X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Z innej beczki. Jak wasze relacje z partnerami? Zmieniły się? Na lepsze? Na gorsze?

Czasem mam wrażenie, że miłość do dziecka wypełnia mnie w 100% i nie potrzebuje już innych uczuć.

No u nas jest tak samo jak przed , ale czasam młody wyczuwa akcje serduszkowania i w ryk mimo , ze akcja kolka koniec i najedzony , sucho w pampersie hehehe kilka razy Tacie przeszkodził , aż sie cieszylam bo zasnelam w sekundę i sie wyspalam w czwartek heheheheh tak było

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja niezły radar hehe:)

Dziewczyny dzieki za wsparcie noc spokojna Tymek obudził sie uśmiechnięty zrobił dwie kupy pobawił sie i poszedł teraz drzemać sobie wiec uff odetchnęłam z ulga zobaczymy jak wieczorem czy nie bedzie bal sie wanny.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia kobieto trzymam kciuki ale wierzę, że to nic poważnego. Po ciąży nasz organizm szaleje, a tarczyca podobno jest najbardziej podatna na te zachwiania hormonalne.
    Kozgo, jesteś super mamą i nie przejmuj się tak. Pewnie też czytasz wątek o pielęgnacji, tam dziewczyny co chwilę piszą o guzach, upadkach z łóżka i innych takich zdarzeniach. Też pewnie nie unikniemy tego, dobrze, że masz taki refleks i udało Ci się złapać Tymka w porę!
    A w kwestii tych relacji, to mi się wydaje, że "rozjeżdżamy" się, bo oni są w sumie w tym samym świecie, co przed narodzinami dziecka, chodzą do pracy, spotykają tych samych ludzi. A nasz świat w większości kręci się wokół maluchów, jesteśmy zmęczone, czasem mamy dosyć albo odwrotnie, jest euforia, której oni nie podzielają i nie rozumieją. Pewnie za jakiś czas odnajdziemy się znowu, a póki co zostaje chyba tylko gadać i tłumaczyć sobie nawzajem dlaczego jest tak a nie inaczej. Doris u Ciebie jeszcze przeprowadzka - i bez niemowlaka to jest niezły kocioł, a co dopiero ogarnąć wszystko i jeszcze Zosię. Dobrze, że mąż wziął na siebie cały ten bałagan.
    U nas po kilku lepszych dniach wczoraj Tysio wył cały czas. Nie wiem co się stało, ale brzuch tak go bolał, że już nawet noszenie na rękach nie pomagało. Może organizm przestawia mu się na to mleko modyfikowane, oby, bo już po 10 godzinach płaczu o 20 podałam mu Paracetamol, który miał być jako SOS. Boję się już co będzie dzisiaj, bo jeśli to mleko mu nie posłuży, to co dalej? I znowu wątpliwości, czy dobrze zrobiłam odstawiając go od piersi. Nad ranem tak się dorwał do butelki, że zwymiotował prawie wszystko co zjadł. Nie ma lekko...

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jak czytam wątek o pilegnacji to jestem przerażona co sie bedzie działo jak on bedzie sie juz obracał hehe

Co do mleka moze tak byc ze boli go brzuch od przejścia na mm i do tez od przejścia z mm na piers spowrotem wiec oby to był tylko taki jeden dzien, moze zwymiotowal bo mu za szybko z butli leciało jednak chyba przy cycku dziecko musi mocniej ssac i moze za mocno sie zassal.

Tynek odpukać z brzuchem jakby lepiej oczywiście czasem bak go zmusi do płaczu i pomarudzi ale od 3 dni nie ma całodziennego płaczu co uważam za sukces poza tym Tynek sie juz tak usystematyzowal ze zawsze po pobudce ok 7 rano i karmieniu jest ok godz zabawy i potem godzinna drzemka potem ok 12 jest długa drzemka taka ok 2-2,5h i pozniej ok 17-18 godzinna drzemka kapiel ok 19.30-20 i spac:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koral obawiam się ze to moze byc jak ze skokami czyli 3 miesiące od terminu a nie od porodu hehe

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia jesli moge Cie niesmialo pocieszyc mam 13 guzow na tarczycy, 6 na lewym i 7 na prawym placie. I zyje :) uaktywnily sie w ciazy,teraz bedzie trzeba sie ich pozbyc... :) glowa do gory :)

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, myślę że Ewelina idealnie opisała relację jaka zachodzi miedzy partnerami po porodzie :) mam bardzo podobne odczucia... My jako matki musiałyśmy zmienić swoje życie, tryb dnia diametralnie, nasi faceci tylko w pewnej części... ale przecież to, że teraz może jest trochę inaczej, nie świadczy o tym, że się nie kochamy :) Ogólnie w książkach można wyczytać, że dziecko to jest kryzys w związku. A takich kryzysów jest w związku więcej :) ale co tam :) U nas tylko trochę więcej powodów do wymiany zdań jest :D bo ogólnie jesteśmy dynamicznym małżeństwem :D tak samo jak się sprzeczamy to tak samo się mega kochamy :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się dzis nic nie chce najchętniej przespałabym cały dzien a Tymko cos marudny dzis cały dzien go baki mecza spac nie moze ciagle sie rozbudza i płacze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 16:26

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia , Ty jestes kobieta z j.... nic Cie nie dopadnie ! Wierze ze wszystko bedzie dobrze !
    kozgo, wyobrazam sobie ten strach i doskonale cie rozumiem , najwazniejsze ze zlapalas malego no i ze ze czuje sie lepiej oby tak juz zostalo :-)

doris , no u nas niby tak samo a jednka inaczej, casem mam wrazenie ze maz mnie nie rozumie, mały jednak pochlania wiekszosc mojej energi i juz dawno inicjatywy z mojej strony co do serduszkowania nie bylo wiec widze ze i jego to troche hmmmm martwi , moze to zle okreslenie ale chyba teskni za tymi spontanami przed , ale ja poprostu czasem marze o poduszcze a nie o milosnych uniesieniach .

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa chyba każda z nas chciałaby ale siły nie ma ale co się dziwic domowe obowiązki plus mocno absorbujacy bobas, karmienie, wstawanie w nocy nie ma szans zeby codziennie tryskac energią ale mysle ze z czasem jak maluchy zaczną przesypiac noce i troche więcej bawić sie same to moze bedzie łatwiej na to liczę :) dzis marzy mi sie kapiel i ksiazka jak położę Tymka zobaczyny co z tego wyjdzie i w planie m jeszxze babeczko brownie dla meza bo minusie ostatnio marzyły.

Dziewczyny a macie jakies pomysły dla swoich mężów z okazji dnia ojca?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na dzień ojca nie robię nic specjalnego :) Tylko taki symbol, brelok do kluczy od samochodu w kształcie samochodu z napisem: Kocham Cię Tato - Franky
    http://allegro.pl/brelok-breloczek-samochod-koniczyna-serce-grawer-i4264793685.html

dqprj44jypq2k6s8.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia fajny pomysł :) masakra ale mam marudzę dzis od 13 wyje cały czas co przysnie za 15 minut pobudka i ryk troche zabawy i ryk juz wykończona dzis jestem spacer tez cały preplakal:( i gdzie te magiczne 3 miesiące ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 19:18

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Oj Kozgo współczuję, a miało być tak pięknie, byłaś naszą nadzieją, a raczej Tymuś miał być. Nasz też ostatnio ciągle popołudniami męczy sie z tym brzuchem Właśnie mąż poszedł go kąpać, może będzie lepiej. U mnie to też nie jest od diety bo od 3 dni jem grzecznie a tu ciągle te problemy.

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było super 2 dni i znowu heh i ewidentnie to brzuch bo przy gazach histeria a przy jedzeniu przez ten płacz krztusi sie, pluje i dalej płacze juz ledwo soe trzyma bo raptem dzis 2h przespał od rana.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na nosidełko, może we wtorek przyjdzie, mam nadzieję, że będzie mu dobrze i będę mogła chociaż coś w domu zrobić czy zakupy zrobić bez awantury.
    Oliwier właśnie po nakarmieniu i wieczornej porcji przytulanek leży w łóżeczku i patrzy na karuzelę, może zaśnie?

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po kapieli na szczęście Tymek nie ma traumy ładnie sie wykąpał z uśmiechem ale po wyjsciu z wody poszedł taki duzy bak ze rozpacz straszna ja nie wiem czemu on tak boleśnie znosi te gazy :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Ale mi się dzis nic nie chce najchętniej przespałabym cały dzien a Tymko cos marudny dzis cały dzien go baki mecza spac nie moze ciagle sie rozbudza i płacze :(

Za to nasz dzis ma dzień spania az mi dziwnie !!! Oby jutro nie było ryku plissss Gad !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    My po kapieli na szczęście Tymek nie ma traumy ładnie sie wykąpał z uśmiechem ale po wyjsciu z wody poszedł taki duzy bak ze rozpacz straszna ja nie wiem czemu on tak boleśnie znosi te gazy :(

Nasz pierwszy raz nie ryczal przy kompieli gadał i dał się namówić na brzuszek i leżał ćwiczył podnoszenie główki ....matko oby do tego 3 miesiąca wyrobić , aby to wszystko minęło ile bym dała , aby szybciej np jutro zniknęło :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozogo ja dziś przysnelom w fotelu z brzoskwina w ręku nawet nie wiem kiedy , ale oczywiście moj m wpadł na gienialny pomysł bo chciał synka podtrzymać na rękach jak spał w wózku po spacerze i oczywiscie ryk moja drzemka poszła sie gonić jak ci faceci czasami myślą niech ich kule biją !!!!!

NataliaK lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek spi uff ledwo żyje. Kaja no to niezłe wymyślił ten Twój maz ah ci faceci. A mały moze odsypial te kolki moze mleko to nowe zaczyna działać :) życzę zeby po 3 miesiacach faktycznie przeszło.

Kaja lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ