X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratulacje :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratulacje :)
    Aphrodita powodzenia i dawaj znac:)
    Walabia super ze z synkiem spolo.
    Koral dziekuje za rady;)

Nasza noc ciężka mały nie chciał cyca, płakał i dostał w koncu 2 razy sztuczny pokarm i dzis cały dzien spi masakra nie mozna go w ogóle obudzić;( okropnie się splakalam i wszystkiego próbowałam, mąż ogarnął laktator elektryczny bo z ręcznym dramat odciągam ok 5ml z obydwu wlasnie tym systemem 7-7, 5-5, 3-3 i resztę sztucznie. Bardzo bym chciała jutro wrócić do domu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

Nasza noc ciężka mały nie chciał cyca, płakał i dostał w koncu 2 razy sztuczny pokarm i dzis cały dzien spi masakra nie mozna go w ogóle obudzić;( okropnie się splakalam i wszystkiego próbowałam, mąż ogarnął laktator elektryczny bo z ręcznym dramat odciągam ok 5ml z obydwu wlasnie tym systemem 7-7, 5-5, 3-3 i resztę sztucznie. Bardzo bym chciała jutro wrócić do domu.

Jejciu, Kozgo, naprawdę musisz się namęczyć z tym karmieniem:( Bardzo mi przykro i trzymam kciuki, żeby maluszek zaczął jeść i żebyście jak najszybciej wyszli do domku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 18:29

iv09mg7y9aya90me.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris - Gratulacje!!! Niech malusia rośnie Wam zdrowo :* :D

Oj kozgo, współczuję tych trudności z karmieniem...trzymam kciuki, by Tymuś zaczął ładnie jeść z cycusia i pobudził laktację porządnie ...

Miriam oj powiem ci, że coś czuję, iż ta twoja córunia to ma ochotę podnieść ci jeszcze trochę adrenalinki i poczekać z wyjściem, aż będzie bliżej tego 28....Powodzenia w wyganianiu jej wcześniej ;)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratulację!
    Ale się tu dzieje aż mój mąż mówi co wy kwietniowe tak śpieszycie hehe :)

Kozgo, kochana tylko spokojnie stres laktacji nie pomaga - pomału, pomału i może się rozkręci. trzymam kochana kciuki

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, a Tymek nie ma żółtaczki? Takie spanie często oznacza właśnie podwyższoną bilurbine

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku człowieka nie ma pół doby a tu takie wieści.
    Doris gratulacje, dużo zdrówka dla Ciebie i Córeczki!!!
    Aphrodita trzymam kciuki za szybki poród!!!
    Walabia bardzo się cieszę że z Frankiem i Tobą wszystko dobrze.
    Kozgo nie załamuj się, trochę to potrwa zanim Ty i Tymek dojdziecie do wprawy z karmieniem, ale na pewno Wam się uda, zobaczysz będzie dobrze. My z Synkiem dwa tygodnie uczyliśmy się karmienia, a nawet jak już doszliśmy do perfekcji to musiałam dokarmiać Małego sztucznym mlekiem, taki był z niego głodomorek ;].

walabia lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina nie strasz ! Mnie niech ona wylazi juz :)

Kozgo to akurat post Lality do przekazania Juiccy ale myśle ze tobie tez przyda sie przeczytać :)

Lalita2710 wrote:
    Przekaż jej że pokarm pojawia się w 3 dobie!!! i żeby się nie stresowała! Tylko go przystawiała z 1 i 2 piersi! I żeby dużo wody piła!
    Karmienie rodzi się w głowie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 19:21

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo nie denerwuj się tym pokarmem ja też strasznie chce karmić piersią a słuchając czasem o problemach się bałam ale moja położna powiedziała że to zależy od nas jeśli będę naprawdę chciała t pokarm się pojawi nie koniecznie od razu ale w 2 czy 3 dobie i będzie go absolutnie wystarczająco dużo.

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris GRATULACJE :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam tak koszmarny dzień, że też myślałam, że już urodze :-\ Od rana koszmarna zgzga i ndłości. Później czułam się jakby uszło ze mnie całe powetrze i bolało mnie dosłownie wszystko od czubka głowy do stóp :-\ a najbardziej krzyże i nogi. Młody tak się gimnastykował, że brzuch mi się ciągle napinał i naprawdę zaczełam się obawiać.
    Ale stwierdziłam, że w tym miesiącu nie mam czasu na poród ;-) łyknełam 2 nospy, Apap i poszłam spać. A rano już byłam jak nowa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprzyszłym tygodniu trzeba złożyć papiery do gimnazjum ( bo mój pierworodny to już kończy 6kl :-) )
    Musze kupić mu jeszcze buty wizytowe bo 1 kwietnia piszą sprawdzian kl 6 a te co ma są już za małe. A tak wogóle 31 marca mam wizytę u alergologa wię naprwde w tym miesiącu nie mam czasu rodzić :-!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie mojego pierworodnego- wracał dzisiaj na rolkach ze szkoły i prawie w połowie drogi zatrzymała go Straż Miejska i odwiozła do szkoły bo nie uwierzyli, że skończył lekcje już o 12:20. Po rozmowie z wychowaeczynią przeprosili i pojechali sobie a On musiał od nowa śmigać na tych rolkach do domu. Napisałam meila do komendanta, że wiem, że intencje były dobre i że dobrze, że Straż Miejska interesuje się tym co robią dzieci ALE że rodzice zazwyczaj wiedzą ile czasu zajmuje dziecku powrot ze szkoły do domu i każde 5-10minut gdy dziecka nie ma to stres/ obawa czy nie wydarzyło się coś złego. Że uczniowie zazwyczaj mają przy sobie dzienniczek w którym jest plan lekcji i nr tel do rodziców i szkoły i że może warto następnym razem zajrzeć do tego dzienniczka i skorzystać z telefonu chociażby po to by rodzice się nie niepokoili dlaczego dziecko nie dotarło do domu o tej godzinie co zwykle.
    Ciekawe czy komendant odpisze.
    Ale najbardziej to chciałabym widzieć ich głupie miny gdy się okazało, że jednak nie zabłysneli :-) Wyciągneli nauczycielkę z lekcji z informacją że UCZEŃ UCIEKŁ Z LAKCJI a Adrian do niej JA MÓWIŁEM TYM PANOM, ŻE JUŻ SKOŃCZYLIŚMY :-)
    Normalnie komedia.

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratulacje :) Kwietniówki ale idziemy :) jak burza :P

Walabia zrobiłaś to ciasto??? :P

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Walabia, że to pewnie przez dzień wagarowicza ale chyba łatwiej i szybciej zadzwonić do szkoły z pytaniem czy taka klasa już skończyła zajęcia niż jechać do szkoły, kazać dziecku wchodzić w rolkach na 2 pietro, żeby wychowawca osobiście potwierdził tą informację.
    Jeden plus z tego wszystkiego jest taki, że Adrian już wie, że są czujni i gdyby mu kiedyś przyszły głupie pomysły do głowy to może na nich trafić ;-)

• doris85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia nakarmiona i słodko śpi wiec mogę napisać coś więcej.

No więc po tym jak mi odeszły wody (nie wiem dlaczego) pojechałam do szpitala; tam mnie zbadali i okazało się ze rozwarcie zaledwie na jeden palec i twardo. Zostawili mnie na noc, żeby zobaczyć czy akcja się rozwinie. Rano dalej nic wiec spytali mnie czy zgadzam się na oksytocynę, bo w takim tempie to mogę rodzic i 5 dni. Zgodziłam się i już po godzinie zaczęły się koszmarne bóle krzyżowe. męczyłam się 4h żeby osiągnąć rozwarcie 3cm! wtedy dostałam znieczulenie i ...to było błogosławieństwo! Odpoczęłam sobie przez 1,5h a rozwarcie skoczyło do 8cm. potem dostałam kolejną dawkę znieczulenia bo już chodziłam po ścianach a potem to już poszło:) Generalnie było ciężko przez te bóle krzyżowe, ale teraz po 5 dniach to już prawie nie pamiętam bólu:)

Makcza polecam Siemiradzki, pomagają przy karmieniu i nie dokarmiają na siłę

Moja Zosia to mały Pisklaczek:) Taaaka delikatna. Ładnie je i dużo śpi. Zakochałam się!

Miriam, Bea_tina, szczessciara, Mirella, Tusia89, magdalena lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris nie zachwalaj tylko wklejaj foteczki księżnisi!:D

kozgo lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro coś wkleje, obiecuje:)

szczessciara, Bea_tina lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris trzymam Cię za słowo w sprawie zdjęcia malutkiej :)

• Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris gratuluję! Nie wyrzucaj - słodkie to słodkie :P

3i49cwa1t57en9fi.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ