X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa chciałam powiedzieć ze po masażu szyjki moja siostra dostała rozwarcia w jeden ciazy od razu w drugiej w kilka godzin po. Podobno mega boli ale wiem, ze moja mana tez po tym masażu mnie urodziła bo byłam po terminie i tez działało.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Lusia to ekstra :) jeszcze 2 tyg dasz radę ;)

tydzień ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Ewelina bardzo dziekuje za uprzejma i wyczerpujaca odpowiedz. Napewno o nic juz nie zapytam.
    Miriam dziekuje za pomoc i zycze szczesliwego porodu i zdrowego dzidziusia.
    Swan, jeśli odebrałaś moją odpowiedź jako nieuprzejmą, to przepraszam - na pewno nie taka była moja intencja. Ból kości ogonowej na początku ciąży może oznaczać bardzo różne rzeczy, dlatego, zwłaszcza patrząc na Twoją stopkę, poradziłabym się lekarza.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko tydzień no tak tydzień a ja byłam zawieszona na 2 tyg kurde to do mojego terminu 6 dni a nie 13. :O

lusia22, martusia172005 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam co Ty taka zakręcona co :D ?

• Martusska Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny szyję mam otwartą i rozwarcie na 2cm..szyjka już krótka ale główka dziecka wysoko jeszcze..dzisiaj pochodziłam po schodach ale ciśnienie skoczyło i musiałam podziękować schodom bo muszę uważać na ciśnienie...ehh

szczessciara lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    ja po wizycie, wszystko bez zmian tylko szyjka skróciła się o 3 mm-ma teraz 15,1 mm, a rozwarcie na opuszek, jak mała nie zrobi mi psikusa to 3 kwietnia będe miała prawdopodobnie cc, czyli wreszcie ją zobacze ;-)
    Lusia dasz radę :) to pomału odliczamy

7

lusia22 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie główka jest tak nisko że jak robił mi usg dopochwowo to może tylko z 1,5 cm wsunął i już mówił ze dalej się nie da bo już jest główka.

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara ja nie wiem co sie ze mną dzieje :| mózg gdzieś mi uciekł

szczessciara lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia a czemu masz mieć cc??

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co lekarz stwierdził że leże już ponad 6 tyg i poprostu nie mam siły i on nie chce mnie męczyć, a poza tym stwierdził że mam bardzo drobną miednice i że sama moge nie dać rady, ale wybór należy do mnie, a jak mała się wygłupi i będe miała jakiegoś obcego lekarza to nie wiem jak będzie chyba się wykończe, dla mnie strasznym wysiłkiem na obecną chwile jest przejście z samochodu do gabinetu a co dopiero poród.

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, teraz rozumiem. Trzymam kciuki.

lusia22 lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie chce wywołać porodu, ale też nie wierzę w te sposoby, bo stosuje te wszystkie "S". spacery i schody codziennie, bo mieszkam na 4 piętrze, sprzątnie też, no bo kto jak nie ja, mąż ciągle w pracy no a sex po prostu lubimy no i kiedy jak nie teraz, później 6 tygodni postu i nie wiadomo jak to będzie z dzieckiem w sypialni. No więc ja też już dawno powinnam urodzić a jakoś nic się nie dzieje i mam nadzieję, że do 2 kwietnia do cc nic się nie wydarzy:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Mirella, ale przecież nie dasz głowy, że te sposoby przyspieszyły poród.

Od 25tc do 37tc leżałam w łóżku faszerując się fenoterolem, relanium itd więc daje głowe, że spacery i sprzątanie nie opóźniają porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia spokojnie do niedzieli masz czas, żeby urodzić i wrócić do domu :-)
    np. u mnie nigdy nic nie wskazywało na to, że jutro o tej porze będe podziwiała moje maleństwo :-) a przypominam, że mam 3 dzieci.
    Przed pierwszym porodem rozmawiałam o 19 z moim tatą przez tel. i mówiłam, że jeszcze nic się nie dzieje a o 19:20 pękł mi pęcherz i zaczeło się dziać i to tak, że nie wiedziałam gdzie jestem =-O a o 23:55 Adrian był już po drugiej stronie brzucha :-)
    Z Pati i Szymonem do wieczora też nic nie zapowiadało porodów a gdy nadchodziła noc pojawiały się skurcze. Najpierw co 20min poźniej co 18- 15 itd i rano ruszaliśmy do szpitala. Z Pati gdy dotarłam na izbę ok. 8:30 okazało się, że rozwarcie 7cm Więc szybko mnie teleportowali na sale porodową i o12:35 podziwiałam wrzeszczącą Pati :-) Ze Szymonem jak dla mnie wszystko wyglądało tak samo jak z Pati ale rano na izbie okazało się, że rozwarcie tylko 2cm a na ktg skurcze słabe i nieregularne :-( i powiedzieli, że gdybym nie była wieloródką to by mnie odesłali :-( Byłam zaskoczona, że jak to nic się nie dzieje skoro jest tak samo jak poprzednio przy Pati =-O Ostatecznie o 14 podłączyli mi oxytocyne i o 17:37 pojawił się Szymon, który był naprawdę wściekły z tego powodu ;-)

walabia, Niesmiala, Tusia89 lubią tę wiadomość

• Swan Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - dziekuje Ci. Bol ustapil, hcg przyroslo 300% w ciagu 48 h wiec jest ok. Zdrowka zycze dla Ciebie i bobaska.

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się melduję ;)

No właśnie, nie urodziła któraś czasem przez noc? Czy wszystkie czekają na swój termin?

Taki już ostatnio paradoks, że te, którym ciągle wszystko zwiastuje, że urodzą wcześniej to rodzą w terminie albo po...a wcześniej uwijają się te, u których zero było jakichkolwiek symptomów...:P

Mam takiego lenia od rana, a tu nie dość, że trzeba się ogarnąć do lekarza, to czeka mnie sprzątanie ( w sobotę robimy imprezę urodzinową córci) i prasowanie...tylko jakoś sił na to wszystko brak...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Walabia ja też się melduje (w dwupaku)

walabia lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, nareszcie:)
    Karina, ja jak mam gorszy dzień, to mąż się smieje,że nie powinnam nic robić, bo wszystko rozgrzebane i nic nie skończone. Nie wiem jak będzie dzisiaj, ale mam - jak co dzień - ambitne plany: umycie lodówki, prasowanie, wyczyszczenie i schowanie zimowych butów, i takie tam inne.. :)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh gdybym nie musiała, to bym leżała cały dzień :P I to moje sprzątanie to pewnie będzie tak wyglądać, że sprzątnę do połowy i resztę będę mieć gdzieś...
    Podziwiam twe ambitne plany, bo ja nie mam śmiałości aż takich dziś robić :P Ręce opadają mi w dół na samą myśl :P

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ