Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dobrze zrobiłaś Kozgo, będziesz spokojniejsza. Pewnie wszystko jest ok, postaraj się nie stresować kochana
Dziewczyny a co Wy pijecie??? ja cały czas piłam tylko wodę i herbatę. Mam straszne zaparcia od kiedy biorę żelazo na tą nieszczęsną anemię, która mi wyszła po porodzie:( wszędzie piszą, żeby pić sok z jabłek. Mam w piwnicy mnóstwo kompotów, które zaprawiała moja babcia, miedzy innymi jabłkowe. Wypiłam dziś szklankę(oczywiście rozcieńczyłam z wodą) myślicie, że mogę takie kompoty pić?skrzatek85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa pije wodę i herbatę kompot Czarek raz mi zrobił ale ja to nie lubię takich z jabłek ble wiec zostaje przy wodzie możesz pic soki z jabłek z woda rozcieńczona np te w kartonach po 3 L co wsrodku w worku są tez pilam ze dwa dni ale mi nie smakuje taki z woda wole sama wodę
-
Dziewczyny, do 6 miesiaca dzieci maja fizjologiczne refluksy. Kozgo, moj tez tak chlustal... teraz ma 10 miesiecy, dalej ulewa z 5-10 razy po jedzeniu, od miesiaca ma leki zobojetniajace i moze i jest troche lepiej. ale dopoki nie minie ta magiczna bariera fizjologii/patologii to mozesz sprobowac odciagac pokarm i dodawac nutriton, lozeczko trzydziesci stopni pod katem, no i czestsze karmienia mniejsza iloscia. jesli Tymek przybiera na wadze prawidlowo, to po prostu moze byc tez 'rozkosznym ulewaczem'
Mam nadzieje, ze to jakies chwilowe zawirowanie i samo minie z czasem... powodzenia!
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My juz po wizycie mały tak sie darł ze lekarza nie słyszałam naszczescie to nie angina uff. Pan doktor mowi, ze kolka, ze musze popracować nad chwytaniem przez Tymka piersi zeby jak najmniej powietrza lykal, powiedział ze to nie reflux bo ładnie przybiera na wadze i siku robi duzo ze ulewanie to taki jego urok. Dzis mama miała mi pomoc ale babcia z zaborem z płucach trafiła do szpitala, a i mojej siostry wszyscy chorzy na anginę.
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy jeśli karmi sie piersią, to między posiłkami też powinno podawać się dodatkowe picie maluchom, znaczy herbatkę(jak tak to jaką?) bo wiem, że przy sztucznym pokarmie tak się powinno robić, ale nie jestem pewna naturalnego:P Z góry dzięki!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Miriam wrote:Bedzie a skąd wiesz ?
Ale najwcześniej to za tydzień w sobotę tak babka mówiłachyba ze dziś a ja nie mam jak do sklepu iść
No bo wszystkie dzieci w Warszawie są fotografowane, jesli rodzice się zgodzili. Dziś są dzieci urodzone do 27 marca, więc Franio i Zoja będą w jednej gazecie!!! Pani powiedziała w kiosku, że sobota to święto, więc będą w gazecie 2 maja w piątek.Martynika, Miriam lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
nick nieaktualnyO kurde a my na majowke wyjeżdżamy
aaa i co ja zrobię
może jednak zostaniemy
No my gdyby nie wysokie crp to wyszły byśmy do domu i nici z kariery modelki
np ta dziewczyna co była ze mną na sali 4 dni to jej nie zrobili bo przyszli dzień po jej wypisie
No to Zoja z Franiem w piątek bedą modelami -
nick nieaktualny
-
Kurde a u nas nie było jak byliśmy
nie wiem od czego to zalezy ze raz robia zdjecia, a raz nie.
Mi tez mówili zeby nie podawać picia jak sie piersia karmi ale moja dziwna położna twierdzi ze przy 25 stopniach powinnam dawać słodzone herbatymasakra jakas.
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem ta położna nasza z NFZ to takie wymysły mowi ze masakra, powiedziała ze dzieci lubią słodkie i nie slodzonej Tymek moze nie chcieć pic:/ bede niemowlaka do cukru przyzwyczajać co za głupota.
Ale dzis pogoda buu i cały weekend ma byc taki moze chociaż majówka bedzie ładna.Miriam lubi tę wiadomość