Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris to zrób tak jak Makcza :) wrzuć a pózniej usuń ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie ze to uczulenie czy trądziku cześć dalsza wczoraj najadlam sie sezamkow14m850m.jpg

• Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, to zrób tak jak ja - wrzuć na parę godzin, napatrzymy się, a potem usuniesz.

Miriam - ja jeszcze nie ogłaszam, że mam cudowne dziecko, ja jeszcze zakładam,że to cisza przed burzą albo nagroda za ciężki poród i 2 tygodnie w szpitalu.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, pisałaś o odparzeniach. Moja nabawiła się w szpitalu, a w domu jak ręką odjął. Co robię? Myję ją przegotowaną wodą, a nie chusteczkami, i wietrzę pupę przez chwilę. Najprostsze rozwiązania są czasem najlepsze.

Czy Wasze dzieci też tak lubią przewijanie?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, widzę, że wesoło z teściową :) My dokonujemy prezentacji dziadkom dopiero w przyszły weekend. W ogóle nam się nie spieszy z wizytami, nikomu to nie jest potrzebne, a już zwłaszcza dziecku. Co do czkawki, to moja ma codziennie, ale podobno dziecka czkawka nie męczy. W brzuchu też miała codziennie.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jednego Wam nie powiedziałam. Moja "mała" urodziła się - uwaga, uwaga - z wagą 4300 i wzrostem 58 cm!

BiB, nick nieaktualny, Niesmiala, lusia22 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    A, jednego Wam nie powiedziałam. Moja "mała" urodziła się - uwaga, uwaga - z wagą 4300 i wzrostem 58 cm!

Bez kitu, tego się obawiam też u siebie :(

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ale Ci super Helenka spi to my od początku co 2,3-3h wstajemy czasem zdarza się 4h :)
    Oby Helenka taka juz została spokojna i zeby oszczędzilo jej brzusio:)

Makcza dziekuje az sie zarumienilam :) dobrze ze dane było mi Was zobaczyc :) same laski z tych naszych forumowych mamusiek nie ma co:) widac od razu po kim dzieciaczki takie ładne;)

Miriam my trądzik mieliśmy duzo mniejszy I nie taki czerwony ale nie wiem moze rożne bywają rodzaje trądziku. Obserwuj Zoje.

Makcza, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB, a dlaczego?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza to Tymek tyle miał po 2 tygodniach a teraz juz 5500 ale lekarz powiedział ze jakbyśmy doczekali terminu to Tymek by miał ok 4kg a Ty przecież po terminie rodziłas wiec nie na co sie dziwić.

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    BiB, a dlaczego?

Bo od dłuższego czasu (od usg w 12 tyg) 'mały' jest większy cały czas o jakieś 2-3 tyg :( i lekarka już mi mówiła, że 4 kg będzie jak w pysk strzelił :/

Makcza, opisz w wolnej chwili jak tam było w Siemiradzkim, bo też zamierzam tam rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 16:46

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie oświeciłyście z tymi zdjęciami, dzięki doris! Wpisałam w google walabia a tam zdjęcia mojego syna. Trzeba zająć się kasowaniem... ;) bo u mnie wśród znajomych jest sporo miłośników zwierząt i jeszcze przypadkiem natkną się na moje wynurzenia. :D

Makcza, doris85 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może się skuszę ;) Ja na odparzenia polecam krem Penaten z cynkiem. Tyle piszą, że cynk jest bee, ale nam bardzo pomógł a było paskudnie.

Miriam, u nas tez się tak zaczęła wysypka. Później to się zlało i zrobiły się takie suche czerwone placki. A i to bardzo swędziało. Jak nie swędzi i ładne kupy to pewnie trądzik.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupy ok
    Doris a u was to co było przyczyna ?

• doris85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie skaza białkowa, ale u nas nawraca więc w końcu nie wiem :/

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza,nastolatka???? hehe ale ja serio jestem rocznik 89 :D

Walabia, Frania mało co widać ale Ty ślicznie wyszłaś na zdjęciu :)

Makcza lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB, podczas mojego długiego pobytu w szpitalu napatrzyłam się solidnie na pracę szpitala. Sama przerobiłam podczas swojego porodu aż 4 zmiany położnych. Wniosek mam jeden - porodówka w Siemiradzkim jest fantastyczna. Czułam się ważna, zaopiekowana, personel jest naprawdę na najwyższym poziomie. Polecam z czystym sercem. Lekarze wspaniali.

Gorzej jest piętro wyżej - tam gdzie rooming in. Położne nie są zbyt miłe, na spełnienie każdej prośby, typu wyjęcie wenflonu, trzeba czekać. Jednoosobowa poradnia laktacyjna w postaci pani Marii to totalna porażka. Prosiłam kilka razy o pomoc w karmieniu, również inne położne i co? I dziecko wylądowało pod kroplówką ze względu na zbyt duży spadek wagi. Inne dziewczyny miały dokładnie takie samo zdanie na temat różnic między 1 a 2 piętrem.

A, i napatrzyłam się też na dzieci przywożone zaraz po porodzie na oddzieł noworodkowy, kiedy moja była tam pod kroplówką - bardzo dużo rodzi się dzieci powyżej 4 kilo. To chyba dobra dieta matek i witaminy.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, Twoja Helenka tylko 70g lżejsza od Franka :) też zauważyłam, że dużo dzieci rodzi się powyżej 4 kilo.

W moim mieście jest dokładnie tak jak Makcza opisała to u siebie, porodówka fantastyczna, czułam się tak jakbym miała swoja własną, prywatną położną... piętro wyżej już tak fajnie nie było. Może położne , które odbierają porody mają więcej empatii?????

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dxwonilam do Czarka jak tam wybelgotal tylko przyjedz po mnie :/ mam nadzieje ze nabija sie ze mnie i nie jest z nim tak zle a jak jest to ja mu jutro pokarze wrrr
    Wiec zbieramy sie i po tatinka kurde puawska pewnie cała stoi :/

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam masakryczna godzina ale raczej korek bedzie w stronę Piaseczna wiec moze uda Ci sie go unikać :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ