X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ja dzis sie Wazylam i waze 59kg czyli 2kg więcej niz przed ciąża, piersi mam nie największe wiec nie zauważyłam jeszcze nic ale codziennie dalej raz smaruje sie mustella cycki brzuch pupe i uda. Brzucha brak jedyne co to biodra zostały troszke szersze.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Kurde, Haybeauti, martwisz mnie. Dziecko Cię wyżre do cna! Chyba nie można też stosować aż tak ubogiej diety - skąd witaminy, minerały?
    Makcza ja w czwartek ide z Michasiem do pediatry to moze ona mi cos podpowie. Staram sie cos wprowadzac ale marchewka, kasza manna na wodzie bee. W czwartek sprobujemy jogurtu

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po porodzie pojawiły się rozstępy na brzuchu:( nie są aż takie widoczne ale są... jest ich trochę... tez muszę się zacząć smarować czymś. Zostało mi 6kg do wagi, z którą zaczynałam ciążę i mój brzuch jest trochę taki flak :( muszę go ujędrnić czymś bo nie mogę patrzeć...;/ Nie wiem czy to przypadek czy nie ale mój Franek ładnie zasypia i się dość uspokaja przy tym białym szumie ;)

Co do witamin to ja biorę prenatal DHA

MAkcza mój mały ma umiarkowane bym powiedziała problemy jelitowe więc kolki boje się masakrycznie, jak mały płacze dłużej niż parę minut już się stresuję... i tylko gadam głupio Boże jak mam Ci pomóc skarbie... wiem, trochę to nienormalne ale płacz małego jest jedyną rzeczą, z którą jakoś nie umiem się oswoić...

DZiewczyny kurde bo ja już nie wiem, mały dziś walnął taką kupę, że pampers jej nie przyjął :D(nie dziwie sie, że miał takie spiny przed jej zrobieniem jak tyle tego było) kupa taka wodnita, że szok, prawie pienista, kolor ok ale żeby aż taka wodnista??? czy to jest normalne czy może to rozwolnienie...???

Makcza lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi są dwa razy większe niż przed ciążą (a miałam, nie chwaląc się zaje...) i po karmieniu lekko zwisają. Na dodatek zauważyłam nowe rozstępy od spodu. Brzuch może być, ale jak siedzę to się marszczy. Wciąż 4kg na +. Ogólnie tragedii nie ma, ale już mi to przestaje wystarczać, chce lepiej ;)

Tusia, coś mu pewnie zaszkodziło w twojej diecie. Też miałam raz taki przypadek i nie mam pojęcia po czym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 15:39

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, moja tez czasem takie wodniste prawie pieniste kupy robi, ale póki nie płacze i póki nie jest to norma, to się nie przrjmuję.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral, co tam, jak tam?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z moich pięknych 36 kg na plusie w ciazy zostało 10 kg ale jakoś sie tym nie przejmuje ;) rostepy wywaliło mi po porodzie na brzuchu trudno na basen będę chodzic w piance do nurkowania ;)
    Cycki tez miałam duże teraz są jeszcze większe i jak mała wypije mleko to tez wiszą :( jak u tej murzynki ktora pól afrykańskiej wioski wykarmila :D
    Co do witamin biorę omegamed dha a teraz kupiłam prenatal dha bo ma wiecej kwasów dha :)

I muszę sie pochwalić o to moje pierwsze wiązanie Zoi :) i co za ulga dla rak a i ona jaka szczęśliwa :) uśmiech od ucha do ucha i po 10 min blogi sen :)
    29nt1g0.jpg
    qx17xv.jpg

weronikabp, walabia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam czaderska chusta, gdzie kupowałaś? słyszałam, że nie mozna kupić byle jakiej tylko specjalnie do tego przeznaczoną. Daj cynk kochana. :)

Miriam lubi tę wiadomość

• doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, a to elastyczna czy tkana?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pl.lennylamb.com/nodes/1_chusty_tkane

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tkana

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko kurde z deka za długa i ogon mi wisi :D

• doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiązałam niedawno i przy intensywnych ruchach mi się dziecko obsunęło. Nie miałaś problemów z dociąganiem? Jak masz jakiś fajny tutorial to podeslij. W sumie mi z wózkiem wygodniej, ale chusta tez się czasem przydaje.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiązałam z tego http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/Kieszonka_instrukcja z dociagniecem nie miałam problemu obsunelo ci sie ? Hmm a dobrze u dzuecka pod pupa miałas skrzyżowania chuste ? Ja póki co chodzę tańczę i jest ok . A może węzeł był luźny ten z tylu i ci sie poluzowalo całe wiązanie i dlatego sie obsunela

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 16:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wózkiem tez chodzę ale chusta to dla mnie zbawienie w domu bo Zojka cały czas chce być na raczkach bo inaczej krzyk a tak ja do chusty hop i ja moge co nieco ogarnąć ;)

• doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka sztywną chustę i chyba się nie przyłożyłam do wiązania. Muszę znowu spróbować jak mała będzie dawać czadu. Dzisiaj o dziwo ładnie śpi :)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie jest sztywna taka jak hm obrus mojej babci ;)

2h73ptt.jpg
    A to zdjęcie pt co ten tatuś zrobił mi na głowie ;)

weronikabp, lusia22, Karina1989 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam a jaki rozmiar chusty masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kobietanaj.pl/mobile/item.php?id=15306&post_id=100001921446165_627750723965637#_=_

Miriam, doris85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Miriam a jaki rozmiar chusty masz?
    4,5m rozmiar L

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ