X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ale droga ta huśtawka! U nas leżenie na brzuszku działa w 5 min. Żałuje, że tego nie wypróbowałam wcześniej. Wcześniej kładłam ja tak tylko jak ja bolał brzuch i wtedy nie zasypiała

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my chcemy taka http://allegro.pl/show_item.php?item=4180647714 i byłam ciekawa jak w praktyce na necie są ok opinie ale warto wiedzieć od kogoś zaufanego jak to jest w praktyce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kosztuje trochę ale moja babcia pieniądze dała z przeznaczeniem ze to na huśtawkę dla Zoi :) wiec jeżeli ona tak mówi to tak bedzie :) to jej pierwsza prawnuczka :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris dostaliśmy ja na baby shower dziewczyny sie złożyły bo faktycznie bardzo droga. U nas sam na brzuchu nie zasnie trzeba klepać w pupkę i trzymac główkę troszkę bo wierzga z prawej na lewa stronę hehe. Ja to go kładę jak mam tylko okazje w dzien nawet czasem w wózku na spacerze go przekrecam.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam moja siostra chyba taka ma po córce moge zapytac jak chcesz?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśleliśmy o nowej ale jeżeli jest w dobrym stanie i siostra chce sprzedać to zapytaj :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stan idealny w kartonie jest zapakowana jezeli jestes zainteresowana dam Ci do niej namiar ona jest w Piasecznie u teściów mojej siostry wiec to chyba obok Ciebie gdzies z tego co pamietam. Wysłałam Ci zaproszenie jak zaakceptujesz wyślę Ci numer:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 14:43

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zapytaj sie czy chce sprzedać jak tak to dasz mi namiar. :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz pytałam powoedziala ze tak bo ona czekała na mnie a mi sie chłopak urodzil i w różu tak słabo.

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam jeszcze do was pytanie może któraś z was wie jak sie montuje fotelik przodem do kierunku jazdy bo jak jadę z mała sama to zapinam ja z przodu a uświadomiłam sobie ze w moim samochodzie chyba poduszki sie nie da wyłączyć :/ a ja tak ja wozilam tyłem do deski rozdzielczej z przodu z poduszka włączona jezu co ze mnie za matka dziecko mogłam zabić :/

• walabia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 17:02

doris85, Miriam, Makcza, Tusia89 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to czekam na nr u odezwę sie do nie w poniedziałek jak Czarek wróci do stanu trzeźwego ;) bo dziś to cieżko bedzie a w weekend mamy zaplanowany :) ile chce ona za nia wiesz może :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam mysle ze ok 500zl ale to jak zadzwonisz to sie dogadacie :) to powiem jej ze będziesz dzwoniła w poniedziałek :)

Walabia jaki słodki ssak ;) i jaka zadowolona mamusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 15:18

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssanie idzie mu jak na razie najlepiej. Próbowaliśmy dziś leżeć na macie edukacyjnej, ale to chyba nie to co lubi najbardziej. Była jeszcze nauka podnoszenia głowy. Ale.... i tak ssanie to jego pasja ;)

Kozgo, byliście dziś na spacerze czy w taką pogodę siedzicie w domku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 15:27

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w auchan teraz maz pojechał odebrac moja babcie ze szpitala i jak wróci to planujemy spacer zrobic.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robię zapasy mleka na ten cholerny przyszły weekend ile mleka powinnam zamrozić ? Kurde bo nie nam pojeca

• Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, dziewczyny, nie jestem w stanie za Wami nadążyć. Nie nadrobiłam jeszcze zaległości, a na bieżąco też nie nadążam czytać - wystarczy, że jeden dzień nie włączyłam kompa i już nie ogarniam.

Moja Hesia jest póki co mega grzeczna. Aż się boję... Z tego, co piszecie wynika, że różki zaczynają wychodzić po pierwszym miesiącu. Na razie w ogóle nie płacze, ani razu nie urządziła nam jeszcze koncertu. Oczywiście wydaje dźwięki - takie krótkie płacze i skrzeki, rozróżniam już wołanie o jedzenie, skrzek podczas robienia kupy i prośbę o zwrócenie uwagi. Ale takiego ciągłego płaczu, dłuższego niż kilka sekund jeszcze nie mieliśmy.

No i daje nam się wyspać w nocy - budzi się tylko raz na jedzenie. Jak ją nakarmię ok. 23, to budzi się ok. 3-4, a potem już rano o 7-8. Je z piersi - czasem bez niczego, częściej przez kapturek (tak zaczynała, a w sumie mnie też tak wygodniej). W nocy dostaje odciągnięty pokarm z butelki - kiedy wstaje mąż, albo pierś, kiedy ja się budzę.

Nie ma też kłopotów z brzuszkiem. Wczoraj zjadłam testowo małą porcję zupy jarzynowej z kalafiorem i brukselką i nic. Boję się jeść surowe warzywa, ale raz dziennie zjem parę listków sałaty albo kawałek marchewki czy banana. Jak na razie cisza, więc może zwiększę porcje.

Ma dość długie okresy aktywności, czasem nie śpi kilka godzin - lubię ją wtedy wkładać do nosidełka i zabierać ze sobą np. do kuchni, kiedy gotuję obiad. Patrzy sobie na świat i macha rączkami, no na razie tyle ma frajdy z życia :)

Kozgo- wiedziałam, że jesteś śliczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 16:02

walabia, Miriam lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, i Tusia nam się pokazała :) - wyglądasz jak nastolatka!

Ja usunęłam nasze zdjęcia, bo jakoś się jednak niekomfortowo czułam, widząc siebie i dziecko w Internecie. Ale też taka świnia nie jestem, żeby w ogóle Wam małej nie pokazać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 16:04

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, tez bym pokazała jakąś swoja foteczkę, ale te zdjęcia są dostępne z poziomu wyszukiwarki google i to mi się nie podoba. Na razie forum jest dostępne dla wszystkich nie tylko zalogowanych.

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf udało mu sie was zobaczyć ;) kurde Makcza to tylko zazdrościć tak grzesznej córki :) no i jedzenia :)

Makcza lubi tę wiadomość

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ