X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka u nas tez widze w kupce śluz czasem ale kurczę niby nabiału nie jem chyba ze gdzies jest ukryte to cholerne mleko w proszku:/ a masło tez odstawilas?

Olala moze nie toleruje mały tego mleka czasem tak podobno jest z mm ale czasem tez mowia ze przy zmianie mleka z cyca na mm moze tak byc ze boli brzuch bo mleko trawi sie wolniej niz cysiowe i organizm musi sie przestawić.

Walabia super zazdroszczę w takich czasach żyjemy ze albo kasa albo czas dla rodziny niestety ciezko to pogodzić ale perspektywa 2 miesięcy razem jest warta wszystkiego :)

Lissa super ze miałaś taki cudowny dzien az miło sie czyta :) super ze Ryana nie boli brzuszek i oby tak dalej :)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas to samo tylko takie kleiste jak się zegnie pieluszkę. Kurcze jakos nie moge przestac o tym mysleć, że moja Malutka ma uszkodzone jelitka :/

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • walabia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, za nic nie zamieniłabym naszej pracy, właśnie dlatego że mamy baaaaaardzo dużo czasu dla siebie. A wakacje 2-miesięczne mamy od...8 roku życia :) Już nie mogę doczekać sie lata z Frankiem:)

Tusia, to Ty masz doświadczenie z dzieciaczkami, skoro pracujesz w przedszkolu!

U nas tak spokojnie dziś, że aż strach co będzie w nocy? Franio cały dzień leniuszek, tylko na jedzenie się budził i od razu potem zasypiał.

A jutro z rana podróż pociągiem do moich rodziców na wieś! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 21:26

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo masło też, generalnie wszystko co zawiera białko mleka.. a jadasz jajka ?? bo jajka też wywołują bołe u niemowląt, generalnie trzeba to przetrwać.. bo nie ma złotego środka

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia to moje doświadczenie się przyda jak Franio będzie miał 3 latka bo od tego wieku zaczyna się to moje doświadczenie hehe a teraz pozostaje mi instynkt macierzyński.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy zaczęły się u Was te jaja z brzuszkami? I czy od początku miałyscie tak ubogą dietę? A jak po szpitalnym jedzeniu? Bo ja nadal jem wszystko to co w szpitalu plus płatki z mlekiem, banany, a dziś zjadłam naleśniki, na obiad ugotowalam botwinkę, a na kolację sałatka z warzyw z zupy.
    Walabia, pisałaś o burakach - polecam pieczone zamiast gotowanych, więcej smaku. Wczoraj właśnie zrobiłam na obiad wraz z pieczonymi ziemniakami i sosem koperkowym.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska, a jak było u Ciebie z dietą przy pierwszym dziecku?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ja jadłam wszystko przez pierwsze 2 czy 3 tygodnie szpitalne jedzenie, jabłka marchewki surowe, mleko, ciasta.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, a skąd przypuszczenia o chorych jelitach? Lekarz coś takiego zasugerował, czy sama wymyśliłaś?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Makcza ja jadłam wszystko przez pierwsze 2 czy 3 tygodnie szpitalne jedzenie, jabłka marchewki surowe, mleko, ciasta.

O cholera, czyli nie znamy dnia ni godziny... Wiadomo dlaczego później się tak pogarsza? Na pewno pytałaś lekarza albo czytałaś na ten temat.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo, po 3 tygodniach zaczęły się problemy brzuszkowe a potem nagle paskudna wysypka. Z dnia a dzień odstawiłam nabiał, jajka,wołowinę a potem kolejne produkty. Poprawy nie widać. A wcześniej uważałam matki na ścisłej diecie za paranoiczki...:/

Duża ilość śluzu w kupie świadczy o zaburzonej równowadze jelitowej i boje się, ze może to doprowadzić do uszkodzeń. Jeśli pojawiłaby się krew to byłby argument za odstawieniem od piersi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 22:52

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza lekarze powiedzieli ze najcześciej kolka pojawia sie ok miesiaca rzadziej wczesniej ale sie zdarza co do przyczyny to mi sie wydaje ze oni sami nie wiedzą kazdy mowi to samo za duzo łyka powietrza lub zła dieta.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problemy z brzuszkiem pojawiły sie w szpitalu jak zjadlam fasolkę szparagowa ktora dali na obiad :/ pózniej cisza do 3 tyg i sie zaczęło odstawilam nabiał i jest lepiej chociaż śluz sie tez pojawia w kupce może to te bułki ktore jem :/ przedstawiam sie na chleb od jutra bo dziś mam tylko bułki jaki chleb jecie ? To poproszę czarha by kupił :)

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana
    dziewczyny u nas siemie lniane spisuje sie rewelacyjnie.po malu zmniejszamy dawke espumisanu i zobaczymy.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja jechalam na chlebku zwyklym baltonowskim ale wczoraj zjadlam kromke razowego i do teraz cisza. Wczoraj jadlam okolo 14.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti ja czytałam że chleb razowy można tylko do 4 kromek dziennie bo zawiera karmel czy coś takiego i że lepszy gracham przy karmieniu, ale może to tylko bzdury.

znalazłam jeszcze coć takiego co niby można jeść

http://maxdiet.pl/dieta/dieta-matki-karmiacej/896/pierwsze-3-miesiace-karmienia-produkty-wskazane-i-niedozwolone/

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis fenomen. Tymek zasnal wczoraj ok 21 i do 7 spał w łóżeczku potem obudziły go baczki wiec triche płakał i wzielam go do siebie na brzuszek i tak spi do teraz. Jestem w szoku. Pije taka herbatke hipp w saszetkach koper i kmin nie słodzona jak ta granylowana daje delicol i 2 razy dziennie bobotic jak mocno sie pręży i baki idą non stop.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja staram się jeść pełnoziarniste pieczywo, pszenno-żytnie. Słuchajcie a ten skok ile trwa??

dqprj44jypq2k6s8.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Witam z rana
    dziewczyny u nas siemie lniane spisuje sie rewelacyjnie.po malu zmniejszamy dawke espumisanu i zobaczymy.

a po ugotowaniu wychodzi ci pół szklanki?, ja ugotowałam ale strasznie ciężko idzie mi przełknięcie bo niezbyt przyjemna konsystencja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 10:27

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne mi się wydaje, że dziecku nie szkodzi np. nabiał, a po 3 tygodniach nagle zaczyna. Dlaczego tak jest? I czy faktycznie tak jest? Czy takie bóle jednak powietrzem wywołane? Skoro niektóre z Was piszą, że już nic nie jedzą, co może uczulać, a kłopot y z brzuszkiem są nadal.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ