Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Doris, to zrób tak jak ja - wrzuć na parę godzin, napatrzymy się, a potem usuniesz.
Miriam - ja jeszcze nie ogłaszam, że mam cudowne dziecko, ja jeszcze zakładam,że to cisza przed burzą albo nagroda za ciężki poród i 2 tygodnie w szpitalu.Miriam lubi tę wiadomość
-
Nieśmiała, pisałaś o odparzeniach. Moja nabawiła się w szpitalu, a w domu jak ręką odjął. Co robię? Myję ją przegotowaną wodą, a nie chusteczkami, i wietrzę pupę przez chwilę. Najprostsze rozwiązania są czasem najlepsze.
Czy Wasze dzieci też tak lubią przewijanie?Miriam lubi tę wiadomość
-
Koral, widzę, że wesoło z teściową
My dokonujemy prezentacji dziadkom dopiero w przyszły weekend. W ogóle nam się nie spieszy z wizytami, nikomu to nie jest potrzebne, a już zwłaszcza dziecku. Co do czkawki, to moja ma codziennie, ale podobno dziecka czkawka nie męczy. W brzuchu też miała codziennie.
-
Makcza ale Ci super Helenka spi to my od początku co 2,3-3h wstajemy czasem zdarza się 4h
Oby Helenka taka juz została spokojna i zeby oszczędzilo jej brzusio:)
Makcza dziekuje az sie zarumienilamdobrze ze dane było mi Was zobaczyc
same laski z tych naszych forumowych mamusiek nie ma co:) widac od razu po kim dzieciaczki takie ładne;)
Miriam my trądzik mieliśmy duzo mniejszy I nie taki czerwony ale nie wiem moze rożne bywają rodzaje trądziku. Obserwuj Zoje.Makcza, Miriam lubią tę wiadomość
-
Makcza wrote:BiB, a dlaczego?
Bo od dłuższego czasu (od usg w 12 tyg) 'mały' jest większy cały czas o jakieś 2-3 tygi lekarka już mi mówiła, że 4 kg będzie jak w pysk strzelił
Makcza, opisz w wolnej chwili jak tam było w Siemiradzkim, bo też zamierzam tam rodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 16:46
-
Ależ mnie oświeciłyście z tymi zdjęciami, dzięki doris! Wpisałam w google walabia a tam zdjęcia mojego syna. Trzeba zająć się kasowaniem...
bo u mnie wśród znajomych jest sporo miłośników zwierząt i jeszcze przypadkiem natkną się na moje wynurzenia.
Makcza, doris85 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
No może się skuszę
Ja na odparzenia polecam krem Penaten z cynkiem. Tyle piszą, że cynk jest bee, ale nam bardzo pomógł a było paskudnie.
Miriam, u nas tez się tak zaczęła wysypka. Później to się zlało i zrobiły się takie suche czerwone placki. A i to bardzo swędziało. Jak nie swędzi i ładne kupy to pewnie trądzik. -
nick nieaktualny
-
BiB, podczas mojego długiego pobytu w szpitalu napatrzyłam się solidnie na pracę szpitala. Sama przerobiłam podczas swojego porodu aż 4 zmiany położnych. Wniosek mam jeden - porodówka w Siemiradzkim jest fantastyczna. Czułam się ważna, zaopiekowana, personel jest naprawdę na najwyższym poziomie. Polecam z czystym sercem. Lekarze wspaniali.
Gorzej jest piętro wyżej - tam gdzie rooming in. Położne nie są zbyt miłe, na spełnienie każdej prośby, typu wyjęcie wenflonu, trzeba czekać. Jednoosobowa poradnia laktacyjna w postaci pani Marii to totalna porażka. Prosiłam kilka razy o pomoc w karmieniu, również inne położne i co? I dziecko wylądowało pod kroplówką ze względu na zbyt duży spadek wagi. Inne dziewczyny miały dokładnie takie samo zdanie na temat różnic między 1 a 2 piętrem.
A, i napatrzyłam się też na dzieci przywożone zaraz po porodzie na oddzieł noworodkowy, kiedy moja była tam pod kroplówką - bardzo dużo rodzi się dzieci powyżej 4 kilo. To chyba dobra dieta matek i witaminy. -
Makcza, Twoja Helenka tylko 70g lżejsza od Franka
też zauważyłam, że dużo dzieci rodzi się powyżej 4 kilo.
W moim mieście jest dokładnie tak jak Makcza opisała to u siebie, porodówka fantastyczna, czułam się tak jakbym miała swoja własną, prywatną położną... piętro wyżej już tak fajnie nie było. Może położne , które odbierają porody mają więcej empatii????? -
nick nieaktualny