X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dziewuszki ! Czytam czytam caly czas a Makcza to sie stresowalam niezle, raz mi sie w nocy przysnila malpka jedna ! Dzieki Bogu ze razem z coreczka za cale i zdrowe !
    Co do dolegliwosci kozgo pisalas cos o 6 tygodniu u mnie to juz za tydzien tak wiec obawiam sie troche tego tygodnia , pisalas tez o skoku rozwojowym i chyba u mnie maly przechodzil to w ostatni weekend przez 2 dni byl nie do zycia nie widzialam co mu jest , gazy , krzyk , dziwne chaotyczne zachowanie (sobota, niedziela) a od poniedzialku znowu jak reka odjal , juz myslalm ze zlapala go kolka ale skoro teraz caly tydzien znowu cisza to chyba jednak nie to . Mamy jedynie problem z gazami czasem bez problemu przez sen i w ciagu dnia puszcza baki na luzi a czasem spina sie na maxa i nie wiem jak temu zaradzic i czy w ogole cos robic tylko przeczekac ten stan .
    Co do diety to ja tak jak martuska jem wszystko, od musaki , zupki, frytki, slodycze , oprocz wzdymajacych kapust , fasolek itp , maly reaguje na wszytsko dobrze .
    Powiem Wam kochane ze jestescie skarbnica wiedzy :-)
    Pozdrawiam i przesylam na dzien dobry Ryanka ktory skonczyl juz miesiac :-)

09cb19676904bbb3med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 09:52

Bea_tina, agata86, Tusia89, walabia, Mirella, Karina1989, lusia22, Niesmiala lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nawet nie wiecie jak ja wam zazdroszczę braku brzuszkowych problemów. Lissa to ze mały sie czasem napina nie jest niepokojące do puki nie towarzyszy temu płacz wiec spokojnie :)

Lissa lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryan ale przystojniacha :) kurde czyli te gazy męczą nas wszystkie. Ja podnoszę małemu czasem nogi do góry jak się tak spina i wtedy gazy odchodzą... nie zawsze ale czasem pomaga. Delikatnie zginam i prostuje nóżki.

Lissa lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moj to strasznie wywija tymi nogami i ciezko nad nimi zapanowac bo ma dosc sporo sily. Zastanawiam sie czy jak mu tak na sile przytrzymam to nie zrobie mu krzywdy :-/ Rozumiem ze zginasz tak jakby do piersi i prostujesz ??

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te rowerki i zgibanie nie pomaga niestety, najlepiej jednak lezenie na brzuchu. Mój to cały czas ma nogi do gory wyprostowane przez co non stop w nocy odkryty i zmienia pozycje ze hoho z boku na plecy z pleców na bok dwa razy z boku na brzuch, a głowę tak zadziera do gory jak jest na brzuchu ze hoho.

Miriam jak tam Zoja masz juz wyniki moczu?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam...

U nas nocka kiepska...pod względem spania...mały wyspał się w dzień, jak nie on, a o północy hulaj dusza...oczka jak pięć złotych i ani myśli spać :P Tylko się patrzeć, rozglądać i w pampersa walić:P I tak do trzeciej...potem niby zasnął, ale to już nie to spanie...i w sumie dopiero teraz, koło 11 poszedł spać...

A na dodatek jeszcze mała przeziębiona, chłop też się zaziębił...mam nadzieję, że na nich się skończy...

Lissa - Ależ z Ryana przystojniak :)

Martuska - jeeej, zazdroszczę, że tak bezstresowo wcinasz wszystko :)

Kozgo - oj macie z tym brzuszkiem...i bądź człowieku mądry jeśli chodzi o dietę...sama już nie wiem jak to jest i też boję się ryzykować...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, witaj w klubie! Ja też po nie przespanej nocy.

Wczoraj byliśmy na wsi, Franeczek cały dzień spał! No i w nocy już mu się nie chciało. Był marudny, trochę jadł, trochę trzeba było go przewijać, krzyczał straszliwie... i o 4.00 wyratował mnie mąż, wziął go na sofę do drugiego pokoju i tak sobie pospali. A ja też pospałam...1,5h, bo o 5:30 musiałam wstać do pracy. A miała być taka piękna inauguracja życia zawodowego ;)
    Pani w ciąży przy stoliku mnie wypatrzyła(pracuję w zastępstwie za koleżankę w hotelowej restauracji jako muzyk) i porozumiewawczo sie uśmiechała szukając bratniej duszy... i dopiero potem załapałam, że faktycznie wyglądam jakby mi się pojawiał brzuszek ciążowy. Myślałam, ze padnę ze śmiechu.

No więc zmęczona wróciłam do domu przed 11.00 a tam Franeczek słodko śpi. Mam nadzieję, że nie będzie powtórki dzisiejszej nocy.

Aaaaa no i jeszcze jedno odkrycie: przeglądając zdjęcia z karty aparatu znalazłam zdjęcie, którego mąż mi nie pokazał po porodzie i nie zapisał na komputerze!!!!!!! To pierwsze zdjęcie Franeczka i ogłosiłam je najpiękniejszym. Muszę się nim z Wami podzielić i przepraszam, za te roznegliżowane widoki. Dziewczyny które rodziły mi wybaczą, a te które mają poród przed sobą niech się przygotowują ;)

KOCHAM FRANECZKA BARDZO BARDZO BARDZO i nadal nie wiem jak on się mógł zmieścić w brzuchu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 21:30

Bea_tina, Galanea, stardust87, Karina1989, Niesmiala, Lissa lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, cudowne zdjęcie :) i wbrew temu jak z reguły wyglądają zdjęcia z porodu to wcale nie "niesmaczne" :)
    A jak z pytaniem do Was przybywam, jako że jesteście moimi Guru ciąży i opieki nad niemowlętami: Robię listy zakupów (wiem wiem, nadgorliwa jestem), ale utknęłam przy sterylizatorze do butelek. Czy jest on konieczny? Korzystacie ze sterylizatora? Nie da się jakoś inaczej wysterylizować butelek i smoczków? :?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Walabia, cudowne zdjęcie :) i wbrew temu jak z reguły wyglądają zdjęcia z porodu to wcale nie "niesmaczne" :)
    A jak z pytaniem do Was przybywam, jako że jesteście moimi Guru ciąży i opieki nad niemowlętami: Robię listy zakupów (wiem wiem, nadgorliwa jestem), ale utknęłam przy sterylizatorze do butelek. Czy jest on konieczny? Korzystacie ze sterylizatora? Nie da się jakoś inaczej wysterylizować butelek i smoczków? :?

Oczywiście, że się da. Można gotować kilka minut w garnku. A ja nie jestem za wielką fanką sterylizowania, więc smoczki i butelki po prostu przelewam wrzątkiem i już. Na razie nie widzę, żeby to jakoś Frankowi szkodziło.

stardust87 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak masz kuchenkę mikrofalową w domu (ja niestety nie posiadam) to są specjalne torebki do sterylizowania - wkładasz np.smoczek, wlewasz troszkę wody i włączasz na 3 minuty. Używałam tych torebek w szpitalu (akurat miałam firmy medela, ale podejrzewam, że są też inne)

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na myśli coś takiego:

http://babyono.strefamarek.allegro.pl/woreczki-do-sterylizacji-babyono-1038.html

ot1z8e0.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) Bardzo dziękuję :) Tak myślałam o wrzątku, ale pomyślałam, że może tych butelek nie można wrzątkiem zalewać. Ale jak tak robisz to w takim razie sterylizator skreślam z listy :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Super :) Bardzo dziękuję :) Tak myślałam o wrzątku, ale pomyślałam, że może tych butelek nie można wrzątkiem zalewać. Ale jak tak robisz to w takim razie sterylizator skreślam z listy :)

Butelki są przystosowane do gotowania, więc na pewno wrzątek im nie zaszkodzi. I wcale nie jesteś nadgorliwa w robieniu listy zakupów- lepiej przygotować wszystko na spokojnie a potem tylko trwać w oczekiwaniu :)

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia przepiękne zdjecie :) my dzis zrobiliśmy głupotę roku pojechaliśmy do ikei po łóżko licząc ze wszyscy wyjechali a tu chyba cała Warszawa w ikei koszmar jakis ale Tymek cudo przespał cały ten motłoch z brzuchem juz triche lepiej wiec juz fryty musiały z mleka wyparowac :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny pieluchy sa w super cenie w auchan pampersy 2 80sztuk za 28.90 albo 3 70 sztuk za 28.90 to mega tanio bo zazwyczaj ok 40-45.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    A dziewczyny pieluchy sa w super cenie w auchan pampersy 2 80sztuk za 28.90 albo 3 70 sztuk za 28.90 to mega tanio bo zazwyczaj ok 40-45.

O widze ze promocja na pampersy wszedzie :-) w careefour na Cyprze w weekend tez byly za ok 5 EUR . Tak sie zastanawiam do ktorego miesiaca No 2 wystarczy

atdci09k18tcna0b.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usuwam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 17:07

Tusia89, Karina1989 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, boskie zdjęcie! Mój Lukasz był za bardzo w szoku poporodowym i niestety nie pstryknął żadnego zdjęcia po wyjściu z brzuszka. Ja też smoczek tylko wrzątkiem przelewam, chociaż używam smoczka MAM i tam w zestawie jest pudełko do sterylizacji do mikrofalówki, ale takowej nie posiadam ;)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, dziękuję! Też uważam, że pierwsze zdjęcie Frania jest super. Ponoć zakazałam zapisywać na komputerze mężowi zdjęć na których jestem goła ;) i dlatego mi nie pokazał. A teraz straaasznie się cieszę, że pstryknął tę fotkę. I powiedział, że - podobnie jak Twój mąż - był w wielkim szoku, a położna krzyczała: "szybko, zdjęcie, tej chwili się już nie powtórzy!" No i zdążył :D

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co, mama i Franio jedzą jednocześnie :D

MY dziś mieliśmy pierwszą próbę picia z butelki... :) nie było najgorzej. Dziewczyny, które odciągają mleko do butelki... ile Wasze maluchy wcinają ml???

Lissa tak właśnie robię, przykurczam nóżki do brzuszka, oczywiście nic na siłę, bardziej mu pomagam niż sama przykurczam.

dqprj44jypq2k6s8.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ