X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że w szpitalu codziennie była zupa mleczna, kanapki z szynka, białym serem lub dżemem, kawałek ciasta, a na obiady gotowane mięso lub ryba i ziemniaki i marchewka.

Ja w domu jem banany i jabłka, kanapki z szynka i roszpunka i gotowane mięsa i ryby na obiad z ziemniakiem i marchewka. I pije wodę non stop najbardziej sie chce podczas karmienia wiec woda musi być w pobliżu.

Co do spuchniecia to cała ciąże mi nie dokucAlo ale po porodzie stopy jak dwa balony miałam problem przy wyjściu ze szpitala bo wszystkie buty male

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tą dietą to nie ma co szaleć. Wiadomo że wszystko gotowane. Ja sobie nie wyobrażam w lato nie jeść truskawek :p Dużo pewnie zależy od dziecka jak nie będzie miał kolek to chciałabym jeść w miarę normalnie. U mnie w rodzinie nikt nie ma alergii pokarmowych, więc liczę na to że Frania też to ominie.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze powoli trzeba wprowadzać rożne rzeczy i obserwować malucha, ja np zjadlam cos z czosnkiem i Tymkowi nie przeszkadzał on zupełnie, każdy maluch jest inny. Ja kocham mleko i mam nadzieje, ze Tymek bedzie je tolerował.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja przedstawiam nowy apartament dla malego ksiecia ;-)
    Tak sie zastanawiam czy nie dostanie oczoplasu od tyych kolorow , ale jakos nie moglam sie oprzec :P

10b329b7416051bfmed.jpg

lusia22, Niesmiala, martusia172005, Miriam, Tusia89, Karina1989, szczessciara, magdalena lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokoiki śliczne a na forum widzę spokój nasze szkraby sobie małą przerwę zrobiły.

Ja już chyba świruję mimo iż do terminu mam jeszcze 32 dni ale przez te ich gatki i przeciąganie terminu żebym donosiła to chyba sama teraz chce już mała mieć przy sobie. Już drugą noc z rzędu śni mi sie dziecko. Najpierw dziewczynka ale nie nasza a dziś śniła mi się nasza córeczka ale już taka miesięczna :P Zaczynam panikować że jak urodzę to mnie depresja poporodowa dopadnie

relgzbmh71xqedw7.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne pokoiki dla dzieciaczków :)

Co do diety...mam zamiar jak na razie zrezygnować po prostu z rzeczy smażonych i mocno wzdymających...I powoli wprowadzać sobie nowości...naprawdę żyję nadzieją, że mały nie będzie alergikiem...o ile zniosłabym wiele ograniczeń w diecie to nie wiem, jak wytrzymałabym bez truskawek latem...:P

Zaliczyłam dziś wizytę u okulisty, wszystko na szczęście bez zmian, wzrok się nie pogorszył, a przy moim astygmatyzmie to ma prawo mi się czasem wzrok zamazywać, gdy oczy zmęczone...dno oka też bez zmian, w każdym razie ze względów okulistycznych przeciwwskazań do porodu sn nie ma...

Wczoraj coś mnie lewy jajnik dokuczał i raz tak okresowo zabolało, ale jak na razie bez jakiś większych oznak porodu...i dobrze ;) Bo mam jeszcze trochę do zrobienia...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po ktg narazie cisza kolejne ktg w piątek i jak cos sie ruszy to rodzimy w sobotę tak doktorek powiedział bo zastrzegam sobie ze nie rodze 28 marca bo to urodziny teściowej parschna śmiechem i powiedział ze ok :) wracając do domu Czarek do mnie żebym zadzwoniła do jego mamy z życzeniami :| a ja ze jak to w piątek będę dzwonić a on ze dziś no i sprzeczka kiedy jego mama ma urodziny okazało sie ze dziś :D całe szczęście te moje sposoby na porod wcześniej nie zadziałały póki co i na to sie nie zapowiada bo szyjka nadal na 1,5palca wiec nic sie nie ruszyło uf uf uf ta moja Zojka to jednak chyba kocha mamusie <3 i całe szczęście wiedziała zeby nie zaczac wylazic w nocy ;)

lusia22 lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf odpukać puki co żaden okropny baby blues mnie nie dopadł, Tymek nakarmiony spi a ja oglądam Tv i jem kanapki z dżemem :) Miriam to moze jednak malutka po 28 wyskoczy :)

Miriam, Tusia89 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Melduje się w dwupaku. U nas ciągle dość spokojnie od rana, zobaczymy co KTG pokaże.

O 4 rano obudził mnie dość silny skurcz, najsilniejszy jak dotąd - zrobiło mi się mdło, słabo i gorąco - aż musiałam się rozebrać. Potem 1/2h bolało mnie podbrzusze i nie mogłam ponownie usnąć, potem 2 słabe skurcze i koniec akcji...
    Cisza do teraz...

Co do diety karmiącej: mam zamiar spróbować bez diety :P Jeść normalnie i w razie czego eliminować podejrzane składniki... Zobaczymy.

Miriam lubi tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kozgo to trzymam kciuki zeby Cie nie dopadlo juz wcale :)

No teraz to juz moge rodzic nawet 28 haha ;) tylko nie dziś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza cicho. ! Tam !

• Elle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai wrote:

Co do diety karmiącej: mam zamiar spróbować bez diety :P Jeść normalnie i w razie czego eliminować podejrzane składniki... Zobaczymy.

Chiang Mai, mam podobne plany co do diety. Zobaczymy. Na SR mówili, że teraz odchodzi się od takich drastycznych diet dla matek i można jeść wszystko, ale oczywiście bacznie obserwując malucha. Ja po prostu jakoś siebie nie widzę odmawiającej sobie czegoś do jedzenia:/ Poważnie - nie wiem, jak miałabym to zrobić, znając siebie o.O

Miriam - ale się uśmiałam!:) Jesteś niesamowita! :D Dobrze, że Malutka wiedziała, kiedy babci urodziny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 14:33

iv09mg7y9aya90me.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe mam dziś beznadziejny dzień. Plany jak zwykle wielkie, a nic nie udało mi się zrobić:(

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - a tak się bałaś tego 28 :P A tu jednak taki psikus...w sumie dobrze, że dziś u ciebie nic się nie rusza :P A nóż nieświadomie byś teściowej prezent zrobiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:34

walabia, lusia22, Miriam, Niesmiala, magdalena lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia, proszę, weź mnie nie strasz !! Ja już się ledwo w kurtkę dopinam...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral - super wieści, wreszczie będziesz mieć chłopaków w domku, dużo zdrówka dla was ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral super wieści :) trzymamy trzymamy :) to byle do czwartku :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ty jesteś dobra, twoje posty zawsze poprawiają humor.
    jutro ja mam ktg, ciekawe czxy u mnie coś rusza.

Miriam lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral świetne wiadomości, trzymamy kciuki, żeby było jak mówisz bez żadnych zmian:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral trzymam mocno mocno kciuki za chłopców :)

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ