X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 wrote:
    No właśnie też czytałam w takiej książce że tydzień do 10 dni po porodzie należy badać cukier, a ten mój lekarz że miesiąc, no ale cóż ja się spierać nie będę. Lusia nie przejmuj się ja też w większości pomiarów po posiłku mam powyżej 100, ale lekarz powiedział że naprawdę nie mam złych tych wyników, ważne że nie skaczą dużo powyżej 120. Choć muszę przyznać że parę razy sobie pozwoliłam na małe szaleństwa w posiłkach i od razu 150 :-/

to ja jestem twarda ani razu nie zjadłam nic słodkiego chociaż teraz bardzo mi się chce ale ten tydzień jeszcze przetrwam ;-)
    ja najwyższy jaki miałam to 134 ale to było w szpitalu a tak czasem przekrocze to 120 ale przez całe te 2 miesiące to chyba z 9 razy.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, bardzo dobrze zrobiłaś. To na pewno nic takiego ale jak dziewczyny pisały lepiej chuchac na zimne.
    Miriam,zrobiłabym tak jak poleca haybeauti.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    A i pamiętaj żebyś przez tą godzinkę ne sikała bo mocz zmienia ph tego testu i wyjdzie negatywnie
    Póki co cisza leże chyba poprostu sie Sikalam ;D

lusia22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie chce jechać na ip bo jak mnie zostawia to juz pewnie do porodu a Czarka nie ma wiec jak bym miała jechać to do najbliższego szpitala czyli do Piaseczna a tego nie chce na praski mam całe miasto do przyjechania a juz z brzuchem cieżko mi prowadzić

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Póki co cisza leże chyba poprostu sie Sikalam ;D
    Wiesz ja kiedyś też tak miałam. Wydawało mi się, że jak sie z sikam to będę czuć że popuściłam ale lekarka mi tłumaczyła, że gdyby nie mokra bielizna to nawet mogłabym się nie zoriętować.

Miriam lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawili nas na 3 doby minimum i robią cała diagnostykę, do gorączki doszła biegunka i świszczący nos. Maz z okazji choroby ma zakaz odwiedzin inni tez maja zakaz bo odgórnie tylko rodzice mogą. Badania były okropne, nie mogli wnenflonem się wbić, cewnikowanie mu zakładali:( strasznie płakał, na koniec wystrzelił kupa i mnie cała zalał heh. Maz mi juz rzeczy przywiózł, kroplówka podana i czekamy na wyniki.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze zrobiłaś kochana ty będziesz spokojniejsza a Twoje słoneczko będzie pod stałą opieką i nadzorem lekarzy. Na pewno szybko dojdzie do siebie i wrócicie do domku zdrowi :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Zostawili nas na 3 doby minimum i robią cała diagnostykę, do gorączki doszła biegunka i świszczący nos. Maz z okazji choroby ma zakaz odwiedzin inni tez maja zakaz bo odgórnie tylko rodzice mogą. Badania były okropne, nie mogli wnenflonem się wbić, cewnikowanie mu zakładali:( strasznie płakał, na koniec wystrzelił kupa i mnie cała zalał heh. Maz mi juz rzeczy przywiózł, kroplówka podana i czekamy na wyniki.

Kozgo, kochana - będzie dobrze. Maluszek jest pod najlepszą opieką, czyli w szpitalu. Widzisz? Podjęłaś najlepszą decyzję, że pojechałaś do szpitala.
    Wiem, że ta cała diagnostyka u takiego maluszka jest czymś okropnym (przechodziłam to z moim synkiem, jak był mały), ale przekonałam się, że w sytuacji, kiedy dziecko wygląda na poważnie chore najlepiej jest jechać od razu do szpitala. Oni tam niejedno chore dziecko widzieli, mają sprzęt, specjalistów, itd.
    Trzymam za Was kciuki mocno, mocno.

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo dobrze ze pojechałas trzymam kciuki za małego :) bedzie dobrze

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo trzymam mocno kciuki za Tymka żeby jak najszybciej wyzdrowiał, oboje jesteście dzielni.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia wlasnie milam cie na porodowke wysyłać ale w tej sytuacji tego nie zrobię :)

Franiu siedź jeszcze w brzuszku. :)

walabia lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo współczuję takiego widoku, cierpienia maluszka:( Ale jest pod dobrą opieką, więc wszystko będzie dobrze:)

Miriam, jak sytuacja? Sikasz, czy wody odchodzą:P?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Kozgo współczuję takiego widoku, cierpienia maluszka:( Ale jest pod dobrą opieką, więc wszystko będzie dobrze:)

Miriam, jak sytuacja? Sikasz, czy wody odchodzą:P?
    Sikam. :D

martusia172005 lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że dumna jestem z siebie bo umiałam zachować spokój i pomoc w czasie badań a myslalam ze sie porycze, skupiam się zeby sie nie denerwować zeby pokarmu nie stracić. Maz taki kochany w torbie z rzeczami ukrył dla mnie tulipana :)

Makcza, martusia172005, Miriam, walabia, doris85, Tusia89, Niesmiala, magdalena, haybeauti lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo masz wspaniałego męża :) A Ty dzielna babka jesteś :) Ja dziś zdałam sobie sprawę że muszę poszukać u nas jakiegoś dobrego pediatrę dla malutkiej bo to ważna sprawa.

Miriam ty zamiast innych na porodówkę wysyłać to samą siebie wyślij Czas chyba już przedstawić nam tego małego szkrabka a nie chowasz go przed nami :P

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta spokojnie spokojnie mam czas do wtorku :) termin na 1 kwietnia i wcale bym sie nie obraziła gdyby wyklula sie 1 :) no ewentualnie może 3 kwietnia albo 4. ;) dłużej nie czekam. :D

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo - Oj współczuję sytuacji, szpital nic fajnego, ale dzielna z Ciebie kobieta, podjęłaś najlepszą decyzję z możliwych :* Teraz najważniejsze by dobrze maluszka zdiagnozowali i wyleczyli :) Mąż też zachował się wspaniale :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się w dwupaku. Cisza i spokój - żadnego rozwarcia więc powinnyśmy spokojnie dotrzymać do 1 kwietnia :)

Kozgo - dużo zdrowia dla synka i siły dla Ciebie - ten tulipan totalnie mnie rozczulił!

Dużo zdrowia dla mężów. Jak mi Kuba przed chwilą chorował to myślałam, że zawału dostanę i modliłam się, żeby tylko nie rodzić....

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo trzymajcie się!!!! na bank wszystko będzie dobrze... Ty i Tymek jesteście dzielni.

Walabia myślisz, że to dobry pomysł??? jeśli lekarz i położna twierdzą, że śmiało możesz rodzic to po co przeciągać... tylko ze względu na wagę??? a ma powyżej 2500??

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera akurat teraz...????? zapalenie zatok nie brzmi dobrze...

no niby są jakieś tam wahania wagowe ale na bank będzie przekraczał 2500 więc spokojnie :)

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ