X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, dzięki Bogu!!!!!!

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza spokojnie, baby blues minie a każda z nas ma być prawo zmęczona i podłamana tak jak napisała koral. Damy radę. Powiem Wam, że fajnie, że mamy siebie :D praktycznie się nie znamy, nawet swoich imion nie znamy a potrafimy się tak wspierać i w ogóle... fajnie :) dzięki laski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 20:36

Miriam, walabia lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArina świetnie śpioszki a Mateuszek śliczniutki :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz bez Was żyć nie moge hehe:) dzis dzien był nawet ok jezeli chodzi o brzuch a teraz taka tragedia płacz nie z tej ziemi normalnie jakby ze skory obdzierali no ale juz napewno nie od jedzenia wiec jestem w martwym punktcie.

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, doktor doris85 stawia diagnozę: kolka! Meczysz się dzień w dzień. To nie może być nic innego.

A ja już drugie karmi odbezpieczam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 21:14

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo makcza ale nam tu dalas do myslenia!!! kurde ale najwazniejsze ze jestes cala i zdrowa i Helenka tez ale kopa w tylek dostajesz!!!!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynu, czy dobrze pamietam ze Elle dzis nie pisala?? Moze zaczela rodzic:-) bo o axle nikt nie slyszal, nikt nie widzial?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczka z nami zapomisz o baby blusie.
    my dzis jedziemy na espumisanie i jakby lepiej 3 kropelki 3 razy dziennie.
    Jeszcze pojawily sis u niego potowki. U nas w domu jest zawsze latem mega goraco. Zastanawiam sie nad klima. Myslicie ze maluchowi nie zaszodzi?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klima to chyba średnio dla malucha tak mi sie wydaje ze łatwo go przeziębić i z czasem rożne syfy tam sie zbierają. A my słaba noc mieliśmy słaba mały budził sie co 2h na cyca, a wczoraj wieczorem tak płakał ze nawet co dziwne w kąpieli sienie uspokoil. Pobudka 5.30:/ a teraz zjadł cyca i zanim zdążyłam go wziąć do odbicia to chlust i potem co chwile sie olewali i ulewalo i prezenie i stekanie i biorąc pod uwage ze wczoraj jadłam chleb z masłem i pulpety z indyka to chyba jednak moje jedzenie nie wiele ma wspólnego:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja odstwilam maslo. Gdzies czytalam ze lepiej oliwa smarowac.
    Myslalam o takiem przenosnym urzadzeniu co by stal w duzym pokoju a nie u malego. I potem zeby troche powietrze przed snem zmienic.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra nie długo zostanę o wodzie zeby jeszcze było widać jakas poprawę to bym miała większa motywacje a tak :/ tydzien ostrej diety jak nie bedzie rezultatu to zacznę jesc wszystko i juz bo moze to w ogóle nie od jedzenia tylko tak po prostu ma i juz.

To jak taki do pokoju to chyba ok

Dziewczyny gdzies czytałam ze jak dziecko nie toleruje laktozy czyli produktów mlecznych to objawia sie to biegunkami czyli jak u nas biegunek nie było to odstawianie rzeczy z mlekiem jest troche bezsensu nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 09:16

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wczoraj dzień też nie najlepszy, mała spała tylko na spacerze i tylko na rękach a jak ją odkładałam to wielki płacz, na szczęście po kąpieli i jedzonku poszła spać, pierwszy raz obudziła się po 4 godz a później już co 2, teraz oczywiście nie śpi tylko puszcza bąki i się pręży, więc kozgo nie tylko ty się męczysz z brzuszkiem Tymka, jak tak dalej będzie to chyba rusze te niemieckie krople, u nas chociaż dobrze że po południu jest spokój i wieczorem.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral dziekuje za wsparcie innym dziewczyna tez:) co ja bym bez was zrobiła.

My mamy wizytę 8 to się wypytam bo te krople jakis super rezultatów nie dają puki co. Wkurza mnie ze bez zadnej diagnostyki kazdy lekarz mowi kolka i wszystko eliminować a przecież mozna sprawdzić czy to nietolerancja laktozy czy białka krowiego a nie pozbawiać mamy tych rzeczy a potem kości poleca na łeb na szyje:/ masz Koral racje ze nie ma co wariować bo przez te diety nie dość ze pokarm sie straci to jeszcze nam zaraz poleca włosy, paznokcie i kości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 09:26

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nnie jak byla polozna to powiedziala ze na pewno nie kolka bo wtedy nawet przy piersi dziecko placze. Ze u mnie musza go me zyc gazy i to ze czasami nie moze zrobic kupki.juz sobje tak mysle ze jak zaczne jesc wiecej blonnika to moze jemu pomoze? Bo w sumie ja tez nie pamietam kiedy bylam w wc

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti to u nas tak samo przy cycu spokój i tez widze ze to gazy, biegunek nie ma, kupa jest jedna na jeden czy dwa dni ale prawidłowy kolor zapach i konsystencja. Zadnych wysypek. Tylko ulewa czesto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 09:37

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U nas nocka ok Franio pierwszy raz przespał ciągiem 4,5h byłam w szoku :) potem co 3 a w dzień to już co dwie się budzi.
    No Frania też meczą te głupie gazy ale nie podaje mu kropelek, choć mam ale pani doktor powiedziała, że jeśli mocno nie płacze i to nie podawać... a to, że gazy męczą i się czasem pręży to normalne bo jest jeszcze malutki...

Dziewczyny a co do tej biegunki, Franek robi wodniste kupy... no i zazwyczaj po każdym karmieniu więc jak tu rozpoznać czy to biegunka?

Walabia mam pytanie do Ciebie. Jak odciągasz pokarm do butelki i zostawiasz mężowi bo gdzieś wychodzisz, to butelka stoi w temperaturze pokojowej czy w lodówce i potem mąż musi podgrzewać? jeśli z lodówki to jak długo podgrzewa i do jakiej temperatury? jestem w tym temacie zielona a chciałabym zacząć uczyć Frania też z butelki bo jeśli będę musiała gdzieś wyjść na dłużej to bym nie chciała, żeby Franio był głodny :D

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz KOCHANY BRZDĄC

14vh95e.jpg

pozdrowienia dla Was ciotki

p6qrm.jpg

a tu uwalniamy bączki :D

nqpzdc.jpg

lusia22, magdalena, Karina1989, Galanea, Bea_tina, Niesmiala, walabia lubią tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    U nnie jak byla polozna to powiedziala ze na pewno nie kolka bo wtedy nawet przy piersi dziecko placze. Ze u mnie musza go me zyc gazy i to ze czasami nie moze zrobic kupki.juz sobje tak mysle ze jak zaczne jesc wiecej blonnika to moze jemu pomoze? Bo w sumie ja tez nie pamietam kiedy bylam w wc

u nas jest to samo, a jak już zrobi kupe to tylko je i śpi.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde czyli to taka jakby fizjologia??? nasz franio ma tak samo, jak już zrobi kupkę albo prytnie parę razy to ulga... pocieszam się tym, że jakoś nie płacze histerycznie i trwa to tylko jakąś chwilkę...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tusia piekny ten Twoj brzdac :-) <3 tylko go schrupac;)
    ja juz chce swojego miec przy sobie.

Tusia89 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ