Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
fajne jest rozwiązanie też tych chusteczek co mają plastikowe zamykane pojemniczki
mozna kupić jedno zeby mieć pojemniczek a pózniej dokupować inne chusteczki i wkładać
wtedy wyciągają się pojedyńczo...
u nas córcia zjadła trochę bo ją z mężem nastraszyliśmy że pójdzie do szpitala jak nie będzie jeść i będzie bez mamy,.. to trochę zjadła i odrazu sił dostała. Teraz mam nadzieje że będzie już tylko lepiej ..walabia lubi tę wiadomość
-
Witam Was dziewczyny z samego rana.
Ja nie śpię od piątej... a spać mi się chce, jak cholera, że tak powiem. Nie śpię, bo nie mogę - tak drętwieje mi prawa ręka - od czubków palców po łokieć i tak boli, że po prostu nie mogłam wytrzymać i wstałamCzuję się jak zombie.
Nic nie pomaga, jak jestem w pozycji leżącej. Dopiero wstanie i "rozchodzenie się" daje jakieś rezultaty - ale to dopiero po jakichś dwóch godzinach. Ja nie wiem, jak ja wytrzymam jeszcze te około cztery tygodnie z tym drętwieniemZałamałam się.
A tak w ogóle to zapowiada się piękny dzień - w tej chwili słoneczko świeci na całego. -
Współczuję Elle, ja mam 2, 3 godzinne przerwy w nocy głównie przez biodra, dziś też od 3 do 6 nie spałam, później przysnęłam ale o 7.30 już się obudziłam. Mały też co noc szaleje strasznie aż boli, jakby chciał wyjść przez pępek, ale u mnie już tylko 4 dni:) Trzymaj się, może jakieś masaże by pomogły albo termofor czy inne ciepłe okłady na tą rękę.
-
Olala, jesteś kochana - dziękuję za pocieszenie
, ale moja gin twierdzi, że to jakiś ucisk, nie wiem na co;) i że po prostu przejdzie po porodzie - nic nie mogę z tym zrobić. Ale boli, że masakra
No cóż, nie pozostaje mi nic innego jak to przeczekać, ale wolałabym, żeby przeszło przed samym porodem, bo jak nie, to będę ledwo żywa, taka niewyspana
U Ciebie tylko 4 dni?Naprawdę?
Będziesz miała cesarkę, jak rozumiem?
-
A ja z kolei teraz mam nową "zagwozdkę". Na usg chodzę prywatnie - w następnym tygodniu będę miała kolejne i teraz się zastanawiam, czy mogę poprosić o ocenę stanu blizny po poprzednim cc, czy to już jest usługa "ponadstandardowa"?? Czy po prostu więcej zapłacę? No kurde, nie wiem.
Sorry za głupie pytanie, ale zaczęłam się nad tym zastanawiać... A nie mam zielonego pojęcia, jak wygląda ta moja blizna, bo nikt mi tego nie sprawdzał, a bardzo chciałabym rodzić sn... -
Tak w środę cc, ze względu na wcześniejsze 2 operacje kręgosłupa, więc uwierz wiem co to ucisk na nerwy bo mi tak uciskał wypadnięty dysk, że nie mogłam chodzić, 10 min stania przy zlewie i pół godziny wycia z bólu. Współczuję Ci tej ręki naprawdę bo wiem przez co przechodzisz.
-
Jednak katarek i musze zostać do wtorku, masakra mąż na zwolnieniu do opieki nad nami, a my w szpitalu, a on nie moze nas odwiedzić
smutno mi, a dzis mial byc nasz pierwsY spacer. Jeszcze sie wlurzylam bo myją tu Tymka w hipp i pytałam czy moge dac swoje Oilatum i ze nie trzeba i ma tak strasznie sucha i popękana skore ze dzis Pani doktor zleciła kapiel tylko w Oilatum.
-
Kurcze Kozgo rzeczywiście pech
ale do wtorku Tymek się wyleczy i znowu będziecie razem
Niech mąż teraz dużo wypoczywa i odsypia, pozniej Cię odciąży jak już wrócicie ze szpitala.
Zdziwiła mnie ta reakcj Tymka na Hipp, bo to jeden z najdelikatniejszych płynów. Frankowi kupiłam tylko to do pielęgnacji. -
kozgo wrote:Jednak katarek i musze zostać do wtorku, masakra mąż na zwolnieniu do opieki nad nami, a my w szpitalu, a on nie moze nas odwiedzić
smutno mi, a dzis mial byc nasz pierwsY spacer. Jeszcze sie wlurzylam bo myją tu Tymka w hipp i pytałam czy moge dac swoje Oilatum i ze nie trzeba i ma tak strasznie sucha i popękana skore ze dzis Pani doktor zleciła kapiel tylko w Oilatum.
Kozgo współczuje naprawdę, po porodzie to by się chciało przytulić do męża i spędzić z nim chwile chociaż a tu nie można. Ale przetrwacie i wkrótce będziecie razem.. Tylko się nie załamuj. wszystko dla maleństwa:*
-
Elle łączę się z Tobą w bólu. JA już nie wiem jak to jest nie mieć zdrętwiałej dłoni. W nocy drętwieją mi dwie a w ciągu dnia cały czas prawa... Też mi położna powiedziała, że na to nic nie poradzę i czekać do porodu. Mnie już zaczynają nawet boleć te dłonie
Więc chyba musimy to przeczekać ale wiem co czujesz
ja już w nocy prawie ryczę... męczy mnie to już tak od ok 2 tygodni
ale damy radę!!! nie ma innej opcji:)
Kozgo trzymaj się dzielnie jeszcze trochę i nie będziesz pamiętać o tym przykrym doświadczeniu. Wierzę Ci, że jest Ci przykro... ale masz jeszcze jednego faceta najważniejszego przy sobie więc dasz radę
Dziewczyny może to głupie pytanie ale kurde zastanawia mnie ten fakt czy, któraś z Was tez tak ma. Od paru dni szczególnie nad ranem mam dość sporą wydzielinę (śluz)taką żółtawą... w ciągu dnia nie jest jej już tak dużo, najwięcej właśnie nad ranem... nie jest to konsystencja galaretowata ani gęsta, raczej rzadka, bezwonna... może być to schodzący czop??? z tym, że urywający się czop niby ma gęstą galaretowatą konsystencję, czasami podbarwioną krwią a u mnie takie coś nie występuje... -
Melduje się w dwupaku. U nas cisza i spokój. Niestety pogoda paskudna.
Co do śluzu - mam od jakiś 2 tygodni go więcej i jest żółtawy ale to chyba normalne podczas końcówki ciąży. Lekarz nic mi nie mówił na ten temat, że coś nie tak a ogląda mnie ginekologicznie co tydzień.Tusia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWalabia ja mam maltan na sutki
podobno bardzo dobry
juz sie smaruje
nie trzeba go zmywać przed karmieniem nie wiem jak to jest z lanolina
A co do przewijania to nie takie proste uszkodzić malucha wiec sie nie przejmuj bedzie dobrzewalabia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywalabia wrote:Miriam, jak to już smarujesz? Co to ma znaczyć?
Urodziłaś i nic nie powiedziałaś?!?
Można maltan/lanolonę kupić w aptece normalnie?
Ja maltan kupiłam normalnie w aptece -
Od wczoraj oglądam filmy z Zawitkowskim dołączone do książek "Mamo tato co ty na to" i jestem zdruzgotana... Nigdy się nie nauczę takiej sprawności i delikatności w obchodzeniu się z Maluszkiem
A na SR to tylko tak powierzchownie wszystko ćwiczyłyśmy i ćwiczenie na lalce to zupełnie coś innego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 13:11