X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti przyłączam się do gratulacji :P od jutra spokojnie możesz rodzić :D

Lusia my teoretycznie porządnie odetchnąć możemy w poniedziałek :P

AFHRODITA wielkie gratulacje :) trzymajcie się zdrowo!!!

Kozgo Tobie tez należą się duże gratulacje :) cieszę się, że laktacja ruszyła :) teraz już pewnie pójdzie z górki :) wiadomo kiedy wychodzicie do domu???

lusia22, haybeauti lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Walabia przypomniało mi sie ze SR ze jak mała nie chce sie ruszać to wdech głęboki nosem i wydech ustami tak jak przy skurczach :) tez u mnie to działa :)

walabia lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ja dobrze liczę ??? z tego co nam wiadomo 5 kwietniówek już jest szczęśliwymi mamami tak????

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się rozmarzyłam wyjściem z domu. ale poczekam do poniedziałku zobaczymy co lekarz powie.
    Jestem pełna podziwu dla tych które leżą połowe albo i całą ciąże. PEŁEN SZACUN. Ja już świra dostaje.
    ALE dla mojego sarba wszystko :) czekam na jego pierwszy dotyk, który wszystko wynagrodzi.

walabia lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    21.03.2014 o godz. 18.40 przyszła na świat Emilka. Ważyła 2620g. U mnie po kilku godzinach na sali porodowej skończyło się cesarka. Jak dojde do siebie to napiszę więcej.

gratulacje aphrodita:)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Natalia, Koral, Kozgo, Doris, Aphrodita = 5 matek, 6 dzieci.

ja pikole ale się dzieje nie mam wyjścia jak w przyszłym tygodniu pakować torbę bo nigdy nic nie wiadomo;/

dqpri09knl7nzqjn.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makcza 36 tydzień to wcześniak, przynajmniej u nas tak wpisują, ja też się urodziłam w 36 i książeczce mam wpisane wcześniak. podobno w niektórych szpitalach w 37 tyg też wpisują że dziecko przedwcześnie urodzone.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita gratulacje, super, że mamy kolejne kwietniowe forumowe dziecko :)Kozgo już opanowuje sytuację, ciekawe, jak radzi sobie Natalia.
    U mnie też dobre wieści, Tysiek zdrowy, ma już 3,03 kg i leży sobie głową w dół, wprawdzie w jakiejś dziwnej pozycji, że reszta jest bokiem, ale lekarz mówi, że jak przyjdzie czas, to powinien się ułożyć jak trzeba. Na razie wszystko u mnie pozamykane, wód dużo, więc młody może sobie siedzieć, póki się do końca nie wyleczę. Fajnie było go zobaczyć po takim długim czasie, już się nie mogę doczekać, kiedy będzie z nami :).
    Jedyna kiepska wiadomość to taka, że nasz szpital stosuje jakieś bardzo restrykcyjne normy przy badaniu CRP u noworodków, a ponieważ biorę antybiotyk na to gardło i dodatkowo mam GBS dodatni, to lekarz kazał się przygotować na dłuższy pobyt. W większości przypadków to dmuchanie na zimne i czasem położnicy są źli na pediatrów, że straszą im pacjentki, ale co zrobić, najważniejsze zdrowie dziecka - może lepiej, że przesadzają w tę stronę, zamiast coś zaniedbać.

Makcza lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    Ciekawe co się dzieje z Martusska czy jeszcze jest w dwupaku czy już ma przy sobie swoje słoneczko. Ostatnim razem jak się odzywała to mówiła że nic się u niej nie zapowiada ale wszystko jest przecież możliwe :)

Jestem w dwupaku jeszcze ale dzisiaj byłam w szpitalu bo niebezpiecznie spuchłam na nogach, dłoniach i twarzy. I Parę godzin tam spędziłam na mierzeniu ciśnienia i KTG. na KTg wyszły jakieś skurcze ale nieregularne. Teraz w domu muszę pilnować ciśnienie i jak tylko skoczy powyżej 140/90 to mam jechać do szpitala.. teraz leżę i odpoczywam z nogami do góry.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się dzielnie! Głowa i nogi do góry. Z naturalnych sposobów, to kiwi obniża ciśnienie. W razie czego możesz je wcinać sobie profilaktycznie!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Doris, coś Cię długo trzymali w szpitalu. Super, że ZZO działa, to i dla mnie dobra wiadomość :) Dr Langie Cię znieczulał? A kto odbierał poród? Sorry za prywatę :)

A gdybyś się nie zgodziła na oksy, to pozwoliliby Ci czekać na naturalne skurcze te kilka dni? Nawet po odejściu wód? Bo zrozumiałąm, jakby to faktycznie był Twój wybór, a nie wskazanie medyczne.

Mogłam się nie zgodzić na oxy, lekarka mnie spytała sugerując odpowiedź, ale to ja musiałam sie zgodzić. Nie chciałam czekać (całą noc leżałam na patologii sama) i bałam się o małą. Ja chyba miałam jeszcze dość wód mimo że dużo odeszło i od wieczora podawali mi antybiotyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:39

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita - Gratulacje!!!!!!

Martusska - Trzymaj się tam i pilnuj ciśnienia...oby nie skakało za wysoko :)

Ewelina - Super, że mały duży i zdrowiutki :) A co do dłuższego pobytu, może to właśnie lepiej, że nie lekceważą, tylko dobrze sprawdzają wszystko...choć też wiem, że przedłużający się pobyt w szpitalu może zdołować...no ale co się nie zniesie dla maluszka...

Walabia - No to Franuś się dziś popisał ładnie i współpracował :D

Ja już i po szkole i po imprezce urodzinowej chrześniaka męża...w szkole mnie nastraszyli, że brzuch mi się niby obniżył, ale nie przyjmuję tego do wiadomości:P Musi do 7 kwietnia wytrzymać przynajmniej...wcześniej nie wypuszczam :D

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :-* ciekawe będą teraz te dni u wszystkich co już są najbliżej terminów :-) nie znamy dnia ani godziny.

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam gdzie jesteś ?? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam gdzie jesteś ?? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo co tam tu jestem drzemke sobie ucielam. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam że rodzisz :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska cytryna też podobno obniża ciśnienie :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    myślałam że rodzisz :D
    Oj chciałabym haha a tu cisza

• kozgo Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny położna powiedziała, że Tymek cofa język i ma cofniętą bródke i będzie ciężko nam, poleciła kapturki albo butlkę madeli ucząca ssać pierś.
    Dziś trochę udało mi się z tymi kapturkami ale ogólnie nie jest łatwo, a cyckach coraz więcej i więcej bo odciągam, żeby dokarmić malucha i stresuję się bardzo, że nie będzie mi dane karmić piersią chociaż mocno się staram i dziś wróciliśmy do domku.

haybeauti, nick nieaktualny, lusia22 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ