X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo! Aż 3 litry! Ja nawet 1,5 nie daje rady.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie polecenie dostałam w szpitalu i tego się trzymam. Na ilość pokarmu nie narzekam, więc myślę, że może i Tobie pomoże!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris mojej koleżance nic nie pomagało na takie wlasnie krostki i podobno po wypróbowaniu miliona rzeczy super spisał sie nivea sos. Doris ja tez pije bardzo duzo, podczas karmienia takie mam pragnienie ze wode pije litrami i pokarmu tez duzo. Pamiętaj zeby sie nie stresować bo to tez na wpływ na laktacje.

My dzis Tymka troche wybudzamy na jedzenie bo taka pogoda ze pewnie spałby caly dzien a w nocy hulaj dusza hehe. Poza tym jak go nie nakarmię max po 4 godz to potem rzuca sie na piers jak wariat i łyka powietrze jak szalony.

Doris moze pobudzaj laktacje dodatkowo laktatotem tzn po karmieniu odciągaj nawet jak nie leci to bedzie to sygnał dla piersi ze ma produkować więcej.

Ja sie zastanawiam od kiedy karmi sie dwoma piersiami podczas jednego karmienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 17:19

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ja sie zastanawiam od kiedy karmi sie dwoma piersiami podczas jednego karmienia?

Ja już zaczęłam.Wygląda to tak: karmię Franka z jednej piersi, najczęściej opróżnia ją w 10 minut, w czasie kiedy robi kupę :/ Więc robimy przerwę na przewijanie a potem dostawiam do drugiej piersi i czekam aż sam wypluje. I na razie pasuje nam taki schemat.

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia a on wam robi po każdym karmieniu kupe? U mnie wypluwa jedna piers sam i po odbiciu jak go próbuje do tej samej przystawic to nawet do buzi nie chce wziąć tylko pytanie czy on wie ze nic tam nie ma czy juz więcej nie chce niby nie płacze i nie krzyczy wiec chyba jeszcze nie czas u mnie. Dzis na śpiocha na spokojnie Tymek je juz 20 min.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, niestety w czasie jednego karmienia zdarzają się nam i dwie kupy :/ Trochę zabawy przy tym mamy.
    Ja bym na Twoim miejscu spróbowała przystawić do drugiej piersi i zobaczyć jaka będzie reakcja Tymka. Ja zauważyłam że odkąd karmię z obydwu piersi, Franek ma dłuższe drzemki w ciągu dnia i jest spokojniejszy, po prostu chyba bardziej najedzony. Trzeba tylko pamiętać, że jesli po kilku minutach wypluje drugą pierś (czyli nie opróżni jej do końca), to od niej zaczynamy następne karmienie.

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    O mamo! Aż 3 litry! Ja nawet 1,5 nie daje rady.

Doris, wyczytałam tu :

http://www.ona.24polska.pl/ona-i-ci--za/zdrowie-w-ci--zy,mama-na-czasie-pije-wode,551.html

że mama karmiąca powinna wypijać ok. 4 litry dziennie!

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a moze to kryzys laktacyjny
    http://dziecisawazne.pl/kryzys-laktacyjny/

Walabia spróbuje chociaż Tymek potrafi miec nawet 4h przerwy, zazwyczaj ma 3, a2-2,5 bardzo rzadko najcześciej nad ranem no i w talie dnie jak wczoraj kiedy na atak bólu brzucha. To mój robi raz dziennie, chyba dlatego tak przybiera bo całe mleko wchłania i mało wydala hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 17:31

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, jesli przybiera prawidłowo, to znaczy, że wszystko co do tej pory robisz jest najlepsze dla Tymka. A że robi raz dziennie kupę, to też o niczym nie świadczy. Chyba kazde dziecko ma inną przemianę materii, ważne, że wypróżnia się regularnie. Dla Tymka to raz dziennie, dla Franka 8 razy dziennie, ale co tam! Niech chłopaki nam rosną :D

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, Zosia przybiera tyle co Tymek a kupa co karmienie także nie ma reguły.

Myśle, że to faktycznie ten kryzys laktacyjny + owulacja, bo libido skoczyło.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie kiedy ostatni raz Makcza się odzywała?

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się już z domku :)

Dziś wyszliśmy i powoli przyzwyczajamy się do domowej rzeczywistości :)

Jak Was nadrobię, to poodpisuję, bo jak na razie mały ma dziś gorszy dzień, jest dość niespokojny i w ogóle dopadły nas problemy brzuszkowe:(

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 21:31

perełeczka, Bea_tina, walabia, Miriam, Chiang Mai, doris85, Tusia89, lusia22 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina synuś super ma taka brodke jak Tymek mój :) musi się chłopak zaklimatyzowac w nowym miejscu dla niego to mega przeżycie wiec moze marudzić;)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Pamiętacie kiedy ostatni raz Makcza się odzywała?

Też o niej myślę i pytałam już na III trymestrze. Nie wymieniałyście się jakoś numerami, czy coś? Bo od Makczy już dawno nie ma żadnego sygnału.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ślicznosci :)

Makcza to cos koło piątku sie odzywała czy soboty wiec juz tydzień ciszy :(

• Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś Gaję załatwiłam wprowadzając kolejny pokarm - z listy "zalecanych" według tej listy ze szpitala co u nas na kwietniówkach znalazłam. No i po tych szparagach to dramat totalny. Drze się w wniebogłosy cały dzień. Cholernie mi jej szkoda :(

3i49cwa1t57en9fi.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na jednej liście widziałam ze mozna a inne pokazywały ze nie bo wzdyma a tez mega minusie chciało szparagów ale po wczorajszym dniu miliona godzin płaczu chyba bede trzymała dietę chociaż dzis powiem Wam pierwszy raz Tymek odbija po każdym jedzeniu, spi dobrze odpukać nie płacze moze to dzieki tym kroplom albo dlatego ze wczoraj przez jego płacz przez cały dzien zjadlam 6 kanapek z masłem tylko:/ no zobaczymy jak jutro bedzie.

Chiang mai współczuje ja wczoraj od 4.30 do 21 miałam koncert i tylko 4h spał Tymek przez cały dzien i to był horror jeszzE cały dzien sama masakra wiec łącze sie z Tobą w bolu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja lecę na bulkach z masłem roślinnym i marchewce wczoraj jadlam królika chociaż mięsa nie jadlam nawet w ciazy ale kurde cos w tym pokarmie musi być wartościowego wiec sie przemoglam choć odbijało mi sie cały dzień i dziś znów marchewka i bułki z masłem w poniedziałek spróbujemy dżemu brzoskwiniowego i zobaczymy jaka bedzie reakcja lecz nadal podaje 5 kropel espimussnu po kąpieli przed karmieniem

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zjadłam indyka z marchewką i kaszą jaglaną na obiad. Podobno kasza jaglana jest bardzo wskazana. Nawet zjadliwe było :)
    Wcinam też biszkopty i herbatniki :D
    A na śniadanie bułeczki z pasztetem domowej roboty i croissanty. Na podwieczorek jabłka prażone. Generalnie pokarmowa monotonia, ale za to synek spokojny.

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Walabia Ty to masz rozbudowane menu w porównaniu do moich bułek z masłem i marchewki hehe no i królika wczorajszego :) muszę spróbować z kasza :) ale to czekam do poniedziałku az Czarek wróci bo jak bedą krzyki to nie chce być sama z tym ;)

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ