X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Powiem Wam, że dumna jestem z siebie bo umiałam zachować spokój i pomoc w czasie badań a myslalam ze sie porycze, skupiam się zeby sie nie denerwować zeby pokarmu nie stracić. Maz taki kochany w torbie z rzeczami ukrył dla mnie tulipana :)

kozgo trzymam kciuki, żeby maluszek szybko wyzdrowiał i żebyście wrocili do domku szybko, no dzielna byłaś! to ważne w takich chwilach.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Tak na madalinskiego. Moze i lepiej on wyzdrowieje a my sprawdzimy wszystko.
    kozgo jak jest w tym szpitalu? jakie mają podejście do rodzących? ja mam rodzić w zośce ale muszę mieć coś w razie wu:) dlatego dopytam doświadczonych.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja miałam cc wiec nie wiem jak po normalnym porodzie ale byliśmy zadowoleni, w pierwszej wersji miałam miec wykupiona położna ale bie wyszło nam rodzenie naturalnie. W szpitalu jest się 2 dobry na obchodzie położne i lekarze mili, jedzenie dobre, odwiedziny tak naprawdę cały dzien chociaż mój maz przychodził po 11 po obchodach, codziennie o 20 kapia malucha i wtedy tez kończą sie odwiedziny

magdalena lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral super wiadomość wszystkiego dobrego dla Was :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Magdalena ja miałam cc wiec nie wiem jak po normalnym porodzie ale byliśmy zadowoleni, w pierwszej wersji miałam miec wykupiona położna ale bie wyszło nam rodzenie naturalnie. W szpitalu jest się 2 dobry na obchodzie położne i lekarze mili, jedzenie dobre, odwiedziny tak naprawdę cały dzien chociaż mój maz przychodził po 11 po obchodach, codziennie o 20 kapia malucha i wtedy tez kończą sie odwiedziny

dzięki kochana za info zbieram opinie na drugi szpital w razie czego :)

koral ciekawe jak się będą dzieciaczki chowały u mojej koleżanki też urodziły się bliźniaki zresztą pisałam Ci kiedyś i oni np. w ogóle się nie budzą tzn. jeden śpi a drugi sobie lezy i podziwia świat ja to sobie wyobrażałam że jak jeden będzie płakał to zaraz zbudzi drugiego a tu wcale tak nie jest. ale jest co robić z dwójką:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 23:13

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że masakra Tymek biedny stresuje się nowym miejscem albo to leki ale od 1 nie spi i nie działa nic ani przytulenie ani cyc bo po wielkiej awanturze chyba z 3 razy zjadł. Tak mi go szkoda bo widze jak mocno sie meczy, a w domku tak pięknie spi.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!
    Kozgo zachoałaś zimną krew - super - w takich sytuacjach to najważniejsze. Możesz być z siebie dumna.
    Super masz męża :) zazdroszczę
    niech Tymuś szybko wraca do zdrówka no i tata też :)

Koral widzisz, szybko ten czas zleciał. Teraz wszystko będzie oki. Całuski dla ANTOSIA I KUBUSIA :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koral - Super, że jesteście już w domciu :) Naprawdę podziwiam, bo nie wiem, jakbym dała sobie radę z dwójką takich maluchów na raz :)

kozgo - biedny ten twój synuś, nie dość, że męczy go choroba, to jeszcze nowe miejsce...mam nadzieję, że szybciutko wyzdrowieje i będziecie mogli spokojnie wrócić do domku :) Trzymajcie się tam cieplutko :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam dziekuje za wsparcie, Tymek też mam nadzieje, że dzis przyjdzie ktos i cos mi powie co sie dzieje.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral co za super wieści :) Najważniejsze, że juz jesteście wszyscy razem :)

Kozgo, na bank Ci wszystko powiedzą co i jak. Musicie to jakoś przetrzymać i zaraz wrócicie do domku. Będzie dobrze :) trzymajcie się

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dziewczyny bardzo Wam dziekuje za wsparcie, Tymek też mam nadzieje, że dzis przyjdzie ktos i cos mi powie co sie dzieje.

Pewnie będzie niedługo obchód, na pewno przyjdzie lekarz i powie coś więcej.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :) Ciekawe czy dziś też będziemy w komplecie :P

Koral wspaniałe wieści teraz możesz w pełni cieszyć się macierzyństwem :) Jeszcze raz dużo zdrówka dla Waszej trójeczki :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral!!! Bardzo się cieszę, że chłopcy sa juz w domku ;)
    Kozgo, czekamy na wieści po obchodzie. Obie jesteście super dzielne dziewczyny! Podziwiam!

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Koral tak też myślałam że nie odzywałaś się dłuższy czas bo Chłopaczki już w domciu i ręce pełne roboty, naprawdę podziwiam z dwójką takich maluszków to jest co robić, wspaniale że Mąż Cię tak wspiera.

Kozgo biedny Tymek tyle musi przejść, ale dobrze że jesteście pod stałą kontrolą, cały czas o Was myślę i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia Tymka. A twój Mąż to super facet.
    Nie ma co dziewczyny tyle narzekamy na tych naszych chłopów ale jak co do czego przyjdzie to stają na wysokości zadania i są nieocenieni w pomocy :-)

haybeauti lubi tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do naszych mam :) Używacie laktatora? Jeśli tak to jakiego czy sie sprawdzqa czy warto kupić przed czy wstrzymać się i kupić w razie potrzeby?

relgzbmh71xqedw7.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia o tak. kwalifikujesz się w 100% :) tylko muisz poczekać aż mężulek się wykuruje :)

walabia lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia172005 wrote:
    Mam pytanie do naszych mam :) Używacie laktatora? Jeśli tak to jakiego czy sie sprawdzqa czy warto kupić przed czy wstrzymać się i kupić w razie potrzeby?

Ja po pierwszym porodzie kupiłam laktator dopiero w 2 tygodniu a i tak od razu nie był mi potrzebny. Dziecko mi ładnie piło z cyca także nie było potrzeby odciągać..ale to jest kwestia indywidualna, bo niektóre dzieci nie chcą pić z cyca albo się nie potrafią przyzwyczaić i trzeba od razu odciągać aby nie dostać zapalenia w piersiach. Ja miałam z baby ono i aventu. Oba się sprawdziły :) Także Twój wybór czy kupisz teraz czy po porodzie :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    macie problem ze snem, ja wczoraj o 5:30 pobódka a dzisiaj o 02:30 i do godziny 5 nie mogłam zasnąć bo czułam się wyspana.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walbia brzuszek śliczny;-)

koral fajnie że jesteście już w domku ;-)

kozgo dla Tymusia dużo zdrówka,dzielna mamusia z ciebie. - a figurka super ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia extra brzuszek!!!!

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ