X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, pamiętaj jutro o gazecie!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jest jutro w gazecie?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecie maluchów dziewczyn chyba:) a u nas nie robili grrr:/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia dzięki za przypomnienie :) mam nadzieje ze teraz bedą :)

Kozgo stałam w korku bo deszcz padał i korek od maka do poleczki :/
    Czarek jednak nie żartował :( droga z nim tragedia chciał mi skrót pokazać i jakaś polna droga jechałam do autostrady :/ u jego najwyraźniejszym zdaniem było "beeede bedee rzygal" poprostu udusze go jutro gołymi rekami dziś juz dostał w łeb jak wymiotował pod krzaczkiem no nie wytrzymałam wre jestem wściekła ! Aaaa !

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego co pisze Makcza tex na praskim tak jest porodówka cud miód ale te babki od noworodków juz niebarzo :/ ale ja to sobie tłumacze tak ze miałam lekkiego baby blusa i wszystko przeolbrzymialam

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam mysle ze płacząca Zoja plus jego kac oduczy go pocia u nas meza w zeszły weekend wyciągali ale powoedzial ze jakby miał wstac z Tymkiem o 6 rano i na kacu słuchać płaczu to rezygnuje hehe

A ja mam dzis jakiegoś mega dola heh:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 19:08

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak mam nadzieje ze Zojka nie bedzie płakać :) chociaż jak bedzie to może to bedzie kara dla Czarka hehe :)

Kozgo taki dziś dzień ja tez jakaś nie w sosie

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wiadomo szkoda płaczu Zojki. Najchętniej bym sie poobzerala czymś słodkim albo nie zdrowym ale to skutkuje jutrzejszym pogorszeniem stanu brzucha wiec sobie daruje jednak i zjem sucharka.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadam na chffffilunie z zapytankiem Czy Mamusie używają Rogala do karmienia? Dużego? Małego? Bo się zastanawiam nad zakupem...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam kury babci dany z la milou
    http://www.lamillou.com/shop/kura-babci-dany/kura-babci-dany-3

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie używam, bo karmię na leżąco ;P

ot1z8e0.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

A ja mam dzis jakiegoś mega dola heh:(

Kozgo, sadze, ze masz prawo. Jestes najbardziej z nas wszystkich narazona na dolki, bo Tymus najbardziej cierpi z naszych dzieciaczkow jak sadze, a Ty i tak swietnie sobie dajesz rade psychicznie! Wspieram!

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    wpadam na chffffilunie z zapytankiem Czy Mamusie używają Rogala do karmienia? Dużego? Małego? Bo się zastanawiam nad zakupem...

Ja bym nie dała rady bez poduszki. Mam małego rogala.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Kozgo, sadze, ze masz prawo. Jestes najbardziej z nas wszystkich narazona na dolki, bo Tymus najbardziej cierpi z naszych dzieciaczkow jak sadze, a Ty i tak swietnie sobie dajesz rade psychicznie! Wspieram!

I Kozgo w ogóle nigdy nie narzeka, więc tym bardziej ma prawo :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem używam dużego chociaż częściej uzywalam go do spania w ciazy i na początku przygody z karmieniem w szpitalu był zbawienny :)

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja mam wrażenie ze non stop narzekam heh co jest niezgodne z moja natura bo zawsze patrze na wszystko z optymizmem i mam pięknego zdrowego synka a dzis czuje sie nieszczęśliwa jskaś to chyba z samotności ostatnio z nikim sie nie widuje bo siostra zajęta, znajomi tak samo, babcia w szpitalu, mama chora a maz w pracy i tak jak w ciazy non stop sie z kimś widziałam to teraz kiszka dobrze ze mam was bo ja ogólnie jestem stadnym stworzeniem i nie lubie byc sama.

Tymek po karmieniu usnął na lozku az żal go budzić na kapiel wiec dzis bedzie dzien brudasa:) a przy następnym karmieniu go na śpiocha przebiore a teraz niech sobie spi nie bede go do lozeczka przenosić i chyba sie zdrzemne z nim hehe

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo haha u nas tez dzień brudasa :) nie mam sumienia budzić dziecka jak tak słodko śpi tatuś tez śpi i chrapie najszczęście w drugim pokoju ;)

Kozgo to musimy sie jakoś zgadac i dziewczyny ze stolicy na wspólny spacer sie wybrać ;)

• olala81 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj pierwszy raz kąpałam Oliwierka sama. W sumie od pierwszego dnia w domu robiłam to razem z mężem później on sam, ja tylko ewentualnie przychodziłam na pielęgnację po kąpieli. to był ich czas, bo tak to mąż calutki dzień w pracy. A dziś już nie miałam pomysłów co robić żeby mały nie płakał, a lubi być w wodzie, to stwierdziłam ok matka w sumie powinnaś w końcu go chociaż raz wykąpać. Nie było źle ale jednak mąż ma dużo większe ręce łatwiej jest mu trzymać małego na pewno dziecko czuje się wtedy bardziej stabilnie.
    Ja z rożka korzystam bardzo rzadko w sumie jakbym go nie kupiła, to mogłaby go zastąpić jakaś poducha.

01582n0ast4hm7dp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - U nas Mati ma identyczne krostki...nie swędzi go to, kupki też normalne, zresztą nic w diecie nie zmieniałam, a nabiał jadam w minimalnych ilościach... alergię jak na razie wykluczam i stawiam na ten trądzik...zresztą wpisałam nawet w google jak to wygląda, wyskoczyły mi różne postacie takiego trądziku i taki też był...

Kozgo - Tobie to medal się należy jak nic...jakbym przeżywała to co ty z tymi brzuszkowymi perypetiami to bym bankowo na kozetce u psychologa już siedziała z załamaniem nerwowym, a Ty się tak ładnie trzymasz :)

Myśmy dziś zawędrowali na oddział do szpitala, gdzie nam ładnie przeczyszczono pępuszek i już jest wszystko cacy :D Bilirubina też ok, spada już powoli, jeszcze poniedziałek/ wtorek kontrola, ale myślę, że będzie ok :)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje za wsparcie :)
    O tak Miriam trzeba by było jakos sie zorganizować o spotkać :)

Kupiłam sobie dzis herbatke z koprem, arbuzem i kminkiem nie zalodzona w saszetkach dla karmiących mam i zobaczymy czy triche pomoze.

Karina dobrze ze pepuszek czysty i ze bilirubina spada.

Miriam a Wy juz skonczylyscie antybiotyk ?
    Mam nadzieje ze ten niepokój Tymka to przez szczepienie i jutro moze juz bedIe lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 22:31

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ