X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Trzeba było lekarzowi odpowiedzieć, że marzec;)

A dlaczego miałabyś nie zjeść cheesburgera z frytkami i lodami? Ja nie widzę przeciwwskazań! :)

To jak chorowałam to chyba był grudzień ale dobre - uśmiałam się :) ale to był facet więc wybaczmy mu ;)

Bo ja w 33 tyg. byłam 25 na plusie i od tamtego tygodnia nie byłam na wadze.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny raczej nic nie zmienię bo będę się bać że będzie gorzej :( ale jestem trochę poirytowana i zła bo wiem że jak bym miała więcej kasy i chodziła do niego na dodatkowe badania prywatnie to by mnie dużo lepiej prowadził :(

haybeauti śmiało jedz jeśli masz ochotę mi mówią żebym się nie ograniczała chyba że po zjedzeniu bedzie mnie mocno męczyć zgaga wtedy lepiej sobie odpuścić ale im wiecej różnych rzeczy podobno jemy w ciąży tym wiecej rzeczy możemy jeść po porodzie karmiąc piersią. Moja koleżanka już gdy mała miałam ledwo ponad miesiąc jadła normalne posiłki jedynie pestkowych rzeczy nie mogła. A tak powoli smakowała i obserwowała Hanię której nie przeszkadzało że mam je żeberka a nie pierś duszoną :P
    Także smacznego :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    MYŚLICIE, ŻE MOGE SOBIE POZWOLIĆ NA CHEESBURGERA (NO MOŻE 2)Z FRYTKAMI I LODAMI?

ale ci zazdroszcze takich dobroci ;-)
    jedz póki możesz ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia moj mi dzisiaj obiecał :) ze sie jakoś przełamie :) ale wczoraj tez obiecywał i nic z tego tłumaczył sie trasa do Chorzowa ze jak cos sie ruszy a on bedzie daleko i tak bla bla bla ale weekendy ma wolne wiec juz to tłumaczenie nie przejdzie :) wiec może cos dziś bedzie hehe jupi :)

lusia22, walabia, olala81, Tusia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza a ja mam 29 ale do 100 mi sie raczej nie uda dojść jeszcze 7 kg mi brakuje haha

Makcza, walabia lubią tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska tez milczy, ona też ma termin jakoś zaraz po Was. 2.04 chyba.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, a Ty nadal na diecie (tej takiej zdrowej, bez słodyczy) ?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Makcza, a Ty nadal na diecie (tej takiej zdrowej, bez słodyczy) ?

ta jasne :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff :)

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie sie zastanawiam co z nimi Martuśka jakoś 3 dni temu sie odzywala ze jej corcia chora i ona tez jak dobrze kojarze ale moge sie mylić bo pamięć ostatnio mnie zawodzi

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się narobiło, muszę być bardziej na bieżąco bo widzę że kwietniówki szaleją i sytuacja zmienia się z godziny na godzinę :)
    Aphrodita super data na poród- pierwszy dzień wiosny :)
    Walabia mam nadzieję, że tych naleśników to zjadłaś chociaż z pięć :D należało Ci się. Wiedziałam że będzie ok :)

walabia lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naleśnik był jeden z serkiem a na wierzchu z malinami. Mniam. Ale dziwne, że po nim Franek zasnął i nic sobie nie robił z tego, że trzeba być aktywnym na KTG.

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, ostatnio sporo się u nas dzieje, aż strach zaglądać.
    Aphrodita, ja również życzę Ci, żebyś jak najszybciej miała przy sobie malucha.
    Walabia, super, że wszystko ok z Franiem, czasem rodzą się takie kruszyny, a potem wyrastają chłopy po 2 metry ;).
    Koral - 3maj się, rozumiem, że ciężko Ci zostawić chłopaków... Oby czas szybko zleciał i mogli już wrócić z Tobą do domu. Poza tym córka też na pewno czeka na Ciebie stęskniona, przynajmniej będziesz mogła jej poświęcić troszkę czasu.
    Jutro mam wreszcie wyczekiwane USG, 3majcie kciuki, może jednak Tysio się obrócił, tylko ja nie umiem zidentyfikować tych jego wypychających się okrągłości. Gorzej że to choróbsko paskudne mnie dalej dręczy i nie chce puścić, mimo leków.

walabia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie nie było. Ostatnio pisałam Wam w sobote o tym jak nam auto odholowali. Ledwie mąż wrócił z autem a ja poczułam, że coś ze mnie chlupnęło. Szybki telefon do położnej i pojechalismy do szpitala. Niestety nie było akcji skurczowej i musieli mi przyspieszyć. 16 marca o godzinie 16.25 w 37 tc 3 dniu przyszła na świat moja córeczka Zosia. 3050 g, 50 cm długości 9 pkt. Właśnie wrócilismy do domu i sobie na nią patrzę:) Happy

martusia172005, Niesmiala, walabia, olala81, Miriam, haybeauti, Mirella, Bea_tina, Makcza, eg, Tusia89, lusia22 lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Walabia to naleśniki takie jak moje tylko ja jogurtem pisałam owoce leśne :)
    Ewelina trzymam kciuki :)
    A tak pozatym to moj Czarek juz wrócił wiec moge rodzic ale sie nic nie zapowiada od skakania na piłce i sprzątania pastowania podłogi na czterech aby zadyszki dostałam i nic zero jak opowiedziałam Czarkowi o moich planach porodu w nocy powiedział "dobre masz plany ale cos czuje ze Zoja jest tak uparta i wredna jak ty i sie Ciębie nie poslucha wiec nie mecz sie juz i daj spokój z ta piłka "

Tusia89 lubi tę wiadomość

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze Doris85 ale wieści.
    Moje wielkie gratulację dla Ciebie i męża. No i mnóstwo zdrówka dla Zosi :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris! Moje gratulacje!! Ale wieści! :):):)

To nam zrobiłaś niespodziankę :D

iv09mg7y9aya90me.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DORIS :) no to czad :)GRATULACJE !!!!

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, dziewczyny czujne i od razu pomyślały, że możesz już byc PO. Napisz coś więcej w wolnej chwili o swoim szczęściu!!!!

ot1z8e0.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratulacje, ale masz juz fajnie:)

01582n0ast4hm7dp.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ