Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj kropelki poszły w ruch,bo była pierwsza kolka. Mały krzyczał prawie 2 godz. z przerwami na odpoczynek kilkuminutowy. Odstawiłam już wszystko, nawet te nieszczęsnej ogórki i jest gorzej, więc myślę, że to ewidentnie jego układ pokarmowy nie domaga. Podaliśmy Espumisan i na szczęście przespał całą noc spokojnie z przerwami tylko na karmienie. Zamówiłam też na Allegro Delicol, bo podobno lepiej się sprawdza. Wczoraj już nawet mój mąż przeciwnik podawania kropelek wymiękł i sam pojechał do apteki. Ech...tak jak pisze Kozgo, oby do 3 miesiąca, kiedy to zacznie się ząbkowanie.
    Miriam Zojka to już spora babka, ile waży?

Limerikowo lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem czy dają spora tydzień temu 4.040 kg teraz nie wiem :( no ale przez ta jej infekcje leciała z wagi mam nadzueje ze teraz nadrobi ;)

• olala81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam że wasze dzieciaczki tak długo przesypiają w nocy miedzy karmieniami. Mój budzi się co ewentualnie 3 godziny i też zazwyczj koło 4 jest godzinka, dwie aktywności i za nic nie chce spać. dzisiaj byłam mega zadowolona bo pierwszy chyb raz przespal od 12.00 do 4.00, no ale wtedy nie spał do 6.30 no i o 7.30 znowu pobudka na jedzenie.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniłam juz pieluchy na 3 bo w 2 juz ciasno małemu było hehe no w sumie jutro juz 8 tygodni jak ten czas leci. Ja wczoraj jadłam pierogi ze szpinakiem i sushi pieczone z łososiem i nie zaobserwowałam gorszego samopoczucia moze to tem delicol albo troche przechodzi oczywiście dalej jest troche płaczu ale to nie to co było na początku.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Walabia a jak obudziła byś go o 23 i godzinę aktywności zrobiła ?

W książce "język niemowląt" i "zaklinaczce dzieci" T.Hogg, radzą obudzić i nakarmić "na śpiocha", czyli bez niepotrzebnego rozbudzania.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Dziewczyny czy ktoras uzywala nosidelka albo uzywa? Mozecie mi jakies polecic
    Ja kupiłam dziś takie nosidło:

http://allegro.pl/nosidlo-egronomiczne-tuli-tula-na-klamry-warszawa-i4227412589.html

Odbieramy w piatek, więc zobaczymy jak się będzie sprawdzać. Dokupiliśmy też wkładkę dla niemowlaka, bo w samym nosidle można nosić dziecko od 7 kg.

ot1z8e0.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    W książce "język niemowląt" i "zaklinaczce dzieci" T.Hogg, radzą obudzić i nakarmić "na śpiocha", czyli bez niepotrzebnego rozbudzania.

I to ma sens bo jak raz malego wybudzilam ( nie na jedzenie) bo mialam swoje plany to byl ryk w nieboglosy a o ponownym szybkim snie moglam pomarzyc :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ja codziennie czekam na pierwszą kolkę, bo właśnie weszłyśmy w ten wiek... Wasz przykład jest kolejnym potwierdzeniem faktu, że i nas ryki nie ominą... :)

Koral, jak się masz, jak chłopcy?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    No wiem czytałam lecz jeżeli tak sie nie udało to może warto spróbować inaczej ;) może Franio jest wyjątkiem ktory potwierdza regułę :)

• walabia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzić bez rozbudzania. Ale bełkot mi wyszedł. No ale wiecie o co chodzi. Otworzyć dziobek, nalać mleczka, zamknąć dziobek, odłożyć do łóżeczka i cieszyć się snem :D

ot1z8e0.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia to zdawaj racje jak z tym nosidelkiem

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, dzisiaj właśnie kupiłam pierwszą paczkę pieluch 3 :) Tyle, że zostało mi jeszcze 1,5 megapaki z promocji z Auchan. Chyba będę musiała komuś spylić. Widzę, że małej już niewygodnie.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w nocy karmicie na śpiocha o ustalonej porze czy czekacie sz naluch sie obudzi? Bo u mnie budzi sie z płaczem jak jest głodny i jak musze jesXze zmienić pieluche yo czesto sie rozbudza

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie wypowiem na ten temat bo akurat u mnie to porażka wychowawcza :D Zojka śpi ze mną i jak sie budzi tzn kręci lub marudzi to cycek do buzi i juz :) pieluchę jak zakładam o 23 to do 6 wytrzymuje chyba ze kupa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy juz 3 pampersy a my kończynmy jedynki :O niby te białe pampersy są do 5 kg ale ciasno sie robi ale spokojnie jeszcze to pól paczki skończymy

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Miriam nasz klopsik tydzien temu 5,5kg miał hehe niby 2 sa do 6kg ale jakos tak ciasno. Mój synuś dzis od 11.30 na spacerku spi do teraz tak mu dobrze na dworku. Poranek był super od 8 do 11 był taki aktywny i pocieszy i tyle sie śmiał juz zapomniałam jak to jest jak nie płacze.

Makcza, doris85, Tusia89, martusia172005 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dziewczyny a w nocy karmicie na śpiocha o ustalonej porze czy czekacie sz naluch sie obudzi? Bo u mnie budzi sie z płaczem jak jest głodny i jak musze jesXze zmienić pieluche yo czesto sie rozbudza

Ja karmie wtedy i tylko wtedy jak mnie obudzi na jedzenie a budzi sie tylko jak jest glodny ;-) z reguly o 22-23 ostatni posilek a pote sie budzi ok 4-5 na jedzonko . Pozniej to juz roznie ale ok 7-8 sniadanko .

atdci09k18tcna0b.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam dobrze dziewczyny! U mnie w nocy 5 godzin spania a poza tym karmienie co 2,5 i non stop się wybudza, albo ją boli albo jest aktywna. Nie wiem czy to normalne żeby takie małe dziecko tak mało spało :/

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam aż Franky się obudzi. Jeśli prawidłowo dziecko przybiera to nie ma potrzeby wybudzania. Przed każdym karmieniem w nocy jednak zmieniam pieluchę, ale to dlatego że zawsze jest kosmicznie brudna, kupsko po pachy :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas póki co nie ma żadnej regularności, raz śpi dłużej raz krócej, wstajemy czasem o 6, czasem o 8. Czy trzeba jakoś regulować rytm dnia na tym etapie? Czy u noworodka jeszcze nie ma sensu? No i jak to zrobić?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ