X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti przyłączam się do gratulacji :P od jutra spokojnie możesz rodzić :D

Lusia my teoretycznie porządnie odetchnąć możemy w poniedziałek :P

AFHRODITA wielkie gratulacje :) trzymajcie się zdrowo!!!

Kozgo Tobie tez należą się duże gratulacje :) cieszę się, że laktacja ruszyła :) teraz już pewnie pójdzie z górki :) wiadomo kiedy wychodzicie do domu???

lusia22, haybeauti lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Walabia przypomniało mi sie ze SR ze jak mała nie chce sie ruszać to wdech głęboki nosem i wydech ustami tak jak przy skurczach :) tez u mnie to działa :)

walabia lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ja dobrze liczę ??? z tego co nam wiadomo 5 kwietniówek już jest szczęśliwymi mamami tak????

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się rozmarzyłam wyjściem z domu. ale poczekam do poniedziałku zobaczymy co lekarz powie.
    Jestem pełna podziwu dla tych które leżą połowe albo i całą ciąże. PEŁEN SZACUN. Ja już świra dostaje.
    ALE dla mojego sarba wszystko :) czekam na jego pierwszy dotyk, który wszystko wynagrodzi.

walabia lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    21.03.2014 o godz. 18.40 przyszła na świat Emilka. Ważyła 2620g. U mnie po kilku godzinach na sali porodowej skończyło się cesarka. Jak dojde do siebie to napiszę więcej.

gratulacje aphrodita:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Natalia, Koral, Kozgo, Doris, Aphrodita = 5 matek, 6 dzieci.

ja pikole ale się dzieje nie mam wyjścia jak w przyszłym tygodniu pakować torbę bo nigdy nic nie wiadomo;/

dqpri09knl7nzqjn.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makcza 36 tydzień to wcześniak, przynajmniej u nas tak wpisują, ja też się urodziłam w 36 i książeczce mam wpisane wcześniak. podobno w niektórych szpitalach w 37 tyg też wpisują że dziecko przedwcześnie urodzone.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita gratulacje, super, że mamy kolejne kwietniowe forumowe dziecko :)Kozgo już opanowuje sytuację, ciekawe, jak radzi sobie Natalia.
    U mnie też dobre wieści, Tysiek zdrowy, ma już 3,03 kg i leży sobie głową w dół, wprawdzie w jakiejś dziwnej pozycji, że reszta jest bokiem, ale lekarz mówi, że jak przyjdzie czas, to powinien się ułożyć jak trzeba. Na razie wszystko u mnie pozamykane, wód dużo, więc młody może sobie siedzieć, póki się do końca nie wyleczę. Fajnie było go zobaczyć po takim długim czasie, już się nie mogę doczekać, kiedy będzie z nami :).
    Jedyna kiepska wiadomość to taka, że nasz szpital stosuje jakieś bardzo restrykcyjne normy przy badaniu CRP u noworodków, a ponieważ biorę antybiotyk na to gardło i dodatkowo mam GBS dodatni, to lekarz kazał się przygotować na dłuższy pobyt. W większości przypadków to dmuchanie na zimne i czasem położnicy są źli na pediatrów, że straszą im pacjentki, ale co zrobić, najważniejsze zdrowie dziecka - może lepiej, że przesadzają w tę stronę, zamiast coś zaniedbać.

Makcza lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    Ciekawe co się dzieje z Martusska czy jeszcze jest w dwupaku czy już ma przy sobie swoje słoneczko. Ostatnim razem jak się odzywała to mówiła że nic się u niej nie zapowiada ale wszystko jest przecież możliwe :)

Jestem w dwupaku jeszcze ale dzisiaj byłam w szpitalu bo niebezpiecznie spuchłam na nogach, dłoniach i twarzy. I Parę godzin tam spędziłam na mierzeniu ciśnienia i KTG. na KTg wyszły jakieś skurcze ale nieregularne. Teraz w domu muszę pilnować ciśnienie i jak tylko skoczy powyżej 140/90 to mam jechać do szpitala.. teraz leżę i odpoczywam z nogami do góry.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się dzielnie! Głowa i nogi do góry. Z naturalnych sposobów, to kiwi obniża ciśnienie. W razie czego możesz je wcinać sobie profilaktycznie!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Doris, coś Cię długo trzymali w szpitalu. Super, że ZZO działa, to i dla mnie dobra wiadomość :) Dr Langie Cię znieczulał? A kto odbierał poród? Sorry za prywatę :)

A gdybyś się nie zgodziła na oksy, to pozwoliliby Ci czekać na naturalne skurcze te kilka dni? Nawet po odejściu wód? Bo zrozumiałąm, jakby to faktycznie był Twój wybór, a nie wskazanie medyczne.

Mogłam się nie zgodzić na oxy, lekarka mnie spytała sugerując odpowiedź, ale to ja musiałam sie zgodzić. Nie chciałam czekać (całą noc leżałam na patologii sama) i bałam się o małą. Ja chyba miałam jeszcze dość wód mimo że dużo odeszło i od wieczora podawali mi antybiotyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:39

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita - Gratulacje!!!!!!

Martusska - Trzymaj się tam i pilnuj ciśnienia...oby nie skakało za wysoko :)

Ewelina - Super, że mały duży i zdrowiutki :) A co do dłuższego pobytu, może to właśnie lepiej, że nie lekceważą, tylko dobrze sprawdzają wszystko...choć też wiem, że przedłużający się pobyt w szpitalu może zdołować...no ale co się nie zniesie dla maluszka...

Walabia - No to Franuś się dziś popisał ładnie i współpracował :D

Ja już i po szkole i po imprezce urodzinowej chrześniaka męża...w szkole mnie nastraszyli, że brzuch mi się niby obniżył, ale nie przyjmuję tego do wiadomości:P Musi do 7 kwietnia wytrzymać przynajmniej...wcześniej nie wypuszczam :D

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :-* ciekawe będą teraz te dni u wszystkich co już są najbliżej terminów :-) nie znamy dnia ani godziny.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam gdzie jesteś ?? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam gdzie jesteś ?? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo co tam tu jestem drzemke sobie ucielam. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam że rodzisz :D

Miriam lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska cytryna też podobno obniża ciśnienie :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    myślałam że rodzisz :D
    Oj chciałabym haha a tu cisza

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny położna powiedziała, że Tymek cofa język i ma cofniętą bródke i będzie ciężko nam, poleciła kapturki albo butlkę madeli ucząca ssać pierś.
    Dziś trochę udało mi się z tymi kapturkami ale ogólnie nie jest łatwo, a cyckach coraz więcej i więcej bo odciągam, żeby dokarmić malucha i stresuję się bardzo, że nie będzie mi dane karmić piersią chociaż mocno się staram i dziś wróciliśmy do domku.

haybeauti, Mirella, lusia22 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ