X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, kochanie życzę Ci z całego serduszka, żebyś już się rozpakowała i tuliła Franusia w ramionkach.

walabia lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale baranki z tych naszych dzieciaczków ;) uparte, co ;)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai biedna się nacierpiałaś. Trzymaj się mocno.
    Walabia, no czas leci przynajmniej. Fajny opis pod suwaczkiem: DOKONAŁAŚ PRAWDZIWEGO CUDU :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    doris, mi się podobają te chusty, których nie trzeba wiązać:

http://allegro.pl/chusta-kieszonka-filmy-jak-nosic-na-dvd-rozm-3-i4088093595.html

Co o tym sądzisz?

One podobno sa dla dzieci juz siedzacych a ja chce dla maluszka. Chyba elastyczną zakupię i zobacze czy mi to w ogóle pasuje.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja juz po spacerze w Powsinie byliśmy to sie zmęczyliśmy bo tam wdrapac sie pod ta górę w 9 miesiącu ciazy to naprawdę nielada wyczyn :) ciekawe czy cos pomoże i sie ruszy :) oby do 1 kwietnia mała wyszła sama bo panicznie boje sie ocytocyny i wole tego uniknąć ;) na koniec spaceru zaliczyłam kebaba z falafelem omnomnom :) i lody :) teraz czas na leżakowanie i filmidlo :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis cos słabo sie czuje w szpitalu jest okropnie duszno i głowa bardzo mnie boli:( dzis odwiedził mnie mąż o rany jak ja tęskniłam Tymek też bo był tak pobudzony, ze nie mogl zasnąć biedulek. Wyszłam dzis na chwile na dwór ale Cudna pogoda, brakuje mi tu swierzego powietrza.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Miriam, zobaczymy, czy ta wycieczka coś da :)

kozgo - Oj doskonale Cię rozumiem...z Julią spędziłam prawie trzy tygodnie w szpitalu jak miała niecały rok...jak wyszłam później na dwór to normalnie jak nowonarodzona...Całkiem inne powietrze...dlatego trzymam mocno kciuki, byście jak najszybciej wyszli z tego szpitala i mogli korzystać z pięknej pogody i świeżego powietrza :*

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się byczymy z mężem i oglądamy nasz ulubiony serial kostiumowy Downton Abbey. W przerwach wstajemy do kuchni coś zjeść a potem znów wracamy do wyrka. Ale fajnie :D

Tusia89 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Pogoda piękna, zaliczony solidny spacer, choć czułam się bardziej jak słonica na wybiegu w zoo, ale co zrobić. Gorzej, że czeka na mnie góra prasowania, a tak się nie chce.
    Kozgo, 3maj się w tym szpitalu, ważne, że Tymek zdrowieje i już niedługo będziecie sobie spacerować na słonku.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - nie ty jedna czujesz się jak słonica w zoo...niezbyt dobrze już się czuję sama ze sobą, zwłaszcza, że w ekspresowym tempie kurczy się moja garderoba...a jeszcze głupawe spojrzenia i teksty...jeszcze raz ktoś mnie przywita tekstem: " Grubasek" a zaszlachtuję chyba :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 20:50

walabia, magdalena lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zaliczonego pierwszego grilla w sezonie:) Jutro kosmetyczka i we wtorek do szpitala, matko już tylko chwila i będziemy w trójkę:)

magdalena lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro mam w planie farbowanie włosów przed szpitalem :P

3i49cwa1t57en9fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. :)

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai no na powitanie córki trzeba się przygotować :) Ja też byłam u fryzjera niedawno zeby Franek się nie wystraszył matki :p
    Miłego dnia dziewczyny, oby był słoneczny jak wczoraj. Powiem Wam, że moja cierpliwość trochę się kończy. Wczoraj jak idiotka płakałam że nie moge jeździć na rowerze, co kocham. I ze po 30 minutowym spacerze jestem zsapana jak słoń. Normalnie masakra. Zaczęłam sobie wymyślać problemy.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez melduje sie w dwupaku. Wieczor I noc spokojne. Jade wlasnie na badania.

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) też ledwo jak wstałam, pomyślałam sobie: "sprawdzę czy może Walabia urodziła" :D :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe, że przybrałam 2 kg przez weekend, bo opuchłam? Nie jadłam jakoś inaczej niż zwykle, fakt, że piję dużo, bo mnie suszy, ale aż tyle? Obrączka już zdjęta, a wieczorami mam nogi jak serdelki. Trochę mnie zdołowało dzisiejsze ważenie.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się witam.
    Ależ jestem senna.

wczoraj przeszłam samą siebie: wstałam rano, sniadanie, poszłam spać, wstałam przygotowałam objad, poszłam na spacerek, poszłam spać, zjadłam objad, posprzątałam, obejrzałam filmik i usnełam no i kolacja i spaciu.

i dziś czuje, że będzie to samo. w tej ciąży to nadrobie wszystkie zaległości hehe :)
    Właśnie a Walabia! Melduj się kochana

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kochane.

Witam się w ten piękny dzień :)

Ja mam dzisiaj usg o 11.30, a potem o 17.00 wizytę - tak się chciałam pochwalić ;) A jak będę po, to zdam relację co i jak :)

No właśnie - ciekawe, jak tam Walabia? :)

A ja się martwię jeszcze o Bea_tinkę - coś się ostatnio nie odzywała?

iv09mg7y9aya90me.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ewelina - woda rzeczywiście mogła ci się zebrać i przez to te 2 kg na plusie...choć to nie przez picie dużej ilości wody bo to aktualnie powinno właśnie obrzękom zapobiegać...nogi jak najczęściej w górze, mało soli i jakoś dotrwasz...już niedużo ci zostało...

haybeauti - jeeej, to miałaś mega śpiący dzień...:P Próbujesz się wyspać na zapas?

Walabia - hop hop! Czyżbyś się jednak na swój termin załapała? ;)

Ja siedzę na pół przytomna, mała wróciła przed weekendem ze szkoły z lekkim katarem, który niestety przekształcił się w katar gigant, więc nocka okropna...jeżeli któraś miała nadzieję, że matczyny radar, gdy dziecko nie śpi się kiedyś wyłącza, to się rozczaruje...ledwo mi dziecko jedno oko otworzy, a ja już tryb czuwanie...w każdym razie zostałyśmy dzisiaj w domu, bo nie miałam serca wyciągać jej z łóżka z takim katarzyskiem, bo się dziecko by tylko namęczyło i nic więcej...jutro i tak mają wolne, bo 6-klasiści piszą test :) Mam tylko nadzieję, że szybko jej przejdzie, a ja się nie zarażę, bo to ostatnie czego teraz potrzebuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 10:36

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ