Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde to moze sproboje ten delicol dac i zobaczę dzis takie śmierdzące baki idą jak nigdy do tej pory nawet kupa nie smierdziala. I biedny widze jak walczy z tym brzuchem podczas snu. Lusia i widzisz poprawę po tych wszystkich kroplach ?
Zjadamy cyca i idziemy na spacer dibrze nam to zrobi -
Kozgo jesteś silna babka !!! Trzymam kciuki za Tymusia, może ten Delicol pomoże. Haybeauti ja po porodzie nie potrafiłam sie opróżnić przez 6 dni
Piłam, kawę zbożową i kefir na czczo. I w końcu ruszyło. Co do diety to po początkowym ścisłym trzymaniu się wytycznych, pozwalam sobie na coraz więcej. Pewnie apetyt szybko mi przejdzie po pierwszych problemach brzuszkowych ale odpukać na razie nie zauważyłam jakichś korekcji miedzy tym co zjem a brzuszkiem.
-
nick nieaktualnylusia22 wrote:miriam a skąd wiedziałaś że mała ma jakąś infekcje? pytam żeby czegoś nie przeoczyć
wiec gdyby udało mi sie umówić na usg bioder bez skierowania to bym nawet nie wiedziała
-
nick nieaktualny
-
Juz sama nie wiem co robic. Jedna polozna mowi zeby wszystko jesc bo dziecko trzeba uczycii przyswajac rozne produkty ale on tak sie meczy z tym brzuszkiem. A druga znajoma straszy mnie jakimis alergiami. To ze ma pfoblemy ze skora nie oznacza ze z pokarmem tez. I szkoda mi go pozbawiac tych witamin i mineralow jakie sa w produktach. Juz glupieje.wybrac mniejsze zlo. Dzis znowu meczy go brzuszek a wczoraj wypilam siemie lniane ale nie mozliwe ze po tym ale nic innego nie zmienilam.
Moja mloda matczyna intuicja podpowiada zeby przyuczac jego jelitka do pracy i wprowadzac nowe produkty ale sama nie wiem
Zazdroszcze wam ze mozecie jesc wszystko -
haybeauti wrote:Moja mloda matczyna intuicja podpowiada zeby przyuczac jego jelitka do pracy i wprowadzac nowe produkty ale sama nie wiem
Zazdroszcze wam ze mozecie jesc wszystko
Mi położna radziła zacząć jesć wszystko po 3 miesiącu.
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
nick nieaktualnyMoja mówiła to co Walabi
Kozgo chiag mai miała z Gaja problem po szparagach
Walabia śliczny Franio w gazeciea jakie nazwisko fajne macie
Twój maz jest Polakiem ?
A może ty wiesz dlaczego niektóre dzieci są na niebiesko ? No i są dzieci tez z np 1.04.2014 a Zojki z 4 juz nie maKulka41 lubi tę wiadomość
-
Haybeauti niezależnie co jesz Twóje mleko jest pełnowartościowego po prostu dziecko zjada to z Ciebie wiec tylko Ty na tym tracisz albo az Ty. Ja po sobie widze juz braki witamin mimo ze jem suplementy.
Ja dzis na kolacje upieke sobie bataty sa zdrowe słodkie i Tymka nie bolał po nich brzuch.
Wiem ze chiang mai miała problemy dlatego na wizycie pytałam pediatry a ona mowila ze szparagi nie powinny miec wpływu na brzuch sproboje ich za tydzien bo teraz nie wiadomo czy to szparagi czy reakcja po szczepieniu
Haybeauti najlepiej wprowadź jabłko dzis o obserwacja 2 din, potem np serek kozi i znowu obserwujesz 2 din I tak ze wszystkim powoli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 15:51
-
kozgo wrote:Kurde to moze sproboje ten delicol dac i zobaczę dzis takie śmierdzące baki idą jak nigdy do tej pory nawet kupa nie smierdziala. I biedny widze jak walczy z tym brzuchem podczas snu. Lusia i widzisz poprawę po tych wszystkich kroplach ?
jak do delicolu dodałam ten espumisan to było o wiele lepiej ale i tak zdarzało się że robiła kupe co 2 dni, po tym syropie już zaczęło być fajnie nawet 3 razy dziennie się załatwiała, teraz przez ten jeden dzień gdzie mała była na sztucznym mleku to znowu dwa dni nic i aż dzisiaj lekarka kazała dać czopek glicerynowy bo bąki puszczała śmierdzące i płakała wczoraj cały dzień, to znowu po czopku zrobiła taką wielką że w pampersie się nie zmieściła i musiałyśmy się całe myć, a śmierdziałateraz zaparcie ma przez to że tak nagle odstawiłam mleko swoje na sztuczne a wczoraj odwrotnie bo wróciłyśmy do cycusia, niby wszystko ma wrócić do normy.
-
kozgo a to jabłko jesz już surowe? bo ja dwa razy taką surówke z surowego jabłka i marchewki jadłam ale teraz się boje bo nie pamiętam czy po tym mała płakała.
a pijecie sok jabłkowy z kartonu bo położna jak była na wizycie to mówiła że można tylko pół na pół z wodą, nie mam odwagi spróbować, więc czasem sobie kompot gotuje to przy okazji te jabłka zjadam. -
nick nieaktualnyhaybeauti wrote:Czyli myslicie zeby na takiej diecie doczekac do 3 misiaca? Tylko ja jestem o chlebie wodzie i gotowanym indyku - boje sie ze Michas bedzie mial jakies braki witaminowe.
Ja jestem na bulkach z wędliną z indyka indyk ugotowanym królika tez jem robię takie ala rosołki bez pieprzu tylko sól i majeranwk ryż i makaron ryżowy tez jadlam sezamki marchewkę jeszcze a i kiełbaskę chuda z dzika kurde nie poznaje siebie ha ta co mięsa nie jadła teraz je ale czego sie nie robi dla swojego skarba -
Ja dzis jestem wykończona mały płacze w domu, na spacerze itd dałam mu teraz ten delicol zobaczyny czy bedzie jakis efekt. Kupe zrobił śmierdząca ze hoho no wiec myslalam ze skoro zjadł i zrobił kupe to bedzie spokojny ale gdzie tam ryyyk straszny.
Lusia jabłko jadłam takie i takie i wydaje mi sie ze po surowym raz byli złe a za drugim razem ok. Sok piłam taki surowy z jabłek ale miałam wrażenie ze najlepiej nie jest ale w sumie u mnie po wszystkim jest chyba złe heh. -
Hej kobitki u nas stresująco. Moja księżniczka wczoraj od wieczora strasznie płakała przy jedzeniu. Strasznie się wierciła i płakała a mało co ssała cyca. Spała po max 1,5 godz. Ja bezradna brzuszek jej nie bolał, kupcia była a mi serce rozrywało. Dziś moja mama przyjechała i po obserwacji małej stwierdziła że Wiktoria sieci nam obsuneła. Dlatego podczas karmienia niezależnie od pozycji płakała. Po prostu ja boli. Po prosiłam teściowa o pomoc w nastawienie małej. Bałam się że będzie strasznie płakać ale jakoś wytrzymałam a teraz jest trochę lepiej. Wieczorem kolejne nastawienie. Ja niestety nie potrafię słuchać jej płaczu.
Kozgo może sprawdź czy Twój skarb się nie obsunał? Delikatnie spróbuj dotknąć po skosie kolanko do łokcia. Jeśli nie możesz, mały płacze to niestety się obsunał. -
nick nieaktualny