst: ,,to znowu Pani? Co tym razem?" a później było jeszcze gorzej, jak przyszedł lekarz to dopiero była milsza. A ja z gorączką nie miałam sił się z nią kłócić. Lekarz za to powalił mnie na łopatki: na oddział mnie nie przyjmie bo zarażę inne pacjentki mam na zbicie gorączki brać na przemian apap i pyralgine i paracetamol po 2 tabletki a jak nie pomoże to jeszcze ibuprom. A na koniec dodał ze mam wrócić do domu i wziąć 2 tabletki polopiryny

relgzbmh71xqedw7.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się :)
    kurcze od rana nie zaglądałam a tu tyle nowości

Walabia wiedziałam, że będzie oki

Aphfrodia trzymam kciuki :)

Lusia wytrzymaj! jeszcze nam tydzień został :) damy radę. Zobaczysz jeszcze będziemy skakać po chłopach i po piłce żeby urodzić hehe ;)

MARTUSIA ja jak się pzeziębiłam i mówie że jestem 23 tygodniu ciąży a lekarz na IP pyta mnie a który to miesiąc :0

MYŚLICIE, ŻE MOGE SOBIE POZWOLIĆ NA CHEESBURGERA (NO MOŻE 2)Z FRYTKAMI I LODAMI?

walabia, lusia22, Niesmiala lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja ciśnienie na wizytach zawsze mam wyższe niż w domu :) to z emocji :D

Martusia współczuję, że musiałaś się meczyć z takim lekarzem i położną... masakra, niektórych rutyna i znieczulica już zżera do granic możliwości.

Ciekawe jak tam postępy u naszej rodzącej mamuśki :) mam nadzieję, że się odezwie jeszcze dziś, to takie emocje jak się czeka na jakiekolwiek wieści :) :) no a jeszcze sporo porodów przed nami dziewczyny :D

walabia lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: