X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ostatnio oglądałam filmik o ułożeniu dziecka tuż przed porodem

http://www.mamazone.pl/tv/film,22154,jak-uklada-sie-dziecko-przed-porodem.aspx

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy jutro co mi powie lekarz i w sumie zastanawiam sie czy do niego nie zadzwonić ale pewnie to tylko głupota i nie ma sensu dzwonić jak jutro do niego idę

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam spokojnie się nie denerwuj na pewno jest główką do dołu. Moja kruszynka to takie numery mi cały czas strzela główkę ma cały czas w dole ale jej plecy i dupke mogę regularnie dotykać jak je wypina to czasem strasznie boli i jakie własnie guzki można wyczuć. Ja nawet już wiem kiedy mi wystawia pupe kiedy plecy. Mi mój lekarz i położna powiedzieli że najlepiej jak Wiki przy porodzie pupę i plecki wystawiała po lewej stronie bo wtedy bedzie łatwiej mi ją urodzić a jak niestety ułoży się od prawej to poród będzie cięższy.
    Mój mąż czasem nie może się nadziwić jak wygląda mój brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 09:32

relgzbmh71xqedw7.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia mam do Ciebie pytanka, jak tam twój cukier?? unormował się?? i jakie masz zalecenia na ten czas po porodzie??
    Bo ja przy ostatniej wizycie dostałam wytyczne że po porodzie jeszcze przez miesiąc mam kontrolować cukier, przez pierwszy tydzień co drugi dzień robić pomiary, w drugim tygodniu trzy dni, potem już tylko dwa dni w tygodniu i po miesiącu -dwóch zgłosić się do przychodni, oczywiście jak wyniki będą w porządku, w przeciwnym razie od razu kontaktować się z lekarzem.
    Z tego wynika że do szpitala też będę musiała zabrać cały ten sprzęciol?:-)
    A Tobie coś mówili już??

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde albo trochę sie sikalam albo trochę wód mi odeszło chyba ze to taki wodnisty śluz ok 5 ml :/ kurde nie wiem co to

• kozgo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Tymek ma 38,5 nie wiem co Man robić :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo zadzwoń do przychodni dziecięcej i powiedz co się dzieje

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo masz chorego męża w domu więc lepiej zadzwoń do przychodni i najlepiej zamów wizytę do domu. Spokojnie będzie dobrze :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam obserwuj ten "śluz" jak często musisz zmieniać wkładkę...
    A mała pewnie cały czas ułożona główką w dół, mój mały też raz faluje po prawej a raz po lewej stronie...

Kozgo nie czekaj tylko dzwoń do przychodni i umawiaj się na wizytę. Niech sprawdzą co się dzieje.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co cisza

Kozgo i jak z Tymkiem ?

Walabia poproszę jutro o ten test

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 wrote:
    Lusia mam do Ciebie pytanka, jak tam twój cukier?? unormował się?? i jakie masz zalecenia na ten czas po porodzie??
    Bo ja przy ostatniej wizycie dostałam wytyczne że po porodzie jeszcze przez miesiąc mam kontrolować cukier, przez pierwszy tydzień co drugi dzień robić pomiary, w drugim tygodniu trzy dni, potem już tylko dwa dni w tygodniu i po miesiącu -dwóch zgłosić się do przychodni, oczywiście jak wyniki będą w porządku, w przeciwnym razie od razu kontaktować się z lekarzem.
    Z tego wynika że do szpitala też będę musiała zabrać cały ten sprzęciol?:-)
    A Tobie coś mówili już??

u mnie cukier od dwóch tyg jest cały czas powyżej 100, tylko po obiedzie w granicach 90 pare i na czczo dobry.

wiesz co ja nie byłam teraz u tej pani diabetolog, ale z tego co ona wcześniej mówiła to po porodzie mam mierzyć na czczo i po trzech głównych posiłak tylko teraz 2h po jedzeniu i norma zmienia się do 140, że wystarczy mierzyć 7-10 dni jeżeli wszystko będzie ok to nie trzeba już mierzyć, a 6 tyg po porodzie trzeba zrobić glukoze 75 g. ja wyśle mame albo męża do tej pani żeby właśnie dokładnie powiedziała jak to jest po porodzie i czy od razu można jeść normalnie czy cały czas ta dieta, dam ci znać jak będe wiedziała.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy w szpitalu i czekamy na patologi noworodkowej moze przesadzam ale wole dmuchać na zimne.

walabia lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Jestesmy w szpitalu i czekamy na patologi noworodkowej moze przesadzam ale wole dmuchać na zimne.
    Bardzo dobrze robisz ! Trzymam kciuki

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo jesteś matka dopiero tydzień i nawet jeśli przesadzasz, to masz do tego prawo. Pewnie każda z nam by postąpiła tak samo.

walabia lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala tak mnie zmotywowałaś i uświadomiłaś że nie wiem co dalej z tym cukrem że zadzwoniłam do pani diabetolog i umówiłam się na wizyte w sobote tz wyśle teściową bo napewno więcej informacji przyniesie i zapamięta niż mąż, także później zdam ci relacje co i jak.

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo dobrze zrobiłaś, lepiej przesadzić niż zaniedbać, napewno wszystko będzie ok

km5stv737gu3576a.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    u mnie cukier od dwóch tyg jest cały czas powyżej 100, tylko po obiedzie w granicach 90 pare i na czczo dobry.

wiesz co ja nie byłam teraz u tej pani diabetolog, ale z tego co ona wcześniej mówiła to po porodzie mam mierzyć na czczo i po trzech głównych posiłak tylko teraz 2h po jedzeniu i norma zmienia się do 140, że wystarczy mierzyć 7-10 dni jeżeli wszystko będzie ok to nie trzeba już mierzyć, a 6 tyg po porodzie trzeba zrobić glukoze 75 g. ja wyśle mame albo męża do tej pani żeby właśnie dokładnie powiedziała jak to jest po porodzie i czy od razu można jeść normalnie czy cały czas ta dieta, dam ci znać jak będe wiedziała.
    No właśnie też czytałam w takiej książce że tydzień do 10 dni po porodzie należy badać cukier, a ten mój lekarz że miesiąc, no ale cóż ja się spierać nie będę. Lusia nie przejmuj się ja też w większości pomiarów po posiłku mam powyżej 100, ale lekarz powiedział że naprawdę nie mam złych tych wyników, ważne że nie skaczą dużo powyżej 120. Choć muszę przyznać że parę razy sobie pozwoliłam na małe szaleństwa w posiłkach i od razu 150 :-/

Kozgo na pewno nie przesadzasz, z takim Maleństwem trzeba od razu skonsultować się z lekarzem i zrobić badania. Trzymam kciuki za Tymka.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    koala tak mnie zmotywowałaś i uświadomiłaś że nie wiem co dalej z tym cukrem że zadzwoniłam do pani diabetolog i umówiłam się na wizyte w sobote tz wyśle teściową bo napewno więcej informacji przyniesie i zapamięta niż mąż, także później zdam ci relacje co i jak.

Dzięki bardzo, będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje, ciekawa jestem co też powie twoja diabetolożka.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kurde albo trochę sie sikalam albo trochę wód mi odeszło chyba ze to taki wodnisty śluz ok 5 ml :/ kurde nie wiem co to
    Miriam można też podecać na IP tylko musisz: wysikać się, podmyć się, założyć wkładkę i pochodzić z nią około 1h i pojechać na IP. zrobią ci test i wszystko będzie jasne a i przy okazji sprawdzą ułożenie małej

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pamiętaj żebyś przez tą godzinkę ne sikała bo mocz zmienia ph tego testu i wyjdzie negatywnie

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ