Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Miriam spokojnie się nie denerwuj na pewno jest główką do dołu. Moja kruszynka to takie numery mi cały czas strzela główkę ma cały czas w dole ale jej plecy i dupke mogę regularnie dotykać jak je wypina to czasem strasznie boli i jakie własnie guzki można wyczuć. Ja nawet już wiem kiedy mi wystawia pupe kiedy plecy. Mi mój lekarz i położna powiedzieli że najlepiej jak Wiki przy porodzie pupę i plecki wystawiała po lewej stronie bo wtedy bedzie łatwiej mi ją urodzić a jak niestety ułoży się od prawej to poród będzie cięższy.
Mój mąż czasem nie może się nadziwić jak wygląda mój brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 09:32
-
Lusia mam do Ciebie pytanka, jak tam twój cukier?? unormował się?? i jakie masz zalecenia na ten czas po porodzie??
Bo ja przy ostatniej wizycie dostałam wytyczne że po porodzie jeszcze przez miesiąc mam kontrolować cukier, przez pierwszy tydzień co drugi dzień robić pomiary, w drugim tygodniu trzy dni, potem już tylko dwa dni w tygodniu i po miesiącu -dwóch zgłosić się do przychodni, oczywiście jak wyniki będą w porządku, w przeciwnym razie od razu kontaktować się z lekarzem.
Z tego wynika że do szpitala też będę musiała zabrać cały ten sprzęciol?
A Tobie coś mówili już?? -
nick nieaktualny
-
Miriam obserwuj ten "śluz" jak często musisz zmieniać wkładkę...
A mała pewnie cały czas ułożona główką w dół, mój mały też raz faluje po prawej a raz po lewej stronie...
Kozgo nie czekaj tylko dzwoń do przychodni i umawiaj się na wizytę. Niech sprawdzą co się dzieje. -
nick nieaktualny
-
koala82 wrote:Lusia mam do Ciebie pytanka, jak tam twój cukier?? unormował się?? i jakie masz zalecenia na ten czas po porodzie??
Bo ja przy ostatniej wizycie dostałam wytyczne że po porodzie jeszcze przez miesiąc mam kontrolować cukier, przez pierwszy tydzień co drugi dzień robić pomiary, w drugim tygodniu trzy dni, potem już tylko dwa dni w tygodniu i po miesiącu -dwóch zgłosić się do przychodni, oczywiście jak wyniki będą w porządku, w przeciwnym razie od razu kontaktować się z lekarzem.
Z tego wynika że do szpitala też będę musiała zabrać cały ten sprzęciol?
A Tobie coś mówili już??
u mnie cukier od dwóch tyg jest cały czas powyżej 100, tylko po obiedzie w granicach 90 pare i na czczo dobry.
wiesz co ja nie byłam teraz u tej pani diabetolog, ale z tego co ona wcześniej mówiła to po porodzie mam mierzyć na czczo i po trzech głównych posiłak tylko teraz 2h po jedzeniu i norma zmienia się do 140, że wystarczy mierzyć 7-10 dni jeżeli wszystko będzie ok to nie trzeba już mierzyć, a 6 tyg po porodzie trzeba zrobić glukoze 75 g. ja wyśle mame albo męża do tej pani żeby właśnie dokładnie powiedziała jak to jest po porodzie i czy od razu można jeść normalnie czy cały czas ta dieta, dam ci znać jak będe wiedziała. -
nick nieaktualny
-
koala tak mnie zmotywowałaś i uświadomiłaś że nie wiem co dalej z tym cukrem że zadzwoniłam do pani diabetolog i umówiłam się na wizyte w sobote tz wyśle teściową bo napewno więcej informacji przyniesie i zapamięta niż mąż, także później zdam ci relacje co i jak.
-
lusia22 wrote:u mnie cukier od dwóch tyg jest cały czas powyżej 100, tylko po obiedzie w granicach 90 pare i na czczo dobry.
wiesz co ja nie byłam teraz u tej pani diabetolog, ale z tego co ona wcześniej mówiła to po porodzie mam mierzyć na czczo i po trzech głównych posiłak tylko teraz 2h po jedzeniu i norma zmienia się do 140, że wystarczy mierzyć 7-10 dni jeżeli wszystko będzie ok to nie trzeba już mierzyć, a 6 tyg po porodzie trzeba zrobić glukoze 75 g. ja wyśle mame albo męża do tej pani żeby właśnie dokładnie powiedziała jak to jest po porodzie i czy od razu można jeść normalnie czy cały czas ta dieta, dam ci znać jak będe wiedziała.
Kozgo na pewno nie przesadzasz, z takim Maleństwem trzeba od razu skonsultować się z lekarzem i zrobić badania. Trzymam kciuki za Tymka. -
lusia22 wrote:koala tak mnie zmotywowałaś i uświadomiłaś że nie wiem co dalej z tym cukrem że zadzwoniłam do pani diabetolog i umówiłam się na wizyte w sobote tz wyśle teściową bo napewno więcej informacji przyniesie i zapamięta niż mąż, także później zdam ci relacje co i jak.
Dzięki bardzo, będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje, ciekawa jestem co też powie twoja diabetolożka. -
Miriam wrote:Kurde albo trochę sie sikalam albo trochę wód mi odeszło chyba ze to taki wodnisty śluz ok 5 ml
kurde nie wiem co to