X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dawaj fotki tutaj nikogo z pewnoscia nie urazisz, kazda z nas sie przyglada kupkom swoich dzieciaczkow jesli tylko jakis zmiany w ich zachodza tak wiec dawaj , moze cos doradzimy !

atdci09k18tcna0b.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak btw to witam kolezanki .
    Walabia :-( tak mi sie smutno starsznie zrobilam bo nie ukrywam ze Wam kibicowalam po cichu . Masz kochanego meza ktory Cie wpsira a to najwazniejsze . Wszystko sie zagoi i bedzie jak dawniej , od czasu do czasu bedziesz probowac i wszystko sie unormuje , a na poprawe humorku zawsze mozna uzyc wyobrazni i no wiesz ten teges :P

kozgo , a ile zostalo do tych termonowych 3 miesiecy ? No przeciez to sie musi w koncu skonczyc, mialas isc do pediatry co powiedzial ??

Makcza lubi tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam temperatura jest kiedy jest powyżej 37,6. Kupe możesz wrzucic każda z nas ogląda to na codzien :)

Kaja jak ja byłam chora pani doktor powoedziala ze nie moge dziecka zarazić które je z piersi bo z mlekiem he przeciwciała przeciw temu wirusowi ale z tego co pamietam Ty chyba karnisz mm a wtedy chyba możesz niestety zarazić. Postaraj się go nie całować i czesto myc rece możesz tez kupic w apteczce maseczkę na twarz kosztuje grosze a chroni w jakis sposob.

Olala współczuje wiem co czujesz oby nasze maluchy spały mój ostatnio przez dwa dni się darł :/

Lissa pediatra dzis i zobaczyny co powie terminowe 3 miesiące mijają 5 lipca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 09:32

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza nono prosze nie pomyslalabym, a jaki rodzaj muzyki osobiscie preferujesz, masz ulubiony styl ??

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czole ma. 37 na skroni 38,5 ja juz swiruje
    To kupa z dzisiaj były juz dwie takie 161b0iv.jpg
    A to ostatnia z wczoraj v3djxc.jpg
    Dxwonilam prywatnie do lekarza blisko mnie 10 min na piechotę jest miejsce o 11 to 4 godziny wcześniej niz państwowo wizyta 150zl ale nie maja laboratorium nie wiem co robić. :/ dxwonilam tez do luxmedu zajęte :/ kurde a ja bez samochodu jestem byłam dzis w przychodni taxowka
    Aaa nie wiem co robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 09:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta dzisiejsza dodatkowo śmierdzi jajkiem gotowanymi na twardo

• doris85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka jest od zawsze. I jeszcze jest kwaśny zapach. Ja się tym nie przejmuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 09:45

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a My znowu dziwna noc, zjadl butle o 21 potem jeszcze cyca ok 23 i pobudka o 7:30 rano na cyca... hmmm
    meczyl go dzisiaj brzuszek bo wiercil sie kilka minut i nawet poplakal co sie nie czesto zdarza .
    Sluchajcie kolezanki czy Wasi malcy maja takie akcje :

Moj dzisiaj lezy na przewijaku bawimy sie , odeszlam na chwile wracam a usteczka w podkowke ja sie do niego usmiecham a tu ryyyyyyyyyk ale taki inny dziwny doroslejszy jakby sie czegos wystraszyl no nie wiem jak to opisac. wczesnie zdrzało sie cos takiego ale w innych okolicznosciach z tym ze tez tak nagle taki atak ... trwa krotko bo przyrulam , spiewam i po chwili sie uspokaja ale z minute dobra to sobie popłacze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 09:43

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a pediatra cos mowil ze jest nie taka Zojka zawsze miała takie płynne kupy bez grudek bez sluzu
    Myślisz ze to normalna kupa ?? A ja swiruje. ?

• Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm no nie wiem ta kupa wydaje sie byc normalna moj takie wczesniej robi teraz ma bardziej zbite i bardziej zielonkawe , a moze zmierz temperature normalnym termometrem i wsadz pod pache , tak robili w szpitalu i mowili ze najdokladniej, te termometry bezdotykowe to roznie dzialaja , ja tez mam ale przy podejrzeniu wyzszej temperatury zmierzylabym normalnym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 09:47

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko owilavujmy ktory tez działa jak chce ...
    Kurde nie wiem co robić. :/

• Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to moze zmierz tym owulacyjnym, chociaz zobaczysz czy tez jest podwyzszona

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zmierzę kurde Zojka zawsze miała kupy w tym stylu http://images44.fotosik.pl/212/1f13e95c1ac24ed8.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owilavujmy pokazał 36,81 czyli ok uf naszczesvie ....
    Kurde z tego wszystkiego i ja biegunki dostałam ... No chyba ze to Rota ale chyba raczej stres

Lissa lubi tę wiadomość

• Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja na Twoim miejscu chyba skupilabym sie na temperaturze jesli jest podwyzszona poszlabym do lekarza ale pewnie na ta 15 bo do tego czasu moze juz kupy nie byc a moze sie pojawic juz "normalna" taka jak kiedys . Jezeli mala nie krzyczy i nic nie wskazuje na to ze cierpi to bym poczekala , no chyba ze ma goraczke to bym znajac siebie jechala na pogotowie ;-)

atdci09k18tcna0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak przeczytałam ze u was takie kupy sa normalne to postanowiłam czekać do 15 pobrałam próbkę kupy na badania wrazie co nadzczescie kupiłam wczoraj pojemniki wrazie wu gorączki wychodzi na to ze nie ma teraz póki co śpi chociaż zanim zasnęła to tak dziwnie jeczala teraz śpi normalnie nic siedzę i ja obserwuje i zobaczymy póki co jadę na 15 ...
    I muszę obowiązkowo wykupić ten pakiet luxmedu dla niej bo przynajmniej w jakis normalnych odstępach czasu przyjmują a nie jak o 7 rano byłam to numerek był na. 15 :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiekuje dziewczyny <3

• olala81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriam mi tez się wydaje, ze ta kupa normalna jest a te termometry są do d... niestety zwykłego też nie mam i zawsze mierzę po 10 razy jemu i sobie i mężowi żeby wiedzieć czy dobrze pokazuje.
    Kozgo u mnie termin ten prawdziwy dopiero 20 lipca:( Ale dzięki za doradzenie nosidełka, tez kupiłam baby bjorn i jestem mega zachwycona dziś mieliśmy pierwszą próbę i super. Sama założyłam i bez problemu go włożyłam zrobiłam parę rzeczy w kuchni i w końcu zasnął:))))

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to w ogóle inne robi takie ciemniejsze bardziej jasny brąz i rzadkie wiec nie wiem na co wskazuje taka jak u Zojki.

Olala Nosidło naprawdę się sprawdza i brzuch masuje:)

Dzis przyszedł leżaczek do kapieli dziewczyny mam pytanie czym ujęcie wannę przed kąpielą malucha zeby go nie podrażnione ale czyste było po nas?

Mój maz na początki mierzył tym na podczerwień pod pacha albo na karku a tam wychodziły zawsze mega temperatury a na czole norma ale dopiero potem doczytalismy ze takim to tylko czoło się mierzy hehe ale strach był.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam - jak dla mnie to ta kupa jest normalna...mały robi różne, ale i takie się zdarzają...na biegunkową to ona nie wygląda w każdym razie...wystarczy, że ty coś zjadłaś innego i konsystencja może być inna...Co do termometrów, to te na podczerwień wg mnie są do kitu....w szpitalu wystarczyło, że nosiłam go na rękach, spał przy mnie lub karmiłam go i już była podwyższona...a wystarczyło go odłożyć na minutę, dwie i już normalna...a i tak za każdym razem wychodziła inna...

Matruska - Ależ numer z tym testem!! Ja miałam kurcze chwilę, gdy się bałam, że mogę być w ciąży, bo ogólnie mam jakieś wariacje jeśli chodzi o wydzielinę i tu niby nic...a za kilka dni pojawiała się krew jednorazowo i tak przez parę tygodni...brzuch mi wydęło i źle się czułam...no ale tłumaczyłam sobie, że jeden jedyny raz kiedy to zrobiliśmy po porodzie był niespełna trzy tygodnie po cc i to nie skończył nawet w środku i wątpię, bym mogła wtedy zajść...ale już miałam ochotę iść po test by się upewnić, że nie jestem..ale po twoim poście to tym bardziej sobie daruję :P A nóż wyskoczy mi pozytywny i na zawał zejdę :P

Muszę się przyznać dziewczyny, że mnie to strach przed kolejną ciążą tak psychicznie jak na razie blokuje, że nawet nie mam ochoty na seks :(

pysia13 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ