X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, a uprawiacie już jakiś sport. Mam ochotę na rowerek, ale nie wiem czy to jeszcze nie za wcześnie. Trzeba się trochę ujędrnić.

Nosicie już maluchy w chustach lub nosidełkach? Jeśli tak to w jakich i jak wrażenia?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez odradzili bulki i mi wydaje sie ze chleb bardziej mu odpowiada.
    A co byscie wprowadzily teraz do wody indyka i chleba. Jogurt, a moze kasze tylko jaka? A moze co innego!
    Wiem ze musze sama zdecydowac ale prosze was o zdanie. Co wy wprowadzilybyscie na moim miejscu.jablko chyba odpada bo ja sie po jablku zle czuje wiec jemu tez moze przeszkadzac

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasze np jaglaną tylko nie gryczana bo pogorszy sprawę jogurt to nabiał u mnie po nabiale tragedia

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Miriam tez tak myslalam. Jest zdrowa i ma duzo witamin.
    Np. Jutro zjem 2 dni odczekam i jak bedzie oki to znaczy ze oki?
    Miriam a u was to kiedy pojawil sie problem po ilu dniach?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od zjedzenia ok 12h czyli momentalnie

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Od zjedzenia ok 12h czyli momentalnie
    Dzieki za opowiedz

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obsunął? O co chodzi?

Kasza jaglana jest baaaaaaaaardzo wskazana. Jem też buraki gotowane. są super;)

Co do sportów, to ja polecam hulajnogę, właśnie zaliczyłam pierwszy wypadek, tak się spieszyłam na karmienie... całe ręce mam pościerane. Szkoda gadać. Na rowerze nie wyobrażam sobie na razie jeździć... choć wczoraj pod prysznicem wyleciały mi wszystkie końcówki szwów jakie miałam. Trochę tego było, sweter można by było uszyć dla jakiejś myszki.
    Czyli z kroczem będzie lepiej;)

Kozgo, jesteś bardzo dzielna. Próbowałaś suszarki?
    Mój Franek dziś od rana płakał i mam wrażenie, że bez powodu, bo i kupa była, nie prężył się, miał suchą pieluszkę, był najedzony a i tak krzyczał straszliwie a suszarka na chwilę go uciszyła.
    Czy to możliwe, że dzieci płaczą bez powodu?!?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Mi tez odradzili bulki i mi wydaje sie ze chleb bardziej mu odpowiada.
    A co byscie wprowadzily teraz do wody indyka i chleba. Jogurt, a moze kasze tylko jaka? A moze co innego!
    Wiem ze musze sama zdecydowac ale prosze was o zdanie. Co wy wprowadzilybyscie na moim miejscu.jablko chyba odpada bo ja sie po jablku zle czuje wiec jemu tez moze przeszkadzac

Może gotuj sobie warzywa - ziemniaki, buraki, marchewkę. Zawsze jakieś urozmaicenie. Do kanapek zjadam codziennie sałatę. Jabłka, żeby jakiś owoc, tylko prażone. Mąż piecze mi też schab. No trochę można pojeść sobie...

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia u nas tez cały dzien płaczu :( jestem mega wykończona bo od wczoraj spałam 3h:( dziewczyny tak sie zastanawiam po jakim czasie widzialyscie rezultaty tego delicolu i czy dawac tez bobotic np 2-3 razy dziennie czy odstawić?

Suszarka działa tylko na chwile, puszczam za to biały szum ale jak tylko wyłączę to płacz jest na nowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 20:56

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo , tak mi przykro ze maly tak cierpi , rozmawialam z tesciowa moze sproboj tego kuminu, ja dalam mu tylko raz teraz mu juz nie daje bo nie ma potrzeby , czase tylko sie poprezy ale to nie ma nic wspolnego z tym jak bylo wczesniej .
    Jesli nie znajdziesz daj znac to Ci wysle, moze akurat mu pomoze .

Ja dzisiaj mam wolne tatus caly dzien sie opiekuje malym a ja tylko paczam sobie i cyca daje jak trzeba :-D I po dzisiejszym dniu malego moge zostawic z tatusiem na caly dzien , przestalam sie obawiac .

Walabia , zrobilam dzisiaj jablka pod kruszonka mniam , dodalam tylko po swojemy cynamonu i takie tam , mega szybkie mega pyszne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 21:40

atdci09k18tcna0b.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo i co pomaga ten biały szum??? JA używam delicolu od paru dni... czy widzę poprawę??? średnio... po jedzeniu dalej ma spinki, czasem ma, czasem nie ma... już sama nie wiem od czego to zależy...

haybeauti co do suszonych moreli, nie mogę Ci zagwarantować, że nie zaszkodzą dziecku, choć nie powinny. JA jem jeszcze gotowanego kurczaka, wędliny z drobiu, sok jabłkowy pije z kartonu ale rozrabiam z wodą... kurde z tym jedzeniem... już człowiek nie wie czy te prężenia to od jedzenia czy od czego... ja też po 3 miesiącu chciałabym urozmaicać już konkretniej jadłospis...

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:

Walabia , zrobilam dzisiaj jablka pod kruszonka mniam , dodalam tylko po swojemy cynamonu i takie tam , mega szybkie mega pyszne :-)

O jak fajnie! To prawda, w moment można mieć pyyyyszny deser. I nawet gości można poczęstować. W ciąży dodawałam obowiązkowo gałkę lodów waniliowych... ale to było dawno i nie prawda:)

ot1z8e0.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody a wiesz ze mam w lodowce ale jakos mnie nie ciagnie w ciazy to wpieprzalam az mi sie uszy trzesly :D

Ja jem wszystko tak jak mi lekarka przykazala , oprocz kapusty i fasoli i malemu nic nie jest , niby dobrze ale przez to waga stoi w miejscu :-(((

Jedynie 3 dni temu malemu na brzuszku wyskoczyly takie miniaturkowe krsoteczki jak potowki, czy to mozliwe aby pojawialy sie na caly ciele ?

atdci09k18tcna0b.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie wiem, czy rzeczywiście to co jemy ma aż takie kurde znaczenie...w diecie nie zmieniałam NIC, dosłownie, jem ciągle jedno i to samo, do tej pory nic małemu nie było, a jednak wczoraj i dziś dokuczał mu brzuch...nie wiem, czy to kolki, czy co, na wieczór mały nagle zaczyna płakać, pręży się, nóżkami przebiera, bo boli brzuszek i jak to on próbuje ratować się cyckiem, ssie chwilę i nagle zaczyna być nerwowy, pręży się i zaczyna płakać...wczoraj trwało to z godzinę, dziś już od prawie 19 do 20:45...nagle się wszystko uspokoiło, zjadł na spokojnie, a nie nerwowo i poszedł spać...

Kurde, mój kochany sąsiad sobie przypomniał o tej godzinie, że trzeba odkurzyć :/ Chyba coś mu zrobię, jak obudzi małego...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa, potówki mogą się pojawiać na całym ciałku....:)

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy jedzenie ma az taki wplyw , wydaje mi sie ze tylko na dzieci ktore sa bardzo delikatne albo ze sklonnosciami do alergii .

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pewnie potowki, goraco sie u nas zaczelo robic :-/

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina ja tez juz nie wiem czy to jedzenie na jakis wpływ heh co bym nie zjadła mam wrażenie ze jest złe;( a teraz dał taki popis ze hoho az moja mana sie przeraziła tak sie darł a dzis spał tylko 2h heh. Co do kminu to u nas kest problem ze Tynek z butli nie umie i nie chce puki co.

Zazdroszczę dnia odpoczynku ja teraz mam 5dniowy martaon sam na sam z Tymkiem.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Karina ja tez juz nie wiem czy to jedzenie na jakis wpływ heh co bym nie zjadła mam wrażenie ze jest złe;( a teraz dał taki popis ze hoho az moja mana sie przeraziła tak sie darł a dzis spał tylko 2h heh. Co do kminu to u nas kest problem ze Tynek z butli nie umie i nie chce puki co.

Zazdroszczę dnia odpoczynku ja teraz mam 5dniowy martaon sam na sam z Tymkiem.

Kozgo, skoro spał tak malutko, to może płacze ze zmęczenia? Bo Franuś jak jest padnięty to płacze...
    może zwiastuje to dla Was spokojną noc?
    A co do butelki, to staraj się ćwiczyć, kiedyś załapie! Jaki masz smoczek do butelki?

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam avent i madele no wlasnie musze sie za to wziąć bo bedzie pózniej problem. Możliwe zecplscze ze zmeczenia tez bym chętnie popłakała ze zmeczenia bo padam na pysk dzis a synek wciąż nie spi.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ