X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris to zrób tak jak Makcza :) wrzuć a pózniej usuń ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie ze to uczulenie czy trądziku cześć dalsza wczoraj najadlam sie sezamkow14m850m.jpg

• Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, to zrób tak jak ja - wrzuć na parę godzin, napatrzymy się, a potem usuniesz.

Miriam - ja jeszcze nie ogłaszam, że mam cudowne dziecko, ja jeszcze zakładam,że to cisza przed burzą albo nagroda za ciężki poród i 2 tygodnie w szpitalu.

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, pisałaś o odparzeniach. Moja nabawiła się w szpitalu, a w domu jak ręką odjął. Co robię? Myję ją przegotowaną wodą, a nie chusteczkami, i wietrzę pupę przez chwilę. Najprostsze rozwiązania są czasem najlepsze.

Czy Wasze dzieci też tak lubią przewijanie?

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, widzę, że wesoło z teściową :) My dokonujemy prezentacji dziadkom dopiero w przyszły weekend. W ogóle nam się nie spieszy z wizytami, nikomu to nie jest potrzebne, a już zwłaszcza dziecku. Co do czkawki, to moja ma codziennie, ale podobno dziecka czkawka nie męczy. W brzuchu też miała codziennie.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jednego Wam nie powiedziałam. Moja "mała" urodziła się - uwaga, uwaga - z wagą 4300 i wzrostem 58 cm!

BiB, Miriam, Niesmiala, lusia22 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    A, jednego Wam nie powiedziałam. Moja "mała" urodziła się - uwaga, uwaga - z wagą 4300 i wzrostem 58 cm!

Bez kitu, tego się obawiam też u siebie :(

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ale Ci super Helenka spi to my od początku co 2,3-3h wstajemy czasem zdarza się 4h :)
    Oby Helenka taka juz została spokojna i zeby oszczędzilo jej brzusio:)

Makcza dziekuje az sie zarumienilam :) dobrze ze dane było mi Was zobaczyc :) same laski z tych naszych forumowych mamusiek nie ma co:) widac od razu po kim dzieciaczki takie ładne;)

Miriam my trądzik mieliśmy duzo mniejszy I nie taki czerwony ale nie wiem moze rożne bywają rodzaje trądziku. Obserwuj Zoje.

Makcza, Miriam lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB, a dlaczego?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza to Tymek tyle miał po 2 tygodniach a teraz juz 5500 ale lekarz powiedział ze jakbyśmy doczekali terminu to Tymek by miał ok 4kg a Ty przecież po terminie rodziłas wiec nie na co sie dziwić.

Makcza lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    BiB, a dlaczego?

Bo od dłuższego czasu (od usg w 12 tyg) 'mały' jest większy cały czas o jakieś 2-3 tyg :( i lekarka już mi mówiła, że 4 kg będzie jak w pysk strzelił :/

Makcza, opisz w wolnej chwili jak tam było w Siemiradzkim, bo też zamierzam tam rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 16:46

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie oświeciłyście z tymi zdjęciami, dzięki doris! Wpisałam w google walabia a tam zdjęcia mojego syna. Trzeba zająć się kasowaniem... ;) bo u mnie wśród znajomych jest sporo miłośników zwierząt i jeszcze przypadkiem natkną się na moje wynurzenia. :D

Makcza, doris85 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może się skuszę ;) Ja na odparzenia polecam krem Penaten z cynkiem. Tyle piszą, że cynk jest bee, ale nam bardzo pomógł a było paskudnie.

Miriam, u nas tez się tak zaczęła wysypka. Później to się zlało i zrobiły się takie suche czerwone placki. A i to bardzo swędziało. Jak nie swędzi i ładne kupy to pewnie trądzik.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupy ok
    Doris a u was to co było przyczyna ?

• doris85 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie skaza białkowa, ale u nas nawraca więc w końcu nie wiem :/

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza,nastolatka???? hehe ale ja serio jestem rocznik 89 :D

Walabia, Frania mało co widać ale Ty ślicznie wyszłaś na zdjęciu :)

Makcza lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB, podczas mojego długiego pobytu w szpitalu napatrzyłam się solidnie na pracę szpitala. Sama przerobiłam podczas swojego porodu aż 4 zmiany położnych. Wniosek mam jeden - porodówka w Siemiradzkim jest fantastyczna. Czułam się ważna, zaopiekowana, personel jest naprawdę na najwyższym poziomie. Polecam z czystym sercem. Lekarze wspaniali.

Gorzej jest piętro wyżej - tam gdzie rooming in. Położne nie są zbyt miłe, na spełnienie każdej prośby, typu wyjęcie wenflonu, trzeba czekać. Jednoosobowa poradnia laktacyjna w postaci pani Marii to totalna porażka. Prosiłam kilka razy o pomoc w karmieniu, również inne położne i co? I dziecko wylądowało pod kroplówką ze względu na zbyt duży spadek wagi. Inne dziewczyny miały dokładnie takie samo zdanie na temat różnic między 1 a 2 piętrem.

A, i napatrzyłam się też na dzieci przywożone zaraz po porodzie na oddzieł noworodkowy, kiedy moja była tam pod kroplówką - bardzo dużo rodzi się dzieci powyżej 4 kilo. To chyba dobra dieta matek i witaminy.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, Twoja Helenka tylko 70g lżejsza od Franka :) też zauważyłam, że dużo dzieci rodzi się powyżej 4 kilo.

W moim mieście jest dokładnie tak jak Makcza opisała to u siebie, porodówka fantastyczna, czułam się tak jakbym miała swoja własną, prywatną położną... piętro wyżej już tak fajnie nie było. Może położne , które odbierają porody mają więcej empatii?????

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dxwonilam do Czarka jak tam wybelgotal tylko przyjedz po mnie :/ mam nadzieje ze nabija sie ze mnie i nie jest z nim tak zle a jak jest to ja mu jutro pokarze wrrr
    Wiec zbieramy sie i po tatinka kurde puawska pewnie cała stoi :/

• kozgo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam masakryczna godzina ale raczej korek bedzie w stronę Piaseczna wiec moze uda Ci sie go unikać :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ