X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym parku byliście :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dawno tam nie byłam ;) a wczoraj przezedxaliamy tamtędy ach ale mam teraz moralniaka ze nie wyciągnęłam Czarka na spacer wczoraj :( ale jutro może sie wybierzemy ale pewnie gdzieś bliżej nas :) może łazienki :) ach u nas jak na spacer to autem najpierw trzeba dojechać :D

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia - ja dziś też zrobiłam błąd i wzięłam się za pieczenie...o składnikach może i nie zapomniałam, za to placka przyjarałam :/

kozgo - o kurde, po cc się kąpać nie wolno tak długo? Kompletnie nie pamiętam jak to było ostatnio...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina tak mi powiedzieli, że tylko prysznic.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Karina, trochę mnie pociesza Twoje roztargnienie kulinarne...:D Ale mój sernik o dziwo wyszedł. Nie wiem jakim cudem. Mąż zachwycony, mówi że lepszy bez tego mleka (może chce być po prostu miły..?;) )

Miriam, ja w Skaryszewskim całe dzieciństwo spędziłam, bo ja praska dziewczyna jestem;) Tata codziennie tam chodził ze mną i siostrą na spacery. I teraz tak sobie myślę, że Franek też pokocha to miejsce.

Fajnie, że będziemy mogły chodzić ze swoimi dzieciaczkami na spacery!

No zazdroszczę Ci ze tak blisko masz :) my postanowiliśmy sie przeprowadzić pod Warszawę ze niby cisza spokój do Warszawy 8 km niby blisko a daleko :(
    Ja to osiedle nasze nazywam alcatraz masakra jakaś żałujemy teraz strasznie tej przeprowadzki :( no ale cóż zrobic będę jezdzic na spacery hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po lyzeczlowaniu powiedzieli ze 4 tyg tylko szybki prysznic a żadnej blizny nie miałam a po cc to jednak i blizna na brzuchu chodzi chyba o to by sie nie rozeszła. Wczoraj jak byłam na ktg to w poczekalni na ip była mama z maluteńki dzieckiem strasznie płakała jak sie poNiej okazało rozeszła jej sie blizna po cc Czarek usłyszał jak siedział i czekał na mnie mówi ze strasznie cierpiała biedna

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, wiecie, że o tym prysznicu to kompletnie zapomniałam? A teraz rzeczywiście coś mi się przypomina, że przez jakiś czas same prysznice...o matulo...

Koleżance, która rodziła 3 miesiące przede mną też się blizna rozeszła...ja nawet nie chcę o tym myśleć, bo zaczynam się bać...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie kiedyś rozeszła jak wyrostek miałam a ta puki co jest ładna i cienka za to strasznie mnie boli skóra na brzuchu:( i od znieczulenia strasznie bolą mnie lędźwia zeby sie podnieść z pozycji na plecach to jest masakra:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj byliśmy na spacerku na Błoniach. Piękny zachód słońca. Powoli przymierzam się do chusty. Brakuje mi mobilności.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris, mi się podobają te chusty, których nie trzeba wiązać:

http://allegro.pl/chusta-kieszonka-filmy-jak-nosic-na-dvd-rozm-3-i4088093595.html

Co o tym sądzisz?

Tusia89 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny słoneczny poranek . ja dziś nie śpię od 5.30 , już nie mam co robić . Idę dziś na grilla więc nie robi obiadu ale za to zrobiłam już 3 surówki i sosik koperkowy, chociaż oczywiście nie miałam nic robić, głupia zamiast wykorzystywać tą ciążę i iść na gotowe to ja od 7 rano w kuchni:) ale i tak nie miałam co robić.

01582n0ast4hm7dp.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o chusty ja mam taką:
    http://allegro.pl/chusta-kolyska-bebelulu-kremowa-okazja-i4078488763.html

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mąż poczuł się w obowiązku mnie obudzić przed 8 starego czasu i teraz nie jestem zbyt przytomna, bo w nocy męczyły mnie jeszcze koszmary...po jednym do tej pory się otrząsnąć nie mogę...:/

Taka piękna pogoda, aż się w domu siedzieć nie chce...wezmę pannicę i wybędziemy gdzieś popołudniu, bo szkoda nie skorzystać...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam się również. U mnie noc jak nigdy ciężka. Takich boleści kręgosłupa dostałam, że z bólu poduszkę gryzłam. A teraz chodze jak herflik (z alo alo).

wiem, że skurcze porodowe mogą byc od brzucha i kręgosłupa. Mnie przez 15 minut ciągiem bolał więc to pewno nie skurcze. Nawet ciepły prysznic nie pomagał. A potem samo przeszło.
    Myślicie że to jakiś znak?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki :)
    Walabia, też kupuje tą chustę co link podałaś :) wspominałam już o niej wcześniej kiedyś :) widziałam na żywo z maluchem i powiem, że super sprawa. Mam nadzieję, że u nas też się sprawdzi :)

Dzionek super, oby ta pogoda już taka została :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak pogoda mogłaby taka zostać. aż miło wstać jak ptaszki śpiewają za oknem.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) rzeczywiście pięknie jest :) jak Franek pozwoli i nie będzie się znęcał nad moim pęcherzem to też planuję długiiii spacer, a najlepiej to cały dzień poza domem. Haybeauti współczucia, skurcz to nie mógł być, bo za długi. Może jakis nacisk malucha to spowodował? Oby to było jednorazowe.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę, że na skurcz to za długo trwało. Niestety nie był to ból jednorazowy. Ale ciesze się, że to na końcówce a nie w połowie albo na początku :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że prawie każdej ta końcówka daje popalić...

Meldujemy się w dwupaku. Po koszmarnej nocy - wymioty, skurcze intensywne ale nie bolesne :(, krwotok z nosa i ataki Małej na pęcherz o 5.00 udało się usnąć i właśnie wstałam.

Mała teraz odsypia więc mam nadzieję, że dziś nic się nie wydarzy u nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 12:50

Miriam, haybeauti lubią tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai wrote:
    Widzę, że prawie każdej ta końcówka daje popalić...

Meldujemy się w dwupaku. Po koszmarnej nocy - wymioty, skurcze intensywne ale nie bolesne :(, krwotok z nosa i ataki Małej na pęcherz o 5.00 udało się usnąć i właśnie wstałam.

Mała teraz odsypia więc mam nadzieję, że dziś nic się nie wydarzy u nas :)

Ło matko, Chiang Mai, to rzeczywiście miałaś straszną noc - współczuję :(

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ