X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza mi tez lekarz kazał brać magnez na drętwienie asmag forte zalecił

• magdalena Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral bardzo dobre wieści, trzymamy kciuki, żeby się nic nie zmieniło :)
    no to ciekawe jakie wieści będą po waszych KTG?
    trzymam kciuki!
    no wlaśnie różnie mówią o tej donoszonej ciąży niektórzy, że skończony 36 a niektórzy że skończony 37.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 11:33

dqpri09knl7nzqjn.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie z rana taka ładna pogoda słoneczko pięknie świeci aż chce się żyć :) Wczoraj miałam kompletnego lenia mąż posprzątał ugotował obiad na wczoraj i dziś a ja tylko leżałam z leniem w dupie a dziś pełna energii :)

Kozgo bardzo miło się czyta twoje posty, cieszę się że wszystko układa się po twojej myśli a synek je z cycusia tak jak planowałaś.

Koral ty się nie martw chłopaki są silni i zdrowi i na pewno w czwartek już będą z tobą w domku. Jesteś na prawdę silna babka :)

a co do rozstępów to ja niestety mam straszne i to w jednym miejscu dla mnie drastycznym. Zawsze uwielbiałam swoje piersi bo mam ładne itp a teraz masakra mąż mówi że nie jest tragicznie bo są w dolnej części ale ja jestem załamana :(

relgzbmh71xqedw7.png

Wysłany: 26 marca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś doszłam do wniosku że niedługo święta i czas wziąć się za porządne sprzątanie wiec dziś czas rozpocząć skoro mam taki dzień bo później nie wiem jak to będzie :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się w dwupaku. Noc cudownie spokojna, wyspałam się znakomicie. Od rana mam jednak napady głodu :/ Już zjadłam tyle co powinnam przez dzień :P

Dziś w planach wizyta u ginka i warsztat "Bezpieczny maluch".

Słońce świeci :) To będzie dobry dzień.

Miriam, Niesmiala lubią tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    no wlaśnie różnie mówią o tej donoszonej ciąży niektórzy, że skończony 36 a niektórzy że skończony 37.

Belly mówi o 37 skończonym, ale wygląda na to, że lekarze dopiero 38 uznają za graniczny. Doris urodziła 37+4, a ma wpisane, że przedwcześnie. W sumie wszędzie jest napisane, że dziecko urodzone w terminie = od 2 tyg. przed terminem, czyli faktycznie 38. Czyli, że mnie jeszcze dokładnie tygodnia brakuje i to mi odpowiada, bo zamierzam rodzić w kwietniu. Tak więc okna poczekają do przyszłej środy.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, ja to w ogóle zapomniałam, że jakieś święta będą. Sądzę, że nas ominą szerokim łukiem w tym roku. Inne rzeczy będą na głowie. I porządki też w innej intencji :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png

Wysłany: 26 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz i położna tłumaczyli że 35-37 tc to dziecko przedwcześnie urodzone, do 35 to wcześniak no a od 38 ciąża donoszona. I właśnie duży nacisk kładli na ten 35 tc że po nim mogę już rodzić i co teraz cisza małej się odwidziało :P

relgzbmh71xqedw7.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, masz rację - ten masaż szyjki to jakiś koszmar musi być.

A tak nawiasem mówiąc - robicie masaż krocza? Ja robię od kilku dni, raz z pomocą męża, bo niewygodnie. Ale nie jest to przyjemne i mi się nie chce. Jak Wy?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png

Wysłany: 26 marca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej planowałam sobie że będę robić sobie masaż krocza codziennie i męża tez do tego wykorzystam a teraz nie ma opcji. Po pierwsze mało przyjemne to jest może dlatego że nie umiem nie wiem. Po drugie znowu ten nieszczęsny leń w tyłku:) Zamiast tego wole poszaleć z moim mężem. Choć ostatnio mój trochę miał opory itp. to zaskoczył mnie i tak zaszalał że go nie poznałam :P

relgzbmh71xqedw7.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Aphrodita, Kozgo, Doris, Koral - jak tam z laktacją i karmieniem u Was?

Z laktacją i karmieniem spoko. Nawał przyszedł jak w zegarku w 3 dobie. Następnego dnia było już ok. Ja z góry zakładałam, że będzie dobrze i będę miała dużo pokarmu. Zosia ładnie je, w nocy to i 4h przesypia. Dzisiaj idziemy do pediatry. Ciekawe co nam powie.

Co do rozstępów to ominęła mnie zmora rozstępów na brzuchu. Jupiii! Mam za to na jednej piersi od dołu, na jednym biodrze i jednym pośladku. Generalnie myślę, że w tym roku założę bikini:D

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja brałam 3x1
    Ja sobie masaż krocza odpuscilam położna na SR nam odrazadzala twierdząc ze co same nadmiernie rozciągniemy to nie wróci do normy :D

doris85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nie wiem chodziło jej o to ze jak skóra po masażu jest bardziej podatna na rosciaganie ale po porodzie juz nie tak chętnie wraca do "normy" bo masarz ma ja przygotować do rozciągnięcia sie podczas porodu a nie skutczania po

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko masaż przez rz napisałam haha telefon mi przekręcił :D myślał chyba o takim masarzu co w rzeźni pracuje :D

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Haybeauti, Miriam, dzięki, chyba macie rację. Mam magne b6 max - brałam trochę z polecenia lekarki, jak mi się zaczęły twardnienia brzucha, ale przestałam, bo ani to bolesne, ani uciążliwe. Stwierdziłam, że zacznę, jak się zaczną nieprzyjemne skurcze. Póki co takich nie mam, ale to drętwienie staje się coraz gorsze. 1 tableta dziennie czy więcej?

A jaką masz dawkę magnezu? A i czy bierzesz jakieś multiwitaminy i czy tam jest magnez?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam 220 mg. ja na twoim miejscu bym spróbowała 1 lub 2 tabletkę jak po kilku dniach nie byłoby poprawy to wtedy bym zwiększyła. nie ma co się nadto faszerować ale to moje zdanie

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    1. Rodziliście z mężem razem? Dostaliście jedynkę bez problemu dzięki uczestnictwu w SR? Trzeba mieć dowód wpłaty?
    2. Czy czegoś brakowało Ci w szpitalu/coś zabrałaś zbędnego?
    3. Ile zapłaciliście za znieczulenie?
    4. Ile bab rodziło z Tobą tej nocy?
    5. Masz jakieś rady, refleksje nt. porodu w Siemiradzkim?/QUOTE]

1. Mąż był ze mną w 1 fazie potem go odesłałam. Ja miałam podejście zadaniowe a nie mistyczne do porodu i by mi przeszkadzał. Jedynki były zajęte, ale dostałam 2 i polecam, bo można trochę podpatrzeć od bardziej doświadczonej mamusi:)
    2. Niepotrzebne są podkłady seni, bo dają. Za to bella mamma w każdej ilości potrzebne. Ja miałam za mały stanik do karmienia i latałam bez. Ciągle miałam ufajdane koszule. Polecam koszulki obcisłe na ramiączkach żeby włożyć wkładki. Teraz tak śpię.
    3. 250
    4. chyba 1 - tez jej odeszły wody
    5. ogólnie mi się podobało. Pomagali z karmieniem. Pierwszą noc ciągle dzwoniłam na położną i zaraz przychodziła. Nie wypuszczają na 2 dobe jak w Ujastku tylko uważnie obserwują dziecko a to ważne, bo jak coś się stanie po powrocie do domu to nie możesz wrócić tylko musisz jechać do innego szpitala gdzie nie ma łóżka dla mamy itp.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa

Wysłany: 26 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to walabia pierwsze trzy wskazówki możesz połączyć bo z tą czwartą może być problem :) Po prostu Frankowi tak jest u cb dobrze że nie chce mu się wychodzić ale dziś ładna pogoda jest to może zmieni zdanie :)

Makcza, Mirella, walabia lubią tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby lekarze mówili ze 38 skończony to donoszona a ja rodziłam 37 i 4dni i nie m nic o przedwczesnym czy wczesnym porodzie. Szwy zdjęte i powiem Wam ze kurde w szoku jestem bo praktycznie nic nie widać taka cienka kreseczka ze szok, lipa tylko ze 5 tygodni nie moge dźwigać wiec nie wiem troche jak sobie poradzę z wózkiem bo u mnie nie na windy na sam dół i miałam w planie trzymac wozek w samochodzie i nie wiem jak to teraz logistyczne rozwiązać hmm.

Dzis po zdjęciu szwow poszliśmy sobie z mężem i Tymkiem do małej knajpki i było bardzo miło Tymek pierwsza wycieczkę z domu cała przespał hehe

walabia, lusia22, Lissa lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, uważaj na siebie a wózek niech nosi na razie tylko mąż.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ