Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
kurde to coś mi się wydaje, że mój mały za mało zjada... w butelce było 60ml, zostawił na dnie i potem dałam mu jeszcze cyca tego, z którego odciągałam ale to zassał może z trzy razy i tyle. Jednak na wadze przybiera bo z wagi 4300 w tydzień zrobiło się 4800 w dzień je co dwie godziny... w nocy co 3 a nawet co 4 się dziś zdarzyło...
-
Tusia89 wrote:
MY dziś mieliśmy pierwszą próbę picia z butelki...nie było najgorzej. Dziewczyny, które odciągają mleko do butelki... ile Wasze maluchy wcinają ml???
Ja co prawda nie odciagam tylko karmie mieszanie , w dzien piers noc butelka chociaz czasem zdaza sie i w dzien ze musi pociagnac z butelki . Moj to uwielbia jesc niestety nie wiem ile zjada z piersi a je bardzo dlugo ( ok 1 h nawet ) a z butli jak wciaga to juz cale 120 ml
-
Wlabia, a tak schodząc z tematu to zastanawiałam się ostatnio jak mama się czuje??? jeśli jest to pytanie nie na miejscu to przepraszam, nie musisz odpowiadać ale tak sobie myślałam właśnie jak jej zdrówko, pewnie teraz jak jest Franio to choroba jest na dalszym planie co? wnuk pewnie dodaje skrzydeł każdej babci
-
Właśnie Walabia jak mama?
Miriam odezwij sie jak Zojka? Macie wyniki moczu ?
Kurde mój rozbójnik dzis chce jesc co 2h jak nigdy i prawie cały dzien bez snu miał tylko 3h drzemki co w ikei byliśmy i moze z dwie półgodzinne a tak to nie ma opcji zastanawiam sie o co chodzi piers zjada cała z 2-3 odbiciami i nie chce więcej i nie ulewa dzis sukces moze teraz za mało mu juz sama nie wiem -
Tusia89 wrote:Wlabia, a tak schodząc z tematu to zastanawiałam się ostatnio jak mama się czuje??? jeśli jest to pytanie nie na miejscu to przepraszam, nie musisz odpowiadać ale tak sobie myślałam właśnie jak jej zdrówko, pewnie teraz jak jest Franio to choroba jest na dalszym planie co? wnuk pewnie dodaje skrzydeł każdej babci
Dziękuję Tusia za pamięć. Mama zakochana po uszy we Franku i rzeczywiście pomiędzy jedną a drugą chemią,jak nabiera sił, to Franio jest tematem nr 1. Od połowy maja będzie miała podawaną chemię co tydzień (do tej pory była co 3 tygodnie) i kończy chemioterapię w połowie lipca. Szybko leci ten czas. Sądzę, że różne myśli mamie przychodzą do głowyale nie daje po sobie tego poznać. Wczoraj byliśmy u moich rodziców cały dzień i mama była przeszczęśliwa, chyba muszę tam częściej jeździć, nawet jak mąż będzie w pracy.
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Wiem ale myslalam ze moze ma tam dostęp do sieci.
Walabia maluch to najlepsze lekarstwo dla Twojej mamy:)
Kurde mam nadzieje ze skoro Tymek nie spi cały dzien to noc bedzie lepsza chyba ze bedzie chciał jesc co 2h jak teraz:/ nie wiem co mu sie tak poprzestawualo od porodu tak czesto nie jadł jak dzis. -
kozgo wrote:Wiem ale myslalam ze moze ma tam dostęp do sieci.
Walabia maluch to najlepsze lekarstwo dla Twojej mamy:)
Kurde mam nadzieje ze skoro Tymek nie spi cały dzien to noc bedzie lepsza chyba ze bedzie chciał jesc co 2h jak teraz:/ nie wiem co mu sie tak poprzestawualo od porodu tak czesto nie jadł jak dzis.
Kozgo, to czas na skok rozwojowy!
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
walabia - z dzieckiem to człowiek dopiero staje sie pomysłowy:D a pierwsze zdjęcie Frania suuuper
Mały dziś u nas spania nie ma, pospał tyle co na spacerze i godzinę przed, a tak zasnął dopiero teraz...mam nadzieję, że chociaż w nocy nadrobi i będzie śpiochał...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 21:32
walabia, Lissa lubią tę wiadomość
-
tak myślałam, że mama zakochana we Franku i chemia nawet już pewnie nie jest taka straszna, przecież po każdej chemii musi wracać do swojego wnuka
Myślę, że to świetny pomysł, żebyś jeździła częściej do mamulki
trzymam kciuki
ależ Tymek głodomorek jak mój Franiu w dzień tez co 2h jeale w nocy pewnie Ci padnie ze zmęczenia
-
No kurde syn jest wyrozumiały bo mieli przywieźć łóżko o 15 przywieźli o 19 i do teraz skręciliśmy i ogarnialismy a nasz misio spał grzecznie od 20.30, a przypominam ze mieszkamy w kawalerce jednak remont w szpitalu i u sąsiadów przyzwyczaił i ich do takich dźwięków:)
-
Ale jestem nie wyspana Tymek od 23 znowu budził sie co dwie godziny heh. Mam nadzieje ze wrócimy co było bo zamiast wydłużać drzemki w nocy to nam sie skróciły i w rezultacie ani duzo w nocy nie spi ani w dzien.
Beatina my pppytalismy znajomych lekarzy, którzy maja dzieci i znajomych pediatrów i wszyscy polecają nam 5w1 i osobno wzw i taka szczepimy w tym tyg, co do Rota mówili ze to bez sensu bo sa dwie szczepionki jedna na 1szczep choroby druga na 5, a tych szczepów sa ponoć tysiące, co do mneumokokow zdania podzielone jedno za, a drudzy przeciw wiec chyba sobie darujemy.Bea_tina lubi tę wiadomość