X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, kochanie życzę Ci z całego serduszka, żebyś już się rozpakowała i tuliła Franusia w ramionkach.

walabia lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale baranki z tych naszych dzieciaczków ;) uparte, co ;)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai biedna się nacierpiałaś. Trzymaj się mocno.
    Walabia, no czas leci przynajmniej. Fajny opis pod suwaczkiem: DOKONAŁAŚ PRAWDZIWEGO CUDU :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    doris, mi się podobają te chusty, których nie trzeba wiązać:

http://allegro.pl/chusta-kieszonka-filmy-jak-nosic-na-dvd-rozm-3-i4088093595.html

Co o tym sądzisz?

One podobno sa dla dzieci juz siedzacych a ja chce dla maluszka. Chyba elastyczną zakupię i zobacze czy mi to w ogóle pasuje.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja juz po spacerze w Powsinie byliśmy to sie zmęczyliśmy bo tam wdrapac sie pod ta górę w 9 miesiącu ciazy to naprawdę nielada wyczyn :) ciekawe czy cos pomoże i sie ruszy :) oby do 1 kwietnia mała wyszła sama bo panicznie boje sie ocytocyny i wole tego uniknąć ;) na koniec spaceru zaliczyłam kebaba z falafelem omnomnom :) i lody :) teraz czas na leżakowanie i filmidlo :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis cos słabo sie czuje w szpitalu jest okropnie duszno i głowa bardzo mnie boli:( dzis odwiedził mnie mąż o rany jak ja tęskniłam Tymek też bo był tak pobudzony, ze nie mogl zasnąć biedulek. Wyszłam dzis na chwile na dwór ale Cudna pogoda, brakuje mi tu swierzego powietrza.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Miriam, zobaczymy, czy ta wycieczka coś da :)

kozgo - Oj doskonale Cię rozumiem...z Julią spędziłam prawie trzy tygodnie w szpitalu jak miała niecały rok...jak wyszłam później na dwór to normalnie jak nowonarodzona...Całkiem inne powietrze...dlatego trzymam mocno kciuki, byście jak najszybciej wyszli z tego szpitala i mogli korzystać z pięknej pogody i świeżego powietrza :*

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się byczymy z mężem i oglądamy nasz ulubiony serial kostiumowy Downton Abbey. W przerwach wstajemy do kuchni coś zjeść a potem znów wracamy do wyrka. Ale fajnie :D

Tusia89 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Pogoda piękna, zaliczony solidny spacer, choć czułam się bardziej jak słonica na wybiegu w zoo, ale co zrobić. Gorzej, że czeka na mnie góra prasowania, a tak się nie chce.
    Kozgo, 3maj się w tym szpitalu, ważne, że Tymek zdrowieje i już niedługo będziecie sobie spacerować na słonku.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - nie ty jedna czujesz się jak słonica w zoo...niezbyt dobrze już się czuję sama ze sobą, zwłaszcza, że w ekspresowym tempie kurczy się moja garderoba...a jeszcze głupawe spojrzenia i teksty...jeszcze raz ktoś mnie przywita tekstem: " Grubasek" a zaszlachtuję chyba :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 20:50

walabia, magdalena lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zaliczonego pierwszego grilla w sezonie:) Jutro kosmetyczka i we wtorek do szpitala, matko już tylko chwila i będziemy w trójkę:)

magdalena lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro mam w planie farbowanie włosów przed szpitalem :P

3i49cwa1t57en9fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. :)

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai no na powitanie córki trzeba się przygotować :) Ja też byłam u fryzjera niedawno zeby Franek się nie wystraszył matki :p
    Miłego dnia dziewczyny, oby był słoneczny jak wczoraj. Powiem Wam, że moja cierpliwość trochę się kończy. Wczoraj jak idiotka płakałam że nie moge jeździć na rowerze, co kocham. I ze po 30 minutowym spacerze jestem zsapana jak słoń. Normalnie masakra. Zaczęłam sobie wymyślać problemy.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez melduje sie w dwupaku. Wieczor I noc spokojne. Jade wlasnie na badania.

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) też ledwo jak wstałam, pomyślałam sobie: "sprawdzę czy może Walabia urodziła" :D :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe, że przybrałam 2 kg przez weekend, bo opuchłam? Nie jadłam jakoś inaczej niż zwykle, fakt, że piję dużo, bo mnie suszy, ale aż tyle? Obrączka już zdjęta, a wieczorami mam nogi jak serdelki. Trochę mnie zdołowało dzisiejsze ważenie.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się witam.
    Ależ jestem senna.

wczoraj przeszłam samą siebie: wstałam rano, sniadanie, poszłam spać, wstałam przygotowałam objad, poszłam na spacerek, poszłam spać, zjadłam objad, posprzątałam, obejrzałam filmik i usnełam no i kolacja i spaciu.

i dziś czuje, że będzie to samo. w tej ciąży to nadrobie wszystkie zaległości hehe :)
    Właśnie a Walabia! Melduj się kochana

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kochane.

Witam się w ten piękny dzień :)

Ja mam dzisiaj usg o 11.30, a potem o 17.00 wizytę - tak się chciałam pochwalić ;) A jak będę po, to zdam relację co i jak :)

No właśnie - ciekawe, jak tam Walabia? :)

A ja się martwię jeszcze o Bea_tinkę - coś się ostatnio nie odzywała?

iv09mg7y9aya90me.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ewelina - woda rzeczywiście mogła ci się zebrać i przez to te 2 kg na plusie...choć to nie przez picie dużej ilości wody bo to aktualnie powinno właśnie obrzękom zapobiegać...nogi jak najczęściej w górze, mało soli i jakoś dotrwasz...już niedużo ci zostało...

haybeauti - jeeej, to miałaś mega śpiący dzień...:P Próbujesz się wyspać na zapas?

Walabia - hop hop! Czyżbyś się jednak na swój termin załapała? ;)

Ja siedzę na pół przytomna, mała wróciła przed weekendem ze szkoły z lekkim katarem, który niestety przekształcił się w katar gigant, więc nocka okropna...jeżeli któraś miała nadzieję, że matczyny radar, gdy dziecko nie śpi się kiedyś wyłącza, to się rozczaruje...ledwo mi dziecko jedno oko otworzy, a ja już tryb czuwanie...w każdym razie zostałyśmy dzisiaj w domu, bo nie miałam serca wyciągać jej z łóżka z takim katarzyskiem, bo się dziecko by tylko namęczyło i nic więcej...jutro i tak mają wolne, bo 6-klasiści piszą test :) Mam tylko nadzieję, że szybko jej przejdzie, a ja się nie zarażę, bo to ostatnie czego teraz potrzebuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 10:36

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ