Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecko chyba zostało zwolennikiem ideologii gender
...odnalazła swojego zaginionego Kena, a że już mu ciuchów brakuje, ubrała go w różową sukienkę, bawi się w ślub lalek i wyłazi z tekstem: nie ważne, że masz na sobie różową sukienkę i tak cię mężu kocham!!
Tusia89, Miriam, Makcza, magdalena, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
my na dziś termin z USG mamy, ale skurcze tak nieregularne ze aż śmieszne heh więc chyba jeszcze nie wyjdzie..
Karina wiem coś o tym, bo moja córcia jak jęknie tylko to też zrywam się na równe nogi, a mam tak od miesiąca, bo cały czas chora..
Widzę ty też będziesz miała 2 dzieci z kwietnia tak jak ja
Miriam, magdalena lubią tę wiadomość
-
Martusska - dzień się jeszcze nie skończył, do północy jeszcze daleko
A no z tymi kwietniowymi dzieciaczkami to tak fajnie dość wyszło
Jak sobie obliczyłam na początku termin to się aż ucieszyłam, że się jeszcze na kwiecień załapię, bo jednak człowiek ma pewien sentyment
-
Karina1989 wrote:Martusska - dzień się jeszcze nie skończył, do północy jeszcze daleko
A no z tymi kwietniowymi dzieciaczkami to tak fajnie dość wyszło
Jak sobie obliczyłam na początku termin to się aż ucieszyłam, że się jeszcze na kwiecień załapię, bo jednak człowiek ma pewien sentyment
fajnierazem urodzinki można odprawiać
my próbowaliśmy wcześniej ale nie wychodziło i jak zrobiłam test obliczyłam to mówie do męża że będzie też z kwietnia, to powiedział że on wiedział co i na kiedy robi hehe
Makcza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No, dziewczynki - tak a'propos "upiększania się" przed porodem i farbowania włosów. Ja dzisiaj postanowiłam się w końcu "farbnąć", bo miałam odrost - gigant. Zrobiłam to sama, bo nie wyobrażam sobie siedzieć tyle u fryzjera - w normalnym stanie ledwo to znoszę, a co dopiero teraz. No i efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania - chyba w związku ze zbliżającymi się świętami na głowie mam kurczakową żółć. Masakra! Poszłam z tym żółtkiem na głowie na usg, wróciłam i teraz siedzę z farbą (inną) na głowie, żeby to przykryć. Mam nadzieję, że mi wszystkie włosy nie wypadną...
Po usg wszystko w porządku - przepływy ok, malutka rośnie prawidłowo, waży teraz 2500, więc gigantem raczej nie będzie (co mnie cieszy, bo po cc nie pozwoliliby mi rodzić giganta, a bardzo mi zależy na spróbowaniu sn), raczej takim średniaczkiem. Zasłoniła rączkami buźkę, więc nie wiem, jak teraz wygląda - będę miała niespodziankę po porodziehaybeauti, Karina1989, walabia, Tusia89, Miriam, Niesmiala, magdalena lubią tę wiadomość
-
JA ostatnie dni tak bardzo chciałam już rodzić, codziennie od 37 tygodnia zastanawiałam się czy może to już dziś ???? USG pokazywało nawet 28.03 z pomiarów (chociaż mam świadomość, że to nie jest na tym etapie wiarygodne)
Dziś jak się obudziłam, stwierdziłam, że to głupie. Oczywiście bardzo bym chciała już mieć małego przy sobie ale nie nastawiam się już, że urodzę wcześniej. Czekam cierpliwie do mojej daty 14.04 i odpuszczam sobie myśli o wcześniejszym porodzie przed terminem:)
Dziś w sklepie pani zapytała mnie czy będę mieć bliźniaki... masakrazawsze wydawało mi się, że mój brzuch nie jest jakiś wielki,są kobietki, które mają o wiele większe niż ja
może to spowodowane jest tym, że już dość mi się opuścił i jakby wystrzelił do przodu
Za to pani przy kasie to przeszła samą siebie. Zapytała mnie co będzie a ja, że chłopczyk a ona pokiwała głową i mówi: oj nie byłabym taka pewna. Nie skomentowałam. Chciałam zapytać czy ma USG albo rentgena w oczach ale odpuściłam sobie hehe
-
dziewczyny wody mi odeszły !!!
leje się ze mnie już od godziny non stop ale skurcze mam takie małe i nie aż tak bolesne, nie wiem co robić jechać czy nie.Tusia89, lusia22, Niesmiala, haybeauti, martusia172005, magdalena, Mirella lubią tę wiadomość
-
Nas uczyli na szkole rodzenia, że jak wody odeszły i są czyste to jechać do szpitala ale na spokojnie - do kilku godzin. A jeśli są zielone lub brązowawe to natychmiast.
Jak wody odeszły to nie czeka się na regularne skurcze bo z braku wód może dojść do jakiegoś zakażenia...
Ja bym jechałaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 15:13