X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajowo Walabia, bardzo mi się podoba.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ekstra ;) kto wam to robił. ??

• kozgo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia obecnie siedzę w mega kolejce na szczepienie bo jest super opóźnienie w gabinecie dopiero Pani z 13.10 jakbym wiedziała to bysmy spacerowali bo Tynek zasnal w wozku grrr ah ten NFZ :/ ja to tak do roku ewentualnie jeszcze przez wakacje kolejne no ale pozniej to juz sie chyba karmi z dwa razy rano i na noc tak?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka no nie będę za nia biegać x cycem. ;) mam taka sąsiadke ktora biega za półtora rocznym dzieckiem po osiedlu z cycem i komicznie to wyglada. ;)

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antresola byla lozkiem moich rodzicow, za czasow kiedy tu mieszkali. Zrobil ja sam moj tata! A mama przecierala te deski po pomalowaniu biala farba.

Cos mi sie wydaje, ze to lozko bedzie krolestwem Franciszka, bo my go nie uzywamy, zostalo jako awaryjne dla gosci. Ale wszystkie dzieci ktore u nas bywaja jak widza to lozko, to chca od razu na nie wchodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 14:10

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ta sąsiadka to ok 12 za tym dzieckiem biega. :D wiec to chyba obiad jego ma być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ukłon do kostek dla Twoich rodziców :) ekstra to wyglada

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, moi rodzice maja super pomysly a do tego wszystko potrafia zrobic sami. Zazdroszcze tego, bo my dwie lewe rece... i za kazdy remont placimy majatek.

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja zbieram sie do lekarza muszę jeszcze wcisnąć trochę jedzenia Zojce bo wcale nie chce jeść. ;(

• walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, daj znac co i jak z Zojka!

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, koniecznie. Jak nie chce jeść, to faktycznie biegunka. Trzymam kciuki.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, jak Ci się bolero podobało?

Lissa, nie mam ulubionej muzyki, choć chyba jednak najbliższy mojemu sercu jest stary czarny soul, np. jak ten pan:

http://www.youtube.com/watch?v=qZ6OrrkeVFo

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, czekamy na wieści.
    Walabia, cudowne artystyczne mieszkanie. Takie z duszą.

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia antresola super mega.

A z pokarmami to przy Tymka brzuszku chyba z wprowadzeniem poczekam do 5-6 miesiaca.

My juz po wizycie Tynek wazy 6840 hehe klopsik przy kluciu nie płakał za to jak Pani doktor zaczęła badać brzuch to koszmar ryk straszny, dostaliśmy Debridat i skierowanie na usg brzucha a ja dietę na 3 tyg bez zadnego nabiału :(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, przepraszam że wczoraj nie napisałam: REWELACJA! Na ukojenie smutków i żalów posłuchaliśmy razem z mężem przed snem:) Bardzo mu się podobało (co oznacza, że to musi być naprawdę niezłe, bo jemu mało co się podoba - spaczenie zawodowe ;) ) Dzięki i polecamy się na przyszłość!

Nieśmiała, dziękuję, kocham to mieszkanie. Wychował się w nim mój pradziadek, dziadek, tata, ja no a teraz Franek...

Aaaaaaaaaa zapomniałam napisać Wam: leżymy sobie dziś we troje w łóżku a tam dzwonek do drzwi (godzina 9:00) Mąż otwiera (spodziewał się listonosza) a tam... położna środowiskowa! Powiedziała, że nie byliśmy umówieni, bo jej zadaniem jest przyjść w 3 i 9 miesiącu życia dziecka z ZASKOCZENIA i zobaczyć w jakich warunkach wychowuje się dziecko. Zadała mi stos pytań: o kupy, spacery, usmiechy, skórę, kąpiele i wiele wiele innych, obejrzała Franka, wykomplementowała go i poszła. Miałyście coś takiego?!? Ja mieszkam w dzielnicy w której sporo rodzin patologicznych żyje, może dlatego takie akcje przychodnia organizuje?

Kozgo, bieda. A masło możesz? Pediatra zasugerował skazę białkową?

Wyczytałam dziś w ulotce witaminy B12 którą wczoraj mi lekarz przepisał, że nie można jej brać w czasie karmienia piersią... No i skontaktowałam się dziś z nim, żeby się upewnić. Powiedział, żeby absolutnie brać, ale że nieco zmieni smak pokarmu. Ciekawe,czy Franek nie będzie protestował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 15:09

ot1z8e0.png

• doris85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce karmić do pół roku i wydawało mi się, że WHO tez tak zaleca. Czyli zostało mi tylko 3 miesiace. Gdzieś za miesiąc zakupię mm i zacznę powoli wygaszać laktację. Jakie mleczko jest dobre i niedrogie?

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale macie fajnie z poloznymi ktore Was odwiedzaja i jeszcze ta opieka po narodzinach , zawsze mozna cos dopytac .
    Tutaj to jedna wielka masakra !
    nikogo nic nie interesuje. Wychodzisz ze szpitala i radz se sama ! Nikt nie dzwoni , nie pyta nie interesuje ich jak wychowujesz dziecko i w jakich warunkach czy maltretujesz czy nie . A szkoda , ja tam sie o siebie nie martwie ale co sie dzieje w innych domach to juz jedynie sam Bog wie :-/

atdci09k18tcna0b.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, nam Debridat pomógł, ma dobry smak więc nie ma problemu z podawaniem. Może Wam też posłuży. Kawał chłopa z Tymka :-)
    Miriam, trzymam kciuki za Zojkę.
    Walabia, piękne mieszkanie!
    My zmykamy dziś nad morze, więc pewnie będę podczytywać z doskoku.

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris85 wrote:
    Ja chce karmić do pół roku i wydawało mi się, że WHO tez tak zaleca. Czyli zostało mi tylko 3 miesiace. Gdzieś za miesiąc zakupię mm i zacznę powoli wygaszać laktację. Jakie mleczko jest dobre i niedrogie?

A ja nie wiem ile chcę karmić. Skąd to można wiedzieć? Są dzieci, które same się odstawiają od piersi po wprowadzaniu nowych pokarmów.

ot1z8e0.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o takim nalocie, ale myślę, że to bardzo pożyteczne może być. Franek na ostatnim zdjęciu boski w tej jasnej owczej stylizacji :) Co za oczyska!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ