X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj kropelki poszły w ruch,bo była pierwsza kolka. Mały krzyczał prawie 2 godz. z przerwami na odpoczynek kilkuminutowy. Odstawiłam już wszystko, nawet te nieszczęsnej ogórki i jest gorzej, więc myślę, że to ewidentnie jego układ pokarmowy nie domaga. Podaliśmy Espumisan i na szczęście przespał całą noc spokojnie z przerwami tylko na karmienie. Zamówiłam też na Allegro Delicol, bo podobno lepiej się sprawdza. Wczoraj już nawet mój mąż przeciwnik podawania kropelek wymiękł i sam pojechał do apteki. Ech...tak jak pisze Kozgo, oby do 3 miesiąca, kiedy to zacznie się ząbkowanie.
    Miriam Zojka to już spora babka, ile waży?

Limerikowo lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem czy dają spora tydzień temu 4.040 kg teraz nie wiem :( no ale przez ta jej infekcje leciała z wagi mam nadzueje ze teraz nadrobi ;)

• olala81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam że wasze dzieciaczki tak długo przesypiają w nocy miedzy karmieniami. Mój budzi się co ewentualnie 3 godziny i też zazwyczj koło 4 jest godzinka, dwie aktywności i za nic nie chce spać. dzisiaj byłam mega zadowolona bo pierwszy chyb raz przespal od 12.00 do 4.00, no ale wtedy nie spał do 6.30 no i o 7.30 znowu pobudka na jedzenie.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniłam juz pieluchy na 3 bo w 2 juz ciasno małemu było hehe no w sumie jutro juz 8 tygodni jak ten czas leci. Ja wczoraj jadłam pierogi ze szpinakiem i sushi pieczone z łososiem i nie zaobserwowałam gorszego samopoczucia moze to tem delicol albo troche przechodzi oczywiście dalej jest troche płaczu ale to nie to co było na początku.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Walabia a jak obudziła byś go o 23 i godzinę aktywności zrobiła ?

W książce "język niemowląt" i "zaklinaczce dzieci" T.Hogg, radzą obudzić i nakarmić "na śpiocha", czyli bez niepotrzebnego rozbudzania.

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Dziewczyny czy ktoras uzywala nosidelka albo uzywa? Mozecie mi jakies polecic
    Ja kupiłam dziś takie nosidło:

http://allegro.pl/nosidlo-egronomiczne-tuli-tula-na-klamry-warszawa-i4227412589.html

Odbieramy w piatek, więc zobaczymy jak się będzie sprawdzać. Dokupiliśmy też wkładkę dla niemowlaka, bo w samym nosidle można nosić dziecko od 7 kg.

ot1z8e0.png

• Lissa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    W książce "język niemowląt" i "zaklinaczce dzieci" T.Hogg, radzą obudzić i nakarmić "na śpiocha", czyli bez niepotrzebnego rozbudzania.

I to ma sens bo jak raz malego wybudzilam ( nie na jedzenie) bo mialam swoje plany to byl ryk w nieboglosy a o ponownym szybkim snie moglam pomarzyc :-)

atdci09k18tcna0b.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ja codziennie czekam na pierwszą kolkę, bo właśnie weszłyśmy w ten wiek... Wasz przykład jest kolejnym potwierdzeniem faktu, że i nas ryki nie ominą... :)

Koral, jak się masz, jak chłopcy?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    No wiem czytałam lecz jeżeli tak sie nie udało to może warto spróbować inaczej ;) może Franio jest wyjątkiem ktory potwierdza regułę :)

• walabia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzić bez rozbudzania. Ale bełkot mi wyszedł. No ale wiecie o co chodzi. Otworzyć dziobek, nalać mleczka, zamknąć dziobek, odłożyć do łóżeczka i cieszyć się snem :D

ot1z8e0.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia to zdawaj racje jak z tym nosidelkiem

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, dzisiaj właśnie kupiłam pierwszą paczkę pieluch 3 :) Tyle, że zostało mi jeszcze 1,5 megapaki z promocji z Auchan. Chyba będę musiała komuś spylić. Widzę, że małej już niewygodnie.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w nocy karmicie na śpiocha o ustalonej porze czy czekacie sz naluch sie obudzi? Bo u mnie budzi sie z płaczem jak jest głodny i jak musze jesXze zmienić pieluche yo czesto sie rozbudza

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie wypowiem na ten temat bo akurat u mnie to porażka wychowawcza :D Zojka śpi ze mną i jak sie budzi tzn kręci lub marudzi to cycek do buzi i juz :) pieluchę jak zakładam o 23 to do 6 wytrzymuje chyba ze kupa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy juz 3 pampersy a my kończynmy jedynki :O niby te białe pampersy są do 5 kg ale ciasno sie robi ale spokojnie jeszcze to pól paczki skończymy

• kozgo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Miriam nasz klopsik tydzien temu 5,5kg miał hehe niby 2 sa do 6kg ale jakos tak ciasno. Mój synuś dzis od 11.30 na spacerku spi do teraz tak mu dobrze na dworku. Poranek był super od 8 do 11 był taki aktywny i pocieszy i tyle sie śmiał juz zapomniałam jak to jest jak nie płacze.

Makcza, doris85, Tusia89, martusia172005 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dziewczyny a w nocy karmicie na śpiocha o ustalonej porze czy czekacie sz naluch sie obudzi? Bo u mnie budzi sie z płaczem jak jest głodny i jak musze jesXze zmienić pieluche yo czesto sie rozbudza

Ja karmie wtedy i tylko wtedy jak mnie obudzi na jedzenie a budzi sie tylko jak jest glodny ;-) z reguly o 22-23 ostatni posilek a pote sie budzi ok 4-5 na jedzonko . Pozniej to juz roznie ale ok 7-8 sniadanko .

atdci09k18tcna0b.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam dobrze dziewczyny! U mnie w nocy 5 godzin spania a poza tym karmienie co 2,5 i non stop się wybudza, albo ją boli albo jest aktywna. Nie wiem czy to normalne żeby takie małe dziecko tak mało spało :/

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam aż Franky się obudzi. Jeśli prawidłowo dziecko przybiera to nie ma potrzeby wybudzania. Przed każdym karmieniem w nocy jednak zmieniam pieluchę, ale to dlatego że zawsze jest kosmicznie brudna, kupsko po pachy :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas póki co nie ma żadnej regularności, raz śpi dłużej raz krócej, wstajemy czasem o 6, czasem o 8. Czy trzeba jakoś regulować rytm dnia na tym etapie? Czy u noworodka jeszcze nie ma sensu? No i jak to zrobić?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ