X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    A oto mój kurczaczek Zosia:)

n48mrn.jpg

jaka ślicznotka :-) a te włoski-cudne ;-)

doris85 lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris twoja córcia jest przecudowna i ile ma włosków hehe :)

doris85 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to już jest, że niby się wie, że będzie dziecko itd...ale patrzy się na przygotowane rzeczy i ogarnia cię dziwne uczucie nierealności...

Mój mąż ogłupiał...on nie przyjmował do wiadomości, że mały wcale to terminu czekać nie musi i może pojawić się wcześniej :P W ogóle abstrakcją dla niego jest, że coś może zacząć się samo z siebie...może dlatego, że z Julką nie doświadczyliśmy tego momentu: oho zaczyna się...nie widział ani odchodzących wód, ani mojej męki ze skurczami...hyhy, jak mnie wczoraj zaczął wypytywać, to sama nie wiedziałam, co mu po głowie chodzi, bo wydawał się trochę...przerażony, że to w sumie już tak niedługo?

koral - super, że maluszki przybierają i jedzą :D Już jesteście do przodu, teraz bliżej niż dalej jak będziecie mogli być wszyscy razem w domku :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak rano się budze to przekręcam się na bok, żeby wstać i nagle widze łóżeczko i dopiero wtedy dociera do mnie, e jestem w ciąży, że może kilka dni i będzie leżała tam mała istotka która rozpycha się teraz w moim brzuszku.

Jak czytam jak dziewczyny są szczęśliwe jko młode mamy to już mi nie straszny poród i też chcę tulić synka.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maląż do konca nie wierzył, że to już i jak przyszłam i mówią wody mi odeszły to powiedział wydaje Ci się ale jak nagle zobaczył chlust po nogach to stwierdził ze chyba jednak mi sie nie wydaje i powiem Wam, że był mega spokojny a po porodzie widziałam ile go psychicznie ten spokój kosztował hehe

My karmilismy cała noc cycem wiec mega się ciesze chociaż Tymek budził się co ok 2h to ciesze się, że mogliśmy odstawić dokarmianie strzykawka, poza tym jak je z cyca to robią się miękkie, a po laktatotze takiej ulgi nie czułam. Miłego dnia ciężarówki :)

Miriam, Mirella lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czujesz Kozgo po CC?

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Mój maląż do konca nie wierzył, że to już i jak przyszłam i mówią wody mi odeszły to powiedział wydaje Ci się ale jak nagle zobaczył chlust po nogach to stwierdził ze chyba jednak mi sie nie wydaje i powiem Wam, że był mega spokojny a po porodzie widziałam ile go psychicznie ten spokój kosztował hehe

My karmilismy cała noc cycem wiec mega się ciesze chociaż Tymek budził się co ok 2h to ciesze się, że mogliśmy odstawić dokarmianie strzykawka, poza tym jak je z cyca to robią się miękkie, a po laktatotze takiej ulgi nie czułam. Miłego dnia ciężarówki :)
    Kozgo fajnie, że masz swojego Tymka przy sobie. Strasznie ci zazdroszczę :)
    Wydaje mi się, że chwile temu pisałyśmy o badaniach a twój Tymek ma już 5 dni hehe :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, a jakie nierealne jest to, że małej Zosi jeszcze kilka dni temu nie było i łóżeczko stało puste! Gdzie jest mój brzuch? Gdzie są kopniaki. Patrze na zdjęcie z ciąży i nie mogę uwierzyć że tak wyglądałam.

Makcza ja tez nie od razu poczułam to coś. Porodu bardzo się bałam i podeszłam do niego zadaniowo i bez emocji. Po porodzie myślałam o tym dlaczego wciąż boli zamiast o dziecku na moim brzuchu. Całą noc oswajałam się z bólem który przeszłam. Nie spałam, patrzyłam czy Zosia oddycha, bałam się jej dotykać. Dopiero na drugi dzień TO na mnie spłynęło. Różnie bywa.

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh dziewczyny ależ Wy macie fajnie :) teraz my czekamy kiedy do WAs dołączymy :) Kozgo ekstra, że Tymek załapał picie z cyca :)

Koral to w takim razie czekamy na same dobre wieści o chłopakach :) idzie wszystko do przodu więc niedługo pewnie napiszesz, że zabierasz chłopaków do domu :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy odczuci kompletnej nierealności sytuacji i tego, że to już NA ZAWSZE...

Przeraża mnie to chyba bardziej niż fascynuje...

3i49cwa1t57en9fi.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że córeczka Doris wygląda jak miniaturka Kasi Cichopek :) I Doris - broń Boże się nie obrażaj, to chyba przez te włoski :) Zresztą, Cichopek ma do dziś twarz dziecka, poza tym jest przecież bardzo ładna.

Moja mam jest mocno "cichopkowa", ja mniej. Hehe, zobaczymy.

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale milo sie oglada te wasze sklodkie dzieciaczki. Wszystkie sa jednakowo piekne :-) Sama sie juz nie moge doczekac chociaz od srody zaciskam nogi bo mam jakies dziwne bole w brzuchu i krzyzu takie jak na miesiaczke i dosc ostro mnie czysci a do cc zostal rowno tydzien :-) Maly rosnie jak wariat w srode mial juz 3500 a ja -1kg caly czas mnie to dziwi gdyz nic nie robie tylko leze .
    Szef dzisiaj mnie rozbawil : zapytal kiedy mam cc , mowie ze w poniedzialek i sroda jak wszytsko pojdzie dobrze to wracam do domu, jego odzpowiedz bezcenna : no to w przyszlytm tygodniu planujesz dzien uropu tak ? :-D
    Kochane sciskam Was mocno I Miriam omijaj 28 marca szerokim lukiem ;-)

Miriam lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa staram sie ominąć :) a szefowi było powiedzieć ze cc to tak godzinka dwie i wrócisz do pracy ;)

Lissa lubi tę wiadomość

• Lissa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Lisa staram sie ominąć :) a szefowi było powiedzieć ze cc to tak godzinka dwie i wrócisz do pracy ;)

A jak Ty sie czujesz, jakies ewentualne bole przepowiadajace, czy jak na razie chillout ?

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    A jak Ty sie czujesz, jakies ewentualne bole przepowiadajace, czy jak na razie chillout ?
    U mnie cisza nic kompletnie nic czasem brzuch zaboli jak na okres ale to jak mała szaleje to tylko wtedy wiec to raczej jej sprawka niz skurczy bo skurczy to ja chyba nie mam

Chociaż w nocy obudziłam Czarka ze rodze bo brzuch mnie boli ale okazało sie ze to tylko gazy :D

Lissa, Niesmiala lubią tę wiadomość

• Lissa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    U mnie cisza nic kompletnie nic czasem brzuch zaboli jak na okres ale to jak mała szaleje to tylko wtedy wiec to raczej jej sprawka niz skurczy bo skurczy to ja chyba nie mam

Chociaż w nocy obudziłam Czarka ze rodze bo brzuch mnie boli ale okazało sie ze to tylko gazy :D

No to maz postawiony w gotowosci 24/h :-D wyobrazam sobie ze wychodzac z domu telefon ma uwieszony na szyji :D

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jak to jest z tym wywolywaniem oksytocyna, jak tak czytam to wiekszosc porodow tak sie konczy . Tzn ze wody odeszly skurcze sa a nie ma rozwarcia ??

atdci09k18tcna0b.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja starsza córka urodziła się idealnie w terminie..bo miałam z OM i USG taki sam a teraz mam z USG 31 marzec więc mam nadzieje że wyjdzie gdzieś w tych rejonach :) jutro mam wizyte zobaczymy co mi powie lekarz..mąż już zestresowany bardziej niż ja ;]

Każda by chciała urodzić w terminie, bo później najgorsze jest to czekanie..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    A właśnie, mam pytanie do naszych mamusiek - ile spadłyście z wagi po porodzie?

U mnie mało zeszło. W pt tylko 5kg, dzisiaj -6,5kg, ale dalej obrączka ciasnawa wiec myślę, że jeszcze zejdzie. Wizualnie ok, macica się obkurczyła i wyglądam na ok 3 miesiąc ciąży. Jestem zadowolona.

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    No wlasnie jak to jest z tym wywolywaniem oksytocyna, jak tak czytam to wiekszosc porodow tak sie konczy . Tzn ze wody odeszly skurcze sa a nie ma rozwarcia ??

ja w 1 porodzie miałam skurcze regularne ale rozwarcie się nie robiło i jak mi dali oksytocyne to skurcze automatycznie zrobiły się silne, rozwarcie się powiększyło i chwila zaczęły się parte i mała wyszła :) także mi to pomogło aczkolwiek strasznie bałam jak te bóle będą bolec bo tej kroplówce..faktycznie ból sie tak nasilił ..ale dzięki temu wyszła :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ