X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, niektóre nie jedzą prawie nic a i tak dzieci się spinają i prężą. Mi się też wydaje, że to jeszcze nie do końca są dojrzałe jelitka i wszystko musi się ustabilizować, jedzenie swoja drogą może nasilić ból pewnie... No bo praktycznie każda jakieś tam problemy brzuszkowo-jelitowo-gazowe ma... Ja jednak zobaczę z tym nabiałem i odstawię na dwa dni na bank i zobaczę... Franek dziś jakoś tak tylko popuszcza więc pewnie kupa nie chce pójść.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza też mnie to ciekawi dlaczego jest ta granica 3 tygodni. Może jest to skojarzone z rozwojem nerwowym tez. Po 3 tygodniu do dziecka dociera więcej bodźców i maluszek sobie z nimi nie do końca radzi, jest rozdrażnieniony. No i problemy układu trawiennego na dokładkę i tak to się kumuluje.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranny relaks

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 08:25

Miriam, lusia22, doris85, Tusia89, haybeauti, Karina1989, Lissa, walabia lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odkąd nie jem nabiału jest o niebo lepiej wiec jednak ja stawiam na ten nieszczęsny nabiał w naszym wypadku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas skok trwał tydzień az :( juz przeszło chociaż Zojka tak
    Sie przez ten tydzień do rączek przyzwyczaiła ze teraz wymusza płaczem ;)

Kozgo o której moge dzwonić ?

Teraz próbuje łapać siusiu samej to nie łatwe zadanie tymbardziej ze unas woreczki na siku te przyklejane nie zdają egzaminu i czatuje z kubeczkuem ;)

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znalazłam artykuł gdzie wynika że to co jemy nie ma dużego wpływu na dziecko, jakby któraś chciała poczytać to podaje link

http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,10191099,Dieta_karmiacej_mamy.html

ja chyba zaczne wprowadzać więcej rzeczy bo prawie codziennie jem to samo i są dni że mała jak aniołek, a czasem dzień taki że szkoda gadać a jadłam to samo co dzień wcześniej więc co miało jej niby zaszkodzić.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest wysypka i brzydkie kupy to trzeba odstawić, bo to może być alergia. Poza tym czytałam, że często u takich maluszków kiedy pojawia się silna alergia na to co jadła mama następuje wtórna nietolerancja laktozy z uwagi na osłabiony układ trawienny a laktoza jest w pokarmie. To może być przyczyna + zbyt dużo bodźców. Zauważyłam, że moja Zosia ciągle chce żeby ją zabawiać, śmieje się, ale po ok pół godziny zaczyna marudzić. Nie zaśnie tak po prostu tylko zaczyna płakać tak z niczego, bo nawet nóżek nie prostuje. Wielka zagadka z tymi naszymi skarbeczkami.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i udowodnione jest, że jeśli mama spożywa mniej niż 1800kcal to ubywa jej pokarmu.

Ja non stop coś odejmuje i dodaje. Po prostu nie jestem w stanie jeść tylko 3 produktów na krzyż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 11:10

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam moja siostra jest w domu z maluchami wiec możesz dzwonić kiedy Ci pasuje :)

Polecam pieczone bataty z tymiankiem niebo w gębie kroi sie w kostkę lekko otacza w oleju i na 220 stopni na 40 minut:) zdrowo i slodziudko :)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    a po ugotowaniu wychodzi ci pół szklanki?, ja ugotowałam ale strasznie ciężko idzie mi przełknięcie bo niezbyt przyjemna konsystencja.
    Nie cala szklanka. Dla mnie po tym suchym chlebie i jeszcze bardziej suchym indyku to siemie jakas odskocznia i nawet mi smakuje.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to cala.moja teorie szlak trafil Michas zachowuje sie jakby jakis diabel w niego wszedl. Ewidentnie dokucza mu brzuszek czyli siemie lniane niebardzo pomoga albo po chlebku wczorajszym. Pisalam ze razowy ale to byl przenno zytni. I juz sama nie wiem.

Dziewczyny czy u was maluchy w trakcie jedzenia wypluwaja cyca a jak maja go w ustach to marudza i machaja nozkami ? I wypluwaja bez przerwy. Co to moze znaczyc ze mam za malo pokarmu?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulo, tak Was czytam i jestem coraz bardziej przerażona...mały jutro kończy 3 tygodnie i aż ciary mam na myśl, że coś się może teraz zacząć...już nawet nie wiem, czy kupy, jakie robi są prawidłowe, czy złe...zaczynam wątpić we wszystko...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście dzieci z tego wyrastają i tego się trzymajmy :)

Miriam, Makcza lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis juz dwie kupy i baki idą bez bolu oby to nie było chwilowe :) Tymek dłużej je ale czasem tez walczy przy cycu łapie, wypluwa i wygina się nie wiem od czego bo przy drugim cycu tak samo i ulewa wiec to chyba nie brak pokarmu.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo u mnie tak zaczol sie skok rozwojowy Zojka rzucala sie jak ryba bez wody przy cycku a jak zabieralam cycka to płacz

• Makcza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina1989 wrote:
    O matulo, tak Was czytam i jestem coraz bardziej przerażona...mały jutro kończy 3 tygodnie i aż ciary mam na myśl, że coś się może teraz zacząć...już nawet nie wiem, czy kupy, jakie robi są prawidłowe, czy złe...zaczynam wątpić we wszystko...

Karina, a Ty myślisz, że co ja robię? :) Zaklinam rzeczywistość... My właśnie dziś kończymy 3 tygodnie i jeszcze mamy nadzieję, że nas te kłopoty ominą... Do tej pory słyszałam tylko raz płacz mojego dziecka, jak była bardzo głodna, a akurat mieliśmy ją kąpać i tata przez nieuwagę dotknął jej rozebranej lodowatymi rękami. Głodna i przestraszona przepłakała z 10 minut, dopóki nie dostała cyca. 10 minut już trudno mi było znieść, a co dopiero 3 godziny co wieczór! Dygam się na maxa.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Nie cala szklanka. Dla mnie po tym suchym chlebie i jeszcze bardziej suchym indyku to siemie jakas odskocznia i nawet mi smakuje.

Kurde, Haybeauti, martwisz mnie. Dziecko Cię wyżre do cna! Chyba nie można też stosować aż tak ubogiej diety - skąd witaminy, minerały?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jecie jakies witaminy bo ja dalej jem ciążowe zeby uzupełniali ewentualne braki.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży nie łykałam, bo mój lekarz z tych, którzy póki morfologia dobra, to nie każe się faszerować suplementami, ale teraz chyba zacznę coś łykać, bo się cała posypię, jak tak dalej pójdzie...

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez + wapń calperos + żelazo + czasami DHA

Więcej tego niż jedzenia.

Mamuśki jak tam u was z pociążową figurą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:58

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ