X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, niektóre nie jedzą prawie nic a i tak dzieci się spinają i prężą. Mi się też wydaje, że to jeszcze nie do końca są dojrzałe jelitka i wszystko musi się ustabilizować, jedzenie swoja drogą może nasilić ból pewnie... No bo praktycznie każda jakieś tam problemy brzuszkowo-jelitowo-gazowe ma... Ja jednak zobaczę z tym nabiałem i odstawię na dwa dni na bank i zobaczę... Franek dziś jakoś tak tylko popuszcza więc pewnie kupa nie chce pójść.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza też mnie to ciekawi dlaczego jest ta granica 3 tygodni. Może jest to skojarzone z rozwojem nerwowym tez. Po 3 tygodniu do dziecka dociera więcej bodźców i maluszek sobie z nimi nie do końca radzi, jest rozdrażnieniony. No i problemy układu trawiennego na dokładkę i tak to się kumuluje.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranny relaks

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 08:25

Miriam, lusia22, doris85, Tusia89, haybeauti, Karina1989, Lissa, walabia lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odkąd nie jem nabiału jest o niebo lepiej wiec jednak ja stawiam na ten nieszczęsny nabiał w naszym wypadku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas skok trwał tydzień az :( juz przeszło chociaż Zojka tak
    Sie przez ten tydzień do rączek przyzwyczaiła ze teraz wymusza płaczem ;)

Kozgo o której moge dzwonić ?

Teraz próbuje łapać siusiu samej to nie łatwe zadanie tymbardziej ze unas woreczki na siku te przyklejane nie zdają egzaminu i czatuje z kubeczkuem ;)

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znalazłam artykuł gdzie wynika że to co jemy nie ma dużego wpływu na dziecko, jakby któraś chciała poczytać to podaje link

http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,10191099,Dieta_karmiacej_mamy.html

ja chyba zaczne wprowadzać więcej rzeczy bo prawie codziennie jem to samo i są dni że mała jak aniołek, a czasem dzień taki że szkoda gadać a jadłam to samo co dzień wcześniej więc co miało jej niby zaszkodzić.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest wysypka i brzydkie kupy to trzeba odstawić, bo to może być alergia. Poza tym czytałam, że często u takich maluszków kiedy pojawia się silna alergia na to co jadła mama następuje wtórna nietolerancja laktozy z uwagi na osłabiony układ trawienny a laktoza jest w pokarmie. To może być przyczyna + zbyt dużo bodźców. Zauważyłam, że moja Zosia ciągle chce żeby ją zabawiać, śmieje się, ale po ok pół godziny zaczyna marudzić. Nie zaśnie tak po prostu tylko zaczyna płakać tak z niczego, bo nawet nóżek nie prostuje. Wielka zagadka z tymi naszymi skarbeczkami.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i udowodnione jest, że jeśli mama spożywa mniej niż 1800kcal to ubywa jej pokarmu.

Ja non stop coś odejmuje i dodaje. Po prostu nie jestem w stanie jeść tylko 3 produktów na krzyż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 11:10

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam moja siostra jest w domu z maluchami wiec możesz dzwonić kiedy Ci pasuje :)

Polecam pieczone bataty z tymiankiem niebo w gębie kroi sie w kostkę lekko otacza w oleju i na 220 stopni na 40 minut:) zdrowo i slodziudko :)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    a po ugotowaniu wychodzi ci pół szklanki?, ja ugotowałam ale strasznie ciężko idzie mi przełknięcie bo niezbyt przyjemna konsystencja.
    Nie cala szklanka. Dla mnie po tym suchym chlebie i jeszcze bardziej suchym indyku to siemie jakas odskocznia i nawet mi smakuje.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to cala.moja teorie szlak trafil Michas zachowuje sie jakby jakis diabel w niego wszedl. Ewidentnie dokucza mu brzuszek czyli siemie lniane niebardzo pomoga albo po chlebku wczorajszym. Pisalam ze razowy ale to byl przenno zytni. I juz sama nie wiem.

Dziewczyny czy u was maluchy w trakcie jedzenia wypluwaja cyca a jak maja go w ustach to marudza i machaja nozkami ? I wypluwaja bez przerwy. Co to moze znaczyc ze mam za malo pokarmu?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulo, tak Was czytam i jestem coraz bardziej przerażona...mały jutro kończy 3 tygodnie i aż ciary mam na myśl, że coś się może teraz zacząć...już nawet nie wiem, czy kupy, jakie robi są prawidłowe, czy złe...zaczynam wątpić we wszystko...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście dzieci z tego wyrastają i tego się trzymajmy :)

Miriam, Makcza lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis juz dwie kupy i baki idą bez bolu oby to nie było chwilowe :) Tymek dłużej je ale czasem tez walczy przy cycu łapie, wypluwa i wygina się nie wiem od czego bo przy drugim cycu tak samo i ulewa wiec to chyba nie brak pokarmu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo u mnie tak zaczol sie skok rozwojowy Zojka rzucala sie jak ryba bez wody przy cycku a jak zabieralam cycka to płacz

• Makcza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina1989 wrote:
    O matulo, tak Was czytam i jestem coraz bardziej przerażona...mały jutro kończy 3 tygodnie i aż ciary mam na myśl, że coś się może teraz zacząć...już nawet nie wiem, czy kupy, jakie robi są prawidłowe, czy złe...zaczynam wątpić we wszystko...

Karina, a Ty myślisz, że co ja robię? :) Zaklinam rzeczywistość... My właśnie dziś kończymy 3 tygodnie i jeszcze mamy nadzieję, że nas te kłopoty ominą... Do tej pory słyszałam tylko raz płacz mojego dziecka, jak była bardzo głodna, a akurat mieliśmy ją kąpać i tata przez nieuwagę dotknął jej rozebranej lodowatymi rękami. Głodna i przestraszona przepłakała z 10 minut, dopóki nie dostała cyca. 10 minut już trudno mi było znieść, a co dopiero 3 godziny co wieczór! Dygam się na maxa.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Nie cala szklanka. Dla mnie po tym suchym chlebie i jeszcze bardziej suchym indyku to siemie jakas odskocznia i nawet mi smakuje.

Kurde, Haybeauti, martwisz mnie. Dziecko Cię wyżre do cna! Chyba nie można też stosować aż tak ubogiej diety - skąd witaminy, minerały?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jecie jakies witaminy bo ja dalej jem ciążowe zeby uzupełniali ewentualne braki.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży nie łykałam, bo mój lekarz z tych, którzy póki morfologia dobra, to nie każe się faszerować suplementami, ale teraz chyba zacznę coś łykać, bo się cała posypię, jak tak dalej pójdzie...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez + wapń calperos + żelazo + czasami DHA

Więcej tego niż jedzenia.

Mamuśki jak tam u was z pociążową figurą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:58

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ