X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala - A no koszmar, ale nic nie poradzę....krew i mocz na to badanie pojechały do Warszawy, bo tylko tam je robią i to z całej Polski tam napływają, więc czas oczekiwania jest okropnie długi :(

walabia - też właśnie muszę się wybrać do lekarza skontrolować tę moją krew, bo po porodzie spojrzałam na wypis ze szpitala i okazało się, że hemoglobina słaba :( Zobaczymy co wyjdzie...po córce też tak miałam, ale bez niczego po porodzie po jakimś czasie się wszystko unormowało...

Ja więcej dzieci absolutnie już nie planuję, produkcja zamknięta ;) Ale za wszystkie trzymam kciuki ;) I z jednej strony nie polecam zbyt długiej przerwy...niby dziecko starsze pomoże, ale za to im dłużej się czeka, tym ciężej się zdecydować, bo człowiek się wygodny robi i ciężko wrócić do pieluch i wstawania w nocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:14

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo,a ja nigdy nie jadłam bobu :D jakoś źle mi się ta nazwa kojarzy :D hehe
    JA choć bardzo lubię swoją pracę, to perspektywa powrotu do niej mnie przeraża, strasznie źle się tam porobiło i chyba odeszłam w odpowiednim momencie. Ogólnie marzy mi się praca w państwowej szkole lub przedszkolu no ale na chwilę obecną muszę zadowolić się pracą w prywatnej placówce :(

Oj Walabia, na pianinie całą noc mąż nie będzie grał :) Ja Ci tak bardzo kibicuję :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Kozgo,a ja nigdy nie jadłam bobu :D jakoś źle mi się ta nazwa kojarzy :D hehe
    JA choć bardzo lubię swoją pracę, to perspektywa powrotu do niej mnie przeraża, strasznie źle się tam porobiło i chyba odeszłam w odpowiednim momencie. Ogólnie marzy mi się praca w państwowej szkole lub przedszkolu no ale na chwilę obecną muszę zadowolić się pracą w prywatnej placówce :(

Oj Walabia, na pianinie całą noc mąż nie będzie grał :) Ja Ci tak bardzo kibicuję :)

Nie no, Tusia, nie znasz smaku bobu?!?!?? Toż to przepyszne warzywko!!! Koniecznie się skuś, choć na jedną sztukę;)
    Ja wracam za 2 miesiące do pracy w szkole i muszę się niestety przyznać, że baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mi się nie chce.
    Tusia, mąż będzie grał maksymalnie do 22:00, bo przestrzegamy ciszy nocnej:) myślisz, że to dziś?!?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    A mi się marzy drugi chłopiec... myślę, że w marcu 2015 zaczniemy się starać... choć nadal ten wielki wieczór przede mną ;)

Walabia, a czy Ty aby jeszcze umiesz? :) Pamiętam, jak pisałaś o seksie pod koniec ciąży - że jakby Was ktoś zobaczył, to by się zastanawiał, jakim cudem w ogóle w ciążę zaszliście :) Chociaż ja też niewiele lepsza, bo od porodu W OGÓLE nie mam ochoty! Kilka razy tam coś było, ale z mojej strony raczej z potrzeby bliskości.

Ja już się martwiłam, bo pamiętałam, że dziś masz wyniki, i skoro nie napisałaś z rana, że wszystko ok, to czekałam, aż sama napiszesz. Bardzo się cieszę, że jest dobrze. I aż się sobie dziwię, że tak się przejmuję "jakąś dziewczyną z forum internetowego". Przywiązałyśmy się wszystkie do siebie, prawda dziewczynki? :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Makcza, żebyś wiedziała, że ja o Was wszystkich codziennie myślę... :) A nie wiem czy Ty doczytałaś po swoim porodzie jak my Cię poszukiwałyśmy po Polsce i kontaktowałyśmy się z Twoimi lekarzami, żeby dowiedzieć się czy żyjesz? Bo wydaje mi się, że nadrabiałaś czytanie, ale nie wiem czy doszłaś do tego wątku!

A co do seksu, to mam wątpliwości, czy umiem. :(

Przepraszam, że nie napisałam od razu o wynikach, ale dziś cięzki dzień, moją mamę zatrzymali niespodziewanie w szpitalu i musiałam organizować walizkę z ubraniami, bo rodzice nie mieszkają w Warszawie, gdzie mama się leczy. Dobrze, że miałam piżamy ciążowe, nie było problemu z rozmiarem:) No i taka zalatana biegałam, że zapomniałam napisać,że już jestem po wizycie.

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko chyba przez przypadek na noc zasnęło o 20 :) Kąpieli dziś niet, bo mąż wraca dopiero z Warszawy. Aaaa - śpi sobie na brzuszku, tak ją położyłam pod wpływem naszych rozmów, i tylko przekłada sobie główkę zlewej na prawą i z powrotem. W związku z powyższym udało mi się za jednym zamachem (!) odkurzyć i umyć podłogi oraz ogólnie ogarnąć. A teraz robię folder z ulubionymi piosenkami mojej przyjaciółki, co ma w sobotę wesele. Trzeba Wam bowiem wiedzieć, że Wasza koleżanka z forum była didżejką za starych dobrych bezdzietnych czasów :) Na weselu się nie zabawię, ale będę miała satysfakcję, że panna młoda i owszem :) Przekażę zestaw znajomemu dj-owi i wszystko się super uda.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, doczytałam! I spłakałam się nieźle :) Trzymam kciuki za Twoją mamę!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=Q2wneBVssPc

może nasze MŁODE nie znają? :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makcza, ja nie znam. Ja nic nie znam:( nie było kiedy słuchać takiej muzyki i jestem totalnym abnegatem w tych kwestiach:(

OOOooooo Tusia, chyba wykrakałaś, zaproponowałam mężowi trochę zabawy a on czmychnął pod prysznic. !!!!!!!!!! I powiedziałam,że spotykamy się w łóżku na antresoli (które nie jest w sypialni, żeby Franka nie budzić) a mąż na to: "a nie uderzysz głową w sufit? Ja chcę uprawiać BEZPIECZNY seks" hahahaha no to zmykam z forum, trzymajcie się dziewczęta!

:*

Fajnie, że jesteście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:47

Makcza, Lissa, Tusia89 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia super, że wyniki ok :* Zdrowia dla mamy życzę. A z seksem jest jak z jazdą na rowerze :p
    Tusia, koniecznie spróbuj bobu. Przyznaję się, że wczoraj się skusiłam, bo jest teraz mega tani ok. 5 zł i zjadłam z moim Łukaszem po połowie. Franio nie ucierpiał.
    Co do drugiego dziecka to po macierzyńskim chcę wrócić do pracy, tak 1,5 roku tam posiedzieć i zacząć się starać. Tyko z Franiem trochę nam zeszło ( prawie rok starania) więc boję się, że teraz może będziemy musieli czekać jeszcze dłużej.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=eyotStPsqLg

Lissa lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie uwierzycie, znalazłam w domu test ciążowy całkiem nowy. I z głupoty mówie a nasiusiam i zobacze co pokaże. haha i wiecie co że pokazał 2 kreski.. o mal nie spadłam z krzesła jak na to spojrzałam. serce mi waliło jak młot..od razu na bete poleciałam i do lekarza . Ale beta ujemna a lekarz powiedział że różne wariacje po ciąży i porodzie mogą się dziać w organiźmie, hormony nie ustabilizowane itp.. zawalu prawie dostałam.. ale te kobiety mają nie równo pod sufitem .. bynajmniej ja .. jaki diabeł mnie podkusił .. uff

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska, ale jaja!!! Zanim doczytałam do końca, już się podnieciłam, że jesteś w ciąży :) Powiem Ci, że też myślałam, żeby test zrobić, bo moim jedynym zabezpieczeniem jest laktacja, haha :)

Tusia89, Tusia89, Magdas lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, jak Nieśmiała zjadła bób i nic, to i Ty możesz. Czy Tymek będzie więcej płakał? Czy w ogóle zauważysz różnicę? Też musisz mieć coś z życia :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeee Walabia, Wiedziałam!!! nie pozostaje mi nic innego jak życzyć wspaniałych doznań :P :) pewnie będzie jazda bez trzymanki :D

Matruska ale jesteś krejzolka :D ale ja bym chyba padła jakbym zobaczyła te dwie kreski :D

Makcza no drugi link to już klasyka :) ale, że byłaś dj??? no no, to nie tylko walabia umuzykalniona na naszym forum :D to na naszym forumowym spotkaniu kwietniowych mamusiek Makcza stoisz przy konsoli:)

A co do przywiązania: Kozgo, śniłaś mi się ostatnio :) zapomniałam pisać:) chyba zazdrościłam Wam dziewczyny, że możecie się spotkać i śniło mi się, że na spacerze spotkałam Kozgo, i zastanawiałam się skąd ona się tu wzięła jak mieszka w Warszawie :D Tymek tez był w tym śnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 22:10

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moim też dlatego się wystraszyłam.. a z trzecim dzieckiem w takim małym odstępie czasu to bym sobie nie poradziła :) ale juz się uspokoiłam.. ale jak pokazałam mężowi jak wrócił z pracy to się ucieszył haha

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a swoją droga zastanawiałam się jak długo będzie to forum istnieć :D ja już chcę zmieniać telefon żebym neta w tel mogła mieć, bo odpalanie kompa co chwilę się nie opłaca :D

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, specjalnie dla Ciebie, zakochasz się:

http://www.youtube.com/watch?v=SqjqvkAXXD8

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym tez chciała być z wami na bieżąco ale niestety nie daje rady :( i czuję się odrzucona :(

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    ale jak pokazałam mężowi jak wrócił z pracy to się ucieszył haha

Ty małpo!! :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ