Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMakcza no niby mam termin na 1 lekarz obstawiał ze nie dotrwam do terminu bo juz szyjka skrócona rozwarcie brak czopa chociaż mówił ze przez weekend nic sie jego zdaniem nie ruszy i obstawia 28-29 cos koło tego no i masz ci los te cholerne urodziny teściowej wiec ja nie chce błagam nie chce możecie myślec ze jestem głupia chora czy cos takiego ale no nie chce i juz. ! U mnie w szpitalu gdzie mam zamiar rodzic wywołują po 10 dniach od terminu porodu moj termin z om jest na 1 kwietnia a z usg to nie wiem ktore brać pod uwagę bo miałam średnio 2x w tyg od 5 tyg ciazy wiec z ktore mam wziąć pod uwagę
Którego tyg. ?
-
nick nieaktualny
-
Lissa wrote:No wlasnie jak to jest z tym wywolywaniem oksytocyna, jak tak czytam to wiekszosc porodow tak sie konczy . Tzn ze wody odeszly skurcze sa a nie ma rozwarcia ??
-
nick nieaktualnyLisa ja sie nie zgadzam na kleszcze ani żadne proznociagi moja mama rodziła mnie dużo po terminie i wlasnie chcieli użyć vaccum najszczęście sie nie zgodziła w sali obok kilka dni wcześniej rodziła dziewczyna której dxiwcko wlasnie "uszkodzili" przez vaccum no ale to było 24 lata temu
-
nick nieaktualny
-
Makcza - po pierwszym porodzie jak wróciłam do domu miałam 13 kg na minusie...Ale w tamtej ciąży miałam bardzo dużo wody w sobie, puchłam bardzo i po porodzie spłynęło dość szybko ze mnie...zobaczymy ile tym razem będzie...
Ja się raczej na żadne kleszcze czy próżnociągi bym nie zgadzała...przeraża mnie to po prostu... -
Lekarka w SR opowiadała, jak to jest w sytuacji, kiedy ustaje akcja porodowa z "winy" rodzącej. Tzn kobieta rezygnuje z parcia, mówi, że nie da rady itd. Wtedy lekarka mówi głośno "siostro, proszę podać kleszcze" i w zasadzie może nadstawiać ręce do łapania dziecka
Miriam, NataliaK, Lissa, doris85, Niesmiala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Nie mogę na patrzeć się na Wasze skarbyMacie śliczne dzieciątka, patrząc na ich zdjęcia sama się zastanawiam jak moja kruszynka będzie wyglądać. Takich cudnych czarnych włosków mieć nie będzie bo my oboje blond ale ciekawe czy będzie mieć włoski czy będzie łysolek mały
-
nick nieaktualny
-
Miriam, mi mój ginekolog dzisiaj powiedział, że z dzieckiem trzeba się umówić na datę, Ty się tylko umów że na pewno nie 28 i nie urodzisz wtedy
Ja po wizycie kontrolnej. Na KTG zapisały się małe skurcze przepowiadające, ale szyjka mało się skróciła, zero rozwarcia, brzuch wysoko. Mam się nastawić bardziej na poród w terminie tj. ok 15 kwietnia. Boże, jeszcze tyle czasu, no ale jeśli Franek nie czuje się jeszcze gotowy to poczekam. Chociaż ten wielki brzuch już tak przeszkadza, sam gin mi powiedział że jest duży, ale głównie dlatego że mam bardzo dużo wód płodowych bo waga Frania taka średnia. Wg USG ma 3100 g, równe 200 g co tydzień przyrasta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 15:29
Miriam lubi tę wiadomość
-
Nieśmiała my mamy podobne terminy
i jak pomyśle, że jeszcze 3 tygodnie... ja już jestem gotowa ale tak jak piszesz jeśli nasze Franki jeszcze nie to nich sobie siedzą do terminu.
Makcza może jednak za dużo nie używaj tego 28 przy małej bo źle zakoduje i wyjdzie 28ustal sobie inny termin ten 29 i powtarzaj jej, że czekasz na nią 29 hehe
ja obstawiam, że nie wyjdzie 28
za dużo na to wskazuje
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nie wiem ile straciłam po porodzie bo nie mam w domu wagi hehe, ale nie jest złe brzuch tak na 3-4 miesiac, tylko mocno blada jestem. Co do cc szpital wymaga, żeby migiem dojść do siebie i w sumie wszystko robie przy małym, ciezko mi bardzo jest wstawać z lozka jak długo położę bo wszystko tam ciągnie, szef wyglada ładnie cieniutki jest w środę jedziemy na ich zdjęcie:) obkurczanie macicy za to boli jak podczas silnego okresu.
Wlasnie spaliśmy sobie w 3 w naszym łóżku, kocham takie drzemkiTusia89, walabia lubią tę wiadomość