X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza no niby mam termin na 1 lekarz obstawiał ze nie dotrwam do terminu bo juz szyjka skrócona rozwarcie brak czopa chociaż mówił ze przez weekend nic sie jego zdaniem nie ruszy i obstawia 28-29 cos koło tego no i masz ci los te cholerne urodziny teściowej wiec ja nie chce błagam nie chce możecie myślec ze jestem głupia chora czy cos takiego ale no nie chce i juz. ! U mnie w szpitalu gdzie mam zamiar rodzic wywołują po 10 dniach od terminu porodu moj termin z om jest na 1 kwietnia a z usg to nie wiem ktore brać pod uwagę bo miałam średnio 2x w tyg od 5 tyg ciazy wiec z ktore mam wziąć pod uwagę :? Którego tyg. ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka miała wywoływały porod 10 marca ocytocyna nic nie działała na rozwarcie wiec jej rozpychali jakimś batonikiem czy jakoś tak włożyli napompowali i tak chodziła chyba ze 4 h az sie rozwarcie zrobiło

• Lissa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zastanawialyscie sie czy podpisac zgode na ''ewentualne' oczywiscie w ostatecznosci wyciagniecie dziecka przez kleszcze proznociag ? Moja kuzynka rodzila w irlandi i mowila ze kategorycznie tego zabronila .

A tak btw u nas dzisiaj 25 stopni 0slonce.gif

atdci09k18tcna0b.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    No wlasnie jak to jest z tym wywolywaniem oksytocyna, jak tak czytam to wiekszosc porodow tak sie konczy . Tzn ze wody odeszly skurcze sa a nie ma rozwarcia ??
    No dokładnie tak miałam. Skurcze były baaardzo silne. Mi to pomogło i uwinęłam się w 8h. Wszystko jest dla ludzi

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa ja sie nie zgadzam na kleszcze ani żadne proznociagi moja mama rodziła mnie dużo po terminie i wlasnie chcieli użyć vaccum najszczęście sie nie zgodziła w sali obok kilka dni wcześniej rodziła dziewczyna której dxiwcko wlasnie "uszkodzili" przez vaccum no ale to było 24 lata temu

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szaro buro i ponuro

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza - po pierwszym porodzie jak wróciłam do domu miałam 13 kg na minusie...Ale w tamtej ciąży miałam bardzo dużo wody w sobie, puchłam bardzo i po porodzie spłynęło dość szybko ze mnie...zobaczymy ile tym razem będzie...

Ja się raczej na żadne kleszcze czy próżnociągi bym nie zgadzała...przeraża mnie to po prostu...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tak poczytywalam na ten temat i mnie tez to przeraza a raczej ewentualne skutki

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka w SR opowiadała, jak to jest w sytuacji, kiedy ustaje akcja porodowa z "winy" rodzącej. Tzn kobieta rezygnuje z parcia, mówi, że nie da rady itd. Wtedy lekarka mówi głośno "siostro, proszę podać kleszcze" i w zasadzie może nadstawiać ręce do łapania dziecka :)

Miriam, NataliaK, Lissa, doris85, Niesmiala lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz zerkam :) zaraz zobaczę :)

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Nie mogę na patrzeć się na Wasze skarby :) Macie śliczne dzieciątka, patrząc na ich zdjęcia sama się zastanawiam jak moja kruszynka będzie wyglądać. Takich cudnych czarnych włosków mieć nie będzie bo my oboje blond ale ciekawe czy będzie mieć włoski czy będzie łysolek mały :)

relgzbmh71xqedw7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza na pierwszym usg tym prenatalnym 31.03.2014 a tydzień pózniej było powtarzane bo mała była za mała na przeziernoac to jest. 28.03.2014 nie no ten 28 to mnie prześladuje :/

lusia22 lubi tę wiadomość

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Miriam, normalnie jakby się coś sprzysięgło przeciwko tobie i co rusz pod nos podsuwało ten 28...mam jednak nadzieję, że mała nie zrobi takiego psikusa...:)

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, mi mój ginekolog dzisiaj powiedział, że z dzieckiem trzeba się umówić na datę, Ty się tylko umów że na pewno nie 28 i nie urodzisz wtedy :)
    Ja po wizycie kontrolnej. Na KTG zapisały się małe skurcze przepowiadające, ale szyjka mało się skróciła, zero rozwarcia, brzuch wysoko. Mam się nastawić bardziej na poród w terminie tj. ok 15 kwietnia. Boże, jeszcze tyle czasu, no ale jeśli Franek nie czuje się jeszcze gotowy to poczekam. Chociaż ten wielki brzuch już tak przeszkadza, sam gin mi powiedział że jest duży, ale głównie dlatego że mam bardzo dużo wód płodowych bo waga Frania taka średnia. Wg USG ma 3100 g, równe 200 g co tydzień przyrasta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 15:29

Miriam lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała my mamy podobne terminy :) i jak pomyśle, że jeszcze 3 tygodnie... ja już jestem gotowa ale tak jak piszesz jeśli nasze Franki jeszcze nie to nich sobie siedzą do terminu.

Makcza może jednak za dużo nie używaj tego 28 przy małej bo źle zakoduje i wyjdzie 28 :D ustal sobie inny termin ten 29 i powtarzaj jej, że czekasz na nią 29 hehe :D ja obstawiam, że nie wyjdzie 28 :D za dużo na to wskazuje :D

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    98dh8k.jpg
    A pokoik czeka:)

Makcza, doris85, Miriam, Tusia89, Lissa, lusia22, walabia, martusia172005, mycha89, Chiang Mai lubią tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, a jak trafi równo w urodziny? :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde sorry makcza hehe :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała u mnie to nie zadziałało dogadalam sie z mała ze ma być 21 i co nie wyszła :(

Makcza a ja tam bym chciała 1 kwietnia. ;)
    No juz 28 przeszedł na Ciebie mize akurat hehe chociaż nur zycze ci tego :P

Trzymam kciuki zeby było tak jak sobie wymarzylas :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile straciłam po porodzie bo nie mam w domu wagi hehe, ale nie jest złe brzuch tak na 3-4 miesiac, tylko mocno blada jestem. Co do cc szpital wymaga, żeby migiem dojść do siebie i w sumie wszystko robie przy małym, ciezko mi bardzo jest wstawać z lozka jak długo położę bo wszystko tam ciągnie, szef wyglada ładnie cieniutki jest w środę jedziemy na ich zdjęcie:) obkurczanie macicy za to boli jak podczas silnego okresu.

Wlasnie spaliśmy sobie w 3 w naszym łóżku, kocham takie drzemki :)

Tusia89, walabia lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ