X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, kciuki zaciśnięte!!! Karina ja mam większy brzuch, nawet sam mój gin powiedział ze jest duzy. Potem na USG sprawdził i powiedział ze mam mega dużo wód plodowych. Franek urządził sobie basen w moim brzuchu :p wszystko spoko niech sobie pływa tylko matka pewnie zostanie ze skóra naciągniętą do kolan.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral trzymam kciuki za chłopaków, żebyście w czwartek juz przytulali się w domku :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral oby wszystko poszło dobrze! Do czwartku już tak blisko!

Już po KTG - skurcze są, ale nie rodzę :P Mam zaciskać nogi, jeść nospę, magnez i siedzieć w wannie gdy skurcze będą bolesne. Oby wytrzymać do 1 kwietnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 22:57

3i49cwa1t57en9fi.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam melduje się z rana.

Koral bardzo się cieszę, że chłopaki dają sobie po mału radę i ty jesteś bardzo dzielna. już nie długo będziesz miała chłopaków przy sobie, do czwartku niedaleko :)

Miriam jesteś? przetrzymałyście z Zoją wczorajszy dzień ? teściowa pewnie zawiedziona hehehe :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i najważniejszego nie napisałam. W nocy wypadł mi czop. wydaje mi się, że część.

A położna moja chora do 1.04 , zastępcza na urlopie więc zostałam na lodzie do 01.04 :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, powiedzcie mi prosze, czy pobolewanie delikatne kosci ogonowej i jednego posladka jest normalne we wczesnej ciazy? Pamietam ze mialam taki bol wchodzacy w noge przy poprzedniej ciazy ale kosc ogonowa to nie bolala mnie...

2010 - synio, 2011 - synio, 2014 - córcia
    Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my nadal w dwupaku :) haybeauti no Czarka mama juz o 7 dzwoniła sprawdzić czy jednak sie cos nie ruszyło :D moja odp brzmiała no niestety nie przykro mi ale starałam sie jak mogłam :D

I wcale tak bardzo nie skłamałam bo serio sie starałam urodzic przed 28 :D

Co do czopa to rożnie to bywa spójrz ja bez niego jestem na 100% juz ponad tydzień a kiedy odpadł no cieżko powiedzieć od 3tyg moge juz być bez niego :) wiec to nie do końca wróży szybki porod :)

lusia22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan wrote:
    Hej, powiedzcie mi prosze, czy pobolewanie delikatne kosci ogonowej i jednego posladka jest normalne we wczesnej ciazy? Pamietam ze mialam taki bol wchodzacy w noge przy poprzedniej ciazy ale kosc ogonowa to nie bolala mnie...

Co do kości ogonowej to mnie bolała oj bolała dosyć długo teraz tez czasem boli ale na początku to bolała tak ze funkcjonować Cieżko było bolała kość ogonowa i ledzwie ze chodzic nie mogłam pózniej juz do bólu sie przyzwyczaiłam i mogłam lazic :) ale pośladek mnie nie bolał może zle spalas i dlatego

• Swan Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, uspokoilas mnie troche. Posladek i noga to norma, tak tez bylo w poptzednich ciazach ale ta kosc ogonowa to nowosc dla mnie. No ale trzeba wszystkiego doswiadczyc przeciez :-)

Miriam lubi tę wiadomość

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan, takie pytania trochę nie mają sensu, bo każda z nas ma inną budowę ciała i zmiany, jakie zachodzą są w związku z tym różne. To co dla Ciebie będzie niegroźne, dla mnie może być niebezpieczne. Jeśli bardzo boli i czujesz niepokój, idź do lekarza, najgorszy we wczesnej ciąży jest podobno stres.
    Koral - super! :) Dzielnych masz synów.
    Walabia, a u Ciebie jakieś objawy wskazujące już są? Rozstępy wylazły mi na brzuchu jakieś 2 tygodnie temu i niestety widzę, że będzie ich więcej. Smaruję jak mogę ale już zwątpiłam w skuteczność tych wszystkich mazideł.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Powoli wracam do żywych bo ostatnie pochmurne dni to tylko bym spała.
    Niestety z tymi rozstępami to tak jest że niestety żaden nawet super drogi krem, zabiegi nie pomogą i jak mają się pojawić to i tak wyskoczą. U mnie ze skórą najgorzej w okolicach pępka, strasznie jest już naciągnięta i sina, aż się świeci.
    Wczoraj mieliśmy wizytę u ginekologa, Mała sobie rośnie zdrowo ma już 2450g.
    Jak lekarz zobaczył mnie w drzwiach od razu powiedział że tutaj zapowiada się poród lada dzień, że niby brzuszek taki duży i bardzo nisko, ale już po badaniach zmienił zdanie. Jak na razie wszystko ładnie pozamykane, szyjka twarda i długa, a brzuch taki duży i obwisły po wcześniejszej ciąży z 5 kilowym Synkiem, bo teraz to Córeczka wcale nie taka duża.
    Jeszcze nie miałam okazji pochwalić: Kozgo Tymek prześliczny, Doris a twoja córeczka do schrupania i ile włosków :-)
    Koral trzymam kciuki żebyście z Kubusiem i Antosiem jutro byli już razem w domciu, masz dzielnych chłopaków.
    Miriam normalnie rozbawiłaś mnie do łez z tymi urodzinami teściowej, ale rozumiem Cię zupełnie :-) teraz już spokojnie możesz rodzić.

Makcza, Miriam, magdalena, Niesmiala lubią tę wiadomość

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Walabia, a u Ciebie jakieś objawy wskazujące już są? Rozstępy wylazły mi na brzuchu jakieś 2 tygodnie temu i niestety widzę, że będzie ich więcej. Smaruję jak mogę ale już zwątpiłam w skuteczność tych wszystkich mazideł.

Ja smarowałam się od sierpnia i żadnych zaniedbań w tym temacie nie było. WIęc... chyba zgadzam się z tym, że co ma być, to będzie. Mąż po głębokiej analizie rozstępów stwierdził, że nie ma dramatu ;), ale ja wiem, że pewnie się pogłębią. Ehh...
    U mnie żadnych oznak zbliżającego się porodu. Jedni mi mówią, że mam wysoko brzuch a inni że nisko. Dziś o 11 mam KTG, może coś pokaże. Jak nie urodzę do niedzieli to położna chce mi zrobić masaż szyjki macicy, żeby coś ruszyło, ale ja tak się tego boję...chyba bardziej niż porodu:D więc muszę do niedzieli nakłonić Franeczka do opuszczenia chatki.

Miriam, lusia22 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Swan Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina bardzo dziekuje za uprzejma i wyczerpujaca odpowiedz. Napewno o nic juz nie zapytam.
    Miriam dziekuje za pomoc i zycze szczesliwego porodu i zdrowego dzidziusia.

Mirella lubi tę wiadomość

Czekamy na Maleństwo
    w4sq3e3kr5poxo4l.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyle rozstępów po pierwszej ciąży, że nie wiem, czy kolejne zrobią mi jakąkolwiek różnicę :P Choć oczywiście wolałabym, by nowe trzymały się ode mnie z daleka...Wiem jednak, że jak mają wyjść to wyjdą...na razie nowych nie przyuważyłam...

walabia - no to czekamy na wieści po KTG :) I trzymam kciuki by bez masażu się obeszło ;)

koala - no to tym razem ci się poród pikuś szykuje ;) Różnica w wadze maluszków spora :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, my również nadal w dwupaku, dzisiaj mam ktg i wiztyte to się okarze czy ide jutro czy za tydzień, wkońcu będzie tak że najpierw zatrzymywali mi akcje porodową a teraz będą wywoływać ;-)

wynik gbs Ujemny czyli chociaż tu jest ok.

Miriam, haybeauti lubią tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skłonności mocne do rozstępów od dnia w którym dowiedziałam sie o ciazy codziennie 2 razy mustela i powiem Wam, że nie ma nic, teraz smaruje sie dalej szczególnie piersi i brzuch bo cycki rosną a brzuch mocno się obkurcza. Od czasu rozpoczęcia ssania Tymka juz nie ma problemów w karmieniem chociaż akceptuje on przy lewym cycu pozycje klasyczna przy prawym z pod pachy i żadna inna nie wchodzi w grę. Karmie tak co ok 3h. Dzis jadę na zdjecie moich szwów z uśmiechniętego brzuszka Tynka z mężem chyba w samochodzie zostawię zeby go nie targać, dzis tez był hydraulik i zamontował nam grzałke do kaloryfera w łazience bo jednak dla Tymka do kąpieli za zimno no i jak cos trzeba szybko wysuszyć to lipa, a nie ukrywam pranie jest non stop hehe:)

Miriam, lusia22, haybeauti lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza doskonale Cie rozumiem z tą ręką ;/ ja już mam ja zdrętwiałą 24/h od paru dni :( położna mnie pocieszyła, że tak już będzie do końca ciąży i kilka dni po też jeszcze może być... czasem mnie to już tak denerwuje, że ryczeć z bezsilności mi się chcę... ostatnio jakoś w ogóle straciłam humor... ;/ ja już chcę urodzić...

Ale chociaż pogoda wraca :)

Co do siary to ja ostatnio zauważyłam na sutkach mikro kropeczki :D i to na tyle :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo aż miło się czyta te Twoje opowiastki związane z macierzyństwem :) super, że już nie będziesz miała tych nitek na brzuchu :D zawsze wygodniej :P trzymajcie się :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo w którym ty tyg dokładnie rodziłaś, bo jestem ciekawa czy 37 u was też jest zaliczany do wcześniaków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 11:08

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    A mnie tak drętwieje ręka, że aż boli i budzi mnie to w nocy. Poza tym ok, rozstępy pod kontrolą, nadal kilka w dole brzucha. Przybyło kilka małych na prawym biodrze, ale tam i tak mam stare z okresu dojrzewania, więc chromolę. Natomiast bardzo współczuję Ci, Walabia, skurczybyków na piersiach. Również zostały mi jako pamiątka po okresie dojrzewania i tych nienawidzę wyjątkowo. Mam ładne piersi i aż się proszą o duży dekolt, a chowam je przez rozstępy właśnie. Póki co tam mi ich nie przybyło, zobaczymy co będzie przy karmieniu... A, siary nadal nie miałam.
    Maczka a może powinnaś pobrać magnez. Ja sobie kupiłam magnesol 150mg i brałam i było dużo lepiej. Pytałam czy mogę brać lekarza to powiedział, że magnez ciężko jest przedawkować. A może zapytaj się swojego lekarza czy mozesz magnez?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ