X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala - A no koszmar, ale nic nie poradzę....krew i mocz na to badanie pojechały do Warszawy, bo tylko tam je robią i to z całej Polski tam napływają, więc czas oczekiwania jest okropnie długi :(

walabia - też właśnie muszę się wybrać do lekarza skontrolować tę moją krew, bo po porodzie spojrzałam na wypis ze szpitala i okazało się, że hemoglobina słaba :( Zobaczymy co wyjdzie...po córce też tak miałam, ale bez niczego po porodzie po jakimś czasie się wszystko unormowało...

Ja więcej dzieci absolutnie już nie planuję, produkcja zamknięta ;) Ale za wszystkie trzymam kciuki ;) I z jednej strony nie polecam zbyt długiej przerwy...niby dziecko starsze pomoże, ale za to im dłużej się czeka, tym ciężej się zdecydować, bo człowiek się wygodny robi i ciężko wrócić do pieluch i wstawania w nocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:14

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo,a ja nigdy nie jadłam bobu :D jakoś źle mi się ta nazwa kojarzy :D hehe
    JA choć bardzo lubię swoją pracę, to perspektywa powrotu do niej mnie przeraża, strasznie źle się tam porobiło i chyba odeszłam w odpowiednim momencie. Ogólnie marzy mi się praca w państwowej szkole lub przedszkolu no ale na chwilę obecną muszę zadowolić się pracą w prywatnej placówce :(

Oj Walabia, na pianinie całą noc mąż nie będzie grał :) Ja Ci tak bardzo kibicuję :)

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Kozgo,a ja nigdy nie jadłam bobu :D jakoś źle mi się ta nazwa kojarzy :D hehe
    JA choć bardzo lubię swoją pracę, to perspektywa powrotu do niej mnie przeraża, strasznie źle się tam porobiło i chyba odeszłam w odpowiednim momencie. Ogólnie marzy mi się praca w państwowej szkole lub przedszkolu no ale na chwilę obecną muszę zadowolić się pracą w prywatnej placówce :(

Oj Walabia, na pianinie całą noc mąż nie będzie grał :) Ja Ci tak bardzo kibicuję :)

Nie no, Tusia, nie znasz smaku bobu?!?!?? Toż to przepyszne warzywko!!! Koniecznie się skuś, choć na jedną sztukę;)
    Ja wracam za 2 miesiące do pracy w szkole i muszę się niestety przyznać, że baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mi się nie chce.
    Tusia, mąż będzie grał maksymalnie do 22:00, bo przestrzegamy ciszy nocnej:) myślisz, że to dziś?!?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    A mi się marzy drugi chłopiec... myślę, że w marcu 2015 zaczniemy się starać... choć nadal ten wielki wieczór przede mną ;)

Walabia, a czy Ty aby jeszcze umiesz? :) Pamiętam, jak pisałaś o seksie pod koniec ciąży - że jakby Was ktoś zobaczył, to by się zastanawiał, jakim cudem w ogóle w ciążę zaszliście :) Chociaż ja też niewiele lepsza, bo od porodu W OGÓLE nie mam ochoty! Kilka razy tam coś było, ale z mojej strony raczej z potrzeby bliskości.

Ja już się martwiłam, bo pamiętałam, że dziś masz wyniki, i skoro nie napisałaś z rana, że wszystko ok, to czekałam, aż sama napiszesz. Bardzo się cieszę, że jest dobrze. I aż się sobie dziwię, że tak się przejmuję "jakąś dziewczyną z forum internetowego". Przywiązałyśmy się wszystkie do siebie, prawda dziewczynki? :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Makcza, żebyś wiedziała, że ja o Was wszystkich codziennie myślę... :) A nie wiem czy Ty doczytałaś po swoim porodzie jak my Cię poszukiwałyśmy po Polsce i kontaktowałyśmy się z Twoimi lekarzami, żeby dowiedzieć się czy żyjesz? Bo wydaje mi się, że nadrabiałaś czytanie, ale nie wiem czy doszłaś do tego wątku!

A co do seksu, to mam wątpliwości, czy umiem. :(

Przepraszam, że nie napisałam od razu o wynikach, ale dziś cięzki dzień, moją mamę zatrzymali niespodziewanie w szpitalu i musiałam organizować walizkę z ubraniami, bo rodzice nie mieszkają w Warszawie, gdzie mama się leczy. Dobrze, że miałam piżamy ciążowe, nie było problemu z rozmiarem:) No i taka zalatana biegałam, że zapomniałam napisać,że już jestem po wizycie.

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko chyba przez przypadek na noc zasnęło o 20 :) Kąpieli dziś niet, bo mąż wraca dopiero z Warszawy. Aaaa - śpi sobie na brzuszku, tak ją położyłam pod wpływem naszych rozmów, i tylko przekłada sobie główkę zlewej na prawą i z powrotem. W związku z powyższym udało mi się za jednym zamachem (!) odkurzyć i umyć podłogi oraz ogólnie ogarnąć. A teraz robię folder z ulubionymi piosenkami mojej przyjaciółki, co ma w sobotę wesele. Trzeba Wam bowiem wiedzieć, że Wasza koleżanka z forum była didżejką za starych dobrych bezdzietnych czasów :) Na weselu się nie zabawię, ale będę miała satysfakcję, że panna młoda i owszem :) Przekażę zestaw znajomemu dj-owi i wszystko się super uda.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, doczytałam! I spłakałam się nieźle :) Trzymam kciuki za Twoją mamę!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=Q2wneBVssPc

może nasze MŁODE nie znają? :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makcza, ja nie znam. Ja nic nie znam:( nie było kiedy słuchać takiej muzyki i jestem totalnym abnegatem w tych kwestiach:(

OOOooooo Tusia, chyba wykrakałaś, zaproponowałam mężowi trochę zabawy a on czmychnął pod prysznic. !!!!!!!!!! I powiedziałam,że spotykamy się w łóżku na antresoli (które nie jest w sypialni, żeby Franka nie budzić) a mąż na to: "a nie uderzysz głową w sufit? Ja chcę uprawiać BEZPIECZNY seks" hahahaha no to zmykam z forum, trzymajcie się dziewczęta!

:*

Fajnie, że jesteście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:47

Makcza, Lissa, Tusia89 lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Niesmiala Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia super, że wyniki ok :* Zdrowia dla mamy życzę. A z seksem jest jak z jazdą na rowerze :p
    Tusia, koniecznie spróbuj bobu. Przyznaję się, że wczoraj się skusiłam, bo jest teraz mega tani ok. 5 zł i zjadłam z moim Łukaszem po połowie. Franio nie ucierpiał.
    Co do drugiego dziecka to po macierzyńskim chcę wrócić do pracy, tak 1,5 roku tam posiedzieć i zacząć się starać. Tyko z Franiem trochę nam zeszło ( prawie rok starania) więc boję się, że teraz może będziemy musieli czekać jeszcze dłużej.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=eyotStPsqLg

Lissa lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie uwierzycie, znalazłam w domu test ciążowy całkiem nowy. I z głupoty mówie a nasiusiam i zobacze co pokaże. haha i wiecie co że pokazał 2 kreski.. o mal nie spadłam z krzesła jak na to spojrzałam. serce mi waliło jak młot..od razu na bete poleciałam i do lekarza . Ale beta ujemna a lekarz powiedział że różne wariacje po ciąży i porodzie mogą się dziać w organiźmie, hormony nie ustabilizowane itp.. zawalu prawie dostałam.. ale te kobiety mają nie równo pod sufitem .. bynajmniej ja .. jaki diabeł mnie podkusił .. uff

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska, ale jaja!!! Zanim doczytałam do końca, już się podnieciłam, że jesteś w ciąży :) Powiem Ci, że też myślałam, żeby test zrobić, bo moim jedynym zabezpieczeniem jest laktacja, haha :)

Tusia89, Tusia89, Magdas lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, jak Nieśmiała zjadła bób i nic, to i Ty możesz. Czy Tymek będzie więcej płakał? Czy w ogóle zauważysz różnicę? Też musisz mieć coś z życia :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeee Walabia, Wiedziałam!!! nie pozostaje mi nic innego jak życzyć wspaniałych doznań :P :) pewnie będzie jazda bez trzymanki :D

Matruska ale jesteś krejzolka :D ale ja bym chyba padła jakbym zobaczyła te dwie kreski :D

Makcza no drugi link to już klasyka :) ale, że byłaś dj??? no no, to nie tylko walabia umuzykalniona na naszym forum :D to na naszym forumowym spotkaniu kwietniowych mamusiek Makcza stoisz przy konsoli:)

A co do przywiązania: Kozgo, śniłaś mi się ostatnio :) zapomniałam pisać:) chyba zazdrościłam Wam dziewczyny, że możecie się spotkać i śniło mi się, że na spacerze spotkałam Kozgo, i zastanawiałam się skąd ona się tu wzięła jak mieszka w Warszawie :D Tymek tez był w tym śnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 22:10

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moim też dlatego się wystraszyłam.. a z trzecim dzieckiem w takim małym odstępie czasu to bym sobie nie poradziła :) ale juz się uspokoiłam.. ale jak pokazałam mężowi jak wrócił z pracy to się ucieszył haha

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a swoją droga zastanawiałam się jak długo będzie to forum istnieć :D ja już chcę zmieniać telefon żebym neta w tel mogła mieć, bo odpalanie kompa co chwilę się nie opłaca :D

Miriam lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, specjalnie dla Ciebie, zakochasz się:

http://www.youtube.com/watch?v=SqjqvkAXXD8

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym tez chciała być z wami na bieżąco ale niestety nie daje rady :( i czuję się odrzucona :(

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    ale jak pokazałam mężowi jak wrócił z pracy to się ucieszył haha

Ty małpo!! :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ