X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Witajcie dziewczyny, ja dziś ryczę od rana, miałam na USG i lekarz przejął się tym co zobaczył. A ja oczywiście 100 x bardziej od niego :(
    Na początku wykrył wadę genetyczną - wodniaki w jądrach. Konsultowałam to już z położną, powiedziała,że wielu chłopców się z tym rodzi i najczęściej się samo wchłania.
    Poza tym mam bardzo mało wód płodowych, właściwie na granicy normy.
    A najgorsze jest to, że Franek od miesiąca w ogóle nie przybrał na wadze ani nie urósł ;( Zaprzyjaźniona położna z Karowej powiedziała, że pewnie jutro po wizycie (uff jak dobrze, że mam jutro wizytę!) zostawią mnie w szpitalu i zbadają o co w tym wszystkim chodzi. Jesli zestarzało się łożysko i nie spełnia swojej roli, to trzeba będzie zakończyć ciążę jak najszybciej.
    No i siedzę i ryczę, mąż mnie pociesza, że jutro więcej się dowiemy, że to nie koniec świata, ja wiem, że ma rację, bo Franek fika sobie wesoło, ale jak pomyślę, że to koniec ciąży a on biedaczek ma niewiele ponad 2 kg to płakać mi się chce z żalu.
    :(
    walabia a może to jakiś błąd pomiarów a może ze sprzętem coś nie tak?! Mam taką nadzieję, trzymam kciuki żeby tak jednak było!!! Ważne, jednak że ma ponad 2 kg. Dobrze że masz jutro wizytę.

walabia lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo właśnie odetkał się korek:) Wiem jak wygląda czop;)

Bea_tina, Elle, Tusia89, Makcza, Niesmiala, haybeauti, magdalena, Miriam lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Walabia!!! ale pyszności podsyłasz... aż ślinka cieknie... pewnie dobre było co???? :D

Kozgo tak jak dziewczyny piszą rób swoje a mały załapie przecież on dopiero się urodził :) trzymajcie się :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ciasto nie zając nie ucieknie :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze sprawdzam czy czasem mój korek się nie odetkał ale nie ":D chyba, ze nie zauważyłam, coś czuję Walabia, że Franio lada dzień wyskoczy :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my musieliśmy podać sztuczne mleko ze strzykawki bo mam za mało pokarmu a mały sie nie przysysa i sie denerwuje bo głodny jest, rozpoczynam walkę z laktatototrem i zobaczymy heh myslalam ze łatwiej bedzie

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia trzymam kciuki i czekamy na wieści( o ile dasz radę!)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia czekamy na wieści i trzymam kciuki!

walabia, walabia lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co u Doris? Jesteś jeszcze w dwupaku?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral,jesteś niesamowita, chłopcy już na świecie a Ty dalej masz czas żeby nam doradzać :) dzięki :) Twoje rady się na serio przydadzą nie tylko Kozgo ale ja też już sobie zapamiętuje co doradzasz :)

Właśnie Kozgo jak nocka minęła???? meczysz się jeszcze z bólem brzucha??? A może mały nie może się zassać bo właśnie mu nie leci i się biedak denerwuje... A MAły jak śpi w nocy??? Jak poczuje, że to ssanie to sama przyjemność to pewnie nie odstawisz go od piersi :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam podałabyś mi model tego inhalatora, bo dzwoniłam do jednej apteki i pani polecała tą fime, a ty pisałaś że jesteś zadowolona to wolałabym jakiś sprawdzony.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia araz Ci podam tylko wdrapie się na szafkę :D żeby go zdjąć :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia tu kurde nie ma zadnego modelu wyciągnęłam go z pudełka i jest tylko napisane Medel Family i tyle

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8559e1a8d402654e.html

coś w tym stylu?

km5stv737gu3576a.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu alarm tym razem boli strasznie i jak Emilka chce się tak bawić to ją już wolę dzisiaj urodzic.

Makcza lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia ten :)

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki miriam ;-)

Miriam lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral trzymaj się. Wierzę, że chłopaki zmobilizują się i szybciutko wyjdą do domku i będziesz miała dwa razy więcej miłości na co dzień niż każda z nas :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od wczoraj czuje się strasznie, spałam chyba ze 3 h, mała tak się rozpychała, że miałam takie dziwne uczucie że dołem wyjdzie, aż mi się zrobił taki mały krwiak koło pępka, wogóle od dwóch dni latam do łazienki-to chyba to oczyszczanie.

a jeszcze chciałam zapytać czy któraś z was miał coś takiego- jak mała się wczoraj tak pchała to miałam taki dziwny ucisk od biodra przez udo takie dziwne uczucie jakby jakiś prąd mi przechodził aż miałam łzy w oczach.

km5stv737gu3576a.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral - dzielna kobietka z Ciebie, już niedługo maluszki nabiorą sił, ładnie zaczną jeść i będziesz mogła zabrać ich do domku...

aphrodita - To Cię wymęczy córunia na starcie...Dawaj znać, jak tam się akcja rozwija :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ