X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obliczylam porod na podstawie tego schematu i wychodzi mi 31 czyli poniedziałek ciekawe czy sie sprawdzi

• Martusska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne jest rozwiązanie też tych chusteczek co mają plastikowe zamykane pojemniczki ;) mozna kupić jedno zeby mieć pojemniczek a pózniej dokupować inne chusteczki i wkładać :) wtedy wyciągają się pojedyńczo...

u nas córcia zjadła trochę bo ją z mężem nastraszyliśmy że pójdzie do szpitala jak nie będzie jeść i będzie bez mamy,.. to trochę zjadła i odrazu sił dostała. Teraz mam nadzieje że będzie już tylko lepiej ..

walabia lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Elle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny z samego rana.

Ja nie śpię od piątej... a spać mi się chce, jak cholera, że tak powiem. Nie śpię, bo nie mogę - tak drętwieje mi prawa ręka - od czubków palców po łokieć i tak boli, że po prostu nie mogłam wytrzymać i wstałam :( Czuję się jak zombie.
    Nic nie pomaga, jak jestem w pozycji leżącej. Dopiero wstanie i "rozchodzenie się" daje jakieś rezultaty - ale to dopiero po jakichś dwóch godzinach. Ja nie wiem, jak ja wytrzymam jeszcze te około cztery tygodnie z tym drętwieniem :( Załamałam się.

A tak w ogóle to zapowiada się piękny dzień - w tej chwili słoneczko świeci na całego.

iv09mg7y9aya90me.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Elle, ja mam 2, 3 godzinne przerwy w nocy głównie przez biodra, dziś też od 3 do 6 nie spałam, później przysnęłam ale o 7.30 już się obudziłam. Mały też co noc szaleje strasznie aż boli, jakby chciał wyjść przez pępek, ale u mnie już tylko 4 dni:) Trzymaj się, może jakieś masaże by pomogły albo termofor czy inne ciepłe okłady na tą rękę.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala, jesteś kochana - dziękuję za pocieszenie :), ale moja gin twierdzi, że to jakiś ucisk, nie wiem na co;) i że po prostu przejdzie po porodzie - nic nie mogę z tym zrobić. Ale boli, że masakra :/ No cóż, nie pozostaje mi nic innego jak to przeczekać, ale wolałabym, żeby przeszło przed samym porodem, bo jak nie, to będę ledwo żywa, taka niewyspana :/

U Ciebie tylko 4 dni? :) Naprawdę? :) Będziesz miała cesarkę, jak rozumiem?

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei teraz mam nową "zagwozdkę". Na usg chodzę prywatnie - w następnym tygodniu będę miała kolejne i teraz się zastanawiam, czy mogę poprosić o ocenę stanu blizny po poprzednim cc, czy to już jest usługa "ponadstandardowa"?? Czy po prostu więcej zapłacę? No kurde, nie wiem.

Sorry za głupie pytanie, ale zaczęłam się nad tym zastanawiać... A nie mam zielonego pojęcia, jak wygląda ta moja blizna, bo nikt mi tego nie sprawdzał, a bardzo chciałabym rodzić sn...

iv09mg7y9aya90me.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w środę cc, ze względu na wcześniejsze 2 operacje kręgosłupa, więc uwierz wiem co to ucisk na nerwy bo mi tak uciskał wypadnięty dysk, że nie mogłam chodzić, 10 min stania przy zlewie i pół godziny wycia z bólu. Współczuję Ci tej ręki naprawdę bo wiem przez co przechodzisz.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak katarek i musze zostać do wtorku, masakra mąż na zwolnieniu do opieki nad nami, a my w szpitalu, a on nie moze nas odwiedzić :( smutno mi, a dzis mial byc nasz pierwsY spacer. Jeszcze sie wlurzylam bo myją tu Tymka w hipp i pytałam czy moge dac swoje Oilatum i ze nie trzeba i ma tak strasznie sucha i popękana skore ze dzis Pani doktor zleciła kapiel tylko w Oilatum.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kozgo rzeczywiście pech :( ale do wtorku Tymek się wyleczy i znowu będziecie razem :) Niech mąż teraz dużo wypoczywa i odsypia, pozniej Cię odciąży jak już wrócicie ze szpitala.
    Zdziwiła mnie ta reakcj Tymka na Hipp, bo to jeden z najdelikatniejszych płynów. Frankowi kupiłam tylko to do pielęgnacji.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Jednak katarek i musze zostać do wtorku, masakra mąż na zwolnieniu do opieki nad nami, a my w szpitalu, a on nie moze nas odwiedzić :( smutno mi, a dzis mial byc nasz pierwsY spacer. Jeszcze sie wlurzylam bo myją tu Tymka w hipp i pytałam czy moge dac swoje Oilatum i ze nie trzeba i ma tak strasznie sucha i popękana skore ze dzis Pani doktor zleciła kapiel tylko w Oilatum.

Kozgo współczuje naprawdę, po porodzie to by się chciało przytulić do męża i spędzić z nim chwile chociaż a tu nie można. Ale przetrwacie i wkrótce będziecie razem.. Tylko się nie załamuj. wszystko dla maleństwa :):*

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewuchy!
    U mnie pogoda przepiękna. zaraz idę na spacerek :)

JESTEM W 38 TYGODNIU HIP HIP HURA :) MOGĘ RODZIC :)

Tusia89, lusia22, Niesmiala, magdalena lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle łączę się z Tobą w bólu. JA już nie wiem jak to jest nie mieć zdrętwiałej dłoni. W nocy drętwieją mi dwie a w ciągu dnia cały czas prawa... Też mi położna powiedziała, że na to nic nie poradzę i czekać do porodu. Mnie już zaczynają nawet boleć te dłonie :( Więc chyba musimy to przeczekać ale wiem co czujesz :( ja już w nocy prawie ryczę... męczy mnie to już tak od ok 2 tygodni :( ale damy radę!!! nie ma innej opcji:)

Kozgo trzymaj się dzielnie jeszcze trochę i nie będziesz pamiętać o tym przykrym doświadczeniu. Wierzę Ci, że jest Ci przykro... ale masz jeszcze jednego faceta najważniejszego przy sobie więc dasz radę :)

Dziewczyny może to głupie pytanie ale kurde zastanawia mnie ten fakt czy, któraś z Was tez tak ma. Od paru dni szczególnie nad ranem mam dość sporą wydzielinę (śluz)taką żółtawą... w ciągu dnia nie jest jej już tak dużo, najwięcej właśnie nad ranem... nie jest to konsystencja galaretowata ani gęsta, raczej rzadka, bezwonna... może być to schodzący czop??? z tym, że urywający się czop niby ma gęstą galaretowatą konsystencję, czasami podbarwioną krwią a u mnie takie coś nie występuje...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się w dwupaku. U nas cisza i spokój. Niestety pogoda paskudna.

Co do śluzu - mam od jakiś 2 tygodni go więcej i jest żółtawy ale to chyba normalne podczas końcówki ciąży. Lekarz nic mi nie mówił na ten temat, że coś nie tak a ogląda mnie ginekologicznie co tydzień.

Tusia89 lubi tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia mam lanoline ale nie muszę używać puki co mój synek bardzo delikatnie obchodzi się z momi sutkami ale zawsze dobrze mieć jakis krem na brodawki mojej siostrze bardzo się przydał bo bardzo ja bolały.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja mam maltan na sutki :) podobno bardzo dobry :) juz sie smaruje :) nie trzeba go zmywać przed karmieniem nie wiem jak to jest z lanolina
    A co do przewijania to nie takie proste uszkodzić malucha wiec sie nie przejmuj bedzie dobrze :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia zobaczysz instynkt zadziała, ja pieluche zmieniłam raz na szkole rodzenia, a po porodzie nikt nic mi nie pokazał i dałam rade tak wiec spokojnie, poradzisz sobie na pewno :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    a mnie tak wszystko boli tam na dole w środku że boje się że nie dotrwam do tego 3 ;-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 12:20

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ja mam te same obawy co ty! Też się boje: przewijania, podnoszenia z łóżeczka, odkładania itd. teraz trochę żałuje że do szkoły rodzenia nie poszłam no ale czasu się nie cofnie.
    Liczę, że będzie tak jak Kozgo pisze instynkt mi podpowie.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Miriam, jak to już smarujesz? Co to ma znaczyć? :P Urodziłaś i nic nie powiedziałaś?!? ;)

Można maltan/lanolonę kupić w aptece normalnie?
    Ha no juz hihi nie no położna mi radziła juz zaczac smarować to smaruje :)

Ja maltan kupiłam normalnie w aptece :)

• Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj oglądam filmy z Zawitkowskim dołączone do książek "Mamo tato co ty na to" i jestem zdruzgotana... Nigdy się nie nauczę takiej sprawności i delikatności w obchodzeniu się z Maluszkiem :(

A na SR to tylko tak powierzchownie wszystko ćwiczyłyśmy i ćwiczenie na lalce to zupełnie coś innego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 13:11

3i49cwa1t57en9fi.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ