X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    doris używałaś octanisept czy spirytus.

Octeniseptu. A i używamy Dady od początku i są ok. Chusteczki używam fitti z biedronki i z Auchan Natural z aloesem. Strasznie dużo tego schodzi i pampersów nawet sprawdzać nie będę chyba, że coś się zacznie dziać z pupką. Fajne zestawienia chusteczek są na srokao.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia tak szczerze to nie. Dzis o tym myslalam i nie brakuje mi, moge spac normalnie, z mężem sie przytulać i w sumie ciesze sie, że nie musiałam się męczyć jeszcze 3-4tygodnie z brzuchem. Myslalam ze bede tęskniła ale tak nie jest.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musi być niezwykłe uczucie móc położyć się na brzuchu:D Już zapomniałam jak to jest siedzieć blisko stołu, nie wycierać brzuchem blatu kuchennego i móc się schylać przy wiązaniu butów:)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zapomniałam jak to jest położyć sie na brzuchu i przytulić na łyżeczkę do mojego Łukasza. To była moja ulubiona pozycja do zasypiania :) Ale już nie długo :p Co do chusteczek to też korzystałam z zestawienia na srokao.pl Chwaliła chusteczki z reala ogólnie, nawet te ich TIP. Skład mają fajny i wychodzą taniutko. Nie wiem jak z wyciągniem, bo zgadzam się, że to ważne. Dobre też i tanie są te fitti z biedronki. W trójpaku kosztują 9,99 zł. Pieluchy na razie mam też pampersy zielone. 200 sztuk w pogotowiu, ciekawe czy starczy chociaż na miesiąc :p

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciagu 9 dni zużylam ok 70 hehe idzie tego towaru.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ja w ciagu 9 dni zużylam ok 70 hehe idzie tego towaru.

?!?!?!?!??!

To ja jestem nie za bardzo przygotowana na takie ilości!!!!!!!!!!!!!

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna kazała nie kupować na początek dużo, żeby sprawdzić czy maluch nie jest uczulony. Dlatego nie szalałam z zakupami pieluszek. Mam trochę białych, zielonych pampersów i paczkę DADA

ot1z8e0.png

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, sporo. Po tym miesiącu przerzucę się na Dady chyba jednak :p

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie tez tak wychodzi 2 paczki Dady 1 na tydzień. Fitti bardzo dobrze się wyciągają i są odpowiednio nawilżone.

Niesamowite jak szybko się można odzwyczaić od brzucha. Już nie pamiętam jak to było.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    No mnie tez tak wychodzi 2 paczki Dady 1 na tydzień.

Doris, ile pieluch masz w paczce Dady?

ot1z8e0.png

• Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się w dwupaku. Noc koszmarna - kompletna porażka jelitowo żołądkowa ale już ok :) Dziś bardzo spokojnie. Mała odsypia chyba.

walabia lubi tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Doris, ile pieluch masz w paczce Dady?

28

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy jedna paczkę pampers 1 i musieliśmy dokupowac, po każdym karmieni zmiana, a czasem nawet częściej i tak to idzie ok 8-10 dziennie, przynajmniej u nas.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia Czarek wlasnie sie przebudził i taki wystraszony pyta sie czy Walabia rodzi ? A ja ze nie czeka na kwiecień a ten do mnie żebym sprawdziła bo jemu sie śniło ze Ty rodzisz :D wiec sprawdzam rodzisz. ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wlasnie mu powiedziałam ze co to ma być sny o innych kobietach i to tez w ciazy :)

Pozdrawiam on również pozdrawia i życzy Twojemu mężowi szybkiego powrotu do zdrowia :)

Kudde teraz tak sobie myśle szkoda ze go nie nagrałam bo miał minę bezcenna :D ciekawe czy to był proroczy sen oby nie :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpadł nam pępek :)Najedzoni juz po kąpieli czujemy sie coraz lepiej:)

martusia172005, Miriam, walabia, Tusia89, haybeauti, doris85, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ;) kozgo to super że Wam tak szybko odpadł pępuszek ;)
    a co do pieluszek tez nam idzie ok 8 na dzień, ;) i zdrówka Tymusiowi i Tobie zyczymy ;)

Miriam lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia tu masz zdjęcie: http://www.neurocentrum.pl/biblioteka/oczekiwanie_dziecka/3.php
    dziewczyny mówiły, że jak mieści ci się ręka pomiędzy piersiami a brzuchem tzn. że się obniżył

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia - Mnie się twój brzusio wydaje być jeszcze wysoko, ale kto tam wie...;) Niby mówią, że jak brzuch się obniża to poród blisko, ale mi to i z Julką mówili miesiąc wcześniej i teraz też, że mam nisko, a nic z tego nie wychodzi :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział miesiąc temu ze mam nisko :D i faktycznie chyba jest nisko opada mi na nogi jak siedzę :D

Mi lekarz powiedział ze jak brzuch opada to lepiej sie oddycha i po tym najlepiej poznać czy juz sie obniżył. :)

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ