X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, pamiętaj jutro o gazecie!!

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jest jutro w gazecie?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecie maluchów dziewczyn chyba:) a u nas nie robili grrr:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia dzięki za przypomnienie :) mam nadzieje ze teraz bedą :)

Kozgo stałam w korku bo deszcz padał i korek od maka do poleczki :/
    Czarek jednak nie żartował :( droga z nim tragedia chciał mi skrót pokazać i jakaś polna droga jechałam do autostrady :/ u jego najwyraźniejszym zdaniem było "beeede bedee rzygal" poprostu udusze go jutro gołymi rekami dziś juz dostał w łeb jak wymiotował pod krzaczkiem no nie wytrzymałam wre jestem wściekła ! Aaaa !

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego co pisze Makcza tex na praskim tak jest porodówka cud miód ale te babki od noworodków juz niebarzo :/ ale ja to sobie tłumacze tak ze miałam lekkiego baby blusa i wszystko przeolbrzymialam

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam mysle ze płacząca Zoja plus jego kac oduczy go pocia u nas meza w zeszły weekend wyciągali ale powoedzial ze jakby miał wstac z Tymkiem o 6 rano i na kacu słuchać płaczu to rezygnuje hehe

A ja mam dzis jakiegoś mega dola heh:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 19:08

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak mam nadzieje ze Zojka nie bedzie płakać :) chociaż jak bedzie to może to bedzie kara dla Czarka hehe :)

Kozgo taki dziś dzień ja tez jakaś nie w sosie

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wiadomo szkoda płaczu Zojki. Najchętniej bym sie poobzerala czymś słodkim albo nie zdrowym ale to skutkuje jutrzejszym pogorszeniem stanu brzucha wiec sobie daruje jednak i zjem sucharka.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadam na chffffilunie z zapytankiem Czy Mamusie używają Rogala do karmienia? Dużego? Małego? Bo się zastanawiam nad zakupem...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam kury babci dany z la milou
    http://www.lamillou.com/shop/kura-babci-dany/kura-babci-dany-3

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie używam, bo karmię na leżąco ;P

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

A ja mam dzis jakiegoś mega dola heh:(

Kozgo, sadze, ze masz prawo. Jestes najbardziej z nas wszystkich narazona na dolki, bo Tymus najbardziej cierpi z naszych dzieciaczkow jak sadze, a Ty i tak swietnie sobie dajesz rade psychicznie! Wspieram!

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    wpadam na chffffilunie z zapytankiem Czy Mamusie używają Rogala do karmienia? Dużego? Małego? Bo się zastanawiam nad zakupem...

Ja bym nie dała rady bez poduszki. Mam małego rogala.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Kozgo, sadze, ze masz prawo. Jestes najbardziej z nas wszystkich narazona na dolki, bo Tymus najbardziej cierpi z naszych dzieciaczkow jak sadze, a Ty i tak swietnie sobie dajesz rade psychicznie! Wspieram!

I Kozgo w ogóle nigdy nie narzeka, więc tym bardziej ma prawo :)

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem używam dużego chociaż częściej uzywalam go do spania w ciazy i na początku przygody z karmieniem w szpitalu był zbawienny :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja mam wrażenie ze non stop narzekam heh co jest niezgodne z moja natura bo zawsze patrze na wszystko z optymizmem i mam pięknego zdrowego synka a dzis czuje sie nieszczęśliwa jskaś to chyba z samotności ostatnio z nikim sie nie widuje bo siostra zajęta, znajomi tak samo, babcia w szpitalu, mama chora a maz w pracy i tak jak w ciazy non stop sie z kimś widziałam to teraz kiszka dobrze ze mam was bo ja ogólnie jestem stadnym stworzeniem i nie lubie byc sama.

Tymek po karmieniu usnął na lozku az żal go budzić na kapiel wiec dzis bedzie dzien brudasa:) a przy następnym karmieniu go na śpiocha przebiore a teraz niech sobie spi nie bede go do lozeczka przenosić i chyba sie zdrzemne z nim hehe

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo haha u nas tez dzień brudasa :) nie mam sumienia budzić dziecka jak tak słodko śpi tatuś tez śpi i chrapie najszczęście w drugim pokoju ;)

Kozgo to musimy sie jakoś zgadac i dziewczyny ze stolicy na wspólny spacer sie wybrać ;)

• olala81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj pierwszy raz kąpałam Oliwierka sama. W sumie od pierwszego dnia w domu robiłam to razem z mężem później on sam, ja tylko ewentualnie przychodziłam na pielęgnację po kąpieli. to był ich czas, bo tak to mąż calutki dzień w pracy. A dziś już nie miałam pomysłów co robić żeby mały nie płakał, a lubi być w wodzie, to stwierdziłam ok matka w sumie powinnaś w końcu go chociaż raz wykąpać. Nie było źle ale jednak mąż ma dużo większe ręce łatwiej jest mu trzymać małego na pewno dziecko czuje się wtedy bardziej stabilnie.
    Ja z rożka korzystam bardzo rzadko w sumie jakbym go nie kupiła, to mogłaby go zastąpić jakaś poducha.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - U nas Mati ma identyczne krostki...nie swędzi go to, kupki też normalne, zresztą nic w diecie nie zmieniałam, a nabiał jadam w minimalnych ilościach... alergię jak na razie wykluczam i stawiam na ten trądzik...zresztą wpisałam nawet w google jak to wygląda, wyskoczyły mi różne postacie takiego trądziku i taki też był...

Kozgo - Tobie to medal się należy jak nic...jakbym przeżywała to co ty z tymi brzuszkowymi perypetiami to bym bankowo na kozetce u psychologa już siedziała z załamaniem nerwowym, a Ty się tak ładnie trzymasz :)

Myśmy dziś zawędrowali na oddział do szpitala, gdzie nam ładnie przeczyszczono pępuszek i już jest wszystko cacy :D Bilirubina też ok, spada już powoli, jeszcze poniedziałek/ wtorek kontrola, ale myślę, że będzie ok :)

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje za wsparcie :)
    O tak Miriam trzeba by było jakos sie zorganizować o spotkać :)

Kupiłam sobie dzis herbatke z koprem, arbuzem i kminkiem nie zalodzona w saszetkach dla karmiących mam i zobaczymy czy triche pomoze.

Karina dobrze ze pepuszek czysty i ze bilirubina spada.

Miriam a Wy juz skonczylyscie antybiotyk ?
    Mam nadzieje ze ten niepokój Tymka to przez szczepienie i jutro moze juz bedIe lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 22:31

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ