X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że w szpitalu codziennie była zupa mleczna, kanapki z szynka, białym serem lub dżemem, kawałek ciasta, a na obiady gotowane mięso lub ryba i ziemniaki i marchewka.

Ja w domu jem banany i jabłka, kanapki z szynka i roszpunka i gotowane mięsa i ryby na obiad z ziemniakiem i marchewka. I pije wodę non stop najbardziej sie chce podczas karmienia wiec woda musi być w pobliżu.

Co do spuchniecia to cała ciąże mi nie dokucAlo ale po porodzie stopy jak dwa balony miałam problem przy wyjściu ze szpitala bo wszystkie buty male

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tą dietą to nie ma co szaleć. Wiadomo że wszystko gotowane. Ja sobie nie wyobrażam w lato nie jeść truskawek :p Dużo pewnie zależy od dziecka jak nie będzie miał kolek to chciałabym jeść w miarę normalnie. U mnie w rodzinie nikt nie ma alergii pokarmowych, więc liczę na to że Frania też to ominie.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze powoli trzeba wprowadzać rożne rzeczy i obserwować malucha, ja np zjadlam cos z czosnkiem i Tymkowi nie przeszkadzał on zupełnie, każdy maluch jest inny. Ja kocham mleko i mam nadzieje, ze Tymek bedzie je tolerował.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja przedstawiam nowy apartament dla malego ksiecia ;-)
    Tak sie zastanawiam czy nie dostanie oczoplasu od tyych kolorow , ale jakos nie moglam sie oprzec :P

10b329b7416051bfmed.jpg

lusia22, Niesmiala, martusia172005, Miriam, Tusia89, Karina1989, szczessciara, magdalena lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • martusia172005 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokoiki śliczne a na forum widzę spokój nasze szkraby sobie małą przerwę zrobiły.

Ja już chyba świruję mimo iż do terminu mam jeszcze 32 dni ale przez te ich gatki i przeciąganie terminu żebym donosiła to chyba sama teraz chce już mała mieć przy sobie. Już drugą noc z rzędu śni mi sie dziecko. Najpierw dziewczynka ale nie nasza a dziś śniła mi się nasza córeczka ale już taka miesięczna :P Zaczynam panikować że jak urodzę to mnie depresja poporodowa dopadnie

relgzbmh71xqedw7.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne pokoiki dla dzieciaczków :)

Co do diety...mam zamiar jak na razie zrezygnować po prostu z rzeczy smażonych i mocno wzdymających...I powoli wprowadzać sobie nowości...naprawdę żyję nadzieją, że mały nie będzie alergikiem...o ile zniosłabym wiele ograniczeń w diecie to nie wiem, jak wytrzymałabym bez truskawek latem...:P

Zaliczyłam dziś wizytę u okulisty, wszystko na szczęście bez zmian, wzrok się nie pogorszył, a przy moim astygmatyzmie to ma prawo mi się czasem wzrok zamazywać, gdy oczy zmęczone...dno oka też bez zmian, w każdym razie ze względów okulistycznych przeciwwskazań do porodu sn nie ma...

Wczoraj coś mnie lewy jajnik dokuczał i raz tak okresowo zabolało, ale jak na razie bez jakiś większych oznak porodu...i dobrze ;) Bo mam jeszcze trochę do zrobienia...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po ktg narazie cisza kolejne ktg w piątek i jak cos sie ruszy to rodzimy w sobotę tak doktorek powiedział bo zastrzegam sobie ze nie rodze 28 marca bo to urodziny teściowej parschna śmiechem i powiedział ze ok :) wracając do domu Czarek do mnie żebym zadzwoniła do jego mamy z życzeniami :| a ja ze jak to w piątek będę dzwonić a on ze dziś no i sprzeczka kiedy jego mama ma urodziny okazało sie ze dziś :D całe szczęście te moje sposoby na porod wcześniej nie zadziałały póki co i na to sie nie zapowiada bo szyjka nadal na 1,5palca wiec nic sie nie ruszyło uf uf uf ta moja Zojka to jednak chyba kocha mamusie <3 i całe szczęście wiedziała zeby nie zaczac wylazic w nocy ;)

lusia22 lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf odpukać puki co żaden okropny baby blues mnie nie dopadł, Tymek nakarmiony spi a ja oglądam Tv i jem kanapki z dżemem :) Miriam to moze jednak malutka po 28 wyskoczy :)

Miriam, Tusia89 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Melduje się w dwupaku. U nas ciągle dość spokojnie od rana, zobaczymy co KTG pokaże.

O 4 rano obudził mnie dość silny skurcz, najsilniejszy jak dotąd - zrobiło mi się mdło, słabo i gorąco - aż musiałam się rozebrać. Potem 1/2h bolało mnie podbrzusze i nie mogłam ponownie usnąć, potem 2 słabe skurcze i koniec akcji...
    Cisza do teraz...

Co do diety karmiącej: mam zamiar spróbować bez diety :P Jeść normalnie i w razie czego eliminować podejrzane składniki... Zobaczymy.

Miriam lubi tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kozgo to trzymam kciuki zeby Cie nie dopadlo juz wcale :)

No teraz to juz moge rodzic nawet 28 haha ;) tylko nie dziś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza cicho. ! Tam !

• Elle Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai wrote:

Co do diety karmiącej: mam zamiar spróbować bez diety :P Jeść normalnie i w razie czego eliminować podejrzane składniki... Zobaczymy.

Chiang Mai, mam podobne plany co do diety. Zobaczymy. Na SR mówili, że teraz odchodzi się od takich drastycznych diet dla matek i można jeść wszystko, ale oczywiście bacznie obserwując malucha. Ja po prostu jakoś siebie nie widzę odmawiającej sobie czegoś do jedzenia:/ Poważnie - nie wiem, jak miałabym to zrobić, znając siebie o.O

Miriam - ale się uśmiałam!:) Jesteś niesamowita! :D Dobrze, że Malutka wiedziała, kiedy babci urodziny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 14:33

iv09mg7y9aya90me.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe mam dziś beznadziejny dzień. Plany jak zwykle wielkie, a nic nie udało mi się zrobić:(

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - a tak się bałaś tego 28 :P A tu jednak taki psikus...w sumie dobrze, że dziś u ciebie nic się nie rusza :P A nóż nieświadomie byś teściowej prezent zrobiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:34

walabia, lusia22, Miriam, Niesmiala, magdalena lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia, proszę, weź mnie nie strasz !! Ja już się ledwo w kurtkę dopinam...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral - super wieści, wreszczie będziesz mieć chłopaków w domku, dużo zdrówka dla was ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral super wieści :) trzymamy trzymamy :) to byle do czwartku :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ty jesteś dobra, twoje posty zawsze poprawiają humor.
    jutro ja mam ktg, ciekawe czxy u mnie coś rusza.

Miriam lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral świetne wiadomości, trzymamy kciuki, żeby było jak mówisz bez żadnych zmian:)

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral trzymam mocno mocno kciuki za chłopców :)

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ