X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w pracy miałyśmy taka 8 miesięczną Helenkę z refluksem i cały czas ulewala mama jej dawała taki zagestnik do mleka i to pomagało wiec może powiedz o tym ulewaniu pediatrze

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze zrobiłaś Kozgo, będziesz spokojniejsza. Pewnie wszystko jest ok, postaraj się nie stresować kochana

Dziewczyny a co Wy pijecie??? ja cały czas piłam tylko wodę i herbatę. Mam straszne zaparcia od kiedy biorę żelazo na tą nieszczęsną anemię, która mi wyszła po porodzie:( wszędzie piszą, żeby pić sok z jabłek. Mam w piwnicy mnóstwo kompotów, które zaprawiała moja babcia, miedzy innymi jabłkowe. Wypiłam dziś szklankę(oczywiście rozcieńczyłam z wodą) myślicie, że mogę takie kompoty pić?

skrzatek85 lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije wodę i herbatę kompot Czarek raz mi zrobił ale ja to nie lubię takich z jabłek ble wiec zostaje przy wodzie możesz pic soki z jabłek z woda rozcieńczona np te w kartonach po 3 L co wsrodku w worku są tez pilam ze dwa dni ale mi nie smakuje taki z woda wole sama wodę ;)

• Mantysa Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, do 6 miesiaca dzieci maja fizjologiczne refluksy. Kozgo, moj tez tak chlustal... teraz ma 10 miesiecy, dalej ulewa z 5-10 razy po jedzeniu, od miesiaca ma leki zobojetniajace i moze i jest troche lepiej. ale dopoki nie minie ta magiczna bariera fizjologii/patologii to mozesz sprobowac odciagac pokarm i dodawac nutriton, lozeczko trzydziesci stopni pod katem, no i czestsze karmienia mniejsza iloscia. jesli Tymek przybiera na wadze prawidlowo, to po prostu moze byc tez 'rozkosznym ulewaczem' :) Mam nadzieje, ze to jakies chwilowe zawirowanie i samo minie z czasem... powodzenia!

Miriam lubi tę wiadomość

p7sqc85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez biorę żelazo dwa razy dziennie ale jem tyle co kot napłakał ze zaparcie mi nie grozi
    W szpitalu mówili zeby morele suszone naczzo zjeść i popić ciepła woda to podobno dobre na zaparcie

Tusia89 lubi tę wiadomość

• doris85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku! Mleko zniknęło. Już drugie karmienie z miękkich piersi. Czuje, ze mi hormony szaleją. To może mieć związek?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie mały tak sie darł ze lekarza nie słyszałam naszczescie to nie angina uff. Pan doktor mowi, ze kolka, ze musze popracować nad chwytaniem przez Tymka piersi zeby jak najmniej powietrza lykal, powiedział ze to nie reflux bo ładnie przybiera na wadze i siku robi duzo ze ulewanie to taki jego urok. Dzis mama miała mi pomoc ale babcia z zaborem z płucach trafiła do szpitala, a i mojej siostry wszyscy chorzy na anginę.

Bea_tina lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf dobrze ze to nie angina ani refluks juz lepsze kolki z dwojga złego
    Zdrowia dla babci zycze

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, Zojka będzie w Gazecie Wyborczej?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jeśli karmi sie piersią, to między posiłkami też powinno podawać się dodatkowe picie maluchom, znaczy herbatkę(jak tak to jaką?) bo wiem, że przy sztucznym pokarmie tak się powinno robić, ale nie jestem pewna naturalnego:P Z góry dzięki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Miriam, Zojka będzie w Gazecie Wyborczej?
    Bedzie a skąd wiesz ?

Ale najwcześniej to za tydzień w sobotę tak babka mówiła ;) chyba ze dziś a ja nie mam jak do sklepu iść :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatinka mi mówili zeby nie przepajac tylko cyca dawać

Bea_tina lubi tę wiadomość

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Bedzie a skąd wiesz ?

Ale najwcześniej to za tydzień w sobotę tak babka mówiła ;) chyba ze dziś a ja nie mam jak do sklepu iść :/

No bo wszystkie dzieci w Warszawie są fotografowane, jesli rodzice się zgodzili. Dziś są dzieci urodzone do 27 marca, więc Franio i Zoja będą w jednej gazecie!!! Pani powiedziała w kiosku, że sobota to święto, więc będą w gazecie 2 maja w piątek.

Martynika, Miriam lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde a my na majowke wyjeżdżamy :/ aaa i co ja zrobię :( może jednak zostaniemy :? No my gdyby nie wysokie crp to wyszły byśmy do domu i nici z kariery modelki :) np ta dziewczyna co była ze mną na sali 4 dni to jej nie zrobili bo przyszli dzień po jej wypisie :)

No to Zoja z Franiem w piątek bedą modelami ;)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja też czekam na lokalną gazetę z moim Franiem.

nam mówiła położna, że jak karmisz piersią, to nie podawać żadnych herbatek, pierś wystarczy

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia czy to może w całej pl bedą te zdjęcia ? Ale chyba tylko w mazowieckim ?

• kozgo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a u nas nie było jak byliśmy :( nie wiem od czego to zalezy ze raz robia zdjecia, a raz nie.
    Mi tez mówili zeby nie podawać picia jak sie piersia karmi ale moja dziwna położna twierdzi ze przy 25 stopniach powinnam dawać słodzone herbaty :/ masakra jakas.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodzona herbatę ? A po co ten cukier ? Ze niby glukoza czy co ?

• kozgo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ta położna nasza z NFZ to takie wymysły mowi ze masakra, powiedziała ze dzieci lubią słodkie i nie slodzonej Tymek moze nie chcieć pic:/ bede niemowlaka do cukru przyzwyczajać co za głupota.

Ale dzis pogoda buu i cały weekend ma byc taki moze chociaż majówka bedzie ładna.

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Ratunku! Mleko zniknęło. Już drugie karmienie z miękkich piersi. Czuje, ze mi hormony szaleją. To może mieć związek?

Doris, i co zrobiłaś? PIjesz dużo?

ot1z8e0.png

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ