X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    MY dziś mieliśmy pierwszą próbę picia z butelki... :) nie było najgorzej. Dziewczyny, które odciągają mleko do butelki... ile Wasze maluchy wcinają ml???

Mój Franio je 70ml ale chyba mógłby więcej :)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde to coś mi się wydaje, że mój mały za mało zjada... w butelce było 60ml, zostawił na dnie i potem dałam mu jeszcze cyca tego, z którego odciągałam ale to zassał może z trzy razy i tyle. Jednak na wadze przybiera bo z wagi 4300 w tydzień zrobiło się 4800 w dzień je co dwie godziny... w nocy co 3 a nawet co 4 się dziś zdarzyło...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, mój Franek w szpitalu zaczynał od 35 ml. WIęc z wiekiem dzieci zjadają więcej. Dlaczego chcesz, żeby Twój Franek jadł tyle co moj? ;)

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe bo ja też patrzę na wagę :D mój ma już 4800 hehe i w szpitalu już położne mówiły, że on będzie chciał więcej jeść. A Twój Franio ile teraz waży???

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:

MY dziś mieliśmy pierwszą próbę picia z butelki... :) nie było najgorzej. Dziewczyny, które odciągają mleko do butelki... ile Wasze maluchy wcinają ml???

Ja co prawda nie odciagam tylko karmie mieszanie , w dzien piers noc butelka chociaz czasem zdaza sie i w dzien ze musi pociagnac z butelki . Moj to uwielbia jesc niestety nie wiem ile zjada z piersi a je bardzo dlugo ( ok 1 h nawet ) a z butli jak wciaga to juz cale 120 ml

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko , wlasnie siostra mi przeslala zdjecie Ryana w dzien wyjscia ze szpitala , mial wtedy 3 dni :-D no nie moge wyglada jak przyslowiowy Stefcio stary malenki :D haha

a144c95b300bb232med.jpg

walabia, Bea_tina, Tusia89, Niesmiala lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    hehe bo ja też patrzę na wagę :D mój ma już 4800 hehe i w szpitalu już położne mówiły, że on będzie chciał więcej jeść. A Twój Franio ile teraz waży???

Ważyliśmy się tydzień temu i ważył 4100

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlabia, a tak schodząc z tematu to zastanawiałam się ostatnio jak mama się czuje??? jeśli jest to pytanie nie na miejscu to przepraszam, nie musisz odpowiadać ale tak sobie myślałam właśnie jak jej zdrówko, pewnie teraz jak jest Franio to choroba jest na dalszym planie co? wnuk pewnie dodaje skrzydeł każdej babci :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Walabia jak mama?

Miriam odezwij sie jak Zojka? Macie wyniki moczu ?

Kurde mój rozbójnik dzis chce jesc co 2h jak nigdy i prawie cały dzien bez snu miał tylko 3h drzemki co w ikei byliśmy i moze z dwie półgodzinne a tak to nie ma opcji zastanawiam sie o co chodzi piers zjada cała z 2-3 odbiciami i nie chce więcej i nie ulewa dzis sukces moze teraz za mało mu juz sama nie wiem

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Wlabia, a tak schodząc z tematu to zastanawiałam się ostatnio jak mama się czuje??? jeśli jest to pytanie nie na miejscu to przepraszam, nie musisz odpowiadać ale tak sobie myślałam właśnie jak jej zdrówko, pewnie teraz jak jest Franio to choroba jest na dalszym planie co? wnuk pewnie dodaje skrzydeł każdej babci :)

Dziękuję Tusia za pamięć. Mama zakochana po uszy we Franku i rzeczywiście pomiędzy jedną a drugą chemią,jak nabiera sił, to Franio jest tematem nr 1. Od połowy maja będzie miała podawaną chemię co tydzień (do tej pory była co 3 tygodnie) i kończy chemioterapię w połowie lipca. Szybko leci ten czas. Sądzę, że różne myśli mamie przychodzą do głowy :( ale nie daje po sobie tego poznać. Wczoraj byliśmy u moich rodziców cały dzień i mama była przeszczęśliwa, chyba muszę tam częściej jeździć, nawet jak mąż będzie w pracy.

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, Miriam wyjechała do teściów ;)

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ale myslalam ze moze ma tam dostęp do sieci.
    Walabia maluch to najlepsze lekarstwo dla Twojej mamy:)

Kurde mam nadzieje ze skoro Tymek nie spi cały dzien to noc bedzie lepsza chyba ze bedzie chciał jesc co 2h jak teraz:/ nie wiem co mu sie tak poprzestawualo od porodu tak czesto nie jadł jak dzis.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Wiem ale myslalam ze moze ma tam dostęp do sieci.
    Walabia maluch to najlepsze lekarstwo dla Twojej mamy:)

Kurde mam nadzieje ze skoro Tymek nie spi cały dzien to noc bedzie lepsza chyba ze bedzie chciał jesc co 2h jak teraz:/ nie wiem co mu sie tak poprzestawualo od porodu tak czesto nie jadł jak dzis.

Kozgo, to czas na skok rozwojowy!

ot1z8e0.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia - z dzieckiem to człowiek dopiero staje sie pomysłowy:D a pierwsze zdjęcie Frania suuuper :D

Mały dziś u nas spania nie ma, pospał tyle co na spacerze i godzinę przed, a tak zasnął dopiero teraz...mam nadzieję, że chociaż w nocy nadrobi i będzie śpiochał...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 21:32

walabia, Lissa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia myslalam ze skok to 5 tydzien ale moze u nas pózniej jest zobaczymy jak bedzie dalej.

Mateuszek cudny :) śliczne te maluchy mamy:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o tym kolejnym skoku:
    http://ebobas.pl/forum/read.php?96,17701

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak myślałam, że mama zakochana we Franku i chemia nawet już pewnie nie jest taka straszna, przecież po każdej chemii musi wracać do swojego wnuka :) Myślę, że to świetny pomysł, żebyś jeździła częściej do mamulki :) trzymam kciuki :)

ależ Tymek głodomorek jak mój Franiu w dzień tez co 2h je :P ale w nocy pewnie Ci padnie ze zmęczenia :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde syn jest wyrozumiały bo mieli przywieźć łóżko o 15 przywieźli o 19 i do teraz skręciliśmy i ogarnialismy a nasz misio spał grzecznie od 20.30, a przypominam ze mieszkamy w kawalerce jednak remont w szpitalu i u sąsiadów przyzwyczaił i ich do takich dźwięków:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was ze szczepieniami maluchow? Bo ja jeszcze dziecka nie mam a zaczynam swirowac i gubic sie w tym co bym chciala. A Wy na co sie zdecydowalyscie, o ile chcecie powiedziec;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem nie wyspana Tymek od 23 znowu budził sie co dwie godziny heh. Mam nadzieje ze wrócimy co było bo zamiast wydłużać drzemki w nocy to nam sie skróciły i w rezultacie ani duzo w nocy nie spi ani w dzien.

Beatina my pppytalismy znajomych lekarzy, którzy maja dzieci i znajomych pediatrów i wszyscy polecają nam 5w1 i osobno wzw i taka szczepimy w tym tyg, co do Rota mówili ze to bez sensu bo sa dwie szczepionki jedna na 1szczep choroby druga na 5, a tych szczepów sa ponoć tysiące, co do mneumokokow zdania podzielone jedno za, a drudzy przeciw wiec chyba sobie darujemy.

Bea_tina lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ