Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Słuchajcie dziewczyny, mam pytanie z gatunku poważnych - czy którąś z Was bolą nadgarstki? Właśnie zrobiłam mądrą rzecz typu autodiagnoza przez internet... Wiem, że nie wolno tego robić, no ale... Wyszło mi coś takiego jak zespół cieśni nadgarstka. Wszystko się zgadza - często występuje po ciąży, a mnie pod koniec drętwiały ręce. Drętwienie utrzymuje się nadal, ale doszedł jeszcze ból nadgarstków, zwłaszcza w prawej ręce, tej która mocniej drętwiała.
-
doris85 wrote:Moja znajoma to miała, nic przy dziecku nie mogła robić, miała bezwładne dłonie. Skonsultuj to lepiej.
Kurde, no właśnie coś czuję, że to "samo nie przejdzie", a boję się, że będzie gorzej. Pójdę jutro do lekarza pierwszego kontaktu, zobaczymy, co powie. -
Makcza mi też pod koniec ciąży mega drętwiały ręce, dopiero od pary dni już mam normalne... po porodzie jeszcze miałam zdrętwiałe i stopniowo odpuszczały... ale skoro doszedł Ci ból nadgarstka to idź do lekarza. Zespół cieśni nadgarstka leczy się przez taki zabieg (nacięcie) z tego co wiem.
-
Doris - napatrzeć się nie mogę na tę Zosiową czuprynkę
Cudo
Ja padam na twarz...mały zrobił prawie 3 godzinny cyrk wieczorem, zasnąć nie mógł, prężył się, popłakiwał i ogólnie już brakowało mi pomysłów, jak mu pomóc...w końcu zasnął z 20 minut temu...
Kozgo - kochana, jak dla mnie należy Ci się Pokojowa Nagroda Nobla...tyle się Tymuś męczył z brzuszkiem i dawałaś radę...ja tu trzeci dzień mam przeboje i wysiadam...
doris85, Makcza lubią tę wiadomość
-
A ja własnie zamierzam przetestować sposób na przespaną noc: Franek z reguły zasypia ok.20:00/21:00 i budzi się na karmienie ok.3:00. To fatalna pora na wstawanie z łóżka:) Więc zamierzam obudzić go jak będę szła spać przed północą, nakarmić i zobaczyć czy prześpi te 6 godzin do rana. Oby się udało! Dobrej nocy mamuśki!
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Walabia daj znac no Moj Tymek to je tak zazwyczsj 24-1 a I tak 3-4 wstaje ale on ogolnoe potrzebuje więcej jesc bo raczej co te l 3h.
Karina dla mnie jak wczorJ popłakiwał i jeczal od 17 to sie cieszyłam ze nie caly dzien hehe no płacz dziecka jest najgorszy szczególnie jak nic nie pomaga ale dany rade trzeba sie przygotować na wychodzenie zębów potem heheMiriam lubi tę wiadomość
-
hej kobietki
Ach te nocki... dziś mojemu Frankowi po karmieniu o godzinie 02:55 w ogóle nie chciało się spać, noszenie, lulanie, kołyska, wózek, leżenie na brzuchu... nic go nie usypiało. Zwyczajnie zrobił sobie dwie godziny aktywnościnie płakał, oczy szerokie, niby już zasypiał ale zaraz znów chciało mu się podziwiać ściany i drzwi :Pnawet biały szum, który się u mnie sprawdza tym razem nie uśpił małego
Kurde fajnie, że ma te chwile aktywności ale o 3 rano???? moje powieki same już opadały i tylko w głowie myśl: "Franek błagam zaśnij już" zasnął o godzinie 4:45 po czym obudził się na swoją porę karmienia o 5:30
teraz sobie ładnie śpi po karmieniu, praktycznie bez żadnego usypiania. Ciekawe czy sprawdzi Ci się walabia ten patent...
-
Tusia , moj dzisiaj to samo tylko ze wstal o 5 rano , po karmieniu oczy 5 zl ale ja stanowczo polozylam go do lozeczka ( a jest tuz przy moim lozku bo sobie przysuwam na noc ) slyszalam ze sobie gaworzy ale nie bralam go na rece nie okazywalam zainteresowania i zasnal sam
Moze warto w ten sposob sprobowac
Btw dzien dobry kobietki
Wczoraj moja siostra wrocila z polski i wlasnie czekam z kawa na dostawe prezentow dla malego
I jeszcze czeka mnie kolejna niespodzianka . 8 czerwca moja druga siostra przylatuje na 9 dni z rodzicami aaaaaale jestem szczesliwa)))
doris85, Makcza, Tusia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas o 23 postanowiłam pójść spać mała spała mi na kolanach wiec po cichutku chciałam ja przenieść do sypialni do naszego łóżka i sie ogarnąć przed snem gdzie tam oczy jak 5 zł i tylko ja z rak odkladalam to wrzask i to taki którego jeszcze nie słyszałam wiec o 23 czas na zabawę tańczenie śpiewanie zabawa gumowymi klockam juz byłam taka padnieta ze miałam dzień brudasa bo zasnęłam przy karmieniu obudziła mnie sąsiadka o 8 wstalam nie przytomna
mała śpi a ja zaznos nie moge
A to zdjęcie z wczorajszej kąpieli pt chilloucikWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 11:47
doris85, misia_k1, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
kozgo wrote:Walabia daj znac no Moj Tymek to je tak zazwyczsj 24-1 a I tak 3-4 wstaje ale on ogolnoe potrzebuje więcej jesc bo raczej co te l 3h.
Moj patent nie zdał egzaminuFranek po karmieniu o 00:00 obudził się na kolejne jedzonko o 4:11. Dziś też spróbujemy, ale chyba się nie uda pospać do 6:00
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
U nas dzis Tymek zrobił sobie aktywność o 4.30 ale tez go odłożyłam gadał gadał i zasnal w koncu. Baczki obudziły go o 6 wiec go wzielam do siebie na brzuszek i do 8 spaliśmy. Wczoraj sie obkupiłam ciuchowo na wiosnę lato i od razu humor doskonały:) a zaraz ide do dermatologa i internisty oby Tymus był grzeczny
Walabia moze 6h to jeszxze za długa przerwa na takie maluszki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 10:39
-
nick nieaktualny