Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kozgo wrote:
Walabia zazdroszczę mój maz ma ostatnio mega pracowity okres w pracy i przychodzi ledwo żywy, a w wolne dni ciagle milion rzeczy do załatwienia.
No tak, to jest spory komfort i wielkie błogosławieństwo mieć męża który pracuje na cały etat nauczycielski - 18 godzin tygodniowo. Właściwie, to jesteśmy bardzo dużo razem. A jeszcze przed nami dwa miesiące wolnego w wakacje...! Ale za to mało zarabiamyMiriam lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
No hej laseczki , u nas dzisiaj fasntastyczny dzien
Spacer , kawa na miescie z mezem i synkiem , bylo uroczo, szkoda tylko ze maly przespal wszystko
Teraz mamy najfajnieszy okres jest cieplutko slonecznie ale nie za goraco wiec spacer po plazy to samo zdrowie. A widze ze problemy brzuszkowe ciag dalszy ? U mnie dzisiaj tylko raz i to przez chwilke . Dziekuje Bogu ze kolka go jeszcze nie dotkneladoris85 lubi tę wiadomość
-
czy myślicie, że mozliwe jest, że małego boli brzuch po mm? kazali mi go dokkarmiać jak miał 2 tyg bo mało przybierał na wadze. Kupiliśmy mleko Hippa bo takie polecali, że nie ma uczuleń dziecko itp. Od początku dawałam tylko 2 razy na dobę i próbowałam swoim dokarmiać, w miarę jak miałam coraz więcej mleka tym mniej dawałam sztucznego, z czasem tylko raz dziennie zazwyczaj było takie awaryjne na wyjścia. po tym mlek strasznie mu się ulewało, no i odkąd dawałam to mleko to zaczęły się kolki. Przez ostatnie kilka dni nie dawałam w ogóle ale też zaczęłam podawać bbiogaie i sab simplex i zauważyła poprawę nie płakał już tak dużo i nie prężył się tak przy kupce.dziś dostał znowu mm i po pół godzinie ryk i tak 2 godziny a przed zrobieniem kupki była wręcz histeria, jakby go ktoś ze skóry obdzierał. Myślicie, że to może być przez to mleko?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 20:46
-
MOja mała miała częsty problem z brzuszkiem płakała prężyła się, ale to nie była kolka,była bardzo niespokojna. lekarka kazała odstawić nabiał wszystko co z mleka krowiego.. i wyobraźcie sobie mam tak spokojne dziecko., żadnych bóli, żadnego prężenia i nawet espumisan nie potrzebny. Aha i jeszcze Pani doktor powiedziała że jak w kupce jest śluz to znaczy właśnie że nie toleruje białka mleka. I moja miała często śluz taki ciągnący się..
-
Widzę, ze z brzuszkiem większość z nas ma problem. A której mamie dzidzia robi rzadkie śluzowate kupki?
No własnie Martusska, ale ja nie jem nabiału już 3 tygodnie i nic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 20:49
-
kurde, nie wiem czy coś zjadłam czy co... czy brakuje mi pokarmu w lewej piersi???? dostawiłam małego do piersi i niby jadł ale szarpał pierś czasem i sie prężył, po odstawieniu od piersi płacz, nie pomagało nic wiec znów go dostawiłąm do tej samej piersi bo wcześniej jadł krótko, jednak sytuacja się powtórzyła... więc dałam mu prawa pierś i było już lepiej ale znów zaczął płakać. Zasnął dopiero jak włączyłam mu biały szum... a po delicolu jakoś specjalnie różnicy nie widzę... Mam nadzieję, że nie mam za mało pokarmu... ale pierwszy raz mały tak długo płakał, prawie godzinę, oczywiście z przerwami bo co się uspokoił na jakiś czas, to potem znów płacz...
Kozgo a jak Tymek płacze długo to jest to na zasadzie, że non stop płacz czy są np przerwy 5 minutowe???
Walabia no tak... znam ten ból pensji nauczycielskieja że pracuję w prywatnym przedszkolu to dochodzi mi jeszcze fakt, iż karta nauczyciela nie istnieje w moim przypadku
no ale co zrobić
-
no moja własnie takie miała, praktycznie sama woda ze śluzem i lekką jajecznicą. Jeszcze zaczełam jej podawać Biogaie te kropelki.. Ale wiesz doris jak to jest każde dziecko jest inne.. my możemy sobie suegrować i mówić co pomogło ale nie każdemu to co pomaga jednemu to pomoze drugiemu.