X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratulacje :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratulacje :)
    Aphrodita powodzenia i dawaj znac:)
    Walabia super ze z synkiem spolo.
    Koral dziekuje za rady;)

Nasza noc ciężka mały nie chciał cyca, płakał i dostał w koncu 2 razy sztuczny pokarm i dzis cały dzien spi masakra nie mozna go w ogóle obudzić;( okropnie się splakalam i wszystkiego próbowałam, mąż ogarnął laktator elektryczny bo z ręcznym dramat odciągam ok 5ml z obydwu wlasnie tym systemem 7-7, 5-5, 3-3 i resztę sztucznie. Bardzo bym chciała jutro wrócić do domu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

Nasza noc ciężka mały nie chciał cyca, płakał i dostał w koncu 2 razy sztuczny pokarm i dzis cały dzien spi masakra nie mozna go w ogóle obudzić;( okropnie się splakalam i wszystkiego próbowałam, mąż ogarnął laktator elektryczny bo z ręcznym dramat odciągam ok 5ml z obydwu wlasnie tym systemem 7-7, 5-5, 3-3 i resztę sztucznie. Bardzo bym chciała jutro wrócić do domu.

Jejciu, Kozgo, naprawdę musisz się namęczyć z tym karmieniem:( Bardzo mi przykro i trzymam kciuki, żeby maluszek zaczął jeść i żebyście jak najszybciej wyszli do domku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 18:29

iv09mg7y9aya90me.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris - Gratulacje!!! Niech malusia rośnie Wam zdrowo :* :D

Oj kozgo, współczuję tych trudności z karmieniem...trzymam kciuki, by Tymuś zaczął ładnie jeść z cycusia i pobudził laktację porządnie ...

Miriam oj powiem ci, że coś czuję, iż ta twoja córunia to ma ochotę podnieść ci jeszcze trochę adrenalinki i poczekać z wyjściem, aż będzie bliżej tego 28....Powodzenia w wyganianiu jej wcześniej ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratulację!
    Ale się tu dzieje aż mój mąż mówi co wy kwietniowe tak śpieszycie hehe :)

Kozgo, kochana tylko spokojnie stres laktacji nie pomaga - pomału, pomału i może się rozkręci. trzymam kochana kciuki

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, a Tymek nie ma żółtaczki? Takie spanie często oznacza właśnie podwyższoną bilurbine

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku człowieka nie ma pół doby a tu takie wieści.
    Doris gratulacje, dużo zdrówka dla Ciebie i Córeczki!!!
    Aphrodita trzymam kciuki za szybki poród!!!
    Walabia bardzo się cieszę że z Frankiem i Tobą wszystko dobrze.
    Kozgo nie załamuj się, trochę to potrwa zanim Ty i Tymek dojdziecie do wprawy z karmieniem, ale na pewno Wam się uda, zobaczysz będzie dobrze. My z Synkiem dwa tygodnie uczyliśmy się karmienia, a nawet jak już doszliśmy do perfekcji to musiałam dokarmiać Małego sztucznym mlekiem, taki był z niego głodomorek ;].

walabia lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina nie strasz ! Mnie niech ona wylazi juz :)

Kozgo to akurat post Lality do przekazania Juiccy ale myśle ze tobie tez przyda sie przeczytać :)

Lalita2710 wrote:
    Przekaż jej że pokarm pojawia się w 3 dobie!!! i żeby się nie stresowała! Tylko go przystawiała z 1 i 2 piersi! I żeby dużo wody piła!
    Karmienie rodzi się w głowie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 19:21

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo nie denerwuj się tym pokarmem ja też strasznie chce karmić piersią a słuchając czasem o problemach się bałam ale moja położna powiedziała że to zależy od nas jeśli będę naprawdę chciała t pokarm się pojawi nie koniecznie od razu ale w 2 czy 3 dobie i będzie go absolutnie wystarczająco dużo.

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris GRATULACJE :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam tak koszmarny dzień, że też myślałam, że już urodze :-\ Od rana koszmarna zgzga i ndłości. Później czułam się jakby uszło ze mnie całe powetrze i bolało mnie dosłownie wszystko od czubka głowy do stóp :-\ a najbardziej krzyże i nogi. Młody tak się gimnastykował, że brzuch mi się ciągle napinał i naprawdę zaczełam się obawiać.
    Ale stwierdziłam, że w tym miesiącu nie mam czasu na poród ;-) łyknełam 2 nospy, Apap i poszłam spać. A rano już byłam jak nowa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprzyszłym tygodniu trzeba złożyć papiery do gimnazjum ( bo mój pierworodny to już kończy 6kl :-) )
    Musze kupić mu jeszcze buty wizytowe bo 1 kwietnia piszą sprawdzian kl 6 a te co ma są już za małe. A tak wogóle 31 marca mam wizytę u alergologa wię naprwde w tym miesiącu nie mam czasu rodzić :-!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie mojego pierworodnego- wracał dzisiaj na rolkach ze szkoły i prawie w połowie drogi zatrzymała go Straż Miejska i odwiozła do szkoły bo nie uwierzyli, że skończył lekcje już o 12:20. Po rozmowie z wychowaeczynią przeprosili i pojechali sobie a On musiał od nowa śmigać na tych rolkach do domu. Napisałam meila do komendanta, że wiem, że intencje były dobre i że dobrze, że Straż Miejska interesuje się tym co robią dzieci ALE że rodzice zazwyczaj wiedzą ile czasu zajmuje dziecku powrot ze szkoły do domu i każde 5-10minut gdy dziecka nie ma to stres/ obawa czy nie wydarzyło się coś złego. Że uczniowie zazwyczaj mają przy sobie dzienniczek w którym jest plan lekcji i nr tel do rodziców i szkoły i że może warto następnym razem zajrzeć do tego dzienniczka i skorzystać z telefonu chociażby po to by rodzice się nie niepokoili dlaczego dziecko nie dotarło do domu o tej godzinie co zwykle.
    Ciekawe czy komendant odpisze.
    Ale najbardziej to chciałabym widzieć ich głupie miny gdy się okazało, że jednak nie zabłysneli :-) Wyciągneli nauczycielkę z lekcji z informacją że UCZEŃ UCIEKŁ Z LAKCJI a Adrian do niej JA MÓWIŁEM TYM PANOM, ŻE JUŻ SKOŃCZYLIŚMY :-)
    Normalnie komedia.

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratulacje :) Kwietniówki ale idziemy :) jak burza :P

Walabia zrobiłaś to ciasto??? :P

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Walabia, że to pewnie przez dzień wagarowicza ale chyba łatwiej i szybciej zadzwonić do szkoły z pytaniem czy taka klasa już skończyła zajęcia niż jechać do szkoły, kazać dziecku wchodzić w rolkach na 2 pietro, żeby wychowawca osobiście potwierdził tą informację.
    Jeden plus z tego wszystkiego jest taki, że Adrian już wie, że są czujni i gdyby mu kiedyś przyszły głupie pomysły do głowy to może na nich trafić ;-)

• doris85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia nakarmiona i słodko śpi wiec mogę napisać coś więcej.

No więc po tym jak mi odeszły wody (nie wiem dlaczego) pojechałam do szpitala; tam mnie zbadali i okazało się ze rozwarcie zaledwie na jeden palec i twardo. Zostawili mnie na noc, żeby zobaczyć czy akcja się rozwinie. Rano dalej nic wiec spytali mnie czy zgadzam się na oksytocynę, bo w takim tempie to mogę rodzic i 5 dni. Zgodziłam się i już po godzinie zaczęły się koszmarne bóle krzyżowe. męczyłam się 4h żeby osiągnąć rozwarcie 3cm! wtedy dostałam znieczulenie i ...to było błogosławieństwo! Odpoczęłam sobie przez 1,5h a rozwarcie skoczyło do 8cm. potem dostałam kolejną dawkę znieczulenia bo już chodziłam po ścianach a potem to już poszło:) Generalnie było ciężko przez te bóle krzyżowe, ale teraz po 5 dniach to już prawie nie pamiętam bólu:)

Makcza polecam Siemiradzki, pomagają przy karmieniu i nie dokarmiają na siłę

Moja Zosia to mały Pisklaczek:) Taaaka delikatna. Ładnie je i dużo śpi. Zakochałam się!

nick nieaktualny, Bea_tina, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Tusia89, magdalena lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris nie zachwalaj tylko wklejaj foteczki księżnisi!:D

kozgo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro coś wkleje, obiecuje:)

nick nieaktualny, Bea_tina lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris trzymam Cię za słowo w sprawie zdjęcia malutkiej :)

• Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratuluję! Nie wyrzucaj - słodkie to słodkie :P

3i49cwa1t57en9fi.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ