X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba faktycznie skok, bo Zosia coraz wyżej podnosi głowę i trąca wiszące zabawki. Bardzo jej się podobają.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie dziewczyny, mam pytanie z gatunku poważnych - czy którąś z Was bolą nadgarstki? Właśnie zrobiłam mądrą rzecz typu autodiagnoza przez internet... Wiem, że nie wolno tego robić, no ale... Wyszło mi coś takiego jak zespół cieśni nadgarstka. Wszystko się zgadza - często występuje po ciąży, a mnie pod koniec drętwiały ręce. Drętwienie utrzymuje się nadal, ale doszedł jeszcze ból nadgarstków, zwłaszcza w prawej ręce, tej która mocniej drętwiała.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma to miała, nic przy dziecku nie mogła robić, miała bezwładne dłonie. Skonsultuj to lepiej.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Moja znajoma to miała, nic przy dziecku nie mogła robić, miała bezwładne dłonie. Skonsultuj to lepiej.

Kurde, no właśnie coś czuję, że to "samo nie przejdzie", a boję się, że będzie gorzej. Pójdę jutro do lekarza pierwszego kontaktu, zobaczymy, co powie.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza mi też pod koniec ciąży mega drętwiały ręce, dopiero od pary dni już mam normalne... po porodzie jeszcze miałam zdrętwiałe i stopniowo odpuszczały... ale skoro doszedł Ci ból nadgarstka to idź do lekarza. Zespół cieśni nadgarstka leczy się przez taki zabieg (nacięcie) z tego co wiem.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .
    Kocham mojego Skarbeczka całym sercem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:54

walabia, Karola:), Miriam, Mirella, lusia22, Karina1989, Niesmiala, Tusia89, Lissa, Makcza lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ale ona ma czupryne super ;)

doris85 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te wasze dziewczynki i te cudne włoski ;-)

doris85 lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris - napatrzeć się nie mogę na tę Zosiową czuprynkę :D Cudo :)

Ja padam na twarz...mały zrobił prawie 3 godzinny cyrk wieczorem, zasnąć nie mógł, prężył się, popłakiwał i ogólnie już brakowało mi pomysłów, jak mu pomóc...w końcu zasnął z 20 minut temu...

Kozgo - kochana, jak dla mnie należy Ci się Pokojowa Nagroda Nobla...tyle się Tymuś męczył z brzuszkiem i dawałaś radę...ja tu trzeci dzień mam przeboje i wysiadam...

doris85, Makcza lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie zamierzam przetestować sposób na przespaną noc: Franek z reguły zasypia ok.20:00/21:00 i budzi się na karmienie ok.3:00. To fatalna pora na wstawanie z łóżka:) Więc zamierzam obudzić go jak będę szła spać przed północą, nakarmić i zobaczyć czy prześpi te 6 godzin do rana. Oby się udało! Dobrej nocy mamuśki!

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia daj znac no Moj Tymek to je tak zazwyczsj 24-1 a I tak 3-4 wstaje ale on ogolnoe potrzebuje więcej jesc bo raczej co te l 3h.
    Karina dla mnie jak wczorJ popłakiwał i jeczal od 17 to sie cieszyłam ze nie caly dzien hehe no płacz dziecka jest najgorszy szczególnie jak nic nie pomaga ale dany rade trzeba sie przygotować na wychodzenie zębów potem hehe

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki

Ach te nocki... dziś mojemu Frankowi po karmieniu o godzinie 02:55 w ogóle nie chciało się spać, noszenie, lulanie, kołyska, wózek, leżenie na brzuchu... nic go nie usypiało. Zwyczajnie zrobił sobie dwie godziny aktywności :) nie płakał, oczy szerokie, niby już zasypiał ale zaraz znów chciało mu się podziwiać ściany i drzwi :Pnawet biały szum, który się u mnie sprawdza tym razem nie uśpił małego :D Kurde fajnie, że ma te chwile aktywności ale o 3 rano???? moje powieki same już opadały i tylko w głowie myśl: "Franek błagam zaśnij już" zasnął o godzinie 4:45 po czym obudził się na swoją porę karmienia o 5:30 :D teraz sobie ładnie śpi po karmieniu, praktycznie bez żadnego usypiania. Ciekawe czy sprawdzi Ci się walabia ten patent... :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras uzywala nosidelka albo uzywa? Mozecie mi jakies polecic

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia , moj dzisiaj to samo tylko ze wstal o 5 rano , po karmieniu oczy 5 zl ale ja stanowczo polozylam go do lozeczka ( a jest tuz przy moim lozku bo sobie przysuwam na noc ) slyszalam ze sobie gaworzy ale nie bralam go na rece nie okazywalam zainteresowania i zasnal sam :-) Moze warto w ten sposob sprobowac :-)

Btw dzien dobry kobietki :-)
    Wczoraj moja siostra wrocila z polski i wlasnie czekam z kawa na dostawe prezentow dla malego :-D

I jeszcze czeka mnie kolejna niespodzianka . 8 czerwca moja druga siostra przylatuje na 9 dni z rodzicami aaaaaale jestem szczesliwa :-))))

doris85, Makcza, Tusia89 lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas o 23 postanowiłam pójść spać mała spała mi na kolanach wiec po cichutku chciałam ja przenieść do sypialni do naszego łóżka i sie ogarnąć przed snem gdzie tam oczy jak 5 zł i tylko ja z rak odkladalam to wrzask i to taki którego jeszcze nie słyszałam wiec o 23 czas na zabawę tańczenie śpiewanie zabawa gumowymi klockam juz byłam taka padnieta ze miałam dzień brudasa bo zasnęłam przy karmieniu obudziła mnie sąsiadka o 8 wstalam nie przytomna :/ mała śpi a ja zaznos nie moge :(

A to zdjęcie z wczorajszej kąpieli pt chilloucik 20zsk6t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 11:47

doris85, misia_k1, Limerikowo lubią tę wiadomość

• walabia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Walabia daj znac no Moj Tymek to je tak zazwyczsj 24-1 a I tak 3-4 wstaje ale on ogolnoe potrzebuje więcej jesc bo raczej co te l 3h.

Moj patent nie zdał egzaminu :/ Franek po karmieniu o 00:00 obudził się na kolejne jedzonko o 4:11. Dziś też spróbujemy, ale chyba się nie uda pospać do 6:00

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis Tymek zrobił sobie aktywność o 4.30 ale tez go odłożyłam gadał gadał i zasnal w koncu. Baczki obudziły go o 6 wiec go wzielam do siebie na brzuszek i do 8 spaliśmy. Wczoraj sie obkupiłam ciuchowo na wiosnę lato i od razu humor doskonały:) a zaraz ide do dermatologa i internisty oby Tymus był grzeczny :)

Walabia moze 6h to jeszxze za długa przerwa na takie maluszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 10:39

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, Zojka jak na wczasach :) haybeauti najwięcej dobrego słyszałam o nosidełkach http://www.babytula.pl/, ale osobiście nie użytkowałam. Przymierzam się do kupna ale tanie nie jest :/

Miriam lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Walabia moze 6h to jeszxze za długa przerwa na takie maluszki.

Ale Franek co noc śpi 6 godzin od 21:00 do 3:00 więc ja tylko chciałam mu przestawić te godziny na 00:00-6:00, ale tak się chyba nie da :)

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia a jak obudziła byś go o 23 i godzinę aktywności zrobiła ?

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ